Tikai vienu dienu! - Arktikas iekarotājs, visurgājējs "Burlak" būs skatāms Rīgas Motormuzejā (+ foto) 7

 
CSDD | 26.oktobris 2017 15:05

2017.gada pavasarī azartiski vīri dodas ekspedīcijā uz balto lāču zemi - uz Krievijas ziemeļiem. Viņus pavada uzticamais auto-visurgājējs Burlak, ar ko tiek šķērsoti Arktikas ledus lauki un sniegotā tundra, nobraucot vairāk nekā 7000 km. Ekspedīcijas galamērķis ir Belijas sala, kas ar vieglajām automašīnām ir praktiski nesasniedzama.

Sestdien, 28.10. no 10:00 līdz 18:00 Burlak būs apskatāms klātienē pie Rīgas Motormuzeja.

No 12:00 - 13:00 būs iespēja iekāpt visurgājējā un apskatīt to no iekšpuses. Burlak "izrādīs" un ar pieredzēto dalīsies paši ekspedīcijas dalībnieki.

Par Burlak:

Burlak ir auto–visurgājējs: vienīgais eksemplārs pasaulē. Īpaši izgatavots ekstrēmiem, arktiskiem laika apstākļiem, kad gaisa temperatūra sasniedz līdz pat - 60 grādu salu.

Burlak piemīt teicamas spējas pārvietoties pa bezceļiem, tādiem kā purvi, sniega lauki, kalni, dubļi un nelielas ūdens tilpnes. Ūdenī Burlak var pārvietoties ar ātrumu 6 km/h, bet nav piemērots braukšanai pa asfaltētu segumu. Kā gaisa spilvens kalpo riepas. To spiediens tiek regulēts no salona, kas atvieglo riepu spiediena maiņu pie atbilstoša seguma.

Transporta līdzeklis konstruēts no viegliem materiāliem, lai maksimāli samazinātu svaru un palielinātu siltumizolācijas slāni. Salons būvēts no vairākiem nodalījumiem: tehniskā nodalījuma, guļamtelpas (4 guļvietas un neliela somu novietne), priekštelpas un vadītāja zonas.

Par ekspedīciju “Uz balto lāču zemi”:

Ekspedīcijā uz Krievijas ziemeļiem – balto lāču zemi komanda dodas no 2017.gada 20.marta līdz 19.aprīlim. Arktikas plašumi jau ir iepazīti iepriekšējā ekspedīcijā, bet ziņkāre izzināt un doties tālāk rada iedvesmu atgriezties. Lai realizētu turpmākos sapņus un plānus, džipi ir jānomaina ar tādiem transportlīdzekļiem, kas var pārvarēt sniega laukus, kupenas un ekstrēmus bezceļa apstākļus. Šeit sākas auto-visurgājēja Burlak stāsts.

Iespaidīgais Burlak drīz vien atceļo uz Latviju, lai gatavotos savam nopietnākajam pārbaudījumam – ekspedīcijai uz balto lāču zemi. Šis brauciens tika uzsākts nevis sēžot savās automašīnās pie stūres, bet gan Maskavas vilciena stacijā. Tālāk ceļš veda uz Jekaterinburgu, tad uz pilsētu Ivdel, un tikai tur Burlak tika novietots pats uz savām “kājām”. Tik sarežģīts pārvietošanās veids tika izvēlēts tāpēc, ka šīs ekspedīcijas galamērķis – Belijas sala, ir praktiski nesasniedzams ar vieglajām automašīnām. Šķērsojot Arktikas ledus laukus un sniegoto tundru, tika nobraukti vairāk nekā 7000 km.

 
Visi komentāri
 
dodge 26.oktobris 2017 16:25
1 4 Atbildēt

Vai jūs traki šādu monstru rādīt! expercam noteikti nepatiks, šis ir piesmējis visu aizokeāna autobūvi.

Neatteiktos ar šādu arī izbraukt pa kādu pielijušo Pļurkt īpašumu.

viencexperc 26.oktobris 2017 16:54
4 0 Atbildēt

Tu domā, ka citas valstis arktiskās ekspedīcijās nedodas?

Domā, ka ja šo auto krievi samontēja no rietumvalstu komponentēm, tad tas uzreiz ir krievu ūbertehnoloģija? Nopirka šasiju, nopirka elektriku un samontēja. Arī ASV piedalās arktiskās ekspedīcijās. Un ir redzēti pat iespaidīgāki zvēri. Viens auto bija vispār kā vilciens, kur viens vagons ir tāda laboratorija, kāda nav Maskavas slimnīcās.

dodge 26.oktobris 2017 17:25
2 2 Atbildēt

ASV visi ir zvēri... uz papīra, protams. Par laboratorijas izmēriem un iespaidīgumu nemaz nešaubos. Slimai tautai tādas ir vajadzīgas vairumā. Tikai nezin kādēļ, nopietnās operācijās amīši sauc palīgā naidniekus un ļoti grib adoptēt naidnieku bērnus.

Bija 26.oktobris 2017 17:46
2 0 Atbildēt

amerikāņiem bija jau 30.gados:

Shiirs 29.oktobris 2017 18:41
0 0 Atbildēt

bet kuri tad ir tie, kuri nopirka burlaku?

Shiirs 29.oktobris 2017 18:52
0 0 Atbildēt
Shiirs 29.oktobris 2017 18:55
0 0 Atbildēt

no 2:15

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti