ford dīzeļa atgāzes

Fridrihs Reģ.: 10.12.2002

Ko darīt, ja TA apskatē dīzeļu atgāzēs dabūju ierakstu 9.99 vienības (pieļaujamais ir līdz 3.0). Iepriekšējās TA atgāzes arī bija palielas, bet ar kādu 5 gāzēšanas reizi tiku cauri, šoreiz rādītājs visu laiku 9.99

Gaisa filtrs (Mahle) jauns tikko uzlikts, eļļa arī tikko mainīta. Ar dīzeli braukt protu, nesēņoju, visas caurules jau bija iztīrītas pirms braukšanas uz TA. Auto lec labi, ar jaudu problēmu nav (cik nu tam 1.4 tdci motoram tās jaudas visāpr ir), patēriņš puslīdz ok (atkarībā kā brauc).

Pēc iepriekšējā gada TA gandrīz neiziešanas mašīnu biju aizdzinis uz forda dīlera servisu. Teica, ka nekādus defektus neatklāja (motors, protams, netika jaukts ārā). Ford Fiesta 1.4 TDCi, 2006.gada. Ko ar tām atgāzēm var darīt, un uz kuru servisu dzīt?

 
1 2 3 4 5 6
i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Atcerējos. Edgar, man motociklam OCTA ir tik pat liela kā minivenam ar pilnu masu virs 1800 kg.

Tieši par to es arī runāju! man Javai gluži tāda pat!! Tad kas lielākus sūdus sataisīs citam transportam - minivens, veca Java, vai suparbaiks?? Un kāda hrena TA Javai ir tik pat dārgs kā X golpam, kaut braucu ar to kādus 4 mēnešus gadā un vismaz 10 reizes mazāk km par jebkuru sēņotāju ar Golpu?

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: nav gan tiesha saijkne.

Un kāda ta?? Kur paliek tie C atomu kas ir degvielā?? Dimantos izkrīt vai?

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja: Slinkais, gan manam Pežo TD dīzelim, gan šī gada BeMeVe dīzelim ir vienādas normas. Pie kam manam atmosfēriskajam ir 2,5, bet tam BMW 3,0! Es izeju, bet šie bieži vien nopērk! Kurš vairāk piesārņo? Ja manam ir 69 ķēves, bet šim 300, tad no kura ir vairāk CO2 izmešu??

Cik ir jāpiesārņo dabu saražojot auto, lai katrs sev nopirku jaunu auto ik 3 gadus, un cik ja es lietoju jau 19 gadi?

Palasi topika sākumu - te gāja runa par to ka 4 gadi vecam auto atgāzes ir 9,99!!

kaa pat briinumu iedgars briiziem tiiri praatiigi runaa. ko diemzeel nevar teikt par deksteri - redzams jams tv biezi skataas, un peedeejaas mugurassmadzenju paliekas, kuras i bija, ar ir aizskalotas prom

mums te taga ir pateerinja filozofijas laiks, taapeec taisiit labi, pamatiigi un droshi neviens nav ieintereseets, un attieciigi netaisa. muusdienu klaburkastes neies, kaa taas kas razotas 80 - 90ajos gados - pa 20 un vairaak gadiem. tur viss izreekinaats, lai ar vecu luuzni nebraukaatu, bet aatraak skrietu pakalj jaunai klaburkastei ar naudas zuuksni rokaa. a uz bezjeedziigu dabas piesaarnoshanu, uttp visiem uzdirst

nu i jaunie kveepu filtri ar esot fantastiska uzparikte diizeljiem - viens usa trakers nevareeeja vien sapriecaaties. teica ka agraak, peec duumu skata spoguljos vareej redzeet, ja ar motoru kautkas nav iist labi, ta taga a kveepu filtru nekaadu duumu nav pat ja dd liist pa izpuuteeju aaraa jau...:

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Draco,nepļurksti, es TV skatos ļoti maz. Man muguras smadzenes varbūt sakratās ,ar baiku pa pilsētu nēsājoties. Nekas, nāks ziema,braukšana mazāk un viss stabilizēsies.

Bet par piesārņojumu-loģiski,ka jauns BMW 530 D mazāk piedriš dabu nekā tāds iedgara paša remontēts pežuets no atmodas laikmeta.

tas ir pieņēmums nevis likumsakarība. Resp. tā var būt, bet tā var arī nebūt. (atkarīgs cik kārtīgi sataisītstas scorpo dzinējs)

Vienu reizi paskatījos googlē kā nosaka auto atbilstību EURO normām ( euro3, euro4 u.t.t)

Paskatījos kādi rādītāji ir katrai euro klasei.

Tad pacēlu augšā visus TA protokolus vienai manai 88.g mazdai. Pēc rādītājiem mazdai bez jebkādām problēmām (pat ar rezervi) atbilst Euro 6 normām kuras barbūt ka stāšoties spēkā kaut kad 2015.gadā.

Taču faktiski ar to mazdu es nekad netiktu iekšā Berlīnes centrā, jo pēc viņu katalogiem auto kas ražoti 88.gadā , automātiski pienākas euro 1 vai euro 2 norma.

Koroč, viss tas ir viena liela pseido ekoloģija -lasi bizness -jaunu produktu stumšanai tirgū un veco produktu lietošanas ierobežošanai un ātrākai utilizēšanai.

Ar vecs auto var būt labā tehniskā stāvoklī pat ar 600 tk km nobraukumu un būt videi ne vairāk kaitīgs kā jaunie auto

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Tieši šis uzstādījums mani besī ārā! mani jāj par to ka es varu labā tehniskā kārtībā uzturēt 2 vecus auto, bet atbalsta tos kas neko nesajēdz, bet rādot 6 pirkstus pērk jaunos auto. Pie kam šie auto ir daudz labākā tehniskā kārtībā, kā lielākā daļa 4 un vairāk gadu vecie.

Savādāk es nevaru, jo abi auto ir vajadzīgi lai vispār es un mans dēls varētu strādāt, un jābūt braukšanas kārtībā jebkurā mirklī! Un ir arī, viens kau 11 gadi, otrs 3 gadi. Pie kam abi 19 gadus veci.

par TA iziešanu jau rakstīju. Tikai vienu reizi bija problēmas - kad es nezināju, ka atmosfēriskajiem dīzeļiem atgāzu normas gudrā valdība noņēma no 3,0 uz 2,5! Pie kam 2,5 šis auto pat noripojot no rūpnīcas konveiera nebija domāts tādām.

latvijā nevis dara lai veicinātu kā progresīvāka pirkšanu, bet tieši otrādi - jāj ārā tos kas spēj uzturēt kārtībā tehniku.

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

ak ta ar moci? nu ta jau viss skaidrs... un es te veel par kautkaadaam smadzeneem runaaju...

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Visi jau nevar grauzt fordu stūres

Vo, vo ir jāpagrauž arī ragi, kaut dažreiz siltā vasaras vakarā!

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

draco rakstīja: ak ta ar moci? nu ta jau viss skaidrs...

Liec mierā motociklistus!! Es pat ar Degsteri sadraudzēšos uz to momentu kad Tev pa rīkli dosim!

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja:

draco rakstīja: ak ta ar moci? nu ta jau viss skaidrs...

Liec mierā motociklistus!! Es pat ar Degsteri sadraudzēšos uz to momentu kad Tev pa rīkli dosim!

cri vien. dabuusiet abi - kaa krievu anekdotee - saaapiigi, bet taisniigi - visiem vienaadi

motociklisti ir atsaldenji. nu, tie pashi, kas atsaldenji no atsaldenjiem.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Parasti tā runā visi tie kam mammīte ar papuci bērniņam nenopirka mocīti!

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja: Parasti tā runā visi tie kam mammīte ar papuci bērniņam nenopirka mocīti!

nu ja, nuja. vajag jau sevi vismaz savaas aciis attaisnot, vaine?

mociiti man nopirka 13 gados, un braukaaju es ar vinju no 14 - 18 gadu vecuma. vecs iz-jupiter2, kursh peerkot bija bez karburatora, ar nogrieztu vadu kuuli, kursh iet uz faaru - galveno sleedzi, un veel shaadiem taadiem kosjakiem. pats taisiiju, knibinaajos.

bet tie muusdien mochi un vinju brauceeji 90% nav normaali - ar taadu dinamiku un braukshanas stilu vieta ir uz sleegtas spectrases, nevis uz sabiedriskajiem celjiem. bet nu kam es to staastu... juus jau visu nereaali kontroleekjat, paredzat, uttp. sitaas jau citi, kuri nemaak, juus jau ne...

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Ja zirgi ir starp kājām nevis galvā, tad prātīgs nekas nesanāks.

NU es par savu nopelnīto naudu pirku Javu - jaunu veikalā, un vēl šodien pietiekami labi ripo. Tas nekas ka uz spidometra jau 2 riņķis beidzas! 199 500 km. Lielākai daļai nav tāds nobraukums ar visiem auto, ieskaitot sabiedrisko kopā.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Es vispār savā 38 gadus garajā mūžā ar moci neesmu braucis. Lielākais auto, kādu esmu vadījis - GAZ-53. Baudāmākais - 2007. gada Mercedes C-200 sedans.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Uj - es sāku ar tēva zapiņu kupraino!! 3 gadu vecumā izbraucu ar šo uz ielas - kājas īsas un šis maita noslāpa. Domāju ka nositīs, bet kopš tā laika sāka sēdināt sev klēpī un ļāva stūrēt. Pie vecāsmāte, laukos ar GAZ-51 dabūju pastūrēt, GAZ-69. Ar tēvoca ZIL-130 ar visu puspiekabi. NU Žigulis, Moskvičš, GAZ-24, tos jau pats ripināju - kājas jau pietiekami garas bija. Ar moci mācījos ar kaimiņa Voshodu, tiesības liku uz Minskas - vēr 3 robu. Tad nopirku Javu. Līdz pat 99 gadam savas mašīnas nebija - lietoju svešas. Ja vajadzēja vai nu aizņēmos vai iznomāju. Tātad no 49 gadiem, hi hi 46 pie stūres!

Biideklis Reģ.: 14.05.2007
0 0 Atbildēt

Ja 38 gados tiki pie savas pirmās mašīnas, tad skaidra tava tieksme aizstāvēt vecas un lētas mašīnas.

Tikai atceries, ka citiem dzīves līmenis ir krietni augstāks, un nav sevi muļķīgā veidā jāpazemo, stāstot, cik labs ir 100 gadīgs skorpis.

Novēlu tev tikt pie vismaz 3 gadīgas mašīnas, un varbūt tavas domas mainīsies. Ir daudz kas dzīvē jaukāks, kā jāties garažā ar autiņu

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

o ble, psihoanaliitikis uzradies

un ska, kaadus vaardus zin - "tieksme", "dziives liimenis, "garaaza" - tieshaam vemamma pirms guleetieshanas buus kaadu graamateli lasiijusi, un jams tos vaardus - veselus 4 -buus atcereejies?

koroch, kraties uz savu smilskasti atpakalj, mazais. man pirmaa mashiina tika iegaadaata 17 gadu vecumaa, un domas par autobuuvi man i taadas pat kaa iedgaram. pateikshu veel vairaak - tendences neredz tikai bezsmadzenju urlas, bet to jau ir vairaakums, taa ka neskumsti. bet tomeer pacenties neliist normaalu cilveeku sarunaas...

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

a man uz izlaiduma gadu un vecumu transportliidzeklim - poh pilmniigs. es peerku sev t/l peec sev svariigiem kriteerijiem, un izlaiduma gads plikaa veidaa man poh. zato maasiica man gan - kaa dabuuja tiesiibas - taisn kaa deksters - svaigaak, svaigaak nopirka nissan mikru, 4gadiigu, liekas. kautkaads 1.0 vai 1.1 motors, liekas bij. man tai laikaa bija padsmitgadiiga granada 2.8i ghia - nu pavizinaaja vinja mani savaa klaburkastee. pilniigs suuds - ne komforta, ne dinamikas, nekaa...totiers svaigs, jaa gan. lai jau lohi peerk sev svaigos. tai pat laikaa ir gadiijies - ne daudz gan - bet dazaas 1-2 gadus vecaas mashiinaas nesen pabraukt. neko kardinaali labaaku nekaa savaa 1993 volvo 850 vagonaa, atklaati teikshu, nemaniiju. nav nekaadas sajuutas, ka brauc ieksh kautkaa kardinaali atskiriigaa un labaakaa. laikam nestraadaa man iisti placebo efekts. taa ka, kam galvaa veejsh svilpo, lai maina auto kaut katru pusgadu, un priecaajas ka brauc a svaigu, man poh...

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Draco, ja tev kontā būtu nu, 100 000 brīvas naudas, arī brauktu ar 93. gada Volvo ?

nea. nopirktu tranziitu vai sprinteri esmu nonaacis pie secinaajuma, ka volvo man mazliet pa mazu.

bet jautaajuma buutiibu sapratu -es atrastu labaaku meerkji kur to naudu noteereet, esi droshs. ,mashiinaa jau nu negruustu. pie kam der arii aizdomaaties par shiis sikoshanas cenu - nekas pasaulee nenaak par velti. visi tie lielie kaaposti - vinji ir uz citu reekjina. un teereet resursus pontiem manaa skatiijumaa ir stulbi. viss ir apmaksaats ar sviedriem, asiniim, uttp - ja ne tavu, tad citu....

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

nu, ja VISS ir, ta jau vairaak neko navaig pirkt. ieguldiitu shiis liekaas 100 stukas kosmiskaas attiistiibas fondaa vai tml - lai cilveece aatraak tiek uz meenesi un marsu

PS a kas, tibetaa ir vakantas vietas? cik maksaa? vai tranziitu iedala?

nu nav, nav man kulta uz auto. agraak jaa, neatteiktos no rs cosworth. kaut gan arii tahga buutu interesanti izbraukt ar ford rs200... bet nu tas taa - sapnju liimeniii. praktiski man vaig tranziitu. un veel veco 93 - 00 - ibo tur veel jams taisiits ar veco filosofiju, diizelji tur gadaas vecie labie - bez jebkaadas elektronikas, da i citaas sfeeraas tas auto ir tiiri ok. atskiriibaa no tiem pat jaunajiem tranziitiem. un visa cita jaunaa.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

draco rakstīja:

Sretsked rakstīja: Draco, ja tev kontā būtu nu, 100 000 brīvas naudas, arī brauktu ar 93. gada Volvo ?

nea. nopirktu tranziitu vai sprinteri esmu nonaacis pie secinaajuma, ka volvo man mazliet pa mazu.

bet jautaajuma buutiibu sapratu -es atrastu labaaku meerkji kur to naudu noteereet, esi droshs. ,mashiinaa jau nu negruustu. pie kam der arii aizdomaaties par shiis sikoshanas cenu - nekas pasaulee nenaak par velti. visi tie lielie kaaposti - vinji ir uz citu reekjina. un teereet resursus pontiem manaa skatiijumaa ir stulbi. viss ir apmaksaats ar sviedriem, asiniim, uttp - ja ne tavu, tad citu....

Ne ne, es biju domājis 'lieki 100 000 ' . Viss ir-māja,drebes,garantijas-VISS. Un lieki, pilnīgi lieki 100 000 , jāpērk auto. Pirksi 15 gadus vecu tranzītu ?

Tad jau jāiet un jādzīvo Tibetā pie mūkiem .

tadu cilveeku Latvijaa ir 3-5 pareejie ir tadi kadi ir, pliki bet ar svezhaku

brmbrmm Reģ.: 24.07.2009
0 0 Atbildēt

draco rakstīja:

nea. nopirktu tranziitu vai sprinteri esmu nonaacis pie secinaajuma, ka volvo man mazliet pa mazu.

Tavs auto? www.ss.lv/...

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Nu nevajag jau pārspīlēt uzreiz. Tādu,kuriem kontos ir vismaz 100 000 nu kaut eur, patlaban ir pietiekami. Kur,kā domā,palika tā visa nauda par NĪ pirkšanu,ko bankas aizdeva?

aa, tadas sazverestiibas teorijas nenaak prataa

bet nu tomeer, tadu ir gauzhaam maz. es piemeeram paziistu vienu milionaru, kas liidz pagajusham gadam ekspluateeja 96 gadaa pashrociigi pirktu, jaunu E36, un pagashgad to uzdavinaaja deelam, un sev nopirka 5 gadiigu ML mersi. un par jaunu auto iegaadi vinsh vispar nedomaaja, jo redz makot skaitiit naudu, un neredz jeegu parmaksaat par svaigu smacinju salonaa pienjemu ka tadu cilveeku ir daudz starp bagatiem ljaudiim.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Man primārais ir ērts vāģis. Pirms izvēlējos pirmo auto, ļoti daudz ņēmu nomā dažādas markas. Ņēmu tā uz nedēļu. Ar maniem 1,88 m nav tik viegli savietoties tādos kā Golfs, nemaz nerunājot par vēl mazākām. Ar nomātām mašīnām izbaudīju kas ir ērti, vēl kaut arī biju puiķelis, bet ļoti labi atmiņā palika tēva kuprainā zapīša šaurība, tāpēc gribēju tikai un vienīgi lielu un ērtu vāģi. Pat vēl šodien itin nemaz negribu neko mazāku un šaurāku par Skorpi. Taču tāda tipa mašīnas ir uz rokas pirkstiem saskaitāmas, pie kam tikai no riktīgi dārgā gala. Tādas kuras es nespēšu nopirkt pat 10 gadus vecas. Reizi ar Pasātu braucu uz Vāciju un atpakaļ... un pēc šī brauciena man ir riebums pret tāda izmēra mašīnām. Minivens lai pārvietotu savu un augstākais sievas pakaļu ir tā kā stipri par treknu.

Esmu es palūrējis tā sīkāk svaigas mašīnas, ieskaitot jaunas, bet ziniet saprātīgā cenu diapazonā nav trāpījies nekā kas liktos cienīgs lai nomainītu Skorpi, ērtuma un plašuma ziņā. Tā nav sev iestāstīšana, kā te daudziem liekas. Tieši tāpēc to Skorpi es ucinu un ar bailīgu skatu veros uz to - cik ilgi vēl izturēs.

Par remontiem es jau teicu nu nesēžu es augām dienām garāža! Pa gadu sanāk kādi 2 - 3 vakari.

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

aga.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Ne ne, es biju domājis 'lieki 100 000 ' . Viss ir-māja,drebes,garantijas-VISS. Un lieki, pilnīgi lieki 100 000 , jāpērk auto. Pirksi 15 gadus vecu tranzītu ?

Es tad pirktu Jaguāru, pagarināto versiju. Tikai šai markai ir paslikta slava - tā nedrīkst būt vienīgais auto, jo birst samērā pabieži un rez daļas ir tikai uz pasūtījumu, kuras jāgaida pats mazākais 2 nedēļas.

Parketnieki man kā tādi riebjas un ja pat naudu nebūtu kur likt tā pat tos neņemtu.

1 2 3 4 5 6
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti