Gudrā māja - bāzes stacija, ko izmanto, atsauksmes

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Plānoju pirkt gudrās mājas staciju, kur apkopot visas esošās un plānotās ierīces. Kam ir un kāda pieredze!

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Izvērtēju šo: Homey by Athom Viedās mājas bāzes stacija

299 EUR te bizness.lmt.lv/lv/viedpaligs/Homey_by_Athom

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Galvenais jautājums, ko grasies tajā apvienot, jo man izskatās ka apvienojamo ierīču klāsts ir maziņš un diegan bezjēdzīgs ...

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Kas un pamatojoties uz ko Tev izskatās?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pamatojoties uz ražotāja iekārtas aprakstu ar kuriem verķiem jams savietojas ...

Protams komunikācija ir pa standartizētu protokolu 2,4 GHz frekvencē, tomēr bez ražotāja atbalsta daži "miglu mērkaķi" reizēm izdomā kaut ko stulbu un ar kadu konkrētu iekārtu komunikācija vairs nerullē.

Kaut kads tāds "kašķis" uz īsu brīdi parādijās Philips Hue, kad (ja tagad atmiņa nepieviļ) izdomāja kaut ko softā pamainīt lai no viņu Hub konkurentu lampiņas nevarētu vadīt ...

Otra lieta praksē, visas tās pārgudrās lietiņas ne sūda neiekonomē, sākumā man bija tikai ar roku salikta apkures katla darbība gan siltajam grīdām, gan ūdenim, ar mehaniski uzliktiem uzstādijumiem bez termostata - diezgan ātri bija atrasts optimums, un tikai aukstās zem -15 gradiem ziemās, man uz katla par kādi 2 gradi bija jāpaceļ temperatura apkures lokiem (regulēšana pēc āra t devēja ari bija sūc uz kociņa, mājai liela siltuma inerce) .

Uzliku termostatus katrā istabā - istabas tehniski tagad gan karsē mazāk, bet kurināmo rij vairāk ...

Eksperimentēju jau gandrīz gadu ar uzstādījumiem ...

Līdzīga pieredze arī ar dažādām modernām ofisu apsildes un dzesēšanas kontroliekārtām - pārlieku skrien līdz visādām muļķībām - ta saule apspīd, nevietā t nomet, ta vējš logos, un nejēdz pacelt t utml.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 1 Atbildēt

Apkure tavuprāt ir vienīgais, ko ar gudrās mājas iekārtām var menedžēt? Manuprāt apkure ir tikai smilšu graudiņš jūrā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Pastāsti vien kur ta tev ir vajadzība kaut ko regulet ar gudro maju, 3 lietas no tā visa ko esmu izmēģinājis, un man patiešām teorētiski būtu jēga - visur pilnigs feils, un ar manuāli strādā 10 x labāk un ērtāk ;)

Viena lieta no kā itkā ir jēga, ka tad kad visi ar mobšiem ir no mājas notinušies - viss ko nevajag pats izslēdzas, viss vairāk jēgas no tā visa nav.

Pat āra gaismām automatiku atzinu par sūdu esam un atradu prastu ķīniešu gaismas sensoru, ja tupi tumss ieslēdz visas manas 0,5 W lampas , un izslēdz kad jau pieklājīga gaismiņa, atkal iznāk ekonomiskāk ka ar visām pārgudrībām ...

P.S. bet es esmu atvērts jaunam idejām, ta ka droši ... tik no pieredzes pagaidām nekā laba tur nav bijis ...

Jā Philips Hue - man patika, bet tagad stāv plauktā neizmantotas ...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Manuprāt tu jauc. Tas, ka tev pārgudrs sensors kaut ko nespēj izdarīt, nenozīmē, ka ķīniešu sūds, kurš dara ideāli, vairs nav gudrā māja. Jebkura automatizācija ir gudrā māja un tam nav nekāda sakara ar savienotu vai dalītu vadības sistēmu vai vēl kas savādāk. Tas, ka tev neizdodas ar automatizācijas uzlikšanu samazināt apkures izmaksas, ir tikai tik daudz saistīts ar gudro māju, ka tev tur ir automatizācija.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu lab gunbox moš šito sviestu var nedzīt ar mani, es tomēr IT sfērā ir HW un SW atbalsts par kārtu sarežģītākām sistēmām. Parasta gaismas jūtīga diode ir tik tālu no gudrās mājas cik vien tas pie elektronikas vispār iespējams.

Tehniski par gudro māju būtu saucama tāda kurā vismaz 2 sistēmas strādā vienotā tīklā, un ar kopēju vadību ... nošķirtas un savstarpeji nesaistītas sistēmas, nav saycamas par gudro māju, vienalga vai tas butu mehaniski, vai elektroniski.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Mārketings tevi ir labi apstrādājis. Ar tādu domāšanu bez iešūta čipa klātbūtne smadzenēs gudrā māja tev drīz nebūs iespējama. Vēlu veiksmi!

Gudra māja kā reiz sākas no visparastākā gaismas sensora un sistēmām nav jābūt apvienotām. Ne visas sistēmas prasa pakļautību no citas. Tevis nosaukta malkas apkure ir atsevišķa sistēma. Tu viņai neliec virsū trigerus no novērošanas kameras un otrādāk, pat ja esi sajūdzis vienā kokā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu tu dod, gudrās mājas galvenā doma ka tu maksimali daydz spēj izdarit no viena vadibas "paneļa", ja to nevar tad sistēma nav neko gudraka par prastu slēdžu slēgšanu ar pogām ... un es to bez jebkada marketinga par gudru nesauktu ...

Un ... nez kapec gan "visādi muļķi" tā nopūlējušies stadartizejot "nekam nevajadzīgus" universālus protokolus un vadību ...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Njā, mārketings uz dārgo sistēmu tirgošanu un nekas vairāk. Gudrai mājai nav nekāda sakara ar planšeti. Ja tu faismas slēdžus no sienas pārcel uz planšeti, tas ir gudrs? Absolūtas muļķības. Tev var mājā būt 20 neatkarīgas sistēmas ,kuras trigerējas starp saviem kaimiņiem un strādāt tikai caur sensoriem. Gudrās mājas galvenā ideja ir automatizācija un cilvēkā neiesaiste procesā. Un tikai tad nāk muļķis un uzliek Alexa vai planšeti, lai kaut kā piedalītos procesā. Tobiš gudrs ir tas, kuram "nervu šūnas" pašas ir spējīgas funkcionēt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Skatoties uz tavu tekstu ir skaidri jūtams ka ne tu BMS esi dzīvē redzējis, ne arī ar ZigBee fufeļiem kaut ko darijis. Kads sakars ar planšeti, industriāla līmeni tev vajadzīgs kontrolieris, kas kā minimums pārvalda visu tavu elektrības sadales skapi, tad klāt ventilācijas un apkures sistēmas (HVAC) , un tad tam vēl jāsaprotas ar ugunsdzēsibas sistēmu, tās ir 3 lietas minimums kuras jāvar sajūgt kopā.

Mājas apstākļiem tas ko red. ielika, jā var strādāt bet atkarīgs ko grib sajugt kopā, jo tehniski vienai lietai, ka smart lighting, to kasti nahren nemaz nevajag, ir kas pa tiešo no telefona strādā.

BET tas nav smart home lai kā tu to grozītu ...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Jā, ar apkuri es teorētiski piemetu izdevīgumu, un tavi novērojumi to apstiprina, inerce noēd it kā ekonomiju. Vēl jau, ja pats to visu neinstalē, nebūvē arī maksā. Ej prom-samazini-atgriezies palielini jaudu+kaut kādas gaismas uz relejiem/laika,gaismas/ Bet nu šis variants attiecas uz māju, ne lielākam objektam.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
5 1 Atbildēt

Labākā mājas stacija ir lādzīga sieva!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par pliku velti ļauju ķīniešiem spiegot ar šo: play.google.com/store/apps/details?id=com.tuya.smart&hl=lv&gl=US

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Nav vēlmes vēl sarežģīt dzīvi.

Izslēgt visus patērētājus, izņemot ledusskapi, koridora un āra apgaismojumu, un apkures mezglu, varu ar vienu neuzkrītošu (gaismas) slēdzi. Kam, ja būtu vēlme, pierīkotu kādu no sonoff relejiem.

saf Reģ.: 20.07.2006
0 0 Atbildēt

Izmantoju šo, plus vajadzīgo HW (zigbee, RFLink, un tml.)

www.home-assistant.io/installation

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Jā, lūk šis man interesētu, būtu tikai ka kāds pastāsta sīkāk. Cik es saprotu, nepieciešams vienkārši Zigbee stiks un dators, kurš var arī nebūt 24h tīklā? Ja nepieciešama kaut kāda statistikas vākšana vai sinhronizācija, tad vajadzīgs dators, kaut vai tas pats Rasberry, bet kā ir ar kaut kādu Android TV kastīti? Ideiski tas pats Rasberry vien ir.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Manuprāt ir daudz interesantāks variants - Zigbee stick + Home Assistent + Raspberry Pi, kas beigās sanāk kapeikas.

Pagaidām Xiaomi nodrošina visu nepieciešamo caur 40€ hubu. Bet nu 300 es par šo nedotu. 200 varbūt tikai tad, ja no rīta pienes gultā kafiju. Man vienmēr ir uzjautrinājuši visi šie gudrās mājas gudrie mārketologi, kuri 50 centu vērtus sensorus ieliek kastītē un tirgo par 50€ vai sapērk Ķīnā par 20€ soļu motorus un pārdod par 200€.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kāpēc vajadzīgs atsevišķs gadžets, ja kaut kādu home assistant noteikti var uzinstalēt uz jebkura datora ?

community.home-assistant.io/t/home-assistant-desktop-macos-windows-and-linux-quick-and-easy-access-to-ha/196191

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt
WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Nu elektronisku durvju atslēgu, es nekad mūžā neliktu - tas ir tads sūds, ka vienigais kuru tā aizkavē ir tikai tevi pašu, bet ne zagļus ... Nav nekā vienkāršāka kā atvērt elektroniskās slēdzenes ... vēl jo vairāk tadēļ ka instalē tās nepareizi ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Vislabākais veids ir primitīvākais, bet tāds, kas nav tipveida. Mans tēvs bija atslēdznieks, viņš pagrabam uzlika 2 ar āķi atveramas bultas, vienu virs cauruma , otru zem. Tādu "drošības sistēmu" lietoja kara laikā, mūsdienās to vairs neviens neatceras. Rezultātā visus pagrabus atlauza, mūsējo ne, jo zaglis nevar saprast, kā tas var būt, ka pretī "atslēgas caurumam" tukšums.

Ja es liktu atslēgu ar elektromagnētu, tad uztaisītu uz magnētisko kontaktu bāzes, ko var atvērt tikai pieliekot magnētu noteiktā durvju vietā, bet zagļa priekam uzliktu mehānisko vai elektronisko atslēgu, kuras, saprotams, neslēgtu neko.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Magnētu lietošana nav sevišķi jēdzīga, un ari ir viegli atkožama zaglim ar pieredzi. Varbūt ja paspēlētis ar polaritati kur jaizvēlas 2 vai vairak specifiski izvietoti magnēti ... bet arī tadai sistēmai tad jāparedz iespēja brivi kusteties nepareizā virzienā. Jo viss kam ir "predetermineta" kustiba un virziens ir viegli "salaužams".

Elektromagnēta lielākā bēda - to atkariba no novietojuma, ir iespējams ar fizisku spēku atlauzt, vai salauzt un ja viena gadijumā tevi apzags, tad otrā pats netiksi iekšā + kas notiek tad ja nav elektrības ...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Normālu magnētu nevar ar fizisku spēku atlauzt. Ja vien nav ugunsdzēsēju spīles. Tad vienkāršāk ar zāģi izzāģēt caurumu sienā vai atspiest logu, ja tam nav drošības. Un ja vēl uzliek divus tādus magnētus, tad bez izredzēm. Bet nu durvis arī vajag normālas.

Ja nav elektrības, tad aķis uztura tā pat kā videonovērošanu. Bet nu ja gribēs apzagt, tad tā pat apzags.

Ja nonākam ar gudro māju līdz apsardzei, tad vienmēr var salikt sistēmas, kuras informē par kustību telpā un vari caur kameru apskatīt, kas notiek un vajadzības gadījumā kā reiz ierubīt mājā ruporu un lai visas gaismas mirgo.

Skat pēdējais vēl ir robots putekļusūcējs ar kameru, ar kuru vēl tu vari izbraukāt un pārliecināties čo za ģēlas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Piedod bezvadu risinàjumi der "papagailīšu vairošanās procesa" novērošanai nevis fiziskai drošībai.

Jebkuru atļauto bezvadu signālu frekvencei to nomākt ar frekveņču slāpētāju ir vieglak par vieglu, tikai jāatceras visas štrunta kameras savākt sev līdzi pie došanās prom, jo citādi tās ieraksta ari iekšējā atmiņā, vai ... var arī pierakstīt to atmiņu ar muļķībām, ja advancētāks zaglis ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par magnētiem, patiesībā, ja ir izturīgas durvis, tad kāreiz ir vieglak tos salauzt, mēs daudzīvoklenei bijam pat pārsteigti, cik relatīvi viegli tās ir atraut ... tik nu pie reizes 10-tās tam durvim gan varēja sanākt ka stikls izbirs, bet vēl vienai daļai magnētu kontroles bloks ir tupa "pa ķērienam" savieno tā 2 pareizos vadus un durvis pašas atveras ...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Kāpēc tāds uztraukums par magnētu jēgu? Ir cilvēki, kuriem tas rada tik pat lielu morālo mieru, kā sektantam iešana uz baznīcu. Pro zaglim tu neiztraucēsi ne ar ko, izņemot paildzināsi laiku čakarēties. Neviens jau neapgalvo, ka magnēts ir vienīgais. Var salikt piecus risinājumus.

Es nezinu kādus tu tur ledusskapju magnētiņus esi mēģinājis, es redzēju kā bieza dzelzs durvis mēģināja divi atlauzt testējot to magnētu, atsperoties ar kājām un tas neizdevās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu es nevis redzēju, bet ar reālu rāvienu pats tadu atravu nost tadu kurs ir aptuveni 50*150 mm liels.

Bet zinām taisnība jau tev ar ir - tie ir regulējami, un pareizi uztaisot sistēmu ir diezgan ok, bet nu tāpat zinu ar ko tos štruntus kapitāli piečakarēt, ja vien starpā nav kārtīgas dzelzs durvis (ar kārtu kas tuvu stāv bruņotām), bet nu tām atkal ir cita pieeja ...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

50*150? Es pat neesmu redzējis nevienām durvīm tādas miniatūras. Un ne jau visi magnēti veic vienādu spēku.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Es vismaz domāju nevis par magnētiem durvju fiksācijai, bet par elektromagnētu, kurš atvelk bultas. Ja tas liekas par švaku, tad var lietot mehānismu ar 12V motoru. Bet magnētu(s) kā atslēgu signālu došanai uz hermētisko kontaktu devēju. Varu arī padalīties ar ideju no spiegu romāna. Atslēgas caurums ir tikai kādi 1.5 mm diametrā, maskēts. Atslēga ir tievākās ģitāras stīgas fragments, to iebāž šajā caurumā. Ērtai nēsāšanai to var noformēt pildspalvas kā futrāļa veidā. Pretī ir momentslēdzis. Un to kanālu, pa kuru bāž tievo stiepli, var uztaisīt arī liektu. Vajag arī īsto atslēgu, ko var atstāt vaļā, uzmanības novēršanai.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

nu paša buvētas sistemas, ja pieiet ar prātu tad droši, es vairak par "profesionāli piejamam", ko klasiski LV lieto.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, te jau daudziem ir metālapstrādes prasmes un čaklās rokas. msh , piem nepārtraukti pārmetina pitonu. Un man nupat vēl ienāca prātā ideja, ka 12V durvju mehānismam ( motors ar reduktoru ) var izmantot auto logu atvēršanas mehānismu.

Un to varētu izmantot citur arī, jau gudrās mājas gadžeta aprakstā iekļauto loga aizkaru aizvilkšanu, vai, teiksim automātisku ūdens noraušanu WC ;)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāpēc tā sarežģīt dzīvi, liekot kaut kādu tur loga motroriņu, ja var izmantot gatavu ķīniešu aftermarketa centralās motoriņu?

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Viss pareizi, tāpēc nav ko labas lietas turēt dzīvoklī. Viss top lūts ir jāaprok, kur citi neatradīs.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti