Yetti rakstīja: Kāds zinošāks apgaismojiet lūdzu:
Čoms pārdeva auto, tagad griežas pie sava OCTA (ERGO)pārstāvja, lai dabūtu atpakaļ neizmantoto prēmiju.
Jā, tas esot iepējams, bet vajagot izziņu (papīra formātā, par Ls ar kapeikām, +laiks,+nauda) no CSDD, ka auto mainījis īpašnieku vai tehniskās pases kopiju ar jaunā īpašnieka datiem, kas apliecinātu īpašnieka maiņu.
Kas tas ir par sviestu?
Cik man ir bijusi saskarsme, pietiek ar manu iesniegumu, viņi taču paši redz, ka auto mainījis īpašnieku, jeb esmu, ko palaidis garām?
Un ja es vienkārši gribu lauzt līgumu (auto "lieku pie pāļa", da maz kādu iemeslu dēļ) no kurienes, tad vajag izziņu?
tā ir. taisnība. Lūdzu tev iz likuma ltab.
"OCTA apdrošināšanas līgums izbeidzas pirms termiņa – ar pieteikumā norādīto laiku, bet ne agrāk kā ar pieteikuma iesniegšanas brīdi, ja transportlīdzekļa īpašnieks iesniedz apdrošinātājam rakstveida pieteikumu par apdrošināšanas līguma izbeigšanu pirms termiņa, pieteikumam pievienojot līguma izbeigšanas pamatojumu – pierādījumus, kas apstiprina vienu no šādiem nosacījumiem:
transportlīdzeklis ir atsavināts (mainās īpašnieks);
transportlīdzeklis izgājis no īpašnieka, glabātāja vai lietotāja valdījuma nevis viņu vainas dēļ, bet citas personas prettiesisku darbību dēļ un par to ir paziņots attiecīgajām tiesībaizsardzības iestādēm normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;
apdrošināšanas polisē norādītajās ziņās ir kļūda;
tiek likvidēta juridiskā persona vai mainīts tās nosaukums;
transportlīdzeklis netiks izmantots ceļu satiksmē (ja uz laiku ir pārtraukta transportlīdzekļa reģistrācija attiecīgi Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijā vai Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijā).
Sekojošos gadījumos, kad:
transportlīdzeklis tiek pārreģistrēts, – ja mainās transportlīdzekļa identifikācijas numurs (šasijas numurs) vai mainās reģistrācijas apliecībā norādītais īpašnieks vai – līzinga gadījumā – līzinga ņēmējs, kas CSDD vai VTUA informatīvajā sistēmā reģistrēts kā transportlīdzekļa turētājs (izņemot līzinga gadījumus, ja transportlīdzeklis tiek pārreģistrēts un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā iepriekš norādītais transportlīdzekļa turētājs kļūst par transportlīdzekļa īpašnieku);
transportlīdzeklim tiek izsniegta tranzīta numura karte;
ir izsniegts apliecinājums par transportlīdzekļa norakstīšanu,
un apdrošināšanas līgumā norādītais transportlīdzekļa īpašnieks nav iesniedzis pieteikumu par apdrošināšanas līguma izbeigšanu, apdrošināšanas līgums izbeidzas brīdī, kad transportlīdzeklis pārreģistrēts, vai tam izsniegta tranzīta numura karte, vai apliecinājums par transportlīdzekļa norakstīšanu. "
Ja tu mašīnu wnk noliec malā - nekādas naudas
OCTA
Kāds zinošāks apgaismojiet lūdzu:
Čoms pārdeva auto, tagad griežas pie sava OCTA (ERGO)pārstāvja, lai dabūtu atpakaļ neizmantoto prēmiju.
Jā, tas esot iepējams, bet vajagot izziņu (papīra formātā, par Ls ar kapeikām, +laiks,+nauda) no CSDD, ka auto mainījis īpašnieku vai tehniskās pases kopiju ar jaunā īpašnieka datiem, kas apliecinātu īpašnieka maiņu.
Kas tas ir par sviestu?
Cik man ir bijusi saskarsme, pietiek ar manu iesniegumu, viņi taču paši redz, ka auto mainījis īpašnieku, jeb esmu, ko palaidis garām?
Un ja es vienkārši gribu lauzt līgumu (auto "lieku pie pāļa", da maz kādu iemeslu dēļ) no kurienes, tad vajag izziņu?