Parunāsimies par droniem

GB12 Reģ.: 29.03.2011

Tā kā vismaz reizi gadā sanāk aizdoties uz kādiem kalniem, jau labu laiku ģenerēju ideju par šāda gadžeta iegādi. Tā nu sanāca dabūt Akropoles dāvanu karti par palielu summu un, tuvojoties atvaļinājumam Zakintosā, ieceri īstenoju - nopirku šādu te www.dji.com/lv/mini-2 Šo modeli ieteica radinieks, kurš ar dronu pilotēšanu aizraujas - esot laba alternatīva pirmajam dronam, lai saprastu, ko īsti vēlas, turklāt par saprātīgu cenu, lai nav vēlmes ņemt striķi un iet uz upi pašaizdedzināties, ja nu sanāk noslīcināt, ietriekt kokā/sienā vai kā savādā aizsūtīt pa skuju taku.

No droniem nav pilnīgi nekādas saprašanas, tagad studēju normatīvos aktus. ŠIm pacelšanās masa ir 249 g, tātad, cik sapratu no MK noteikumiem, te nevajag ne apliecību, ne CTA apdrošināšanu. likumi.lv/ta/id/308732

Šobrīd mēģinu uzsūkt visādu informāciju, rīt ir doma mēģināt pirmo reizi palaist gaisā. Tātad, velkomēti dalīties ar pieredzi, ieteikumiem un vēl visu, ko kas varētu noderēt.

 
GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Atradu interesantu aprakstu kursors.lv/2021/01/21/dji-mavic-mini-2-drona-apskats-isakais-cels-no-iesaceja-lidz-cienijamam-fotografam/

Cik sapratu, man ir jāreģistrējas CAA mājas lapā kā ekspluatantam. Mēģināju to izdarīt, bet viņi reģistrē tikai darba dienās. Pieteicos, saņēmu rēķinu. Jāreģistrē laikam arī pats drons, bet to tad laikam varēs pēc pirmās reģistrācijas, saņemot to numuru.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Sākumā vajag patrenēties ar ko vienkāršāku. Neveiksmīgi ielaists piem lielas priedes galotnē beigsies ar drona zaudēšanu. Tad jau vēl vietējās drona lidot atļaujas utt.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

PS

Ja jau tika aizskarta šī tēma, tad man ir viedoklis. Biju klāt bēdīgajam gadījumam ar Kauguru pludmales traģēdiju, kur noslīka puisēns. Tad uz visa super truper aprīkojuma fona, katram glābēja postenim pa šādam mini 2 un no augšās jebko atrast būtu vēl ātrāk, nemaz nepieminot dažādas infra uc lietas, kuras varētu pieslēgt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Redz, ja arī pie mums atļauts tādu lietot, tad tas vēl nenozīmē, ka atļauts citās valstīs. Var arī nelāgi gadīties, ka lidināsi savu dronu vietā, kas liekas gauži nevainīga, bet īstenībā tur ir kāds objekts, kur nevajadzētu.

Krenis Reģ.: 26.08.2021
2 0 Atbildēt

Mini2 foršs. Vai pilnīgam iesācējam- cits jautājums. Citās valstīs ierobežojumi daudz skarbāki kā LV. Gribēju Slovēnijā kalnos palidot, bet likums neatļauj. Redzēju US vai UK tūristus to darām un nekas jau visdrīzāk viņiem par to nebija..

Ir saiti, kur nosaka lidojuma ierobežojumus EU valstīs, bet labāk atrast konkrētās valsts regulējumu un ierobežojumus. DJI iebūvētais karšu un aizliegumu softs spēcīgi atšķirās no lgs noteiktajiem ierobežojumiem. Bet pa lielam 249g drons ir pareizais ceļš. Ir daudz vieglāk iekļauties likuma normās. Tik moš vērts pagaidīt mini3. Ir cerības uz sānu sensoriem, kas pilnīgam iesācējam var atvieglot dzīvi un piešķirs šādas tādas papildus funkcijas. Bet tas, protams, cenu nesamazinās..

megamixs Reģ.: 03.03.2016
0 0 Atbildēt

Cik novērots ceļojot pa ārvalstīm ap vairums tūristu apskates objektiem ir saliktas zīmes, kas norāda, ka dronus lidināt nav atļauts.

Pašlaik atrodos Tenerifē, aizlieguma zīmes neredzu nekur, bet neviens arī neko nelīdzinās.

Krenis Reģ.: 26.08.2021
0 0 Atbildēt

Par Spāniju runājot..

www.grupooneair.com/spanish-drones-laws/

Un te ir vizuāla karte.. Tas var daudz izteikt, kādēļ droni Tenerifē nav uz katra stūra. Cits jautājums, cik to ievēro un zin lietotājs parastais.

drones.enaire.es/

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
1 0 Atbildēt

Ir man Mavic Mini. Reģistrēju, lai var ar mierīgāki sirdi lidot ārzemēs (vasarā bija roadtrips). Reģistrācija strādā visā ES un katrā valstī atsevišķi nav nepieciešams reģistrēt. Pa lielam noteikumi visā ES ir vienādi varbūt ar kādām variācijām kādā valstī.

Mini 2 noteikti būtu labs sākuma drons, bet noteikti Fly More Combo. Ekstra baterijas vienmēr noder + carrying case. Mini 2 ir arī labāka talvadība, jo Mini balstījās tikai uz Wi-Fi ar no tā izriestošām problēmām - savienojuma stabilitāte lielākās distancēs. Protams, post process video arī ir nepieciešams, ja gribas maksimumu dabūt ārā no video failiem. Neatminos bija vai nebija Mini 2 Log profili pieejami, bet RAW formāts attēliem vajadzētu būt.

No lidošanas viedokļa jāsāk ar plašu lauku, bez ūdens, kokiem, krūmiem. Tas būtu ideālais variants, lai prasmes attīstītu. Un nemēģināt arī sasniegt max augstumu vai distanci pirmajās reizēs. Mini 2 šķiet tik aprīkots ar stiprākiem motoriem un labāk turas pretī vējam. Diemžēl tādas masas dronam ir tieksme pie stiprākas brāzmas no kursa novirzīties. Sport režīms gan glābj. Vēl, ko nevajadzētu lidot ar mazu baterijas uzlādes līmeni - samazina veiktspēju, kas var beigties ar pazudušu dronu. Nesen Ķemeros lidoju ar 1km+ distanci un atpakaļ lidoju ar nedaudz zem 50% baterijas, kas nebija prātīgi, bet Sport režīmā atpakaļ tika.

Avarējis esmu vienreiz, bet veiksmīgi neko nesalauzu. Propelers trāpīja tievā zarā.

Personīgās domas par Mini. Kamera ir OK. Bet vājā gaismā ļoti trokšņains gan attēls, gan video pat ar zemāko ISO. Tā kā kamera tiek arī izmantota priekš pozicionēšanas, tad vārgā gaismā drons var ļoti staigāt uz jebkuru pusi. Apakšas sensori nemīl ūdeni, bet atkarīgas arī no augstuma virs ūdens. Tur bija kaut kāda saistība ar to pašu sensoru tehnoloģiju un virs ūdens var vienkārši spēcīgi samazināt augstumu un pat piezemēties ūdenī. Bet kopumā mani apmierina drons. Kas man nepatīk, ja pazaudē saikni ar pulti, tad pēc brīža sāk laisties zemē. Viss ok, ja tas ir virs galvas. Bet, ja 1 km prom no tevis... Nu tad pats saproti...

Kaut kā tā par manu pieredzi.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

tajos noteikumos šķiet ka bija rakstīts, ja drons aprīkots ar filmēšānu, tad esot jāregistrē arī vieglos, kā mini. bet nu īsti nezinu. savu mini2 tā arī neuzrādiju Valstij. ir ņemts līdzi visādos velotripos, un pārgājienos. jā, forši ka mazs un ir paciešams minimalistiskos bagāžas apjomos, bet mazais izmērs un svars arī nosaka lielākas bailes no veja. ļoti bieži nelidoju foršās vietās dēļ vēja brāzmām, kad mini 2 nespēj droši lidot, bet lielāks un smagāks putns spētu gan. ir paris reizes arī kritis no 10-15m augstuma, iemaucot koku zaros. cieta tikai dzenskrūves.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Izskatās, ka mūsu militārā policija Ādažu poligona sēņotājus ķer ar droniem, vismaz vienā bildē ir.

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/par-senosanu-adazu-poligona-jarekinas-ar-1500-eiro-sodu.a419908/

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Pašfinansēšanās MP

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Lielisks piemērs sodīšanas absurdumam. Vai tiešām tos sēņotājus, kam nav bail no nošaušanas atturēs naudassods?

"Jautāts, vai sēņu groziņš ir tā vērts, [b]lai riskētu ar dzīvību,[/b], pārkāpējs atzina: "Nē, nav. Zināju, ka nedrīkst, es zināju, bet [b]cik liels sods, nezināju[/b]."

Krotow Reģ.: 09.09.2008
3 0 Atbildēt

Varas iestādes aizmirsa pie poligona pielikt plakātus "Uz izdzīvojušajiem pārkāpējiem šaus vēlreiz".

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Ja reģistrē online, pietiek numurs uz drona. Ja ne, tad jābūt vārdam un telefona numuram pēc vecajiem noteikumiem. Atrodi dronu bez numura - bezsaimnieka manta, dari ko gribi.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Karte vietām Latvijā, kur atturēties no lidošanas:

karte.fpv.lv

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Policija plāno iegādāties iekārtas, lai spētu identificēt bezpilota gaisa kuģu pilotus pēc drona sērijas numura."

www.tvnet.lv/7333714/pie-rigas-televizijas-torna-neatlauti-izmantoti-droni

www.instagram.com/reel/CNphi9AhEbo/?utm_source=ig_embed

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Lai taču tām dažām zināmajām vietām pieliek slēptās kameras. Un pačeko zināmos forumus. Ātri atradīs, kurš(i) tur bija. Atbalstu šo kadru publisku pēršanu - tādi kā viņi tiem, kuri ar aerohobijiem nodarbojas, pēc tam pamatīgi sabojā prieku.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Bļin, tā arī nav sanācis pamēģināt. Pēdējās dienas tādā strjomā, bet rīt jau lidoju prom...

vikasecrets Reģ.: 21.12.2022
0 3 Atbildēt

Vēlos iegādāties dronu, kas nav liels un nav jāreģistrē CSDD. Iesakiet, lūdzu, kuru labāk pirkt? Jo draugi man ieteica GPS PRO veikalu (Dzēsts)

un tur menedžeris interesanti stāstīja par dažādiem droniem, cenas arī labas

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti