Startē ilgi gaidītā moto ekspedīcija “2 Rati 2 Kontinenti” 1

 
Brīvskolotāju projekts | 1.februāris 2018 11:38

Pēc veiksmīgi aizvadītām moto ekspedīcijām ‘’2 Rati’’ sērijā Āfrikā un abās Amerikās, neformālās izglītības iniciatīvas “Brīvskolotāji” pārstāvji dodas ceļā uz Austrāliju, lai no turienes uzsāktu triloģijas noslēdzošo posmu, moto ekspedīciju “2 Rati 2 Kontinenti”.

Mērojot garo atpakaļceļu no Austrālijas uz Latviju ar motocikliem, pasaules apceļotāji un moto entuziasti Mārtiņš Sils un Ģirts Vilnis pildīs skolēnu iesūtītos uzdevumus. Austrālijā plānots pavadīt divus mēnešus, kuru laikā būs jāspēj tikt galā ar vairāk nekā 120 uzdevumiem, ko iesūtījuši skolēni no 15 dažādām Latvijas skolām.

Ekspedīcijas “2 Rati 2 Kontinenti” maršruts abus moto dēkaiņus vedīs no Melburnas Austrālijā atpakaļ uz Latviju. Austrālijas posmu paredzēts veikt divu mēnešu laikā, bet ekspedīcijas Āzijas daļu - gada otrajā pusē. Kopumā ceļā tiks pavadīti 5 mēneši, mājās atgriežoties Latvijas simtgades kulminācijas brīdī-18. novembrī.

Kā ierasts “2 Ratu” ekspedīcijās, arī šoreiz līdzi tiek ņemti skolēnu sagatavotie uzdevumi Brīvskolotājiem. Mārtiņu un Ģirtu sagaida, piemēram, ananāsu ēšanas sacensības, tradicionālās aborigēnu ķermeņa apgleznošanas tehnikas apgūšana, vecākās zivjaudzētavas rūpnīcas apmeklējums un daudzi citi. Par to izpildi Brīvskolotāji ziņos gan vēl ceļā esot, gan pēc atgriešanās, apciemojot skolēnus klātienē un vadot interaktīvas mācību stundas.

Jau tagad veikts ne mazums sagatavošanās darbu ekspedīcijas veiksmīgai norisei. Papildus motociklu tehniskajam nodrošinājumam, to sūtīšanai uz Melburnu, pašu sadzīves lietām un ceļojuma dokumentācijai, padomāts arī par ekspedīcijas norises iemūžināšanu- somās tiek likts jaunapgūtais lidojošais gadžets - drons. Ar to un citām ierīcēm plānots uzņemt neaizmirstamus kadrus dokumentālajai filmai par visām trim ‘’2 Ratu’’ ekspedīcijām. Brauciena laikā Brīvskolotāji turpinās gatavot arī video jautājumus LTV spēlei “Gudrs vēl gudrāks”.

Ekspedīcijas starts un iespēja Mārtiņam un Ģirtam klātienē novēlēt labu ceļavēju, jau tradicionāli notiks dēkaiņu pulcēšanās vietā Pārdaugavā, viesnīcā un bāriņā “Divi Rati”, Baložu ielā 12, 6. februārī plkst. 11:00. Bet sekot līdzi ‘’Brīvskolotāju’’ piedzīvojumiem, uzdevumu izpildei un ceļojuma piezīmēm, būs iespējams facebook.com vietnes kontā: 2WheelsTutors/2RatuBrīvskolotāji: https://www.facebook.com/2wheelsTutors/ .

 
Visi komentāri
 
viencexperc 1.februāris 2018 17:07
0 0 Atbildēt

Tūlīt kāds skauģis kaut ko uzrakstīs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti