Pateicība Rīgas pašvaldības policijai!

litcha Reģ.: 21.02.2003

Jau iepriekš sociālajos tīklos un Internetā esam redzējuši video, kuros RPP darbinieki varonīgi ar busiņiem Holivudas filmu cienīgos sižetos steidzās pakaļ dažādiem likuma pārkāpējiem un nodod tos Valsts policijas darbinieku rīcībā, bet stāsts šoreiz nav par to.

Stāsts ir par Rīgas mikrorajoniem, kuros pašvaldība Nila Ušakova vadībā ļoti “aktīvi” risina autostāvvietu problēmas padarot dzīvi iedzīvotājiem komfortablu un brīnišķīgu un šoreiz īpaši uzteikt vēlētos varonīgo RPP Vidzemes pārvaldes inspektoru G.Vasiļonoku, kurš šī gada 15.martā, saņemot operatīvo informāciju par Brīvības gatvē 398 pie ēkas durvīm novietotu auto, steidzās šo jautājumu nekavējoties risināt. Ar augstu intelektu, teicamām spriešanas spējām, izpratni par likuma garu un iedzīvotāju problēmām apveltītais inspektors fiksēja ne vien augstāk minēto pārkāpumu, bet arī to, ka mājas iedzīvotāji savā mājas teritorijā ieviesuši Ceļu satiksmes noteikumiem neatbilstošu kārtību, proti, ēkas zemju īpašumu esošā braucamajā daļā ir iespējams izdalīt uz sabrukuma robežas esošo brauktuvi no ietves. Pusdienlaika aizsegā uzsāka nosacītās brauktuves un imaginārās ietves uzmērīšanu un bīstamo pārkāpēju sodīšanu piemērojot bargus sodus, nešķirojot pārkāpējus pēc tautības, rases, politiskās pārliecības vai pārkāpējus, kuru auto ir krēsliņi bērnu pārvadāšanai, vai piekāruši dažādas lentītes. Lai gan kopējais pagalma platums neierobežo brīvu auto, gājēju un citu satiksmes dalībnieku, kaut vai ugunsdzēsēju auto pārvietošanos, pārkāpuma protokolu saņēma visi. Nelīdzēja arī mājas iedzīvotāju iebildumi, paskaidrojumi un paskaidrojumu pieprasījumi pašvaldības amatpersonai. Iedzīvotāji tika sodīti par to, ka padomju gados plānotajā mikrorajonā nav paredzēts, ka kopā būs vairāk par 5 auto uz visiem 5-stāvu un desmit kāpņu telpu mājas iedzīvotājiem. Īpaši vairāk vietas auto novietošanai nav arī uz blakus esošajām ielām. Tāpēc, ka iedzīvotāji gadu gaitā iedibinājuši savā pagalmā labāko iespējamo kārtību un, kompakti un draudzīgi novietojot auto, spēj novietot vairākas reizes lielāku auto skaitu.

Diemžēl mūsdienu dzīves ritms un Rīgas pašvaldības infrastruktūra veicina auto izmantošanu. Lai paspētu aizvest vienu bērnu uz ekskluzīvo pašvaldības dārziņu, otru bērnu uz citu – privāto, jo gluži vienkārši labākais, ko pašvaldība spēj piedāvāt 4 gadus vecam bērnam ir vieta rindā un daļēja izdevumu apmaksa. Lai paspētu pēc tam uz darbu, jo pašvaldības sabiedriskais transports nenodrošina pietiekami ātru un komfortablu pārvietošanos. Un pēc darba tas viss apgrieztā secībā. Tāpēc ģimenei ar bērniem dzīvot Rīgā bez auto ir liels izaicinājums. Būtībā iedzīvotāji saņem sodu no pašvaldības, par pašas pašvaldības nolaidību un neizdarību. Un iedzīvotāju vēlme organizēt kārtību savā pagalmā nevienu neinteresē – lai mēģina vienoties, projektē, saskaņo un būvē stāvlaukumu! Cita starpā, šajās vietās auto novieto arī ēkas apsaimniekotāji – pašvaldības uzņēmuma “Rīgas namu pārvaldnieks”, darbinieki, kurus arī maz interesē šis jautājums.

Ja RPP pieprasa šīs mājas iedzīvotājiem apmaksāt šos sodus, vai paši ir gatavi uzņemties atbildību par savu, līdz šim pieļauto, nevērību un neizdarību vairāku gadu desmitu garumā?

Lūdzu, nākamreiz, kad RPP inspektori brauks risināt šādas autostāvietu problēmas, ielieciet atkal savu varoņdarbu jaunos video sociālajos tīklos un ziņās, lai visi zina. Sen nav bijusi šī šova jaunākā sērija! Bet inspektoram G.Vasiļonokam, lūdzu, prēmiju par drosmi un varonību!

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
8 5 Atbildēt

Iesaku biedrim vai biedrenei litcha saprast to, ka likums Visiem ir vienāds. Ja biedram/ biedrenei litcha patīk pārkāpt noteikumus, ievēlēt marionetes, kuri pārstāv citu valstu intereses un cerēt, ka būs kā padumjajos laikos, kad varēja kaut ko sarunāt "pa blatu", vai parādot kādu krutu apliecību, un lietas izrullēt, tad iesaku braukt uz Ziemeļkoreju, Kongo, Krieviju vai vienkārši - nošauties. Likums pastāveja sākot ar senajiem laikiem, piemēram, Romas impēriju, beidzot ar mūsdienu sabiedrību. Ja padumjo dēļ pieradi, ka likumu var apiet, variēt ar to un izmantojot savas iespējas apiet, tad tā ir tava vaina. Un policija tur rīkojās tāpat kā darītu es, vai jebkurš godīgs cilvēks.

Bet ja grib lai citi ievēro likumu, tad jāsāk ar SEVI. Varbūt nevajag pārkāpt likumu un tad žēloties, ka apkārt vieni sliktie sāk sodīt.

Ja tu pateiksi - "Es katru dienu nositu pa vienam cilvēkam, neviens neko neteica. Mēs pat godīgi vilkām lozes - kuru sitīsim. Bet tagad, vienā dienā atnāca sliktie policisti un mūs sasēdināja cietumos..."

tu izlasi savu komentāru un padomā, ko sarakstīji. Vai tiem, pamuļķiem, no tās mājas, bija grūti aiziet uz to salašņu kantori un izņemt atļauju stāvēšanai, un zīmi "P"? Nē, tā neviens nedarīja. Jo tad tajās viņu vietiņās liks citi arī savus auto.

litcha Reģ.: 21.02.2003
4 1 Atbildēt

par to ka visiem likumi vienādi neviens nešaubās un nevienam noteikumus pārkāpt nepatīk. Kāpēc tādi aplami secinājumi? Sāc varbūt pats ar sevi? Ja grib, tad CSN varētu attiecināt vēl uz lielu daļu auto mikrorajonos. Šajā vietā ilgstoši nevienam nebija iebildumu un pieeja ir formāla bez izpratnes par problēmu un tās cēloni. Ir arī konsekvences un loģikas. Bez izpratnes par likuma burtu un likuma garu. Gan pašvaldības policija ir stāvējusi, gan RNP, gan valsts. Līdz šim nevienam prātā neienāca. Ir bijis arī ugunsgrēks un VUGD varēja pat brīvi piebraukt un dzēst. Tikai formāla pieeja un lietas neizvērtēšana pēc būtības. Ja ēkā ir vairāk par 100 dzīvokļiem, ēka ir uz 4 īpašnieku zemes, apsaimniekotājs ir RNP, pastāv saistošo noteikumi ierobežojumi, tad gandrīz neiespējami vienoties par labāku kārtību. Ēkas iedzīvotāji šeit nev ne pamuļķi, ne arī stagnāti vai marionešu elektorāts un no savas puses ir izdarījuši visu iespējamo un vajadzīgo. RNP un pašvaldība diemžēl nē.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
7 1 Atbildēt

Jelgava situacija lidziga. Mamma savam bernam aiziet pakal uz bernudarzu, bet atnakot atpakal kvits par 40 eiro. Noteikumus, kas paredzeti uz ielas par apstasanos nevar piemerot, tas ir amorali! Pasvaldiba nav radijusi apstaklus sakrigai un pinvertigai parvietosanas brivibai. Bezkaunibai nav robezu!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
6 1 Atbildēt

Skola maksā naudu. Tas ir bērnudārzs bērniem bez kājiņām, ka obligāti pie pašām durvīm jāpiebrauc?

Freijers Reģ.: 06.09.2018
5 2 Atbildēt

Amorāla un trula csn, pareizāk sakot pāris pantu par apstāšanos un tiem korespondējošu adm pārkāpuma kodeksa pantu, piemērošana ir daudzu PP firmas zīme, notiek tas vietās, kur dzīvo stukači, kas izmanto laikmeta iespējas - bildēt no aizsega, stukačaplikācijas vai tie, kas nav tik izglītoti vnk piezvana, tad nu arī notiek šie PP uzlidojumi...kuri kaut kā nesaprot, ja notikuma vietā ir vairāk par pāris plāksteriem - tad situācija ir nenormāla. Līdzeklis pret visu šo diemžēl ir vienkāršs, bet vienlaicīgi sarežģīts - nedzīvot bloķenēs, lai šie zvanītāji beigās izbauda nabadzīga kontingenta blakes - brūkošas mājas, bet tie, kuriem ir auto dzīvot vismaz vietās ar fiziski norobežotiem pagalmiem (tieši publiski pieejamu teritoriju RPP primāti izmanto kā vienu no argumentiem), bet vislabāk tomēr savā māja, kur daudzmaz var norobežoties no dažādiem kretīniem, kam patīk citiem mācīt dzīvot.

P.S. Diemžēl jāsecina, ka stučīšanas mānija, jeb eifēmisms "celt trauksmi(protams par sīkumiem)" pieņemas spēkā, 30 gadi laikam ir daudz, ja reiz par sovoku laika ziņotājiem visi mazliet piemirsuši. Šī ir viena no nedaudzajām lietām, kas 90jos tomēr bija labāka, tad dažas lietas stipri nicināja.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
5 4 Atbildēt

Nu jā, kā tad bez stukaču piesaukšanas... Varbūt vnk cilvēkiem zb, ka saparko mašīnas visur kur, ka pat paiet normāli nevar?

Freijers Reģ.: 06.09.2018
4 3 Atbildēt

Jā, nekur bez piesaukšanas, jo tā ir stučīšana - jāsauc lietas īstos vārdos.

Ja traucē, tad var aizrādīt arī, nevis aiz kaifa trīcošiem pirkstiem fočēt aiz aizakra aizslēpies.

Cik Tev telpas vajag - 2m uz katru pusi, lai paiet varētu ?

JanJan Reģ.: 07.02.2018
7 3 Atbildēt

Aizrādi kādam par parkošanos... Tevi nodirsīs un pasūtīs 3 mājas tālāk. Beigās Tevi pataisīs par vainīgo, ka Tu traucē viņiem te dzīvot... Un vispār neviens taču nesūdzoties, tātad visiem patīk... Yeah right, vnk neviens negrib iet konfliktēt.

Ja nelamā, tad vēl tagad topā ir teksti "Jūs man draudat?" un tad raut telefonu ārā, filmēt un draudēt saukt policiju. Ķipa, ja kaut viena skrambiņa uz auto būs, tad noteikti ziņošu par Jums, nemaz nezinot vai Jūs to darījāt vai nē.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
4 5 Atbildēt

Un ko dod tas, ka kāds stučī pa kluso?! Cilvēki ir vnk gļēvi un pretīgi palikuši, tas arī viss, nevis jautājumus risina, bet gan izmantojot varas pakalpojumus monetizē....beigās lielie ziņotāji varēs brīnīties ko jumts tek, bet nevar izremontēt, jo nav kas sametās. Un ziņo parasti kā reiz tādi, kas auto atļauties nevar.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
3 2 Atbildēt

Es labāk nosūtu info policijai, lai viņi uzliek sodu par pārkāpumu un attiecīgi, lai skaidro tam cilvēkam, ko var un ko nē. Viņš mani neklausīsies, jo viņam es būtu tikai kaut kāds lohs, kas te cepas "par neko". Pret policiju - cita attieksme. Da labi, arguments par tekošu jumtu gan huiņa - tāpēc, ka nevēlies pagalmā kā pagadās samestas mašīnas un dubļu jūru, tāpēc tagad cilvēki nepiekritīs remontam? Aaaa, nu vienīgi, ja tāda situācija ir pagalmā, tad mājas iedzīvotāji mājai droši vien NEKO nedarīs neskatoties uz to kāds tiek sodīts vai nē.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 2 Atbildēt

Nekāda "huiņa" tur nav...bet gan realitāte, kad pašpasludinātie šerifi un viņu sauktie RPP atbaidīs šādu pagalmu maksātspējīgo publiku, daļā tas ir jau noticis, daļā notiks vēl tuvākajā laikā, jo prakse rāda, ka 20+ dzīvokļu māju jēdzīgi apsaimniekot nevar, tā lai visiem būtu labi, tad nu paliek penžaki un nabagi - kas drīz varēs čikstēt cik grūti ir īpašumu uzturēt, tāpēc jau jo bieži mazākām mājām dibina biedrības un nav dzirdēts, ka tur būtu kādas auto turēšanas problēmas, bet tādas kā reiz ir sovoku konglomerāta RNP apsaimniekotās (lasi izfenderētās) mājās. Kā jau minēju, pats savulaik esmu tādās dzīvojis, nebija pat tās sliktākās, bet....paldies par kūkām, vairāk nevēlos.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
3 2 Atbildēt

Tas, ka cilvēks var atļauties nopirkt 10 gadīgu dīzeļtačku no vācijas ar 300+kkm nobraukumu nenozīmē, ka tā ir maksātspējīga publika.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Tam kam ir auto bet dzīvo hruščovkā diez vai daudz naudas paliek pāri. Arī nealkst pēc vēlmes sakārtot apkārtni, tā vietā ieliek bezgaumīgas dzelzs durvis un ieslēdzas aiz tām.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

100% taisnība. Vairumā gadījumu ir jāizmirst veselai paaudzei, lai bloķenes kontingents kļūtu adekvāts. Tas gan. Pēc jaunā projekta patīkamiem kaimiņiem šobrīd saskaros ar burtiski infantilu iedzīvotāju lērumu apkārt Piemēram, ignorēt maza bērna “labdien”, truli blenžot. Par velti neņemtu veco projektu, ja noteikums būtu pašiem tur dzīvot. Goda vārds.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
3 0 Atbildēt

Kolhozu no kolhozniekiem neizsitīsi ārā laikam jau...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Izmeta tevi no mājas?

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
5 0 Atbildēt

Paskatoties konkrēto vietu www.google.com/maps/@56.9867397,24.2226429,3a,35y,65.69h,87.73t/data=!3m6!1e1!3m4!1sI9WHGV1SKWqjBxvpqxL-AA!2e0!7i13312!8i6656 (nezinu vai tāda pati bilde ir vēl tagad) nākas secināt, ka RPP īsti nav ko pārmest. Viņi ir pildījuši savu pienākumu - pārkāpti noteikumi, pienākas sods. Ja nosodītu tad visticamāk Bez tabū varētu redzēt sižetu, kur kāda šīs mājas iemītnieks(ce) sūdzētos, ka RPP neko nedara. Pēc būtības autoram vajadzēja būt pārmetumiem pret Nilu vai namu pārvaldnieku, zemes īpašnieku, jo tie nav nodrošinājuši sakārtotu infrastruktūru, bet nez kāpēc neapmierinātību vērš tieši pret RPP. Kaut kan googgle rāda', ka netālu ir arī kaut kādi bezmaksas pārkingi, bet vairums izvēlas pārkāpt noteikumus, lai tik noparkotos pēc iespējas tuvāk durvīm www.google.com/maps/@56.9874986,24.2264815,3a,75y,221.32h,78.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1sR2bZpWhjV4FTA9nbB4rN2Q!2e0!7i13312!8i6656

P.S. neesmu policists un ar Rīgas pielsētas iestādēm man nav nekāda sakara

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
1 0 Atbildēt

diemžēl linki nekorekti kopējas,

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Iemācies spiest "share"

goo.gl/maps/yXL31UXMo1z

JanJan Reģ.: 07.02.2018
7 1 Atbildēt

Tieciet galā ar savu paģiku. RPP nebrauc un nesoda cilvēkus tāpat (ikdienā redzu, kā cītīgi brauc rindām ar pārkāpējiem). Viņi brauc pēc izsaukuma. Tātad kāds no mājas, kuram besī, ka nav pat kur paiet normāli, ir izsaucis.

Nevis sūksties, ka tevi netaisnīgi sodīja par pārkāpumu, bet ej un risini savu paģika problēmu.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
3 4 Atbildēt

Gudri ..irst nav malku cirst - diemžēl demagoģiskai muldēšanai neko citu nevarēju piemeklēt. RPP vaina vai nevaina ir situācijas nevērtēšana pēc būtības...cilvēks nav burta kalps a priori un visiem likumiem ir arī gars.

Kas attiecās uz "paģika" jeb pieņemu, ka ar to domāji pagalmu, sakārtošanu - tad ar šo suņu kakinātāju un soliņa bandu kontingentu + RNP "ieinteresētību" to ir ļoti grūti izdarīt....paša kādreizējā dzīvesvietā cilvēki sametās un ar šķembām daļu no "apstādījumiem" nobēra un nobleitēja - bet tur jau, ja kārtīgi gribētu varētu atkal piesieties par neoficiālu tranformāciju, bet nu tika lietots un par laimi nekas tolaik nenotika. Apkārt zemes pleķos auga griezdamies velēnas, bet tāpat zaļās zonas zaļganie bruņinieki pāris reizes izcēlās.

Rīgā un ne tikai šīs lietas ir tik idiotiski formalizētas, ka daudzdzīvokļu namu pagalmos šīs situācijas ir praktiski neizskaužamas un tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc pilsētā krīt iedzīvotāju skaits - pazūd maksātspējīgā publika.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
5 1 Atbildēt

Par paģiku nosaucu tieši tevis tālāk uzskaitīto iemeslu pēc - nu rajončiks, visiem pajāt, ka dzīvo mēslainē, nav taču nemaz tik slikti. Redz, cilvēks, kas izsauc policiju par tiem parkotājiem tātad nav pilnīgi vienaldzīgs. Ļoti iespējams izsaukt policiju ir vienīgais, ko viņš var, jo vietējie citu valodu nesaprot - ar kulaku pa aci (nu naudas sods līdzvērtīgs principā).

Nu, jā, par cilvēku skaitu piekrītu, cilvēkiem pietiek dzīvot tajā bardakā un vnk nomaina vidi. Ja vietējam kontingentam domas uz pārmaiņām galvā nesanāk dabūt iekšā, tad paliek divi varianti - vai nu maini vidi, vai arī samierinies un turpini dzīvot rajončika paģikā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Arī esmu izbaudījis 40 eur sodu. Caur aplikāciju nostučīja kāds kaimiņš laikam. Mudaki visi

Volx Reģ.: 22.11.2018
6 2 Atbildēt

viss jau itka skaisti un pareizi, bet.........................pats nozīmīgākais šaja lietā ir tas, ka cilvēki ir sašutuši par svešas zemes izmantošanas aizliegumu. Jūs tak kad pirkāt dzīvokli automātiski mantojumā nedabūjāt 2X3 m zemes pleķi auto novietošanai. Pēc būtības pagalmos auto vispār nav jāatrodas, tā tak nav stāvvieta, bet koplietošanas telpa. Pēc būtības policists visu pareizi saka - pērciet zemi, būvējiet stāvvietas, garāžas. Pašvaldībai nav nekāda pienākuma katram nodrošināt bezmaksas garāžu

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 0 Atbildēt

Un vēl viens aspekts - tajos pagalmos visi nav vienādi. Kāds ir galvnāks, kāds nē. Kāds var likt savu auto, cits nevar. Pārsvarā tas ir saistīts ar to, ka kurš pedējais atbrauca, vai nopirka dzīvokli no tā īpašnieka, kuram nebija auto, vai "stāvvietas" viņam savs auto ir jābāž jupis zin kur.

Tāpēc sanāk - viņi parkojas, citi tajā pašā mājā dzīvojošie - nē. Un lai pamēģina noparkoties - atskries kāds un skries kašķēties - Es te vienmēr lieku!!!"

Un kā var uzskatīt, ka taisnība ir vecajiem, nvis jaunajiem dzīvokļu īpašniekiem.

Es pat nebrīnītos - ja zvanītājs bija kāds no tiem, kuru tādā veidā pasūtīja, vai atriebās saskrāpējot auto.

Man daudz zināms par stāvvietu kariem, tikai nesakiet, ka nav.

Volx Reģ.: 22.11.2018
3 1 Atbildēt

Vēl jau ir slānis iedz., kuriem tāda stāvvieta nav vajadzīga. Piemēram ja mana māte tur dzīvotu, tad šādi braucēji būtu tikai traucēklis.Vienkārši patvaļīgi tiek aizņemta sveša zeme un tā tiek izmantota ne visu iedz. interesēs. visu intereses būtu, lai ttur būtu soliņi, apstādījumi, koki, bērnu sp/ laukumi......................mašīnām tur jābūt kā eksotikai.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 1 Atbildēt

zeme zem mājas pieder visiem iedzīvotājiem, vai arī tie visi maksā nomu...Tad varbūt apstādījumu un laukumi mīļotāji vieni segs šos izdevumus, ja reiz auto īpašniekiem būs papildus izdevumi par autostāvvietām.

Kas tas par debīlismu ir uzradies, ka pagalmos tikai puķēm jāzied - no veloīpatņiem patapināts varbūt ?! Visā pasaulē cilvēki pie mājām tur auto, bet LV ir umņiki, kas atkal ir izdomājuši kā citiem mācīt dzīvot un čakarēt

litcha Reģ.: 21.02.2003
4 2 Atbildēt

Tur ir vairāki īpašnieki zemei. Iedzīvotāji par to zemi un pagalmu maksā gan nomas maksu, gan NĪN. Dažādu nesakārtotu tiesību normu dēļ nav iespējams vienkārši šī zemi nopirkt. Tā ir privāta teritorija ar publisku piekļuvi! Un arī pilsētas ceļi pieder iedzīvotājiem, kuru nodokļi paredzēti, lai pašvaldība tos uzturētu kārtībā. Ja ieguvumu no šādas rīcības nav nevienam, tad to pēc definīcijas sauc par stulbumu. Bija iespēja novietot 30 auto, nevienam netraucējot, visus šos gadus, bet tagad 7-8. Un kur šīs mašīnas tagad paliks? Protams, apkārtējās ielās, kur arī nav vietas. RPP pienākums ir kārtību nodrošināt nevis izjaukt. Problēmas risināt, nevis radīt. Sodīt neliešus, savaldīt pļēgurus nevis apgrūtināt ģimenes ar bērniem. Stulba un nožēlojama rīcībā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

"Nevienam netraucējot", bet nez ko ietves tā izbraukajāt, ka tās sabruka. Ietves nav paredzētas auto braukšanai.

Te arī atbilde ka tomēr traucēja un kamēr nebija oficiāla iesnieguma tikmēr visi skaldīja ka sūdzību taču nav un nevienam netraucē. Tiesa RPP varētu būt opcija ka pirmajam pārkāpumam izsaka tikai brīdinājumu, bet RPP apelē ka redz likums neparedz.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

Nu, ja tā tiešām ir vieta, kas ir linkā uz google bildi augstāk, tad stulba un nožēlojama ir ņaudēšana par to, ka tur neļauj piebraucamo ceļu izmantot par automašīnu sāvvietu!

Ja visi tur smuki stāv, tad katram, kas platāks par Bīna Mini ir jābrauc pa ietvi - un kur tad Tavuprāt lai paliek kājāmgājējs, vai ratiņinvalīds, vai jaunā māmiņa ar bērna ratiņiem?

litcha Reģ.: 21.02.2003
1 3 Atbildēt

Visus šos gadus draudzīgi un pieklājīgi sadzīvoja. Gan ar bērnu ratiņiem, gan iepirkumu maisiņiem ???? līdzīgi, kā citos dzīvojamo māju pagalmos. Visu šo laiku neesmu redzējis nevienu konfliktu šī iemesla dēļ. Ietve un brauktuve ir nosacīti. Ugunsdzēsēji brīvi iebrauca un izdarīja savu darāmo.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
4 0 Atbildēt

Neviens nesūdzējās /= visi draudzīgi sadzīvoja.

LV tomēr ir ļoti izteikti vēl, ka cilvēki nodūruši galvas klusē. Viņš varbūt aizies savā dzīvoklī un pukstēs visu vakaru par tiem krāniem pagalmā, kas izbraukājuši zālīti vai noparkojušies uz ietves. Un brīdī, kad kāds kaut ko sāk publiski pukstēt, tad apkārtējie kaunina, kā viņš tā atļaujas, labāk, lai klusē.

Pagaišvasar lasīju gadījumu, ka sieviete bija izsaukusi policiju, jo veikala stāvvietā bērni pārkarsušā mašīnā ieslēgti. Pēc stundas atnāca vecāki un lamāja sievieti, ko sauc policiju un jaucas kur nevajag...

Nu no sērijas "visi tā dara" vai "vienmēr tā ir bijis" tomēr nav labi, tad vajag mājās vienoties, salikt zīmes, savilkt līnijas uz asfalta, lai visi apmierināti.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

forši tu runā, bet vai pats esi ratiņos vai ar bērnu ratiem tur braucis, kad kāds spiežas virsū ar savu megavāģi?

Jā, saprotu tavu sāpi, bet tas, ka līdz šim jūs tur lika mierā, nekādi neattaisno tos mašīnu licējus.

litcha Reģ.: 21.02.2003
2 1 Atbildēt

Protams, pats ar 2 bērniem tur un ratiņiem staigāju. Un nēsāju arī mantas, velosipēdus un ragaviņas utt. Šo vislabāk izprast var tikai tie, kas tur dzīvo

Tieši šodien tur bija brīvs un tāpēc kāds Land Cruiser vadītājs izdomāja apbraukt Brīvības ielas sastrēgumu ar kādiem 40 km/h gar durvīm. Līdzīgi, kā to dara pa Vangažu ielu. Kad gar malu saliktas mašīnas, neviens tik neprātīgi nedrāzās gar pašām durvīm.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Labi, tad ko Tu iesaki darīt tādam policistam, kas ieradies tādā vietā, kur pēc fakta visi, kas nolikuši mašīnas, ir tās nolikuši nepareizi pēc CSN?

litcha Reģ.: 21.02.2003
2 2 Atbildēt

novērtēt stāvokli pēc būtības. Izprast noteikumu par 3m līdz pretējās brauktuves malai jēgu un gadījumus, kad tos attiecināt. Kad piemērot sodu par 5m no brauktuvju krustojuma noapaļojuma utt., kas dažus metrus tālāk arī nav ievēroti. Saprast savas rīcības sekas. Ja sūdzība, ka kāds pretī ieejas durvīm novieto, tad to konkrēti arī audzināt. Ja ļoti grib, Juglā var sodīt vēl vismaz 200 vietās. Un citos mikrorajonos tāpat. Saprast, kāpēc nāk uz darbu, kādi ir darba pienākumi. Stāvlaukumi, pagalmi ir vietas, kur šādus noteikumus nav korekti attiecināt un to arī nedara. Tiešām no sirds gribu, lai kādreiz būtu lepnums par RPP un laba pieredze nevis kauns bērnu un ārzemju viesu priekšā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
5 1 Atbildēt

Saprotu Tavu sarūgtinājumu,. bet Tev nav taisnība.

Ko Tu sacītu, ja es no Siguldas brauktu, un tur liku mašīnu katru dienu? Arī būtu tik pat mierīgs, vai kaut ko pasāktu, lai es tur neiktu auto?

litcha Reģ.: 21.02.2003
1 0 Atbildēt

Man nav iebildumu, ja kāds atbrauc ciemos no Siguldas vai Dagdas. Jau šobrīd pa dienu pilnā Jugla ar "park n ride" un vakarā brauc projām. Ja nav taisnība, lūdzu pamato.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
3 0 Atbildēt

litcha

19.03.2019 22:14

Litri: 8, Līmenis: 7

Reģ.: 21.02.2003

"Ietve un brauktuve ir nosacīti. "

________________________

Nosacīti? Kas tas par jēdzienu? Tas tā kā daļēja grūtniecība

Nekas nav nosacīti - gan brauktuvei, gan ietvei, gan ielai kopumā ir pavisam konkrētas robežas.

litcha Reģ.: 21.02.2003
1 2 Atbildēt

Nosacīti tāpēc, kā arī formāli neatbilst tam, ko pēc būvniecības normatīviem un stāvokļa saprot ar šo jēdzienu. Apmales sadrupušas, augstums vienā līmenī. Un ir arī simtiem citu pagalmu, kuros var iebraukt vienīgi šķērsojot ietvi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Piemēru, kur ir tādi pagalmi, kur jābrauc pāri apmalēm.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
4 5 Atbildēt

1. Likumus pieņem un noteikumus uzstāda, to izpildi kontrolē cilvēks. Ne vienmēr šis cilvēks ir apveltīts ar inteleģenci vai intelektu. Termini- likums pēc būtības un likums pēc burta viņu galvā rada putru.

2. RPP ar savu mūžīgo kadru trūkumu jau noteikti nevar lielīties ar tur strādājošo kadru intelekta līmeni. Kadru izvēlē jākonkurē ar autostāvvietu un sab. transporta kontrolieriem. Un varas pār apkārtējiem apziņa un nesodāmības sajūta ir tik salda.

3. Lielākā daļa no šeit forumā esošajiem ir ar izteiktu vergu gēnu. Pēc augstāk stāvošā vai formā tērptā norādes viņi gatavi sūdus ēst un tajos dzīvot. Domāšana nav viņu stiprā puse. Dzīve pēc principa- Lai domā tie, kam par to maksā.

4. Par likumiem un noteikumiem ir laba un sena paruna- ar labiem nodomiem ir bruģēts ceļš uz elli

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 3 Atbildēt

Reti reti labs komentārs ! +1 un respect no manas puses, kāds jau paspējis iemīnusot...

Par 3. 700 verdzības + 50 sovoku gadi...un ģeniāla doma, ka ar paklausību un izkalpību kugi kaulus no galda nosviedīs

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 3 Atbildēt

Jā, pa tišām - tas ir vergu ģēns, kas tagad mēģina radīt kompleksus. Iespējams, tevi bērnībā sita klasesbiedri, un policija tev nepalīdzēja, tāpēc radās tāds naids pret saviem "vergturiem" un likuma kalpiem.

Tu palasi, ko tu gvelz.

Kāpēc tu uzskati, ka šajā dibenā esošā nama cilvēki ir īpašāki par citiem? Un kā var to likumu aprakstīt pec tava viedokļa? - " ...( likums) .., izņemot Vergu ielas 24.,26, nama pagalms, izņemot Sētnieku Vasīliju, jo viņam tur stāv mašīna, izņmot to un to. .... "

Lai apbrauktu tos idiotus, jābrauc ar vienu riteni pa trotuāru. Tad jau likumā ( tavuprāt) jānoāda trotuāra apmales augstums ( cik jābūt augstai apmalei).

Kārtjais bomzis, kurš nopērk dzīvokli dibenā, un nav naudas pat sodu samaksāt.

Šaja gadījumā, pat pēdējais duraks sapratīs, ka pp atbrauca pēc izsaukuma. Bet ja kāds izsauca, tad kādam traucēja.

Šis idiņš, topika veidotājs, te moralizē par bērnu vesšanu, bet te skaidri un gaiši redzams, ka idioti saparkojušies tā, ka bērnu ratiņi pat nevar izbraukt, sevišķi - aplūko, kā stāv tas lūznis priekšā. Lai priecājas, ka izsauca policiju, nevis saskrāpē, piedirš vai riepas plēš. Jo nedomāju, ka tādiem bomžiem ir kasko.

.

p.s.

Pēc statistikas, policijai visvairāk neuzticas bandīti.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
3 1 Atbildēt

litcha rakstīja: Tur ir vairāki īpašnieki zemei. Iedzīvotāji par to zemi un pagalmu maksā gan nomas maksu, gan NĪN. Dažādu nesakārtotu tiesību normu dēļ nav iespējams vienkārši šī zemi nopirkt. Tā ir privāta teritorija ar publisku piekļuvi! Un arī pilsētas ceļi pieder iedzīvotājiem, kuru nodokļi paredzēti, lai pašvaldība tos uzturētu kārtībā. Ja ieguvumu no šādas rīcības nav nevienam, tad to pēc definīcijas sauc par stulbumu. Bija iespēja novietot 30 auto, nevienam netraucējot, visus šos gadus, bet tagad 7-8. Un kur šīs mašīnas tagad paliks? Protams, apkārtējās ielās, kur arī nav vietas. RPP pienākums ir kārtību nodrošināt nevis izjaukt. Problēmas risināt, nevis radīt. Sodīt neliešus, savaldīt pļēgurus nevis apgrūtināt ģimenes ar bērniem. Stulba un nožēlojama rīcībā.

No rakstītā īsti nesapratu, kam pieder ceļš? Ja ceļš pieder privātajiem tad kāpēc pašvaldībai tie būtu jāremontē?

Man arī pieder ceļš pie mājas un maksāju NĪN, bet pašvaldība pat sniegu ziemā nedrīkstot tīrīt uz privāta ceļa, kur nu vēl remontēt.

Cits jautājums via pašvaldības policija ir tiesīga sodīt privātīpašumā!

Par stulbumu varu piekrist, jo sanāk ja ceļš pieder privātajam tad jāmaksā nodoklis un pašam tas jāapsaumnieko, bet ja ceļš pieder pašvaldībai tad NIN nav jāmaksā, pašvaldība to apmsaimnieko.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 8 Atbildēt

Te šis bandīts domā, ka ir pārāks par citiem, neskatoties uz to, ka dzīvo bomžatņikā. Iespējams, kāda bērnības trauma. Varbūt, tēvs reiz izdupsēja.

Pat pc nika redzams, ka vietējais alkāns vai nariks. Litča... kaut kas no sērijas - Gunča, Jurčiks...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

manā "rajončikā" arī manā "paģikā" šitās problēmas

un risina "padumjo" garā: iedod nama pārvaldniekam "kukuli" un šis tev piešķir pulti vārtiem, lai vari iebraukt "paģikā" un turēt savu dīzeļgraustu ar 500+ tūkst nobraukumu "paģikā"

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Vislielākais joks ir tāds, ka te visi mīl salīdzināt visu ar citām valstīm, piemēram, Vāciju.

Grib lai būtu kā Vācijā, bet tajā pašā laikā nezin, ka Vācijā tāpēc tā ir, ka tur cilvēki ievēro likumu, stučī. Es nevaru iedomāties,ka vācieši saparkotos uz trotuāra, un policija uz to pievērstu acis.

Vācijā likumsargi strādā pēc likuma nevis piever acis.

Jā, tagad Vācijā ir daudz pērtiķu, kuri māk nolikt policistus vietā ar vārdiem -"man nedrīkst parkoties, jo es esmu melns?" Bet tas ir cits stāsts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Vācijā parkojas visur, kur tas ir iespējams - t.sk. vietās, kurās mums muņiki soda pat bez stukaču palīdzības. Tāpat - atšķirībā no Latvijas, tur, piemēram, netiks sodīts Smart, kas noparkosies perpendikulāri vietā, kur pārējiem paredzēts parkoties paralēli apmalei. Toties sodīti tiks tie, kas parkojas cūciski - šķībi, pa divām vietām, truacējot citiem u.t.t.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 2 Atbildēt

D Eiropas zemēs piemēram parkojās arī uz horizontāli apzīmētām saliņām, citās Eiropas pilsētās atkal jebkura vieta brīva parkingam, pie mājām iedzīvotāju kartes, utt. Te atkal ir citu mācītāji un regulētāji sadomājušies čakarēt un ņemt nost parkingus...vienvārdsakot burtisks trulums + neiztrūkstošie slavinošie noderīgie idioti.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Sīkums par tām stāvvietām (problēma nepazudīs laikam nekad tajos blokmāju rajonos), bet vismaz asās un dziļās bedres varētu likvidēt, ne? Tāda sajūta, ka auto riteņus tur būs jāatstāj kādu dienu. Pie tam situācija pasliktinās ar katru nedēļu.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 1 Atbildēt

Vai tad paši nevarat tās bedres sakārtot? Parasti jau šķembas izsistas ārā no bedres turpat blakus kaudzē stāv - paņemam lāpstas un sastumjam atpakaļ šķembas bedrēs. Rīgas galvenais ausainis (laimes lācis) tagad uztraucas par savu pakaļu, viņam bedres (sūnu ciemā) tukša vieta

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Lasu šo un līdzīgus stāstus un domāju: kā man ir paveicies ar manu Purčika paģiku. Svaigi asfaltēts, plašs, pietiek vietas visu iemītnieku auto un pāri paliek. Kādreiz bija kari ar blakus māju iedzīvotājiem, bet atļauju sistēma visu nolika pa vietām.

scope Reģ.: 16.09.2005
1 0 Atbildēt

Asfaltējāt paši par savu naudu, vai arī kā bonuss tam, ka zeme pieder pašvaldībai un apsaimnieko Rīgas namu pārvaldnieks?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Otrais variants.

scope Reģ.: 16.09.2005
2 0 Atbildēt

Tad principā ir paveicies ar loteriju, jo tiem, kam privātā zeme, sanāk, ka pašiem jādara un izmaksas nepaceļamas parastai mājai, kurai "parasti ir parādi".

Tas pats arī ar siltināšanas projektiem.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu mājas renovāciju ar pagalma labiekārtošanu nesalīdzināt... Nu cik izmaksās pagalma labiekārtošana un asfaltēšana? 20k? Uz 50 dzīvokļiem tie ir 400 eur, sadali pa mēnešiem uz gadu, sanāk 30 eur mēnesī klāt rēķinat (vari kaut vai uz vairākiem gadiem dalīt, tad būs mazāk, piemēram, 10 eur mēnesī 3 gadus). Problēma jau ir vienošanās panākšanā un aktīvu cilvēku neesamībā, nevis naudā šajā gadījumā.

scope Reģ.: 16.09.2005
0 0 Atbildēt

Gan, gan.

Pirmkārt, ne visi vēlēsies mesties stāvvietām, jo, kā likums, tās nebūs numurētas un visiem tāpat nepietiks (mājai piegulošā zeme ir tik, cik ir).

Otrkārt, kā jau teicu - ja visu laiku ir situācija ar parādu, tad par kādiem 20k var būt runa.

Un jā, tevis pieminētais kvorums (šo gan var apiet ar atkārtotajām sapulcēm).

P.S. Nav ne jausmas, cik maksā projekts + darbi, ja rēķina, ka pilsētā visur ir komunikācijas.

P.P.S. Te nesen RD bija šī gada tāme rajona grants ielas posmam, 300 m grants seguma ielas pārbūve par asfaltētu - 1 000 000 EUR.

Tur gan noteikti ir jābūvē kanalizācija + % saimniekam arī ierēķināti.

scope Reģ.: 16.09.2005
1 0 Atbildēt

3 bildes, kuras parāda, ka var taču arī nenovietot auto uz ietves, kur tie traucē bērnu ratiņiem (pašiem stumjami dvīņu rati), invalīdu ratiņiem, kā arī bojā ietves segumu.

Diemžēl palīdz tikai pātaga jeb, šajā gadījumā, 6 RPP protokoli (kaut iesniegums bija par BMW, kurš jau tā saurās ietves galā to padarīja vispār nelietojamu ratiem).

No rīta bit.ly/2WtKJsN

Tās dienas vakarā bit.ly/2FBLARn

Nākamās dienas rītā bit.ly/2U2jtox

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti