Turpmāk būs aizliegts gūt pirmās iemaņas auto vadīšanā uz ielas, līdzās citiem satiksmes dalībniekie

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Turpmāk būs aizliegts pirmās iemaņas auto vadīšanā gūt uz ielas līdzās citiem satiksmes dalībniekiem, ziņo laikraksta Dienas Bizness.

Šā gada 1. novembrī stāsies spēkā Ministru Kabineta noteikumi, kas paredz, ka, sākot no 2018. gada 1. janvāra, apmācības procesā būs jāizmanto mācību laukums.

Šo noteikumu ievērošanu uzraudzīs Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

 
DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
10 0 Atbildēt

Interesanti, kur tad jaunie autovadītāji iemācīsies braukt? Jau tagad no autoskolām nāk ārā galīgi nesagatavoti pilsoņi! Kas notiks pēc 2018. gada 1. janvāra?

martinslusis Reģ.: 11.12.2013
5 0 Atbildēt

Nu kā to ņem. Piekrītu, ka jāmācās pa ielām, jo citādi neiemācīsies reālā satiksmē braukt, vismaz ne pa Rīgu. Bet par nesagatavotiem vadītājiem - nav tik traki.

Protams, vajag pieredzi jebkuram, lai labi brauktu, bet pa apli, piemēram, jaunie vadītāji brauc labāk nekā daudzi pieredzējušie, kuri bieži nejēdz pa apli pareizi braukt. Jau kādu laiku eksāmenā ir aizrādījums, ja brauc pa ārējo joslu, zinot, ka nebrauks ārā pirmajā izejā.

Tāpat arī korķos korektāk brauc - paskatās vai nenosprostos satiksmi, ja iebrauks krustojumā, jo tieši tā veidojas korķi, kad spiežas krustojumā iekšā, kad jau sen ir skaidrs, ka tāpat zaļās gaismas laikā netiks pāri un tad arī perpendikulāri braucošajiem bremzē satiksmi.

Vēl, protams, arī gājēju un riteņbraucēju ceļu šķērsošana, gājēju palaišana, veicot pagriezienu utt. Zinu cilvēkus, kas jau ļoti ilgi brauc ar auto un viņi nesaprot, ka ir jāskatās labajā spogulī, kad šķērso riteņbraucēju ceļu un jādod viņiem ceļu.

Tas tā nedaudz cits viedoklis par šo tēmu. Vai jaunie vadītāji vāra arī sūdus? Bet protams! Taču jebkurā lietā prakse ir vajadzīga un reizēm pa īstam mācību gūst tikai tad, kad nelielus sūdus jau pats sākot braukt ievāra.

Bet kopumā vismaz daļa instruktoru šobrīdz diezgan labi sagatavo satiksmei. Un prasības eksāmenos ir augušas.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
4 0 Atbildēt

Labi teikts!

iciks Reģ.: 29.05.2013
8 1 Atbildēt

Idejiski jau laikam domāts tā, ka pirmās reizes brauc laukumā, bet pēc tam izbrauc ielās. Var jau būt, ka kaut kāda diža doma apakšā, bet tad jautājums - priekš kam tad tas instruktors? Viņam ir jāizvērtē kursanta spējas un nekas neliedz pirmās nodarbības braukt pa pavisam nomaļām ieliņām, ja liekas, ka vajag.

Man tas viss izskatās pēc biznesa plāna, jo noteikti būs jābūt sertificētam placim u.t.t.

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
4 0 Atbildēt

Tieši tā.

Esošām autoskolām šie noteikumi stāsies spēkā ar 2018. gada sākumu, bet tās autoskolas, kas savu darbību vēlēsies sākt pēc 2016. gada 1. novembra, laukuma nomas līgumam vai īpašumā esošam laukumam būs jābūt no darbības pirmās dienas.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Šitentajā rakstā ir viens liels caurums - šitas ir par autoskolām. Bet kas tad, ja mācību atļauju izmanto bez autoskolas - tas būs aizliegts?

Šitentā ideja skaidrs no kā nāk - kādam tas būs bizītis, un atbalsta to subjekti, kam rīga ir pārāk dziļi galvās iesēdusies. Kāpēc es tā uzskatu? Jo es redzu kur braukšanas prasmes apgūst pilnīgi nejēgas, kas iet liepājas autoskolās - nevis kaut kādās ielās, bet uz klaipēdas šosejas. Ja braucot pa šoseju starp nīcu un liepāju, gadās ieraudzīt mācībnieku tālāk kā pāris kilometrus no liepājas robežas, tad ir skaidrs - tur ir cilvēks, kurš pirmo vai otro reizi vada mašīnu un apgūst mašīnu. Pats ejot autoskolā, esmu tādā mašīnā sēdējis, kā pasažieris - dienā kad pirms braukšanas stundas biju savācis paziņas lielu un smagu kompi no remonta, pēc manas braukšanas stundas manam instruktoram bija viens jauns kursants - es paprasīju lai mani aizved uz kādu liepājas dienvidu gala pieturu, lai man lētāka autobusa biļete, bet instruktors, redzēdams instruējamā braukšanas prasmes, tuvojoties tam galam, man pateica "aizvedīsim tevi mājās" [uz nīcu], bet apmācāmajam uz šosejas pavēlēja ātrāk par 70 nebraukt - beigās pieveda pie mājas durvīm

Bez tam, interesanti, diez kāds vēl ir loģisks pamatojums šim te izgudrojumam, zinot to ka instruktors ir tas, kurš to mašīnu kontrolē.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
9 7 Atbildēt

Tā kā man darbs Bauskas ielā, vesels lērums reālu nejēgu (negatavu satiksmei) sastopams uz ceļa ikdienu. Daudziem nevajadzētu līst uz ceļiem, kamēr iemācās elementāru iekļaušanos plūsmā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
6 0 Atbildēt

Kā tad. Kur tad šis to plūsmu lai citur ņem?

Tu esi pārāk neiecietīgs.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
11 0 Atbildēt

Vai tas nozīmē to, ka CSDD un tai pietuvinātajiem auto mācību laukumu īpašniekiem sāksies jauns bizness??? Laukumam noteikti būs jābūt sertificētam, ar "specifisku" aprīkojumu. Varēs iekasēt normālu piķi no autoskolām. Nevēlamos konkurentu izslēgt, nedodot iespēju izmantot laukumus.

Pati par sevi ideja nav slikta - iesākumā laukums, pēc tam iela. Bet mūsējie kā vienmēr visu izlaidīs caur ānusu un vismaz 3 reizes...

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
3 0 Atbildēt

Vai bija kur pieminēts, ka vēlāk iela? Arī šobrīd, cik esmu manījis, sākumā mācībnieki mīcās pa laukumu.

solaris Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

Kad es instruktoram uz C kategoriju Rīgā pajautāju, vai nevarētu kaut kur ārpus satiksmes pamācīties pārslēgšanos (līdz augšai un līdz apakšai), tad viņš atbildēja, ka tāda laukuma nav.

Jā, ir laukums, kur parkojoties mācīties gabarītus. Bet tur ir par maz vietas, lai iemācītos tā ieskrieties, lai var normāli iekļauties plūsmā. Mācīties braukt var tikai pa nomaļām ielām ar retu satiksmi.

Kur visas Rīgas autoskolas sadabūs laukumus, nevaru iedomāties.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Laukums, kurā iemācīties iekļauties plūsmā - tas izklausās pēc fantastikas.

Ja kursants nejēdz braukt itin nemaz, instruktors viņu var aizvest uz kādu pavisam nomaļu ielu - tādas ir. Ja stundā viņš traucēs 2 mašīnām, tā nav liela lieta. Kad viņš jau kaut ko sajēdz, var braukt pa ne tik nomaļām ielām un tā tālāk.

solaris Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Valmierā ar smago braucu pa laukumu, kur kādi 50 m ir, ko ieskrieties. Lai iesācējs iemanītos, izgriežot uz galveno ceļu, ar kravinieka kārbu paātrināties uz augšējiem ātrumiem, tādi 50 m laukumā pirmajās reizēs ļoti palīdz.

Rīgā tiešām ved uz nomaļām ielām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Sūds par rīgas autoskolām - kur tos laukumus izraus citur. Pieņemot ka liepājas CSDD laukums neskaitīsies, noteikti varēs kādas personas vārīties uz jauna laukuma uzbūvi un iznomāšanu.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Katru gadu CSDD rīko konkursu "Labākais topošais auto vadītājs", tad konkursu vairs nerīkosim.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Novērojums no ikdienas satiksmes Bauskas ielas rajonā.

Es vēl saprotu un arī pieņemu oficiālo autoskolu instruktoru darbu, bet īsts WTF ir individuālie "min 2 gadu stāža autovadītājs" apmācība ar "parastu" auto ar vienu M burtu aizmugurējā logā No tiem daļa māca savus apmācāmos reāli nepareizi, pilnīgs bull****! Un kā var sākt mācīt braukt tādus ikdienas satiksmē saviem spēkiem (ikdienā redzu arī tādus piemērus)?...

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Asv tikai tā arī mācās.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti