Digi-spogul-foto

KurBads Reģ.: 24.07.2001

Domaju par digitalo spogulkameru 500-700 EUR robezaas.

Paslaik redzu Canon EOS 400 un Nikon D40 kaa testu liiderus.

Vai kaads var ko ieteikt?

Paldies jau ieprieks!

 
1 2 3 4 5
Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Darba vajadzībām ir nācies bildēt ar dažādām Nikon un Canon kamerām, D2X ieskaitot un visādiem labajiem stikliem tāpēc atļaušos nedaudz piebilst...

Ir nekorekti salīdzināt dajebkādus kompaktaparātus ar normālu (pat lēto) spoguleni, jo kompaktaparātu pluss ir tikai cena un izmērs. Nopietnākā bildēšanaā izlien vesels bars mīnusu.

KIT stikli vispār nav arguments lai salīdzinātu kameras, reāli savu asumu aparāti parāda tikai ar labiem stikliem un pareizu bildēšanas tehniku. Cenas labiem objektīviem Nikon/Canon ir aptuveni vienādas (Canon ir ļoti nedaudz lētāk parasti), ja gribās reāli taupīt uz objektīviem - jāpērk Pentax - tiem ir daži labi stikli pa lētām naudām.

sintris Reģ.: 09.10.2003
0 0 Atbildēt

Kur nu man līdz šādiem spečiem

Un tomēr, Master_D,Guzis vai cits reāli zinošs fotomens varētu mani vai nu pārliecināt jebšu atrunāt no SONY DSC-H9 iegādes.

Pašlaik lietoju pavecu FUJI, bet nu ir doma iepirkt ko jaunu. Saistošs liekās 15x optiskais zooms

A ko znatoki saka?

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

sintri

imo bez statīva grūti tos 15x pielietot. TB mazākā rokas triceklība bildē būs redzama.

Bet tā sony taisa labus zieputraukus.

sintris Reģ.: 09.10.2003
0 0 Atbildēt

Nu jā,uz pohām 15x zooms nerullē ,bet tas arī no videokameras brūķēšanas man skaidrs. Nav jau tā ka tikai dēļ zooma gribu tiešo šo verķi. Vnk. ir laiks kam citam,bet torgaši dzied sasodīti saldu,nav īsti ticamības momenta...

Tad mož konkrētāk- ap 300 Ls ko ņemt? Varbūt vēl konkrētāk- SONY -DSC H9 varbūt OLYMPUS ar 18x zoomu un ap 9 Mpix vai šamo preci kā sugu nevajag grābstīt?

tipone Reģ.: 14.11.2001
0 0 Atbildēt

Visus šitos Canon 400D un Nikon D40 Pārsit Pentax K100D!

emils_s Reģ.: 14.07.2004
0 0 Atbildēt

kliks rakstīja: Canon šajā jomā mani galīgi ir apbēdinājis - paziņa iegādājās 350D (nav 400D, bet ļoti tuvs radinieks) un konkrēti aplauzās. Tik švakas un pelēkas bildes nebiju nekad redzējis. Iztestēja šo dampi arī citi cilvēki, kas ikdienā profesionāli noņemas ar bildēm un secināja, ka kamera der bildēšanai tikai ideālos dienasgaismas apstākļos. Tas gan ar KIT objektīviem. Bija iespēja arī tikt pie viena tele objektīva ar L stiklu - rezultāts bija daudz labāks, bet par tādu cenu vēl ar vien vājš.

Nezinu kas ar Nikon, bet 350D un arī 400D es neieteiktu. Nu maybe paņem no kāda un paspēlējies ar foci kādu nedēļu, lai saprastu kas un kā.

P.S. es sapratu, ka labā spogulene ir Olympus E1, maybe E400 varētu būt kas līdzīgs.

350D labs aparāts pie manuāliem uzstādījumiem, tā teikt, ja zin ko darīt. Auto režīmi nekam neder, smukākas bildes bieži vien sanāk ar ziepi.

400D manuprāt neizdevies aparāts. 350D tad jau labāks. Persnodīgi nepatīk, ka ir viens displejs.

Ja gribāsdroši uz smuki bildēt ar spguleni jāņem 30D un nebūs problēmas.

Par Can Efs 17-85 mm gaišāks un dzidrāks Tamron SP AF 17-50mm, vienīgi nav IS

Tas tā nedaudz par canoniem no manas pieredzes.

Andreass Reģ.: 26.05.2003
0 0 Atbildēt

visi seit mineetie spoguli iznemot D2X ir apmeeram viena liimenja.

Tiesa peedeejaa atbildee mineetais K100D ir ar 6 pixeliem un pavecs modelis, bet nu arii labs.

Agraak bija probleemas ar stikliem visam iznemot Canonu, nu jau kaadu pusgadu- gadu taadu probleemu nav. Var dabuut visu ko sirds kaaro tepat latvijaa, jaa naudas zinjaa ir nedaudz daargaak nekaa aarzemees, bet dabuut var.

Canon ir izplatiitaakaa marka taapeec ja gribeesies iegaadaaties vai notirgot stiklu vai citu aksesuaaru to buus vieglaak izdariit.

Ja nepatiks kaads ietgadaats Nikon vai Pentax stikls, tad LV buus gruuti dabuut vinjam pirceeju.

Neesmu testeejis daargos spoguljus, bet no saakuma gal Canoni un jaunasi( K10D) pentax ir labaakie.

Ja saliidzinaat peec izmeeriem, tad Olympus e-400 un Nikon D40 ir domaati, manuprat, sieviesu dzimumam, jo ir ljoti mazinji, viirietim rokas par lielu, lai vinju tureetu, iipasi ja uzliek zibeni un garaaku stiklu.

Visi parejie daudz maz vienaadi.

Nem kaadu no saakuma spoguliem un priecaajies par aparaatu, tiesa gan ja nav doma aizrauties ar fotograafeesanu, tad nav jeegas no spogulja un var panemt to Canon S2/3 vai Fuji 9500.

Spogulis prasa lielus ieguldiijumus un sanaak taa, ka aparaats ir leetaakais ko nopirksu. Labi stikli jebkurai markai maksaa labu naudu, saakot no 350-400ls un uz augsu.

Var lietot leetaakus, bet tad nevajag piiksteet, ka naktii vai kreeslaa nesanaak asas un labas bildes.

ienaac shutter.lv un palasi par aparaatiem, tur ir ljoti interesantas un pamaacosas diskusijas.

Kaa jau ieprieks tika mineets, tad ir jaareekinaas ar lielu naudas ieguldiijumu, ja tadu veelmju nav, tad neem kaadu ziepi ar lielo zoom un viss.

Autoram - jaa, tev vajadzees 55-200, jo ar to saakumu 17-58 tu neko nenobildeesi taalu, tu nespeesi pievilkt. Vajadzees diezgan driiz garo 200mm galu, pie tam arii zibspuldzi savaajdzeesies, kad sapratiisi, ka bez taas telpaas nekas nesanaak labs.

Andreass Reģ.: 26.05.2003
0 0 Atbildēt

nu nez, bet, manupraat, nav nekaa stulbaaka kaa samaksaat tos entos simtus par 17-85. Kam tas IS pie tik maza zoom, un tas pats nav L klases stikls. Vins tak ir tumss kaa nakts.

Sigma 17-70 salik vinju vienos vaartos.

Jaa jaunais Tamrons un Tokina 17-50 ar F2.8 ir labie, slikti ka 50mm, iisti nav ko iesaakt uz ielas, gribaas, lai var pievilkt vismaz ielas otru pusi.

Par 400D nepiekriitu ka neizdevies aparaats, ir tomeer uzlabots saliidzinot ar 350D.

400D nepeerk tie kas agraak lietoja 350D, jo ja vinji ta dara, tad vinji ir cirvji, tas tak nav nekaads apgreids. 30D tad ir jaapeerk.

400D peerk tie kas pirmo reizi lietos spoguli un vinjam ir po vai viens vai divi ekraani. Akumulatori ir labi un uz 700bildeem vijna pietiek.

kliks Reģ.: 27.07.2006
0 0 Atbildēt

sintris rakstīja: Nu jā,uz pohām 15x zooms nerullē ,bet tas arī no videokameras brūķēšanas man skaidrs. Nav jau tā ka tikai dēļ zooma gribu tiešo šo verķi. Vnk. ir laiks kam citam,bet torgaši dzied sasodīti saldu,nav īsti ticamības momenta...

Tad mož konkrētāk- ap 300 Ls ko ņemt? Varbūt vēl konkrētāk- SONY -DSC H9 varbūt OLYMPUS ar 18x zoomu un ap 9 Mpix vai šamo preci kā sugu nevajag grābstīt?

1. par ziepjutrauku virs 7mpx vari aizmirst, jo uz tik maziņas matricas uzliekot 10mpx iegūst tikai lielāku noise un mārketingu

2. ziepju trauka zoom virs 4x-5x jau vairs nav lietojam izkratīšanas dēļ un tumšā objektīva dēļ. nav jēgas nekādiem 10x vai 18x - mārketings

3. ziepiniekam labā skatīties nevis uz zoom daudzreizību, bet vai ir platleņķis 28mm (35mm standartā). platleņķis ir reāli laba lieta. ar platleņķi pagaidām ir dažas kameras: canon ixus 850is, ricoh caplio r5 un r6, panasonic lumix fx07 un fx50, tz3 un lx1 un tz2. panasonic gan neieteiktu, jo viņam jau pie iso400 parādās paliels noise

juha Reģ.: 11.01.2003
0 0 Atbildēt

Ja pērc spoguļkameru, tad nav nozīmes vai tas ir kanons vai nikons. Katram zīmolam ir savi plusi un savi mīnusi, bet vidējais aritmētiskais nemainās (tāpēc iesaku pirkt lētāko variantu). Visu nosaka divas lietas: objektīvs un cilvēks, kas ar šo kameru strādā. Iesaku neņemt komplektos piedāvātos zūmējamos stobrus. Ir labs saits (www.photozone.de) angļu valodā, kur ir testu rezultāti gan stobriem, gan kamerām, gan citiem pribambasiem. No turienes arī izvēlies.

Un nevajag baidīties, ka kanonam ir it kā lielāks optikas piedāvājums. Jebkurai spoguļakmerai var piekārt jebkuras markas stobru, izmantojot bajonetes pāreju vai veicot speciālu pasūtījumu tieši pie ražotāja. Pie tam ir ļoti labi stobru ražotāji (Sigma, Tamron, Tokina), kuri savu preci ražo priekš visiem četriem lielajiem zīmoliem (Canon, Nikon, Minolta, Pentax).

scope Reģ.: 16.09.2005
0 0 Atbildēt

Kāpēc nepirkt spoguleni:

versatile.six.lv/...

Kāpēc tomēr pirkt spoguleni:

aiz.miga.lv/...

repo Reģ.: 29.01.2004
0 0 Atbildēt

Līdz šim biju lietojis tikai ziepenes, beidzot viņas visas salūza un nopirku Olympus E400. Kā jau te tika minēts visas firmas šajā cenu kategorijā piedāvā vienādas kameras. Šo modeli izvēlējos jo viņam nāca līdzi divi objektīvi, pēc izmēriem mazākais savā klasē un 10mpix.

Pirmie iespaidi - (lietoju 2.nedēļas) ir ka pašam ļoti grūti ir apgūt un saprast visas iespējas, tāpēc meklēju kur var aiziet uz iesācēju foto kursiem.

kliks Reģ.: 27.07.2006
0 0 Atbildēt

repo rakstīja: Līdz šim biju lietojis tikai ziepenes, beidzot viņas visas salūza un nopirku Olympus E400. Kā jau te tika minēts visas firmas šajā cenu kategorijā piedāvā vienādas kameras. Šo modeli izvēlējos jo viņam nāca līdzi divi objektīvi, pēc izmēriem mazākais savā klasē un 10mpix.

Pirmie iespaidi - (lietoju 2.nedēļas) ir ka pašam ļoti grūti ir apgūt un saprast visas iespējas, tāpēc meklēju kur var aiziet uz iesācēju foto kursiem.

Pērkot E sērijas olympus pie dīleriem bija akcija ka var dabūt divu dienu semināru par digifoto bez maksas. kā tagad - nezinu. info vari pameklēt www.bendiks.lv vai www.fp.lv

kliks Reģ.: 27.07.2006
0 0 Atbildēt

aizsit meilu uz lapās uzdoto pastu ar jaut. par fotokursiem!

repo Reģ.: 29.01.2004
0 0 Atbildēt

kliks rakstīja: aizsit meilu uz lapās uzdoto pastu ar jaut. par fotokursiem!

Jā tāda lapele nāca līdzi. Aizrakstīju, bet nekādas atbildes un norādītā mājas lapa ar ne visai aktīva.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Nu pacenties gan tikt uz kursiem, iesācējiem reāli palīdz. Tik ja pats negribēsi mācīties - pēc kursiem taisīsi tehniski labākas bet neinteresantas bildes.

Roi Reģ.: 21.01.2004
0 0 Atbildēt

nu man ir canon 350D un esmu ar vinju pilniigi apmierinaats...

saakumaa priecaajos par to pashu KIT stiklu tagad leenaam piepeerku klaat un viss shtokos

Roi Reģ.: 21.01.2004
0 0 Atbildēt

Ak jaa un protams pie spogulenes iegaades uzreiz pieskaiti klaat zibeni un statiivu.

repo Reģ.: 29.01.2004
0 0 Atbildēt

Guzis rakstīja: Nu pacenties gan tikt uz kursiem, iesācējiem reāli palīdz. Tik ja pats negribēsi mācīties - pēc kursiem taisīsi tehniski labākas bet neinteresantas bildes.

Uz kursiem vēlos aizeit, lai uzzinātu kautvai par tādām lietām

- ko dod diafragmas vērtība un atvērums

- kādu ietekmi dažādos režīmos atstāj slēdža ātrums

- kad drīkst lieto un kā lietot ekspozīcijas kompensāciju

- kāpēc fotogrāfējot pustumsā tik ilgi fokusē

.....jautājumu vairāk nekā atbilžu....

Andreass Reģ.: 26.05.2003
0 0 Atbildēt

zinu, ka reklaama nav laba, bet shutter punkts Lv ir foto amatieru forums.

Tur var daudz palasiities un saprast, gan par visiem iepriekseejaa atbildee mineetiem punktiem, gan par to kaadus stiklus iepirkt naakotnee.

Kits ir labs, ja neuzliec uz apraata citu stiklu, jo tad nevar zinaat, kaa ir ar labu stiklu bildes. Kaadu pusgadu var palietot un tad saprast ko gribaas.

kliks Reģ.: 27.07.2006
0 0 Atbildēt

repo rakstīja:

kliks rakstīja: aizsit meilu uz lapās uzdoto pastu ar jaut. par fotokursiem!

Jā tāda lapele nāca līdzi. Aizrakstīju, bet nekādas atbildes un norādītā mājas lapa ar ne visai aktīva.

To visu fīrē viens cilvēks un var gadīties, ka šis aizlaidis prom no LV vai kaut kā tā. Paskaties vai tur nav telefons mājaslapā. Gan jau ka sekretāre vai kāds uz vietas būs. Pats to džeku drusku pazīstu, varu teikt ka ir biš pokujers, bet toties fiško par fotolietām. Pats iestādījums atrodas Arsenāla ielā vecrīgā. Aizsit meilu uz šito andrejs_ivanovs@bendiks.lv 7223891

repo Reģ.: 29.01.2004
0 0 Atbildēt

fiško par fotolietām. Pats iestādījums atrodas Arsenāla ielā vecrīgā. Aizsit meilu uz šito andrejs_ivanovs@bendiks.lv 7223891

Paldies, painteresēšos. Tiko pazvanīju uz Mārcis Bendiks kantori, tur teica, ka interese esot ļoti zema un pirmais kurs tiks vākts tikai uz septembri.

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

repo rakstīja:

Guzis rakstīja: Nu pacenties gan tikt uz kursiem, iesācējiem reāli palīdz. Tik ja pats negribēsi mācīties - pēc kursiem taisīsi tehniski labākas bet neinteresantas bildes.

Uz kursiem vēlos aizeit, lai uzzinātu kautvai par tādām lietām

- ko dod diafragmas vērtība un atvērums

- kādu ietekmi dažādos režīmos atstāj slēdža ātrums

- kad drīkst lieto un kā lietot ekspozīcijas kompensāciju

- kāpēc fotogrāfējot pustumsā tik ilgi fokusē

.....jautājumu vairāk nekā atbilžu....

Nu to jau var izlasīt jebkuras spogulenes manuālī

beta00.c-wss.com/...

KurBads Reģ.: 24.07.2001
0 0 Atbildēt

NIKON D40 ir par 100 ls leetaks nekaa Canon 400D ... vai tas ir arguments, lai izveeletos Nikon? Saprotu, ka kameras abas ir viena liimena aparaati.

Sunis Reģ.: 01.03.2002
0 0 Atbildēt

KurBads rakstīja: NIKON D40 ir par 100 ls leetaks nekaa Canon 400D ... vai tas ir arguments, lai izveeletos Nikon? Saprotu, ka kameras abas ir viena liimena aparaati.

Man jau liekas, ka canon 400D vairāk salīdzināms ir Nikon D50, ne D40. Ļoti daudz šie jautājumi aprunāti fotki lv diskusijās. Ne canon ne nikon aparātos nav iebūvētas stabilizācijas, kas esot pentax. C un N stabilizācija iebūvēta objektīvos, kas savukārt ir dārgs prieks. Piemērām, objektīvs canon EF 70-200 F4 IS USM maksā 700 latus, bet bez stabilizācijas (IS) cena jau 400 Ls.

1 2 3 4 5
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti