Kā izpaužas beigts ūdenssūknis?

aviators Reģ.: 07.03.2004

Mašīna pasākusi jocīgi salonu sildīt. Motora temperatūra visu laiku ir ok, bet salonā klimatkontrolei sākumā arī ir ok, bet pēc nobrauktiem kādiem 30km sāk pūst aukstu, ja manuāli pagriež temperatūru uz 25C, tad ir silts, pēc brīža atkal vēsāks, visu laiku jāpieregulē. Ja uzgriež virs 26C, tad silts visu laiku, bet tad arī manuāli ventilatora apgriezieni jāpagriež mazāki, citādi klimats bliež pilnus.

Nekādi šķidrumi nekur nepazūd, nekas nekur nav jāpielej. Bet ūdenssūkņa skriemelim varu pakustināt nelielu brīvkustību, kas liek minēt, ka varbūt ūdenssūknis taisa pigorus. Tā var būt? Šitādus pigorus tad salonā var sūknis sataisīt?

Noskrējiens mašīnai 350k km, sūknis nav mainīts nekad.

 
REXX Reģ.: 23.09.2013
1 0 Atbildēt

Beigts ūdenssūknis izpaužas slikti.

Bet šis laikam nebūs tas gadījums. Ja mašīnai ir automātiska salona temperatūras uzturēšanas sistēma(nav svarīgi, kāda, galvenais- tāda, kas mēģina nolasīt salona temperatūru, un uzturēt pēc uzdotā), visticamāk, šajā situācijā pie vainas būs salona temperatūras devējs. Tam pat nav jābūt bojātam, pietiek ar putekļu kārtu uz tā(tipa- :kažociņš, lai devejs nespētu pareizi nolasīt temperatūru, un, attiecīgi, regulēt.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Klimatkontrolei atgriezeniskaa saite paaraak valjiiga, pilniigi iespeejams, ka temp. deveejs netiirs, kaa jau te cilveeks teica. Vai veel kas kjeraas, kas regulee pastaaviigu temperatuuru.

aviators Reģ.: 07.03.2004
1 1 Atbildēt

Paldies par atsaucību. Bet kāpēc tad šī nesildīšanas problēma parādās arī manuālajā režīmā? Tur jau salona temperatūras devējs vairs neiesaistās...

Tie simptomi ir gluži kā kāds burbulis pa sistēmu klejotu, pie tam nav nozīmes , vai stāv uz vietas vai brauc. Iepriekšējai mašīnai bija līdzīgi, bet tur bija beigta galvas blīve un attiecīgi zuda šķidrums, burbuļoja sistēmā utml. Šoreiz tādas parādības nav...

To devēju šodien sameklēšu, notīrīšu, bet lielu cerību neloloju.

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Vispār jau ūdenssūknim parasti ir divi defekti - vai nu gultnis (gultņi) izbeidzas, vai blīvslēgs, kas automātiski noved pie gultņa izbeigšanās. bet šādā gadījumā jāiestājas t.s. Vasermaņa reakcijai , jeb "pilei pie gala" , kas savukārt nozīmē neizbēgamu šķidruma zudumu...

Kad rosīsies, apseko, vai šķidrums ir tīrs, dzidrs, ja apsildes

radiators ir netīrs, var iestāties efekts, kad tas nespēj adekvāti apmainīt siltumu pie konkrētām caurplūdēm. Nu un, protams, jau iepriekš minētie devēji. Veiksmi darbā!

aviators Reģ.: 07.03.2004
0 0 Atbildēt

Sūkni pagaidām nepirku un nemainīju, bet tā arī neko citu nepareizu neatradu- viss tīrs, smuks utt.

Ja termostats čakarētos, tad simptomi ir bišķi citādāki (ir bijis citai mašīnai).

Ibio pilnīgs.

Zinu, ka ir degvielas sprauslu tīrītāji, gan ja ir arī dzesēšanas sistēmas tīrītāji, bet loģiski domājot, ja neesmu lējis krāna ūdeni, tad principā tur nav no kurienes netīrumiem rasties. Mja.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

aviators rakstīja: Paldies par atsaucību. Bet kāpēc tad šī nesildīšanas problēma parādās arī manuālajā režīmā? Tur jau salona temperatūras devējs vairs neiesaistās...

Kas tavuprāt ir "manuālais režīms"? Neesmu redzējis nevienu klimatkontroli, kas jebkādā brīdī neizmantotu temperatūras devējus. "Auto" (un pretstatā manuālais) režīms attiecas tikai uz gaisa padeves virzienu un ventilatora apgriezienu kontroli.

aviators Reģ.: 07.03.2004
0 0 Atbildēt

Tā arī nav atrasts, kas pie vainas. Visi mehānismi un dačiki strādā, viss ir skaisti. Viena no teorētiskajām vainām varētu būt galvas korpusā vai blīvē, kas, iespējams, ir ar mazu mazu defektu un dzen nedaudz gaisu dzesēšanas sistēmā, kas ļauj izveidoties salona radiatorā burbulim un attiecīgi tad nesilda tas. Bet varētu arī tā nebūt, jo citi simptomi, kas parasti pavada šitādu vainu (zūd šķidrums, burbuļi izplešanās traukā/ radiatorā), nav pamanāmi. Vienīgais, kas liek tādu minēt - pēc zināma laika dzesēšanas sistēmas caurules paliek cietas.

Ja kaut kad atradīšu, kas bija, iepostēšu šeit. Pagaidām likšos mierā, jo motoru netaisos jaukt ārā. Ja nebūtu žēl 40Ls par jaunu ūdensūkni, tad intereses pēc nomainītu to un paskatītos, kas mainās.

STALINS Reģ.: 12.11.2003
0 0 Atbildēt

Ja Tu uzdod jautājumu, tad klausies(lasi) ko Tev atbild. Crankshaft un REXX uzrakstīja, kādi ir sūkņa izbeigšanās simptomi, bet Tu ietiepīgi turpini iet tajā virzienā.

Pēc aprakstītajiem simptomiem 99% vaina ir elektriska, lai gan man ir bijis līdzīgi ar Renault Laguna pēc salona radiatora nomaiņas- atrisinājās pēc n-tās dzesēšanas sistēmas atgaisošanas.

superb Reģ.: 26.04.2003
0 0 Atbildēt

Būtu labi vispirms iepazīstināt ar vājinieku - modelis, motors, izlaiduma gads.

Tagad par diagnozi. Beigts ūdenssūknis = beigts motors. Tas nav noticis. Beigts termostats = netiek sasniegta darba temperatūra. Atkal nav īstā vaina, jo cik noprotams brīžiem arī silda.

Tātad jādiagnosticē salona apkures vadība un šeit atkarībā no ražotāja un sistēmas komplicētības variantu ir pietiekami daudz.

aviators Reģ.: 07.03.2004
0 0 Atbildēt

Kāds laiks pagājis.

Gļuks (pazūd siltums) it kā reizēm uzpeld, bet izspaidot ūdenscaurules visās malās, tā kā pazūd. Bet pie noņemta radiatora korķa nekādi burbuļi ārā nenāk. Pat ja darbojas motors, mierīgi var turēt vaļā to korķi, nekas ārā negāžas, viss mierīgi.

Servisos arī neko lāgā pateikt nevar, tā kā liekos pagaidām mierā. Gan jau vaina izlīdīs kaut kad tā kārtīgi, ka varēs pamanīt.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 0 Atbildēt

Motora dzesēšanas sistēmā ir jābūt cirkulācijai un nelielam virsspiedienam, lai neļautu rasties (ūdens tvaikam) burbuļiem, jo motora darba temperatūra ir vidēji ap 90 grādiem. Pirmā vieta kura parasti signalizē par problēmām dzeses sistēmā ir salona apsildes krāsniņa, jo parasti ir atsevišķā attālā zarā un ne tuvu visiem auto ir piespiedu papildus cirkulācijas sūknis.

Tas ka antifrīzs negāžas ārā par radiatora korķi nozīmē, ka motora temperatūra nav virs 100 grādiem (attaisīt uzmanīgi pārkarsušam motoram – bīstami var applaucēties)

REXX Reģ.: 23.09.2013
0 0 Atbildēt

iAuto rakstīja: Motora dzesēšanas sistēmā ir jābūt cirkulācijai un nelielam virsspiedienam, lai neļautu rasties (ūdens tvaikam) burbuļiem, jo motora darba temperatūra ir vidēji ap 90 grādiem. Pirmā vieta kura parasti signalizē par problēmām dzeses sistēmā ir salona apsildes krāsniņa, jo parasti ir atsevišķā attālā zarā un ne tuvu visiem auto ir piespiedu papildus cirkulācijas sūknis.

Tas ka antifrīzs negāžas ārā par radiatora korķi nozīmē, ka motora temperatūra nav virs 100 grādiem (attaisīt uzmanīgi pārkarsušam motoram – bīstami var applaucēties)

Pat gadījumā, ja motora t° ir zem 100°C, dzeses sistēmā jabūt spiedienam- kapēc, te vairaki faktori, atsevišķs temats. Par to krāsni, kas nesilda,- varbūt dzeses sistēma dēļ švaka korķa netur spiedienu, motorā jebkurā gadījumā veidojas burbuļi/tvaika "korķi", kuri tad nu arī salona apsildē krājas, bet šī, sliktā, nesilda.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti