alus_veeders rakstīja: Džekiņ, par zādzību šariata valstīs ir rokas nociršana, vai tiešām, tādā gadījumā, spiedīsi uz savas valsts likumiuem, lai tiktu pie nosacītā - īsāk sakot - pēc kuras valsts likumiem esi pārkāpis - pēc tās arī maksā ...
doma bij, ka tu gribi sodu pēc Latvijas sodusistēmas īstenotā
Eesti CP HELP!
Aizbraucu ar savu auto uz Narvu.Braucu caur Valgu.Izbraucot no Valgas pilseetas, redzu taalumaa ziimi ~150-200m un logjiski laizhu no kalninja auto neitraalajaa (nu jau vairs ne uz 50 km/h).BET... 30 m pirms ziimes "pilseetas beigas" kruumos staav CP.Aptur mani,runaa krieviski,luudz sekot uz vinju auto.Es parasu lai raada radaru, shis nefiga, tikai pasaka ka man esot bijis aatrums 79+-3km/h.sodu vinjsh varot uzlikt uz vietas 1300 EEK (~55ls),ja es nepiekriitu varu rakstiit pretenziju un tad sho parkapumu izskatiis VALGAS perfektuuras shefs Kaimar Karm.Taa arii izdariju.(uzrakstiju ka nebija man aatrums lielaaks par 70 km/h,netika uzraadiits radars, un hvz kaapeec konstabls uz vietas izdomaaja uzlikt sodu tieshi 1300 EEK.)
Tagad man atnaaca e-mails, tjipa ar soda kviiti Igaunju valodaa, kur iet runa par 1800 EEK (~80ls) un terminju 02.01.2007.Man tas liekaas peec "izreekjinaashanaas" par mutes palaishanu.nu tjipa ja tu letinj te daudz spreegaasi - maksaasi vairaak!
Luudzu iesakiet kaa man shajaa situaacijaa apstriideet netaisniigo sodu?Varbuut ir kaads cilveeks zinaams, kas par sapraatigu naudu pakonsulteetu?
un kas notiks tajaa gadiijumaa ja es vienkaarshi nesamaksaashu sodu.
Paldies jau ieprieksh!