kasinsh79 rakstīja: Mana pieredze.
Nomas auto Itālijā.
Neatļauti noparkots auto Milānā.
Pēc kādām 6 nedēļām (!) konta izrakstā manīta AVIS ieturētā summa - 45 eur.
Ar savu auto Lietuvā, vēl pirms bāņa
Apdzinis lēnu vecu zaļu Audi A6 (pāri nepārtrauktai līnijai, ātrums 117), pēc brīža manu to mana auto astē, zibina gaismas mūziku Izrādās, esmu piesmējis netrafarēto CP auto. Vārds pa vārdam, nožēloju izdarīto, saņemu kvīti par 42 eur, ko uzreiz mājās nomaksāju. CP brīdināja, ka visi tagad saņemot rēķinus uz savām adresēm, bet ietiepīgākie iepazīstas arī ar kredītu piedzinējiem.
Noparkots auto Viļņā, uz ielas - stāvvieta ar automātu.
Nebija skaidras naudas, nesamaksāju.
Protams, kvīts logā utt.
Izmetu kvīti miskastē un jau gandrīz 3 gadi kā nevienas reakcijas. Un arī nebūs visticamāk.
Noparkots auto zem zīmes Tallinā. Protams, nekādu jau seku nebūs Bet, izrādās, kvīts logā ar soda rēķinu kādi 35 eur. Nekādi no manas puses nereaģējot, pēc kādiem 3 mēn. saņemts Creditreform aicinājums samaksāt kādus 55 eur. Problēmas negribot, visu samaksāju asap.
Stāsta morāle - visur viena vienota datu bāze, esam ES un nekur vairs nenoslēpties
Pirms pāris gadiem Sicīlijā, Katānijā. Sestdiena, padomāju ka sakitās brīvdiena. Noliku auto P, kur zilo līniju apzīmējums. Atnācu, iekāpu Renegad, zem slotas ieraugu lapeli, padomāju reklāma. Izrādās 40-45eur sods, neatceros precīzi. Pilsētiņas Letojanni viesnīcā, kur dzīvojām, pie admistratores (latvietes!!!) saņēmu skaidrojumu, maksā 2 ned. laikā un 50% atlaide. Turpat blakus pastā apmaksāju pusi +komisija ~3eur.
Sodi ārzemēs un LV
Pavisam nesen bija šī ziņa www.iauto.lv/zinas/pasaule/24714-somu-miljardierim-jamaksa-77-808-eiro-par-gajeja-nepalaisanu , tad nu ienāca prātā tēma: ar personīgajiem (vai pazīstamu, draugu, kaimiņu utt.) piemēriem parādīt , ko nevajag darīt uz ceļa un cik tas izmaksā.