Vai tad katram pepelacam veido custom programmu, nevis motora modelim vienreiz uztaisa, un visiem ieraksta to pašu?
Esmu par šo EGR jautājumu forumos lasījis - arī lietotāju atsauksmes par paveikto. Ja reiz cilvēks aizbrauc pie speciālista, kas visu it kā normāli izprogrammē un ja cilvēks pēc tam gadiem brauc bēdu nezinādams, tad neuzskatu, ka uzskatāms, ka tas auto iet avārijas režīmā un sūdīgi. Ja tā brauc ne viens cilvēks, bet masveidā, tad var uzskatīt, ka acīmredzot tie speciālisti to dara pietiekami labi. Tas, ka kaut kad krietnā auto pusmūžā sāks rasties problēmas, tas nu nav nekāds brīnums - tādas radīsies arī bez EGRa.
Pie tam tās pašas ļaužu atsauksmes par EGRu uzticamību arī bija ne tās labākās. Šis mezgls esot bieži jucis nost arī tādiem, kas it kā brauc pareizi - gana lielus gabalus un ne tukšgaitas apgriezienos.
Pēc dīzeļgeitas skandāla tajā pašā Anglijā daudzi auto tika pārprogrammēti, lai darbotos t.s. pareizais režīms un tad tie paši EGRi esot sākuši jukt nost uz vella paraušanu. Dīleri mainījuši nost garantijas ietvaros, bet vai var uzskatīt, ka cilvēkam tagad jājūtas vainīgam, ka viņam iesmērēts sūdīgs mezgls?
Te nu filozofisks jautājums - ja šis auto ir sliktais (lasi - ar nelāgo softu), tad varbūt autoram vajadzēja ne vien EGRu labot, bet arī skriet pie dīlera, lai liek softa updeitu, domājot par līdzcilvēkiem?
filozofiskais jautājums īstenībā būtu jāuzdod citāds.
Vai auto pērkot vajag skatīties to, kam ir lielākā planšete panelī, un kas labāk acij tīkams, vai to, kādas atsauksmes par ražotāju, kur un kāds ir tuvākais auto remontētājs, vai ražotājs ir slavens ar visādiem skandāliem un skandāliņiem, un kādas uzbūves motors vispār tur ir iesprausts. Jā, ļoti tehniski jautājumi, bet, ja vēlāk ir vēlēšanās braukt nevis tikai pie dīlera uz kārtējo appisienu, bet arī pa ceļu, tad...

Tas tikai tādēļ ka dīzelim lai tas kustēties uz priekšu vajag gaisu un drusku degvielas +/- pareizā proporcijā. Tas ka viņš tarkšķ trakāk kā belarus, vibrē un indē apjārtējos lielākajai daļai ir otršķirīgi.
Tu pats tad pinies pretrunās. Te auto avārijas režīmā un ir neglābjami sabojāts, te atkal - ai, tas ir pieticīgs un tāpēc tas kust uz priekšu. Tad kā ir?
Man ir bijusi pieredze ar EGR pirms un pēc (lasi - bez). Oda tas auto identiski. Katrā ziņā mans deguns nebija spējīgs sajust kādu dižu atšķirību.
Avārijas režīms nozīmē ka tas brauc pēc fiksētām kartēm. Nevis dinamiski tās koriģē atkarībā no mezglu nolietojuma, aktuatoru aiztures, sprauslu pilēšanas un vēl simt un vienas lietas kas tiek mērītas un apzinātas dzinējam darbojoties.
Jā es arī vienam auto labi sen no noglušīju un šobrīd ar to nelepojos jo smirdēja baisi.
ECU ir pilns ar dažādiem testu blokiem, kurus veicot var noteikt mezglu/sensoru rādījumu neatbilstības un veikt korekcijas. Piemēram virinoties EGR ir jāmainās MAF rādījumam. Tāpat attiecīgi var atbilstīgi pārbaudīt MAP/MAF sensorus, turbīnas aktuatorus, sprauslu injekcijas un vēl kādu bariņū lietu atkarība no dzinēja aprīkotības.
Ja no šīs visas ekosistēmas grib kautko izņemt tad arī šī visa ekosistēma ir jāpārbūvē un te bez ilūzijām, neviens, izņemot Bosch/Siemens/Denso simtgalvainos R&D departamentus šo izveikt nespēj.
Nepārspīlē, gana daudzi kantori zin ko ar tiem visiem modernajiem loriņiem darīt, nelaime tik tā ka visu korekti izdarīt ari kaut ko maksā, un klients nereti nav gatavs maksāt par to komplekso risinājumu. Mums tepat LV bija kadri kas pa pus Krievzemes braukāja elektroniku programmēt, sen gan nav satikts tas viens kadrs ko pazinu ...
Bet nu anyway, sporta auto nereti mūsdienās taisa no parasta ielinieka (pie mums tā ir lētāk), un ir jàprot darīt visu ko vajag ar tām sistēmām ... un mums te ir kas šo servisu pārdod, un pat izīrē sporta autosus ...
Reku ieskats dīzeļa vadībā-dokuments uz 1500lapām, aktuāls sākot no ~2003 gada
jmgarage.ru/wp-content/uploads/2014/10/EDC-16-Funktionsrahmen-P_197_V10-RBOS-EDS2.pdf
Tiešām tici ka kāds no malas ir spējīgs šo visu pārkārtot?
Par sportu ir atsevišķs stāsts-braucamais tiek uzturēts perfektā stāvoklī, tam ļoti bieži nav nekādu ar ekoloģiju saistītu agregātu un komforts arī nav prioritāte jo uzdevums ir viens-max jauda, max plašā apgriezienu diapazonā
Neesmu pārliecināts ka tik vēla gada; man liekas ka EDC16 vada arī VAG PD

Un kāpēc uzreiz viss jāpārkārto?
Tapēc ka pie plausibla MAF sensora mērījuma aiziet testa bloks, kurā ar EGR virināšanu var noteikt kāda ir MAF mērījumu kļuda. Tas protams ja EGR ir vietā un darbojas. Ja EGR nedarbojas tad piesaistot citus kompontus aiziet EGR testa bloks, saprotot ka nekas nedarbojas un nespējot identificēt problēmu ECU pārslēdzas uz statiskām kartēm. Pat kļūda var nebūt, nespējot veikt adaptāciju mērījumus motors sāk tarkšķēt arvien skaļāk un kūpēt arvien vairāk. Tas nenotiek vienā dienā tādēļ ir grūti, konstatējams. Iešujot stock softu un atliekot atpakaļ noņemtās detaļas dzinējs kautkā uzreiz "salabojas".
Uzreiz par divām lietām:
1) vai tiešām Tu domā, ka populāriem auto modeļiem viss jātaisa no nulles un čipotājiem nav nekādu iestrāžu?
2) par motora dīvaino darbību. Es ar izravētu EGRu nobraucu kādus gadus 6 +/-, bet nekādus defektus nejutu. Var jau teikt, ka pieradis pie skaļākā motora, bet nu dūmainībai tad jau būtu jāparādās. Man gan DPFs bija ejošs, bet ja reiz tik ļoti dūmotu, tad arī ar to būtu jāparādās problēmam, ka tīrītos visu laiku un ka mestu kļūdas. Tak nebija arī to - pa reizei iztīrījās un viss darbojās gluži labi. Ja pēc dažiem gadiem problēma izlīstu, tad visdrīzāk tā izlīstu arī tad, ja EGRs būtu ejošs - auto nolietojas un jo vecāks, jo vairāk vainu.
feciic - Mierīgi, IT sfērā no tevis tiek prasīts pat vairāk, lai sertificētos uz noteiktu dzelžu kopumu, un dzives gaitā tev daudz jauna jāmācas. Uz katru jaunu projektu tieša veidā man pasam bijis jāizlas vismaz 100 lapas, un saistītām lietam vel gana daudz. Tas pats jebkuram augsti kvalificetam inženierim, utt.
Wala tas darbojas gadījumā ja ir piekļuve source kodam, čipseris var nolasît programmas mainīgo daļu hex formātā un pēc adresēm atrast karšu parametrus. Pašiem karšu apstrādes algoritmiem klāt netiek. Lielākajā daļā gadījumu ar to arī pietiek, piemēram ielikt egr atvēršanās slieksni pie vakuuma ieplūdes kolektorā turbinizētam motoram. Egr nekad vaļā nevērsies bet kādas tam būs sekas un cik drīz tās parādīsies neviens no šiem karšu modificetājiem nepateiks.
klau nu pietiks, cilveki ir apdavinati ar izdomu, to ko nevar labi izprogrammet var iemest elektronisku moduli, kas dos vajadzīgas vērtības un apšmauks vadību, tas ir daudz vienkāršāk kā tu domā. Un izdarit pareizi, tā ar nav lielākā un sarežģītākā problema, jo to visu var vēsi izpetīt, datorika ir tāda metodologija tieši šādiem nolūkiem
Un otra lieta, ka ja ražotāji tā turpinās, tad agri vai vēlu būs spiesti publicēt pirmkodu, vismaz tiktāl cik tas neizraisa konkurences problēmas ...
Pirmais kas varetu dabūt pa galvu ir John Deere traktoru ražotājs, tāpec es tam jokam mazliet sekoju līdz ...
Dīzeļgeita arī tika atklāta pavisam nejauši, briļļaini zinātnieki ar empīriskām metodēm atklāja šmaukšanos.
Ja arī kāds no malas būtu spējīgs šos ECU algoritmus atkost un izpētīt tad būtu pavisam vienkārši šo šmaukšanos pierādīt, izmeklētāji piesaistītu kādu alternatīvo censoni un lieta atrisināta ne tā?
Tu individuāli vari darit ar to auto ko gribi, ja vien spēj iziet TA, savukārt ražotāja "nošmauktas tehnoloģijas" ir patērētàju krāpšana !
Individuāli vari darīt ko gribi kamēr tas neskar apkārtējos-es uzskatu ka man un manai ģimenei nav jāelpo izdemolētu mašīnu izplūdes gāzes.
TA ir stiepts jēdziens-tiklīdz CSDD(Autests) sāks mērīt PM un Nox, tā būs līdzīgs stāsts kā ar CNG baloniem šobrīd.
Sabiedrības intereses aizstāv TUV/Autoeko Latvija, vai tā sekotāji/akcionāri. Ka viņiem tas sanāk ir drusku cits jautajums.
Bet no mana viedokļa zinot to cik sabiedrība vispārejos vilcienos ir stulba, manis pec tā var iet ratā, tā ir visidiotiskākā visu lietu "mērlente" ...
Kad sākās ažiotāža, neatkarīgie pētnieki arī izpētīja ECU programmatūru un parādīja, kur ir speciālā "testa" daļa, nevajag tur institūtu ar 100 PhD.
Vienkārši aiz tāpat vien neviens to nedarīja, tas gan