Slapjā/mitrā laikā auto nevēlas piedarbināties

eddyyss Reģ.: 20.01.2013

Sveiki!

Auto Jeep Grand Cherokee 4.7 benzīns/gāze 2000.gada (auto nav mans)

Auto ir pielaišanas problēma, tad kad ārā ir mitrs/slapjš.

Parasti ar 15-20 reizi auto var piedarbināt, tad kad ir sauss, nav problēmu.

Teica, ka vienreiz noņēma vadus no baterijas un uzlika atpakaļ, viss tad strādāja, bet tad problēma atpakaļ jau bija.

Dažādas lietas nomainītas - starteris, akumulators, ģenerators, sadales kārbas sensors (kas uzrādija kļūdu pildot kondicenieri (jo teica, ka tas varot būt iemesls)

Kāda elektronikas problēma varētu būt un kā to labot?

 
msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Kad slapjš, pieslēgties ar kompi un paskatīties kas par sūdiem. Nezinu par chrysler dzelžu tehniskajām īpatnībām, bet pieņemu ka kaut kas ar kloķenes/sadalenes pozīcijas devējiem; lai mašīna lektu, pa lielam motora vadībai vajag zināt motora stāvokli un temperatūru; ja gļuks būtu ar temperatūras devēju, tad visdrīzāk motoru aizlietu tā ka bez vilkšanas nepielaistu. Vai, varbūt, kaut kas ar motora vadības barošanas ķēdēm vai pašu vadības bloku; tā kā amerikāņu tačka, vadības bloks var būt iebāzts kaut kādā ānusā...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu es sāktu ar vienkāršo, vai indukcijas spole un augstsprieguma vadi ir ok, un nesit uz masu, man tāda problēma bija Toyotai, kur mitrums no loga mēdza reizēm tecēt virsū indukcijas spolei, un attiecīgi lēkt negribēja principā, atrisinājās pārvietojot indukcijas spoli.

P.s. īsta problēma bija tajā ka vai nu augstsprieguma vads mitrā laikā šitā čauri, vai kaut kur patu indukcijas spole - respektīvi arī tur kaut kur izolācija bija dirsā.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā. Sen atpakaļ VW Vento benzīna motoram šitāds niķis bija, ka mitrā laikā negribēja pielēkt. Indukcijas spoles bija pie vainas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es domāju ka tajā variantā to motoru tā aizlietu ka uz nekādu divdesmito reizi nepiedarbinātu... Cik tad tur vajag.

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

sadales vārpstas sensors arī nomainīts.

Bet laikam tad vajag zinošu elektriķi, kas var atrast problēmu.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

B3 pasātam bija tā ka mitrā laikā sadalītāja vāks no iekšpuses palika mitrs. Noņēma, izslaucīja un uz pirmo griezienu, tur kkāda blīve bija beigta un laida kondensātu iekšā.

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

Izrādās, problēma arī notiek, kad ir sauss.

Parasti, ja nevar piedarbināt, vienkārša vadu atvienošana no akumalātora dod.

Liekas, ka tad notiek 'auto datora resets' un auto saprot, ka tagad varu piedarbināties.

Vai problēma ir pašā auto datorā? Kā to varētu noteikt?

Varbūt, kādam ir iesakāms cilvēks elektriķis / vai cilvēks, kas var pievienot auto pie datora un veikt analīzi Rīgā/Rīgas rajonā?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Šis jau sāk vilkt uz variantu, kur gāzes iekārtas dēļ motora vadības bloks iemācās tādas degvielas adaptācijas, ar kurām pēc tam uz benzīna motors auksts nespēj lekt... Te drīzāk vajag no sākuma provēt aizbraukt pie kāda sakarīga gāzera lai nokalibrē to iekārtu [pieņemot ka tā ir ceturtā paaudze], pirms tam, protams, paņemot nost to klemmi.

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

Vai ir kāds cilvēks, ko Tu varētu ieteikt Rīgā, vai Rīgas rajonā, kas var uzmest aci par to gāzi?

Cik saproti būtu arī noderīgi izskanēt auto, lai atrastu vai ir kāas kļūdas?

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

nomainījām kloķvārpstas sensoru. Problēmu neatrisināja. Bet vismaz dabūjam šoreiz kļūdu '"p0320 crankshaft position (CKP) sensor/engine speed (RPM) sensor - circuit malfunction"

Laikam nākamais ir pārbaudīt vadus pie kāda elektriķa.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

vari alternatīvi nopūst tos teiksim ar WD40 kad problēma parādas, vai teiksim iepriekšējā vakarā - ja vadi pie vainas tad problēma samazināsies vai vispār pazudīs ...

Alternatīvi var sausā laikā ar ūdens pulverizatoru uz tiem papūst ( nu ne tā kā aizlej motoru, bet nu kad vadi kļūst veigli mitri) un palūrēt kā uzvedas tad, jo tehniski pat pie strādājoša motora jau vajadzētu parādīties problēmai, ka motors vienmērīgi vairs nestrādā, tip dažos (varbūt pat visos pie noteikta tipa problēmām) cilindros nav dzirksteles!

P.S. tik ņem vērā ka strap indukcijas spoli un svecēm - "skrien" augstpriegums - nosist tevi nenositīs, bet otreiz īsti prikstus tur bāzt negribēsi ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Nu tu gan esi lohs. Serviss tevi izdrāza uz nebēdu.

Tu vienmēr maini visu, ko tev piedāvā?

Es, tādā situācijā, pirmais, ko darītu, pārbaudītu vadus un savienojumus, nevis mainītu visu pēc kārtas, un otrkārt, nodedzināti to šarlatānu servisu.

Aizved pie normāla elektriķa, lai izjauc un apskatās vadus. Tikai ar vārdu - "normāls",;es domāju, nevis tavu vadziku garāžā, bet tādu, kur cilvēki pierakstās divus mēnešus uz priekšu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu arī esi lohs. Reku augstāk izteicu varbūtību ar lielu iespējamību - motora vadības bloks dēļ gāzes samācās greizas adaptācijas, ar kurām tas negrib lekt - bet tu gribi meklēt vainu vados - vados var meklēt līdz nelabumam, visdrīzāk neko neatrodot...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Motora vadības bloks nav elektrika?

Es taču rakstīju, ka jāiet pie elektriķa.

Un jebkurš normāls ar to bloku arī sāks.

Drošinātājus, blokus, moduļus, un tad tikai ķersies klāt pie vadiem... Jo ar tiem neviens normāls pat nesāks.. ja vienīgi kāds garāžas Ivans, kurš gribēs auto garāžā noturēt nedēļu, lai kaut kādas labas detaļas varētu nomainīt un kaut kam notirgot.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā, dzērumā pierakstīju tikai vadus.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu jau skaidrā esi dumjš, tev nevajadzētu vēl dzert

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Šeit vajag GĀZERI nevis elektriķi; cilvēku kurš spēj pieslēgties konkrētās gāzes iekārtas vadības blokam un tam izveikt kalibrāciju - kāds elektriķis to droši vien spēj izveikt, bet visdrīzāk reti kurš, kamēr gāzeriem idejiski vajadzētu to spēt jebkuram [ja vien nav eksotiska gāzes iekārta uzlikta] , cita lieta ka gāzeri ir visādi, gluži tāpat kā mehi.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Svečvadi

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Papūt ar sildītāju uz motoru un tad mēģini piedarbināt.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti