Jā, un PRET šādu optimizēšanu ir jācīnās ar sistēmas sakārtošanu, nevis naudas kāšanu un vēl lielāku naudas kāšanu. Tu saproti ko šajā situācijā tu atbalsti? Tu atbalsti lielu, sulīgu sodu par to, ka cilvēks ir latvijas pilsonis. 99% no tiem, kuru šis viss skar, tas skar pateicoties mūsu valstij - vai tie būtu līki mašīnu reģistrācijas noteikumi, vai pārbūves noteikumi, vai nodokļi un nodevas kas veicina mašīnu pirkt lietuvā un nereģistrēt te - to visu varētu novērst, bet tas nav neviena interesēs. Tā vietā ir, lūk, sods, MILZĪGS sods, "tikai" 3,5k gadā. Ja te nebūtu valsts vēlme sodīt cilvēkus par situāciju, kurā tā cilvēkus ir nostādījusi, bet tikai iekāst naudiņu, tad te vismaz būtu samērība - nu, teiksim, ja mans golfs būtu reģistrēts lietuvā, tad nodevu par tā lietošanu latvijā - 70 eiras gadā [tik es atstāju CSDD kasē braucot uz apskati], nevis "nieka" 50 reizes lielāks cipars, kas ir izzīsts no pirksta - gribētos jau teikt ka izvilkts no kāda veyrona vai ferrari ceļa nodokļa, bet ne tak, tiem noteikti nodoklītis nav lielāks par dažiem simtiem eiru, jo tie ir tikai nabagi, kurus mūsu valsts nīst. Kad tu te raudi par nenomaksātajiem nodokļiem [noteikti aiz skaudības, jo tiem cilvēkiem nav jāmaksā tāds ceļa nodoklītis un divreiz beižākas apskates] , paturi prātā cik daudz PVN un akcīzes satur viens litrs degvielas, un tad parēķini cik lielu procentu no nodokļiem šādi cilvēki mūsu valsts dotās motivācijas dēļ nenomaksā - 5%? 10%? Ja es sākšu pildīt degvielu savai mājai tuvākajā DUSā, kurš atrodas otrpus robežai, arī pie maniem vidējajiem nobraukumiem šī valsts pazaudēs kādu trīs latvijā reģistrētu mašīnu "ceļa" nodokļus, tikai akcīzes un PVN formā.
Visbeidzot, šitentais jaunizgudrojums, kā parasti, ir domāts likumpaklausīgiem muļķiem - nu tāpat kā pirmais šāda veida izgudrojums, kad ar 2009. gada 1. jūliju kaut kas šitāds jau sākās, tik bez nodevas - es savu A80, kurš nejaušības dēļ bija reģistrēts lietuvā, izārdīju, bet tie, kas mašīnas tur bija iepirkuši nodokļu dēļ, turpināja braukt visus šos gadus. Arī šito kosmonautu nodevu noteikti apies. Viens pazīstams, par mani bik jaunāks, čalis visu savu šofera stāžu ir nobraucis ar lietuvā reģistrētiem audī - būs jāpaskatās ko viņš darīs, negribas ticēt ka viņa ceškai piepeši radīsies latvijas numuri... :D
Un tā nu mēs dzīvojam bedrē, kur neko nevar un par visu ir jāmaksā astronomiski cipari. Kā tad leiši ar šitādu huiņu neaizraujas - kāpēc mans brālēns var bez problēmām reizēm aizņemties no manis piekabi un, ja vajadzētu, aizņemtos arī visu golfu, bet man par braukšanu ar viņa parketnieku būtu jāmaksā? Kāpēc leiši nebaidās par nenomaksātiem nodokļiem? :D
Vairāk izskatās, ka valsts grib cilvēkus padzīt no valsts, nevis pasaukt atpakaļ.
Bet naudu būs kur likt, gan jau drīz atkal uzausīs dārgākais eiropā koncertzāles projekts uz bīstamiem pamatiem, kuru n-tās reizes atteica.