Kādi 8 gadi tiek lietota, Elektrolux ar 3 "riņķiem", 2 fāzes. Kad nopirku, no iepriekšējiem traukiem derēja tikai čuguna panna un viens katls, pārējos traukus nācās utilizēt un pirkt jaunus. Sīkšana ir tikai, kad jaudu ieslēdz tuvu max vai max, cepšanas/vārīšanas režīmā nesīc.
Noteikti indukcijas. Daudz ātrāk uzsilst. Daudz ātrāk nomainās temperatūras režīmi. Liels pluss, ko nebiju iedomājies ir tas, ka, sildot indukcijas režīmā, daudz mazāk izdalās tvaiks līdz ar to daudz lēnāk notaukojas sienas plīts tuvumā. Katlus un pannas gan var nākties mainīt. Par sīkšanu Mr Badman taisnība, tā ir tikai max režīmā. Iesaku nedaudz piemaksāt un paņemt tādu, kur ir ērta siltuma režīma regulēšana - katram riņķim sava skala, kur ar vienu spiedienu var uzreiz izvēlēties vajadzīgo temperatūras līmeni. Tas ir daudz ērtāk nekā izvēlēties riņķi, tad temperatūru spiežot ar bultinām uz augšu un leju lēkāt pa vienam temperatūras režīmam. Sazvērestību teoriju cienītāji Tev teiks, ka indukcija ir ļaunums un elektromagnētiskais lauks Tevi pārvērtis vēža slimniekā.
Noteikti neņemt lētāko. Priekš īres dzīvokļa paņēmu whirlpool lēto galu. Viss ir labi un nav problēmu, bet neatdziest tik ātri un sīkšana ir mazliet skaļāka.
Pievērs uzmanību ventilatora decibeliem- tie turpina darboties kādu laiku, reizēm kaitina to skaļums. Arī gribēju Flexinduction zonējumu- nožmiedzos un nepaņēmu- tā arī ne reizi nav bijusi vēlme pēc tādas opcijas lietošanā
Arī PAR indukciju, visus plusus un minusus iepriekšējie jau salikuši, vienigi es laikam.ņemtu tagad kopā ar nosūcēju lai var savienot - tipa abi automatiski sarunā nosūkšanas režīmu. (Man gan īsti tads šobrīd nespīd jo man "bezmotora" nosūcejs ar motoru uz jumta)
Tikai indukcijas - vienīgi jaierēķina izmaksās iespējamā trauku nomaiņa. Savienotais nosūcējs ir lieliska štelle. Man šobrīd lietošana šāds komplekts no Elektrolux (ar Vācijas rūpnīcas izcelsmi)
Nu, jā , privātmāju īpašnieki var izvērsties :-/ Ja ir 1F 16A pieslēgums, tas ir summāri 3.5 kW tikai un prātīgāk atstāt gāzi vismaz kā rezerves enerģijas avotu.
Man līdzīgi, vien laikam 20A uz plīts vadu. Un neko, tā 7 vai 6 KW plīts darbojas. Protams, reti sanāk vairāk par 3 riņķiem reizē (parasti kādi 2) un kad uzsiluši, tie jau patērē mazāk.
No šīm es ņemtu Electrolux, jo atšķirībā no Boscha te uzreiz katram riņķim var izvēlēties temperatūru, Boscham sanāk viens klišķis vairāk, ja bieži gatavo uz vairākiem riņķiem, tad tas var nedaudz besīt. Es pirku ar metālisko malu pa perimetru - samazina varbūtību no sāniem kaut ko uzgrūzt virsmai. Gadās, ka var dabūt plaisu. Man ir šāda: AEG hk6542h0xb. Viss OK. Ar ventilatoru laikam var sadraudzēties tikai ar sava zīmola ražojumiem.
Atkarīgs no izmantotāja. Manai plītij kādi 11 gadi un neviena kante nav apdauzīta. Vecāku plītij vēl vairāk gadu un arī OK. Pazīstamai saimniecei jau pat nezinu, kurā plīts - allaž kaut ko uzmet un sasit.
Interesanti, ka visi ir lielie pavāri, bet neviens nav pieminējis visbūtiskāko indukcijas mīnusu lētajam un vidējam galam - indukcijas spoļu daudzums zem virsmas. Vai spoles lielums. Ņem Bosch. Tai garajai daļai ir jābūt 2 spoles zem viena riņķa jeb 4 rindā. Vismaz vienu lielo katlu varēsi droši uzlikt. Protams viss atkarīgs, cik mājās gatavo un cik ērti to vēlas darīt. Es šodien nepažēlotu līdzekļus un pirktu jau Bosch PXY875DC5Z.
Par Electolux ir jāsaprot, ko nozīmē tas viņu mārketētais tilts. Ja tās ir viena spole zem katra riņķa un savienojamas, tad mēsls uz kociņa. Spoles ir diezgan maza tinuma, lai spētu vienmērīgi izkliedēt siltumu pa visu trauku. Tāpēc lielie trauki ir problēma uz indukcijas un tāpēc ražo pa 2 spolēm uz 1 riņķi.
Trauki? Vispār nebūtisks sīkums. Es pat teiktu, ka tas iemontētais bleķis arī uz keramiskās virsmas vienmērīgāk sadala siltumu. Tā kā pat ja nav indukcijas, tad trauki jāpērk kā priekš indukcijas.
Protams, jo lielāks trauks, jo jāpērk dārgāks. Un varbūt pat var izmaksāt pāris simtus un būs iespējams visam mūžam. Lētākiem jārēķinās, ka bleķis būs plāns, rokturi noplīsīs, kniedes izļurkāsies.
kasinsh79 rakstīja: Tikai indukcijas plīts. Praktiski visi tikai plusi, vien virsma ļoti jutīga uz slapjumu. Tad viss pīkst un stopējas, līdz notīra un ieslēdz pa jaunu.
Ak jā, parastie katli un pannas neder.
Sāku apgūt jauno plīti BOSH. Feina bez gala. Tikai vienu vēl nesaprotu, izslēdzu, sāku mazgāt, ieslēdzas vadības panelī tur, kur laiku uzstāda, taimeris. Pēc tam izslēdzas. Pie tam reaģē tikai uz mitru. Sausu var slaucīt cik grib. Tas tā kā ir normāli?
tas ir nāvīgi kaitinoši. Gribu plīti ar normālām, fiziski grozāmām pogām, jo kaut ko gatavojot rokas itin bieži ir mitras. Un ar mitriem pirkstiem pārslēgt grūti.
kasinsh79 rakstīja: Tikai indukcijas plīts. Praktiski visi tikai plusi, vien virsma ļoti jutīga uz slapjumu. Tad viss pīkst un stopējas, līdz notīra un ieslēdz pa jaunu.
Ak jā, parastie katli un pannas neder.
Sāku apgūt jauno plīti BOSH. Feina bez gala. Tikai vienu vēl nesaprotu, izslēdzu, sāku mazgāt, ieslēdzas vadības panelī tur, kur laiku uzstāda, taimeris. Pēc tam izslēdzas. Pie tam reaģē tikai uz mitru. Sausu var slaucīt cik grib. Tas tā kā ir normāli?
slēgšanas / bērnu funkcijai kkur jābūt. tad neslēdzas
Indukcijas plīts virsmai plusi ar mīnusiem mijas, kā minimums ar frekvenci 50Hz. Tas nozīmē, ka strāva 1 sekundē 50 reižu plūst vienā virzienā un 50 reižu otrā virzienā
Manai ir kaut kādas aizsardzības. Ja pāriet pāri mitrums un ilgāk uz pogām stāv, tad izslēdzas un kamēr plīts nav atdzisusi, ieslēgt vairāk nevar. Bet ja nedaudz mitrums, tad sāk pīkstēt, lai noslauka. Slapju arī neatļauj pārslēgt.
Pankūkas cepjot nekas neatslēdzas. Izslēgšanās intervāls tukšam riņķim ir pietiekami ilgs. Arī gan nedaudz besī, ka ar skārienjūtīgam pogām ilgāk jāņemās, kamēr saslēdz vajadzīgo. Un tas ir salīdzīnoši sīkums pret plusiem. Bet man ir aizdoma, ka tas ir tikai lētākiem un veciem modeļiem. Jauniem viss jābūt organizēts gudrāk. Tā pati karstuma palielināšana ir tieši sasieta ar pirksta slidināšanu. Manai ir cik ilgi slidini, tik arī pārslēdzas. Ja ātri pārbrauksi no viena gala līdz otram, tad pārslēdzas tikai par 1. Tā teikt ātrāk nepārslēdzas, kā spaidītu tikai plusiņu.
viss ir forši ar indukcijas plīti , bet pannu/katlu 'teflona'' pārklājumi gan ātri izbeidzas . Un jā - 'īpašie' trauki ir nopērkami par gana mazām naudiņām .
P.S. IKEA pirktā 'vienriņķa 'indukcijas plītiņa (29,99 eur),uzsilstot nejauki smird joprojām , bet lielā ' lētā'(200+eur) nesmird .
Aktuals, ne aktuāls, kamer sev joprojam meklēju mazliet viltīgu uz sienas karināmu tvaika nosūcēju - pamaniju plītis kurām pa vidu ir tvaika nosūcejs, kurš sūc ieksā uz leju, šķiet Bosch un Neff un vēl kaut kam vienam tādu redzēju :
Man ir līdzīga tai Electrolux. Iet jau trešo gadu un viss bumbās, vari pirkt! Boscham navigācija ir neloģiskāka. Vairāk pogas jāspaida, lai regulētu temperatūru.
feciic rakstīja: Riņķi vairs nav modē, jāskatās pēc virsmas kurai visa virsma ir lietojama
Indukcijai nav visa virsma lietojama. Vienkārši biežāk saliktas spoles. Ja ir 4 spoles apvienotajos 2 riņķos, tad tas jau ir supper. Bet kā izrādās lielāka problēma ir trauki, kuriem iestrādātais metāla riņķis nav pilnizmēra un it sevišķi tas ir attiecināms uz pannām, kurām malas nespēj vienmērīgi pret vidu uzkarst. Gemosā ir ļoti labas infukcijas pannas ar teflona pārklājumu un pilno bleķi. Skaidrs, ka trauki profesionālai lietošanai būs labāki, par tiem mēsliem lielveikalos, kuri maksā tieši tik pat.
Pagaidām vēl ir tāda nianse - pannas ar keramisko pārklājumu vairāk nekad neizvēlēšos. Cik pannas bijušas, visām sācis nākt nost vai sabojājies un sāk pieraut.
Realitātē nu jau vairs tik daudz spoles neliek, jo diktam dārga vadība sanāk, pietiek ar četrām vai sešàm bet kvadrāta formas un gudru vadību, kas spēj noteikt cik spoles katliņš pārklāj.
Indukcijas plīts virsma - kādi ir plusi un mīnusi?
Pienācis laiks mainīt veco elektrisko keramisko plīts virsmu. Tagad izvērtēju iespēju iegādāties indukcijas plīts virsmu, kādi ir plusi un mīnusi?
Šobrīd varu izdalīt:
+ ātri uzsilst (efektīva)
+ ātri atdziest virsma (drošība)
- strādājot nedaudz sīc