Vai Putina plāns Jaunslāvija? Krievija + Ukraina + Baltkrievija+ ?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Tas ir tikai pieņēmums un interesē @iAutolv lasītāju viedoklis uz šo hipotēzi:

Vai Putinam iepriekš vienojoties ar Lukašenko bija plāns līdz vakardienai (24-25.02) iekarot Ukrainu un vēlāk paziņot tautai par jaunu valstisku veidojumu, piemēram, Jaunslāvija vai vēl labāk Slavjanskij sajuz no:

Krievija + Ukraina + Baltkrievija + jaundibinātās LTR un DTR + Predņestra un kas tur vēl!

Kaut kā šī ideja varētu būt kovid pārslimojuša cilvēka galvā ar skumjām pēc padomju savienības!?

Jaunākie video nonUkrainas mūsu Telegram kanālā šeit >>> https://t.me/iAutolv

 
1 2 3
WALA Reģ.: 19.06.2002
6 1 Atbildēt

Nedomāju ka plāns ir jauni valstiski veidojumi. Man izskatās ka tikai vēlme provēt pierādīt ka Krievija ir spēks ar kuru jārēķinas ... tik no tā "spēka" tāds pavājš purkšķis vien ir palicis ... un atmiņas par kaut ko varošu krievu tehniku ...

un varbūt vēl vēlme izkāst no tautas naudiņu "militāriem nolūkiem" ...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es domāju, jā. Varbūt niansēs atšķiras un varbūt ne uzreiz, bet ideja tāda bija.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Te ir tieši doma, ka oficiāli nepievieno Krievijai, arī Lukašenko grib sav cienījamu amatu, bet tieši jauns veidojums.

Baltkrievija, it kā, brīvprātīgi tajā iestājās, nu un okupētā Ukraina ar marionešu valdību dara kā vajag.

Domāju arī Predņestra tur būtu, nu un Kaukāzā strīdīgās teritorijas.

Toerētiski uz jautājuma Kazahstāna (pārāk jau patstāvīga, bet kas to zin, kas tie par nemieriem gada sākumā bija), Armēnija, Gruzijas valdība jau arī spēlē neitralitāti, lai gan tauta iziet vairāk ielās kā Rīgā.

Iespējams arī Dandirbrahminuturgatocs (vai kā viņu sauc) arī varētu būt pielauzts.

Pēc būtības visas vecās padomju savienības valstis bez Baltijas un domāju, ka arī bez Azerbedžānas, lai gan arī tās prezidents dažas dienas atpakaļ tieši tikās ar putleru.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

Murgs Noteikti nē. Kas ir 100% skaidrs - nav tālu brīdis, kad vientiesim Lukašenko paziņos, ka tagad Baltkrievijas kā neatkarīgas valsts vairs nav. Un tagad tur būs Krievija.

Vai zināt, kas šobrīd notiek Ukrainā? No saviem paziņām pēdējās dienās dzirdēju, ka tautas pretspars vēl tikai pa īstam sākšoties, karot gatavi ārkārtīgi daudz ukraiņu. Savulaik Žirinovskis paredzēja Kijevas krišanu 2h laikā. Izskatās, ka Krievija smagi aplauzusies. Nekādas uzvaras pat ne tuvu. Vēl vairāk - kritušo stiprs pārsvars tieši iebrucējiem, par tehnikas zaudējumiem labāk pat nedomāt. Prognozēšu Krievijas smagu aplauzienu šajā idiotiskajā uzbrukumā. No ukraiņiem jau dzirdēts par Putina novākšanu Maskavā tā kā nebūs Krievijai tikai iebrukums Ukrainā - ka nesanāk aizstāvēt savējos Krievijā.

Paskatoties RU medijus, aptaujājot cilvēkus ielās, visi jaunie klaji nosoda Putina izgājienu, turpretī ir daudz pensionāru, kuri viņu atbalsta. Vairums Krievijas inteliģences nebaidās šo nosaukt par milzu kļūdu (FAIL), tā kā Putinu nesagaida rožaina nākotne.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Es tavā vietā neaizrautos ar prognozēšanu. Ne reizi vien ir pierādījies, ka tā nav tava stiprā puse.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Spēcīgi un argumentēti.

fb.watch/bpCuMNhVk4/

Maris Reģ.: 06.06.2001
3 0 Atbildēt

Viss pareizi, izņemot vienu - pie genocīda pret cilvēci ir vainīgs gan putlers, gan krievu tauta. Šīs asinis viņiem nenomazgāt. Ne jau putlers sēž tajos tankos, bet desmitiem tūkstoši krievu.

Ak jā, un vēl interesanta Hodorkovska noklusēšana, nepieminēja 1939.gadu, kad krievija jau veica agresiju un okupēja Baltijas valstis... jā, 1941.gadā sākās aizsardzības karš pret hitleru, bet arī tikai tāpēc, ka paspēja pirmais uzbrukt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Interesanti būtu zināt daudzmaz ticamu statistiku, cik no krieviem ir par un cik pret. Jo arī tur daudzi protestē pret karu un, vismaz spriežot pēc oficiālās informācijas, jaunatne un inteliģence sliecas uz "pret", bet visādi tur kartupeļi un pensori ir "par". Daudzi klusē, jo raustās no represijām.

Maris Reģ.: 06.06.2001
2 0 Atbildēt

Tas viss notiek - krievi iebruka ar armiju citā valstī un pašas krievijas ielās protesti ir maznozīmīgi.Bija pat aicinājums uz 19.00. Pirmajā kara dienā visā krievijā arestēja ap 1700 cilvēku, šņorēja ciet katru. Otrajā kara dienā vēl mazāk. Protams, ka bails, kam nav, Ukrainas pilsētās lido raķetes. Ja ielās iznāk tu simtiem tūkstoši, lūk tās ir masas, tad ir cits stāsts, visus jau nevar arestēt - taču tā tagad nenotiek. Un to ir svarīgi nofiksēt.

Ielās izies cilvēki krievijā, tas notiks, bet tas jau ir par vēlu, šodien sākās ceturtā kara diena. Pēc kaujas visi gudri... kur Jūs bijāt agrāk? Ja cilvēki iznāktu agrāk, tad paši krievi būtu novērsuši noziegumu, bet tagad tikai pateicoties ukraiņu varonībai izdevās pagaidām apturēt krievus. Neaizmirsīsim, ka viss lielicina, ka cilvēkam ar lielumāniju ir koferītis rokā un kaut kādi heper ieroči.

Tagad baigi smags uzbrukums notiek, naftas bāze uzlaista gaisā, kas rada ekoloģiskos draudus, gāzes vads uzsprāga utt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Man jau šķiet, ka protestētāji, tāpat kā daudzi, līdz pēdējam atteicās ticēt, ka uzbrukums patiešām būs.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Nezinu, vai var dabūt tādu ticamu statistiku. Pirms divām dienām skatījos radio Eho Moskvi Live un tur tiešā ētera komentētāji vairums bija pret un uzskatīja, ka Putins ir galīgi sajucis. Pieļauju, ka jaunā paaudze pārsvarā neatbalsta, bet starp vecākiem varētu būt cita aina.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

HZ, kā tur uz vietas īsti ir. Līdz ar to, manī jau atkal melnais pravietis slēdzas iekšā, kas rada aizdomas, ja Putinu izdosies nogāzt, viņa krišana varētu izraisīt pilsoņu karu.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Visā krievijā uz protestiem, būsim atklāti, izgāja ļoti maz. Pirmajās 4 kara dienās kopā arestēti ap 5 250 no tiem ap 2 114 tieši 27.februārī. Jā, tur skarbi, diezgan ātri arestē, bet pret 140 miljoniem iedzīvotājiem, tas nav pat piliens. Tomēr viņiem būtu jāglāb savas nācijas gods. Paskaties cik sestdien izgāja mazajā Tallinā un svētdien Berlīnē, Prāgā. Tādu skaitu cilvēku nevarētu arestēt.

Turklāt tā ir 4. kars diena, redz, tas viņiem diezgan raksturīgs ir vēlāk pieslēgties uzvarētājam. Daļa krievu pagaidām nogaida un diemžēl pat lielākā daļa atbalsts putlera lēmumu.

Būsim atklāti, ja putlers pirmajās 2 dienās okupētu Ukrainu, krievijā būtu mega svinības, reitings augšā utt. Krimas stāsts

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tev laikam taisnība

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Atbalsts Ukrainai arī vienreizējs Koncerts Rīgā bija super. FB izveidota grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem" atspoguļo milzu atsaucību ziedot, transportēt cilvēkus pie UA/PL robežām utt. Negaidīti liela atsaucība UA bēgļu izmitināšanai LV, daudzi uzreiz gatavi arī nodarbināt arī. Lepojos ar līdzcilvēkiem.

Patiesību sakot, arī esmu pāris paziņām UA izteicis atbalstu izmitināt viņus savā namā, ja gadījumā viņiem būtu bezizeja un vēlme mukt uz Eiropu. Lai arī te nav spīdoši, tomēr te nav kara...Jā, esmu gatavs. Patiešām. Ļoti atbalstu Ukrainu

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Viena no lietām, ko es izdarīju ir atslēdzu pats sev gāzes apkuri un kurinu vienu krāsni ar malku, pareizāk sakot vēl mācos kurināt! Nemaksāšu krievu režīmam naudu!

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

To, ko šodien kurini, pumpē no Inčukalna. Bet taupīt vajag.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Tik un tā, tā ir gāze no krievijas. Nebija gadiem kurināts, it kā, viss tīrs, bet biku sit dūmu atpakaļ. Vienā istabā ok, pārējās +16.

Apogejā krieviem vajadzētu gāzi atslēgt Eiropai, jo zaudēt viņiem vairs nebūs ko!

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
2 1 Atbildēt

Es ieteiktu pievērst uzmanību "nejaušai" sakritībai.

Kādu laiku atpakaļ viens slavens indiāņu karavadonis bija ar spiests ar kaunu atzīt, ka nespēj nospiest uz ceļiem vienu sīku Alibabanu (ja salīdzinam viņa mērogos). Ilgi un smagi cīnījās, bet nacās ar kaunu bēgt atpakaļ pāri okeānam, līdzi paķerot pat elektrības rozetes (kam gan viņam 220V sistēma, ja dzīvo pustumsā, pardod, pusfāzē !!!???). Bet šim indiāņu karavadonim maizes avots nav karošana, kā viņš mēģina parādīt, bet gan bultu un miera pīpju ražošana.

Tad lūk, dažus mēnešus pēc bēgšanas, indiāņu karavadonis ibankā redz, ka cipari strauji rūk, nav par ko cilti pabarot. Bultas un pīpes ta neviens nepērk.

Tad nu vēl pēc dažiem mēnešiem indiāņu karavadonim ir gatavs plāns. Izrādās, viņa astotās sievas trešais ārlaulības dēls ir katārs Atārs, kam blakus pagalmā, dziļā alā dzīvo liels brūns lācis. Tad nu indiāņu karavadonis sūta Atāru kaitināt to lāci:"Met, dēls, akmeņus tai alā, lai tas lācis skrien ārā! Tad mums būs ko medīt un atkal griezīsies bultu un pīpju cehs!".

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Notiekošais ir totāls diplomātijas krahs visā pasaulē

eidis Reģ.: 07.11.2001
5 0 Atbildēt

Teikšu, ka projekts ļoti nav saprotams.

Domāju, ka stipri pirms sākšanas jau bija zināms:

1. UA ir ievērojami nostiprinājusies salīdzinot ar 2014. Krimas un Donbasa kampaņas laikiem. Tik vienkārši nēbūs.

2. Kopš 2014 arī negaidītības moments ir zudis;

3. Ielu cīņās agresoram ir gandrīz bezceris, ja sabiedrība iesaistās. Viņi to zināja no Groznijas

4. Ukraiņi zina, ka krievi nācijas līmenī viņus uzskata par izšaujamiem zvērēniem (2014 - 2022 propogandas rezultāts). Attiecīgi dzīves okupācijā nebūs. Attiecīgi cīņas ielās līdz pēdējam;

5. Uzbrukumu nekādi nebūs iespējams pārdot starptautiski. Attiecīgi būs starptautiskas sekas.

6. Kampaņas neizdošanās rezultātā Vova noteikti zaudēs reputāciju un attiecīgi elite viņu novāks no troņa.

IMO riski nesamērīgi pret terotitoriālo guvumu. Iekšpolitiski jēgas nav. Acīmredzot ir kautkas noticis elitē, ka šādi jārsina. Nezinu kas

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Te dažas tēzes:

1. Ja paskatās to sanāksmi kremlī pirms dnr un lnr atdzīšanas, tad var redzēt kā tuvākais loks no viņa baidās. Tātad nav pieejama objektīva informācija.

2. Runā, ka putlers smagi esot slimojis ar kovid, kovid19 mēdz atstāt smagas sekas uz domāšanu.

3. Tas viss un ja viņs pats skatās savus TV kanālus, var arī noticēt, ka Ukrainā valda maza hunta un viņu sagaidīs kā atbrīvotāju.

Ja uzvarētu pēc plāna 2 dienās, ir viena lieta, tāpēc bija svarīgi redzēt cilvēku, arī mūsu līdzgaitnieku reakciju, kad viss burās. Tagad, kad izrādās, ka karalis ir kails, protams, atbalsts samazinās, bet ir.

Šobrīd baigākie spēki nosūtīti Kijevas virzienā, smagas cīņas, aizlūgsim par ukraiņu varoņiem.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Te strosto un pat ņirgājas

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vienkārši cerētais atbalsts Krievijā vienkārši neeksistē, tik tas ka skaidri redzams kuram ir lielāka aizmugure ...

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
1 0 Atbildēt

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Vladimiram Voļfovičam, kā izrādās, pareģa spējas ir bijušas

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Tieši kur? Ko var irst....

Vēsture: UA pēs sovoka sagāšanās bija kodolvalsts ar milzu bardaku. Secīgi visi par šo raustījās. Tad pasaule pierunāja UA nolikvidēt atomieročus un par to parakstīja Briseles vienošanos.

Šamā Žirinovska runa ir pēc tā līguma parakstīšanas, kad tam imperiālistiskajam mēslam beidza raustīties čuri;ņa un radās ideja atjaunot UA @ RU. Jo ieroči bija nolikvidēti un RU nevienu parakstīto līgumu par saistošu neuzskata (šis ir kāēc ar krieviem gandrīz nav iespējams biznesu taisīt).

Maris Reģ.: 06.06.2001
3 0 Atbildēt

Lielakais pārsteigums šajā visā ir švakā un nolietotā militārā tehnika, mazie puišeļi, kas nu galīgi nav karavīri no krievijas puses. Tā armija, kas iebrūk Ukrainā pirmās 2 dienas ir vāja.

Varbūt plāns ir ar gaļu paņemt? Tās gan ir daudz.

MikserisStraume Reģ.: 27.09.2020
5 1 Atbildēt

Pie pilna prāta esošs cilvēks nenogremdētu savu valsti 3 dienās. Putinam cienīgi būtu virs Kremļa pacelt balto karogu un nošauties.

Maris Reģ.: 06.06.2001
1 0 Atbildēt

Jātiesā viss aparāts, armijas vadība, žurnālisti utt. Tā simanjan no RT ir galīgi traka, iekabina pat solovejam.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Kad pēc kara Ukrainā šķiros kara noziegumos iesaistītos, Kremļa propagandistus uzreiz var sūtīt uz istabām ar tapsētām sienam bez roktura. Un atstāt tur uz pavisam.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Ja tas cilvēks ir vienkārši sajucis prātā, tad tas ir vissliktākais scenārijs no visiem iespējamajiem.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Jā, runā par smagu kovid pārslimošanu, kas skāris smadzenes. Bet tā ir neapstiprināta info. Katrā ziņā ir redzams, ka grib palikt vēsturē ka pasaules un krievijas lielais līderis.

Šis plāns jau ir izgāzies, ja ielās neizies krievu tauta, tad arī mēs samaksāsim lielu cenu, nepaliks konflikts Ukrainā.

Vēl jau var kāds no tuvējā loka viņu nogalināt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu tak pasaules spēcīgākās armijas virspavēlnieks sen ir sajucis prātā, un neko... Nav tik traki - tas amats nav nemaz tik absolūts. "Vadoņa" naratīvs ir vajadzīgs kulta propagandas materiāliem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Pie pilna saprāta esošs cilvēks nepielūgtu Putinu kā absolūto Dieva pārstāvi zemes virsū, bet saprastu, ka ne jau viņš, bet militāristi, izlēma, ka karam būs būt. Pat Staļins un Hitlers bija tikai iedvesmotāji režīmiem, kur nu vēl mūsdienu vadoņi.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Šodien, šobrīd atslēgas lēmums ir diktatora lukašenko pusē - atļaut vai neatļaut krievijai izvietot atomieročus baltkrievijā! Tas jau ir vērst stratēģiski pret mums Baltiju un galvenais pret Eiropu.

Atomieroču lēmums baltkrievijā ir viens no būtiskākajiem pavērsieniem šajā karā. Būtībā tas iezīmēs putlera ambīcijas.

Prognozēju, ka pozitīva lēmuma gadījumā tiks paaugstinātas NATO spējas un gatavība.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tikpat labi kodolieročus var izvietot pie Baltijas robežas vai Kēnigsbergas apgabalā

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Smalko Erdogana mājienu, ka Ukrainā varētu būt atomieroči, palaidāt garām? To, ka Kaļiņingrada šobrīd de fakto ir pilnā bezierunu blokādē un pēdējais, ko saņem no ārpasaules, ir Lietuvas dotā elektrība? To, ka sankcijām ir pieslēgusies Japāna, kurai ir pretenzijas uz Kuriļu salām un kura ir vienīgā valsts pasaulē, kas ar Krieviju joprojām nav izbeigusi otro pasaules karu, pamanījāt?

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Erdogana mājienu palaidu garām, tas tiesa. Par netīro bumbu Ukrainā kaut ko izsakās arī Putins

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nop... Visskaistākās un tīrākās ASV pie spārniem kabināmā formāta B61 kodolraķetes - paredzētas F15 un F16, bet gan jau var pielāgot un piekabināt arī Sukhoi. Pirmajā konflikta dienā - faktiski tik vien kā lidojuma ātruma attālumā Ukrainas gaisa telpā ielidoja divi Antonovi no Incirlikas, izslēdza transponderus un "pazuda" - kas nozīmē, ka bija uzkrauti un gatvībā jau pirms. Ko tie ieveda - neviens nezin un nerunā. Bet to, ka Erdogans nav Stoltenbergs, kas grib runāt pieklājīgi, zin visi - tas, ka formāli šīs kodolgalviņas nedrīkst izmantot bez NATO atļaujas, Erdoganam varētu būt sekundārs jautājums. Šo teoriju (vismaz ticamu draudu līmenī) apstirpina, tas, ka Putins itkā šobrīd ar visu komandējošos sastāvu jau atrodas kaut kur Urālos, nevis Maskavā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tas jau paliek diezgan biedējoši, ja tā ir taisnība

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

To, vai tajās lidmašīnās kodolraķetes bija, ceru, ka neuzzināsim. Jo ir tikai viens veids kā uzzināt. Pārējais ir taisnība, jo nekā sarežģīta jau tur nav

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tur varēja būt da jebkas! Visticamāk - TR droni - ko šamie itin atklāti ukraiņiem pārdeva.

A - bumba? Slima sliņķa murgi. A bumbas jeņķi sargā kā acuraugu. Nedotu Erdoganam ar tādām mētāties.

Maris Reģ.: 06.06.2001
2 0 Atbildēt

Kaļiņingrada nav blokādē, pa sauszemi ir nodrošināta pieeja, to nosaka krievijas un ES līgums.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Prognozēju vienu no scenārijiem, kad lukašenko atļaus iezvietot atomieročus savā teritorijā un putlers ļoti ātri to izdarīs paziņos sekojošo:

1) Ukraina, nolieciet visi ieročus un būs tā kā es (putlers) teikšu - savādāk es tieši tā, kā ASV (noteikti būs minēts ASV piemērs) uzmeta atombubu Japānā, es to izdarīšu Kijēvā. Pirms tam var pat parādīt kā izskatās jaunās hiperskaņas raķetes darbībā, palaižot tās no kādas zemūdenes ziemeļu jūrā uz Ukrainu.

2) putlers pateiks ASV un Eiropai, ja negribat, lai tas notiek ar jūsu pilsētām kā Florida, Ņujorka, Londona un Parīze, tad atceļiet visas sankcijas pret Jauno valstu savienību un vēl mūs būs buferzona sākot no Skandināvijas, Baltijas, Polija, visas Varšavas bloka valstis. Izņemot Vāciju, tur gan negribēs vairs dalīt.

Domāju, ka atomieroču kārts pēc pozitīva baltkrievu lēmuma tiks izspēlēta.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Tur nebūtu vajadzības iesaistīt Baltkrieviju, kāda jēga, tāpat Putinam neviens netic. Jautājums ir cits: vai krievu ģenerālštābs šādu lēmumu pildīs. Bez tam atomieroču lietošana nozīmētu savas bezspēcības atzīšanu un propagandas pilnīgu izgāšanos.

Un vispār, draudēšana bieži dod pretējo efektu. Piem. attiecībā uz Zviedriju un Somiju ,to potenciālo iestāšanos NATO. Un par daudzinātām "haiperskaņas" raķētēm nav skaidrs, vai bez dažiem paraugeksemplāriem vispār vairāk kas ir, un vai tās spējīgas nolidot lielu attālumu.

Īsumā: jebkādi draudi dos pretēju efektu gaidītajam, tāpēc pat Putins šādus bērnišķīgus draudus neizteiks.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt
eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Man liekas šo scenāriju kļūda varētu būt pieņēmums, ka Putlera elite ir saliedēta un Putlera vienpersonīgi kontrolēta. Manuprat tāda resursu daudzuma kontrolei ir pieklājīga izmēra kolēģija (elite)

Domāju, ka šis karš ir ar mērķi nodemonstrēt varu savai elitei. Kur atomieroči tai elitei visticamāk ir no-go. Neticās atomieroču scenārijs

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Krievija drīz varēs pārbaudīt pilnā mērā vai Zapad tiešām viņiem ņe nužen.

Pagaidām "slēgtās debesis" jau darbojas: lidojumi no Šeremetjevas uz Eiropas pilsētām atcelti.

www.svo.aero/en/departure/timetable?date=today&period=16:00-18:00&terminal=all

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Tas būs ļoti sāpīgi. Krievu tauta to īsti vēl neapzinās.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Domāju, ka viskrutākais ir centrobankas resursu iesaldēšana. T.i. centrobanka nevar veikt intervences RUR noturēšanai un tā kurss stāvus ieurbsies zemē. Tad arī tante Ohotskā uzzinās, ka notiek karš

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Tikai viņai tiks iestāstīts, ka karu sāka Rietumi. Un viņa tam noticēs. Līdzīgi kā vairums ziemeļkorejiešu tic, ka viņu bezvēsts pazudušie radinieki, kuri bija režīmam nevēlami, it kā cīnās reālā karadarbībā pret ASV.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Krievijai tomēr ir uzkrāti ap 643 miljardiem usd (uz 18.feb) rezerves. Pirms savām plānotajām akcijām iepirka daudz zelta.

Vajadzētu spēt vismaz pirmās nedēļas noturēt dolāru 100 -120 robežās un tad teorētiski vēl nostiprināt uz 80-90 ar domu, lai tautai mācība, nevajag panikot pie nākošās krīzes.

Bet ja mēneša laikā būs 270, 490 vai 900 rubļi, tad gan skaidrs, ka arī šajā jomā neizdevās plāns.

PS: Gazprom (lasīt kā krievija) taču nopirka nesen (2020 laikam) lielāko pārtikas mazumtirgotāju, tas jau likās ļoti jocīgs darījums. Tagad viss skaidrs, varēs pret taloniem izsniegt pārtiku.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu šitas gan ir fufelis, krāj zeltu cik gribi, ja nebūs kas to pērk, tā ir ļoti nelikvīda prece ... Ja paskatīsies uz aukstā kara laikiem, tad krāta tika labība, gaļa utt.

Musdienās vairāk krāj "enerģijas nesējus" utml.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Kur ir tās rezerves? Lielā daļa Rietumu bankās. Turklāt rezervju izmantošana būs ierobežota.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Uz ko balstās aprēķins / pieņēmums par spēju noturēt pirmās nedēļas.

Pieņemu, ka 643 y USD nav ne tuvu viss M0 apgrozībā. Savukārt gribēšana samainīt M0 RUR>USD būs visai nācijai vienā dienā. Viņi jau ir redzējuši apčakarēšanu ar maiņas kursu. Gan jau būs maiņas ierobežojumi, bet tad intervence nedarbojas - reālais kurss aizies prom no intervences.

Maris Reģ.: 06.06.2001
3 0 Atbildēt

Jā, skaidrs, ka izvietot krievu atomieročus baltkrievijā mērķis ir informācijas publiskošana "pahazuha" sen jau esošais sastāvs var sasniegt lielākās Eiropas pilsētas, bet galvenais gan ir atomzemūdenes un tās jau var sasniegt ASV.

Kodolierožu izvietošana Baltkrievijā ir sabiedrības iebiedēšanas elements, lai visi mediji uzraksta (tā teikt nostiprina drauda momentu vācijas pensionāru apziņā) Baltkrievija arī ir tuvu.

Arī šis gājiens armijas terminoloģijā neko nemaina

Taču, piekritīsiet, ka tam nav nekāda sakara ar Ukrainu, putlers savā tekstā tieši pasaka iemeslu - vadošās NATO valstis.

Un tieši šī "pahazuha" man biedē, tā parāda, ka mērķis visam šim murgam nav viss Ukraina, bet daudz plašāka karadarbība.

lukašenko arī šodien izmeta frāzi, pagaidiet tik, pagaidām ir ziediņi, drīz būs arī odziņas.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Te ir tā ļoti bīstamā lukašenko tēze par ziediņiem un odziņām. Skaidrs ir ka lukašenko zin putlera plānus, kas attiecas uz atomieročiem, tātad atļaus ievest un tas arī būs šantāžas objekts, prasīs atcelt sankcijas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Lukašenko nekad un ne pie kādiem apstākļiem nezin neko, tā marionete pļurkst "tukšu" jo nekas cits jau neatliek.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Vispār jau baltkrievu statuss arī mainās izvietojot kodolieročus. Nez vai buļbaši būs priecīgi kļūstot par mērķi. Un pundurim jau baķkas specspēku finasnēšanas iespējas nupat strauji iet mazumā. Resp baķkas parastā shēma varētu kļūt vāji finansējama. Un ko tad?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kā var nebiedēt, ja mērkaķis ar granātu zobos izbēdzis no zooparka un klibodams aizskrējis pretim nezināmajam? Kur tad bija passaules vadošie diplomāti, kuri šo situāciju pieļāva?

Protams, ka vajag turpināt kaitināšanu.Nekādas vairs na*uj sarunas.Ja būs jāizvēlas starp Detroitu un Tallinu, prottams, ka mūs neviens nepārdos.

Kodolbumbas un raķetes simtiem triljonu vērtībā- tas ir nopietns drošībass garants, taču Lohiem jāsaprot, ka ar kovidu,3peri,zagļiem un izvarotājiem viņiem būs jācīnās pašiem.Labākajā gad ar vietējās medneku biedrības laipni piešķirtajām bisēm.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Necel paniku, nav viņam personīgi neviena kodolraķete. Ja izdos pavēli spiest pogu opis tiks pa taisno psihenē ielikts. PSRS pie varas bija vēl ķertāki un nenospieda, pat kad kļūdas pēc nostrādāja pretraķešu aizsardzība.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Starp Tallinu un Motoru pilsētu.... smaga izvēle.... Par passaules vadošajiem diplomātiem - kā teica kāds gudrs vīrs - politika un diplomātija ir tāpēc, lai nebūtu līķu.... nupat ir līķi, un daudz līķu...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nebija diplomātijas? Brauca kas spēja. Diplomātija nav visvarena, arī teroristi ne vienmēr ir pierunājami atkāptied. Putina kliķe par viņiem paņirgājās, jo ar rietumu vārguļiem neies jau ielaisties sarunās. Tagad kliķei tik spīd soliņš Hāgā( vai Gāgā).

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Vīri, šī ir iespējamo notikumu prognozēšanas foruma tēma, ja par krievu centieniem okupēt Ukrainu, lūdzu rakstām šeit iauto.lv/forums/topic/26225-krievijas-iebrukums-ukraina?pnr=9 te tīri, kas un kā varētu notikt, kas tad ir tas mērķis?

Putlers gadiem pie šī strādāja, skaidrs, ka viņam ir plāns ko un kā darīt, bet lai sasniegtu KO?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Var jau būt ka šim ari ir kāds "plāns", tik iesācis ir no pilnīgi nepareiza gala, lai "nestu kārtību pasaulē" ar lokàlo/"iekšzemes" miskasti, nespēju un stulbumu bija jācīnas un vēlams jāuzvar...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Kā jau rakstīju, draudi panāk pretēju efektu, arī kodolieročus Putins nežvadzina pirmo reizi, viņam to nevajadzētu darīt pārāk bieži, citādi visi pieradīs.

Kanclers Olafs Šolcs svētdien paziņoja par būtisku Vācijas militāro izdevumu palielināšanu, veicot pēdējos no vairākiem dramatiskajiem soļiem, kas tikai dažu dienu laikā maina Vācijas gadu desmitiem īstenoto ārpolitiku.

Uzstājoties Vācijas parlamenta ārkārtas sēdē, lai apspriestu Krievijas karu pret Ukrainu, Šolcs sacīja, ka viņa valdība izveidos īpašu 100 miljardu eiro fondu, lai ātri modernizētu savus bruņotos spēkus un ka Vācija turpmāk ievēros NATO mērķi tērēt 2% no IKP aizsardzībai.

www.politico.eu/article/germany-to-ramp-up-defense-spending-in-response-to-russias-war-on-ukraine/

aigi Reģ.: 01.08.2005
1 0 Atbildēt

Un tas ir ļoti zīmīgi un svarīgi, jo Vācija piekrita militāri atbalstīt Ukrainu, kas ir unikāli, jo pēc 2PK nebija finansējusi un nebija piedalījusies nevienā militārā konfliktā.

Kā viņš teica (nav precīzs citāts, bet doma skaidra), Putins ir atbrīvojis Vāciju no Hitlera mantojuma. Pēc 80 gadiem Vācija savu militāro potenciālu vairs nesaskata nacistiskā Vācijā un skaidri norāda, kas ir īstais nacists. Bravo!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kā jau bija kādreiz prognozēts(nē tas nebija Čērčils un nav arī svarīgi), ka nākotnes fašisti sauks sevi par anti-fašistiem. Nu tas ir acīmredzami, Putļers atbrīvošot visu pasauli.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tā. Kur vēl ir modē antifašisti? Kas tos pārstāv vadībā?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Krievijā tagad modē antifašisti un denacisti. Paši ar savām rociņām demontē savu valsti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par Krieviju neviens nešaubās, jautājums bija, kur vēl.

aigi Reģ.: 01.08.2005
2 0 Atbildēt

Manas pārdomas, ka nekādas Jaunslāvijas nav plānota. Visas tēmā minētās teritorijas ir plāns bijis integrēt atkal Krievijas federācijā kā vienotā valstī. Baltkrievija de facto jau ir, Ukraina izskata nekad pēc šī kara nebūs, lai gan pēc šī kara arī Krievijas federācijas nebūs, jo federācija sadalīsies, spēcīgākās teritorijas atdalīsies un no "djeržavas" paliks pāri daudz mazu valstiņu, daļu de facto pievāks Ķīna. Domāju, ka Kadirovs jau berzē rocņas, lai Dagestānu un Čečeniju padarītu par jaunām islama valstīm. Gruzijai iespēja būs atgūt seperātiskās teritorijas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Žēl, ka Gruzijā pašlaik krievu mīļotāji pie varas. Varētu būt īstais brīdis savākt atpakaļ Osetiju.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Domājams, ka tas, par ko Putins visvairāk satracinājies, ir viņa atslēgšana no kara kases, vairāk kā 600 miljardiem $. Bloķēta Krievijas centrālās bankas piekļuve šiem aktīviem. Tas ir nozīmīgāk, nekā SWIFT atslēgšana. Jādomā, Putins rēķinājis, ka Rietumu sankciju gadījumā viņam būs pieeja šiem līdzekļiem, bet nebūs vis. Šo aktīvu atslēgšanu pazīstams krievu blogeris salīdzina ar "finansiālu atombumbu" , kas jau "uzmesta" Krievijai. Krievija var vēl mēģināt pārdot zelta rezerves - tikai neviens nepirks, jo pircējs pats baidīsies par sankcijām, bez tam būs grūti Krievijai naudu ieskaitīt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Bet tas interesanti - Putins neparedzēja to un nevarēja laicīgi parūpēties?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, jā, bet kā īsti ? Izņemt to visu papīrnaudā un glabāt pagrabā ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Nē, neparedzēja. Jo plānoja, ka viss noies pēc saskaņotā vai vismaz paredzētā scenārija ar Baidenu un Briseli - ātrs zibenskarš, okupējot Ukrainu un tad ilga bezzobainu diskusiju malšana par kaut kādām pielaidīgām sankcijām, kā tas ir bijis līdz šim.

Vācija tak līdz pēdējam negribēja nopietnas sankcijas piemērot.

aigi Reģ.: 01.08.2005
3 0 Atbildēt

Visa plānošana vovkam ir nogājusi greizi. Dažreiz pat liekas, ka pats Kremlis informāciju iegūst no Krievijas TV kanāliem. Tik neprofesionāli. Viņi vispār nav veikuši nekādu due diligence attiecībā par Ukrainas armiju un sabiedrību un potenciālajām sankcijām. Neviens Kremlī nav izdarījis savus mājas darbu un tiešos pienākumus pasakot, ka šādā formātā karot nevar. Tāda gaļas mašīna un tie vecā nojātā tehnika vispār izsmiekls. Vienīgais pārsvars viņam ir ar masu, bez domāšanas par savējo upuriem. Kaut kur lasīju, ka Krievija 4 dienās ir zaudējusi vairāk cilvēku un tehnikas kā ASV visā Afghanistānas karā kopā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Bet tā tas vienmēr notiek, uzturot kara retoriku saprāta balsi vairs paši nedzird, jo jebkurš kurš iebilst ir automātisju nodevējs, pat ja runā aiz slēgtām durvīm. Šis nu gan ir totalitāru režīmu dabisks cikls nonākt konfliktā ar visu pasauli un pašlikvidēties un zāļu pret to par laimi nav.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Tāda gaļas mašīna un tie vecā nojātā tehnika vispār izsmiekls.

Jā ziņo, ka viens pats Bairaktars iznīcinājis bruņutehnikas kolonu ar 70 kadiroviešiem. Pats Kadirovs par to esot pamatīgā autā.

mediavektor.org/20217-lichnyj-otryad-kadyrova-unichtozhen-bajraktarom.html

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Visa Putina gvarde PILNĀ PĀRLIECĪBĀ ziņoja par max 1 dienas ātro uzvaru. Tas, kā ukraiņi šobrīd aizsargājas, ir absolūta Krievijas impērijas graušana kā materiāli, tā vēl vairāk - morāli. Slava Ukrainai

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Ukraina jau ir uzvarējusi pat ja militāri it kā zaudēs, pilnīgi neiespējami šo teritoriju pievienot Krievijai bez kārtēja golodomora. Botoksa rūķim botokss smadzenes sačakarējis, jeb drīzāk pilnībā izpaužas maniaka tieksmes, jo traks šis nav, savukārt maniaki līdz pat sīkākām detaļām var savus noziegumus izplānot, tik dēļ empātijas trūkuma nespēj paredzēt reakciju.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Man liekas gruzīni tgd mierīgi varētu pievākt atpakaļ Abhāziju un Osetiju. Krieviem tgd pagrūti būtu iebilst. Un ja teritoriālu strīdu vairs nav > NATO

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Lai paciešas, zudīs Krievijas atbalsts un finansējums pašas pieteiksies.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Man liekas, ka ir liela iespēja rasties amorfam iziršanas procesam. Un tad uz "nepiederošām" teritorijām saskries visādi veidojumi. Mēģinās atjaunot tjurku valsti utt

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Lūdzu, ne šajā tēmā šādus ierakstus, tam domāta otra tēma, te par visa šī marazma iedomāto ieguvumu!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Šo tēmu var slēgt, jo slima suņa murgus nav ko analizēt.

Maris Reģ.: 06.06.2001
2 0 Atbildēt

Iesaku, visiem izlasīt šo. Te ir publiskais putlera pamatojums un mērķis labi ieskicēts, var šo to izvilkt! Materiāls bija paredzēts un netīšām nopublicēts 26.02.2022 domājot, ka krievu okupanti ir ieņēmuši Ukrainu web.archive.org/web/20220226051154/https://ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html

Maris Reģ.: 06.06.2001
1 0 Atbildēt

Te pārkopēts teksts:

Наступление России и нового мира

Петр Акопов

Новый мир рождается на наших глазах. Военная операция России на Украине открыла новую эпоху — причем сразу в трех измерениях. И конечно, в четвертом, внутрироссийском. Тут начинается новый период и в идеологии, и в самой модели нашего социально-экономического строя — но об этом стоит поговорить отдельно чуть позже.

Россия восстанавливает свое единство — трагедия 1991 года, этой страшной катастрофы нашей истории, ее противоестественный вывих, преодолены. Да, большой ценой, да, через трагические события фактически гражданской войны, потому что сейчас пока еще стреляют друг в друга братья, разделенные принадлежностью к русской и украинским армиям, — но Украины как анти-России больше не будет. Россия восстанавливает свою историческую полноту, собирая русский мир, русский народ вместе — во всей его совокупности великороссов, белорусов и малороссов. Если бы мы отказались от этого, позволили бы временному разделению закрепиться на века, то не только предали бы память предков, но и были бы прокляты нашими потомками — за то, что допустили распад Русской земли.

Владимир Путин взял на себя — без капли преувеличения — историческую ответственность, решив не оставлять решение украинского вопроса будущим поколениям. Ведь необходимость его решения всегда оставалась бы главной проблемой для России — по двум ключевым причинам. И вопрос национальной безопасности, то есть создания из Украины анти-России и форпоста для давления на нас Запада, это лишь вторая по значимости среди них.

Первой всегда оставался бы комплекс разделенного народа, комплекс национального унижения — когда русский дом сначала потерял часть своего фундамента (киевскую), а потом вынужден был смириться с существованием двух государств уже не одного, а двух народов. То есть или отказаться от своей истории, согласившись с безумными версиями о том, что "только Украина это и есть настоящая Русь", или же бессильно скрежетать зубами, вспоминая времена, когда "мы потеряли Украину". Вернуть Украину, то есть развернуть ее обратно к России, с каждым десятилетием было бы все сложнее — перекодировка, дерусификация русских и настраивание против русских малороссов-украинцев, набирала бы обороты. А в случае закрепления полного геополитического и военного контроля Запада над Украиной ее возвращение к России стало бы и вовсе невозможным — за нее пришлось бы воевать с атлантическим блоком.

Теперь этой проблемы нет — Украина вернулась к России. Это не значит, что будет ликвидирована ее государственность, но она будет переустроена, переучреждена и возвращена в свое естественное состояние части русского мира. В каких границах, в какой форме будет закреплен союз с Россией (через ОДКБ и Евразийский союз или Союзное государство России и Белоруссии)? Это будет решаться уже после того, как будет поставлена точка в истории Украины как анти-России. В любом случае — завершается период раскола русского народа.

И вот тут начинается второе измерение наступающей новой эпохи — оно касается отношений России с Западом. Даже не России, а русского мира, то есть трех государств, России, Белоруссии и Украины, выступающих в геополитическом плане как единое целое. Эти отношения вступили в новый этап — Запад видит возвращение России к своим историческим границам в Европе. И громко возмущается этому, хотя в глубине души должен признаться себе, что по-другому и быть не могло.

Неужели кто-то в старых европейских столицах, в Париже и Берлине, всерьез верил в то, что Москва откажется от Киева? В то, что русские вечно будут разделенным народом? Причем в то же самое время, когда Европа объединяется, когда немецкие и французские элиты пытаются перехватить у англосаксов контроль над евроинтеграцией и собрать единую Европу? Забывая, что объединение Европы стало возможным только благодаря объединению Германии, которое произошло по русской доброй (пусть и не очень умной) воле. Замахнуться после этого еще и на русские земли — верх даже не неблагодарности, а геополитической глупости. Не было у Запада в целом, и уж тем более у Европы в отдельности, сил удержать в своей сфере влияния, а тем более забрать себе Украину. Чтобы не понимать этого, нужно было быть просто геополитическими дураками.

Точнее, был только один вариант: сделать ставку на дальнейший развал России, то есть Российской Федерации. Но то, что он не сработал, должно было стать понятно еще двадцать лет назад. А уже пятнадцать лет назад, после Мюнхенской речи Путина, даже глухой мог услышать — Россия возвращается.

Сейчас Запад пытается наказать Россию за то, что она вернулась, за то, что не оправдала его планы поживиться за ее счет, не дала расширить западное пространство на восток. Стремясь наказать нас, Запад думает, что отношения с ним имеют для нас жизненно важное значение. Но это давно уже не так — мир изменился, причем это прекрасно понимают не только европейцы, но и управляющие Западом англосаксы. Никакое западное давление на Россию ни к чему не приведет. Потери от возгонки конфронтации будут с обеих сторон, но Россия готова к ним морально и геополитически. А вот для самого Запада повышение градуса противостояния несет огромные издержки — и главные из них вовсе не экономические.

Европа, как часть Запада, хотела автономии — немецкий проект евроинтеграции не имеет стратегического смысла при сохранении англосаксонского идеологического, военного и геополитического контроля над Старым Светом. Да и не может быть успешен, потому что англосаксам нужна подконтрольная Европа. Но получение автономии необходимо Европе и по другой причине — на тот случай, если Штаты перейдут к самоизоляции (в результате нарастания внутренних конфликтов и противоречий) или сосредоточатся на Тихоокеанском регионе, куда перемещается геополитический центр тяжести.

Но конфронтация с Россией, в которую втягивают Европу англосаксы, лишает европейцев даже шансов на самостоятельность — не говоря уже о том, что точно так же Европе пытаются навязать разрыв с Китаем. Если сейчас атлантисты радуются тому, что "русская угроза" сплотит западный блок, то в Берлине и Париже не могут не понимать, что, потеряв надежду на автономию, европейский проект просто рухнет в среднесрочной перспективе. Именно поэтому самостоятельно мыслящие европейцы сейчас совершенно не заинтересованы в строительстве нового железного занавеса на своих восточных границах — понимая, что он превратится в загон именно для Европы. Чей век (точнее полтысячелетия) глобального лидерства в любом случае закончен — но различные варианты ее будущего все еще возможны.

Потому что строительство нового миропорядка — и это третье измерение нынешних событий — ускоряется, и его контуры все четче проступают через расползающийся покров глобализации по-англосаксонски. Многополярный мир окончательно стал реальностью — операция на Украине не способна сплотить против России никого, кроме Запада. Потому что остальной мир прекрасно видит и понимает — это конфликт России и Запада, это ответ на геополитическую экспансию атлантистов, это возвращение Россией своего исторического пространства и своего места в мире.

Китай и Индия, Латинская Америка и Африка, исламский мир и Юго-Восточная Азия — никто не считает, что Запад руководит мировым порядком и уж тем более устанавливает правила игры. Россия уже не просто бросила вызов Западу — она показала, что эпоху западного глобального господства можно считать полностью и окончательно законченной. Новый мир будет строиться всеми цивилизациями и центрами силами, естественно, вместе с Западом (единым или нет) — но не на его условиях и не по его правилам.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Tīšām vai netīšām, taču labi redzama vispārējā ideja. "Krievu pasaules" valdnieki joprojām liek uz to ka Krieviju citi apspiež un mēģina iekarot. Un ka Ukraina ir rietumu projekts Krievijas teritorijas daļai. Par kaut kādām tautu pašnoteikšanās tiesībām viņiem pat prātā nenāk. Lai viņi deg ellē ar visu savu "krievu pasauli". Gaidām naftu pa 20 dolāriem un dolāru pa 500 rubļiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Teikšu, ka projekts ļoti nav saprotams.

Domāju, ka stipri pirms sākšanas jau bija zināms:

1. UA ir ievērojami nostiprinājusies salīdzinot ar 2014. Krimas un Donbasa kampaņas laikiem. Tik vienkārši nēbūs.

2. Kopš 2014 arī negaidītības moments ir zudis;

3. Ielu cīņās agresoram ir gandrīz bezceris, ja sabiedrība iesaistās. Viņi to zināja no Groznijas

4. Ukraiņi zina, ka krievi nācijas līmenī viņus uzskata par izšaujamiem zvērēniem (2014 - 2022 propogandas rezultāts). Attiecīgi dzīves okupācijā nebūs. Attiecīgi cīņas ielās līdz pēdējam;

5. Uzbrukumu nekādi nebūs iespējams pārdot starptautiski. Attiecīgi būs starptautiskas sekas.

6. Kampaņas neizdošanās rezultātā Vova noteikti zaudēs reputāciju un attiecīgi elite viņu novāks no troņa.

IMO riski nesamērīgi pret terotitoriālo guvumu. Iekšpolitiski jēgas nav. Acīmredzot ir kautkas noticis elitē, ka šādi jārsina. Nezinu kas

Jau teicu.....

Nekādi mērķi un idejas nevar izskaidrot jau sākotnēji redzami neveiksmīgu kampaņu.

Vēl arvien domāju, ka pundura politbirojā kautkas piesvila, kas pastūma uz idiotisku spēka pielietošanu

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Droši vien pārklausijies "vakara pasaciņas" par Krievijas varenību, tehnikas progresu utml.

Kāds ātrāk, kāds stipri vēlāk izkapj no pasaku pasaules ... ne jau visi ir cirka lāči, tīģeri utml.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Ne visai ticas, ka šādus esošās elites apdraudošus jautājumus iespējams pieņemt bez saskaņošanas ar elitēm. Lai arī punduris zīmējās viens, gan jau pārvalde ir koleģiāla. Vienīgi kolēģija ir piesardzīgāka, nezīmējas un mēģinās punduri tgd aizvākt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Ne tuvu. Kijevas virziena uzbrukuma avangardā bija Rosgvardija, kas ir SUV nevis frontes vienība. Tas un jauniesaucamie pussabrukušos tankos ļoti lai parādīja, ka plāns ir specoperācija Minskā varas pārņemšanai un lielie spēki ir tikai "pokazuha" - zibenskarā, kur svarīgas ir stundas, tikai divas valstis reaģēja reālajā laikā Polija un Turcija - ASV un Brisele sāka filosofēt un pat sankcijām nemaz nesteidzās pievienoties. Polija bija rūpīgi pildījusi mājasdarbu un to es biju gaidījis. Turcija patīkami pārsteidza.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 0 Atbildēt

kaut ko murgo, kā parasti. 1) uz Kijevu veļas kolonna pēc kolonnas, un tikai viena no tām bija Rosgvarģija, un nemaz nav zināms, vai pirmā. 2) Varas pārņemšana Minskā? Pārteicies? 3)kā tad īpaši Polija un Turcija reaģēja, izstāsti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

1) Nav nozīmes precīzai secībai, bet tā bija pirmajā vilnī - SUV, kas ir apmācīts pilsētas operācijām, nevis militārai intervencei teritorijā. Tas tikai apliecina, ka nekāda militāra darbība teritorijas ieņemšanai netika plānota - tikai ar spēka demonstrāciju tikt līdz Kijevai (2 - jā, pārteicos) un pārņemt varu.

3) Turcija momentāni izdarīja gājienu, ievedot kaut ko vērienības cienīgu Ukrainā. Visticamāk vēl klāt tos pašus Javelin un Bairaktarus. Un ar šo gājienu atstājot Krieviju neziņā, vai gadījumā Ukrainai nav atomieroči - visticamāk, jau ka nav, bet ja tu esi potenciālais mērķis un grasies kādu iedzīt stūrī, diez vai ar tādu pārliecību apgalvosi, ka Turki to nemaz nevar.

Polijai jau bija gatavībā gan pārtikas, gan gāzes piegādes un spēja uzņemt ievainotos un bēgļus LIELĀ apjomā - skaitlis ko Polija nosauca nekavējoties, bija iespaidīgs un noteiktu ne tukša muldēšana. Tāpat trīspusējais aizsardzības līgums ar UK un Ukrainu, kas ļāva novietot UK tankus kaut kur pie Kaļiņingradas, lai atturētu dažu labu no fiksām idejām.

Eiropa tikmēr pamodās, izdzēra kafiju, un tad sāka filosofiskas uzrunas par sankcijām - tāpat, kā Baidenonkulis. Droši vien palaidi garām, ka Vācija negribēja ne Nordstream bloķēt, ne SWIFT atslēgt, kamēr Polija tās "nepierunāja".

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Nedomāju ka plāns ir jauni valstiski veidojumi. Man izskatās ka tikai vēlme provēt pierādīt ka Krievija ir spēks ar kuru jārēķinas ... tik no tā "spēka" tāds pavājš purkšķis vien ir palicis ... un atmiņas par kaut ko varošu krievu tehniku ...

un varbūt vēl vēlme izkāst no tautas naudiņu "militāriem nolūkiem" ...

Varoši 2PK bija studebekkeri, šermani, kas pārtapa par T 34, par mašīnbūves aprīkojumu, par pašiem šermaniem, par aviācijas degvielu, par pārsējiem utt.

Nebūtu ASV lendlīzes un viņu piegāžu, 2PK beigtos daudz savādāk.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Bez ASV būtu grūti, taču arī Vācija sačakarējās meistarībā, un tajā bridi T34 un zenītraķetes "Katjuša" savu darbu būtu izdarījušas - jā lēnāk, bet tomēr, jo vācieši pa lielam jau bija "atkosti" ...

ASV piegādes pārsvarā sastaveja no "Jeepiem" un kravas transporta un kājnieku ieročiem un munīcijas, tas tā īsti krieviem mainīja tikai ātrumu ar kādu var pārvietoties, jo Kurzemes katlā bija skaidrs, ka neko daudz bez "raķešu tālšaušanas" krievi (kājnieki) panākt nespēj ...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Nope. Visbūtiskākais ir tas, ka piegādāja darbgaldus un izejmateriālus - bez tiem ne tanki, ne 'katjušas' nebūtu bijušas iespējamas tādos apjomos.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Kur tu tādu info izrāvi, jo lai nu ko, bet ASV izcelsmes darbgaldus es te vai citur exPSRS redzejis neesmu, mans kolēģis ukrainis pēc izcelsmes ar tādus agregatus nav redzējis, kaut studējot pat Maskavā strādāja par augstas kategorijas virpotāju (pēc specialitātes elektroniķis-programmētājs). Neticu ka tie pēc kara kaut kur tika tā noslēpti ka nevienu eksemplāru nebutu redzējuši, kaut teiksim DE verķus pat SS joprojam var ieraudzīt ...

Un tā ātrumā, es ari nekur neatrodu tādu info par ASV piegadēm ...

Bet nu ja tev ir pie rokas linki par tēmu - es tikai priecāšls papildināt savas zināšanas ....

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

OK atradu vismaz kaut kur to pieminētu, bet nu tik ļoti garāmejot, ka laikam apjoms bija super mazs, un ja pareizi saprotu tad tēmēts uz lidmašīnu, šaujamieroču un munīcijas ražošanu, tad būtu loģiski "ka to paliekas" neesam redzējuši ... kaut ari Rīgā bija munīcijas daļu ražotne

He meklejot parakos par LV munīcijas ražotnēm, un ka tevi - Daugavpili nopircis Aigars, kuru labi pazīstu ... būs jāaizšauj ciemos ...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

apskaties kaut vai vikipēdijā

Jā, skaļi skan, cik tur to tanku, utt, bet materiālu un aprīkojuma piegāde ļāva pašiem uz vietas ražot, kamēr tanks gandrīz vai vienreizlietojama mantiņa

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu tankam uz aukstā kara beigām rēķināja apmēram 15-20min. dzīves ilgumu, mūsdienās tas noteikti stipri sarucis līdz ar dronu un helikopteru izmantošanu, kā prettanku "pretlīdzekli" ...

WW2 drosi vien tie izvilka ilgāk, bet nu T-34 zaudējumi vienkārši spārda ... 50% no tiem tika sašauti jau tajā laikā ... nekad negribētu tupēt "tik vieglā mērķi" ...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: 1) Nav nozīmes precīzai secībai, bet tā bija pirmajā vilnī - SUV, kas ir apmācīts pilsētas operācijām, nevis militārai intervencei teritorijā. Tas tikai apliecina, ka nekāda militāra darbība teritorijas ieņemšanai netika plānota - tikai ar spēka demonstrāciju tikt līdz Kijevai (2 - jā, pārteicos) un pārņemt varu.

3) Turcija momentāni izdarīja gājienu, ievedot kaut ko vērienības cienīgu Ukrainā. Visticamāk vēl klāt tos pašus Javelin un Bairaktarus. Un ar šo gājienu atstājot Krieviju neziņā, vai gadījumā Ukrainai nav atomieroči - visticamāk, jau ka nav, bet ja tu esi potenciālais mērķis un grasies kādu iedzīt stūrī, diez vai ar tādu pārliecību apgalvosi, ka Turki to nemaz nevar.

Polijai jau bija gatavībā gan pārtikas, gan gāzes piegādes un spēja uzņemt ievainotos un bēgļus LIELĀ apjomā - skaitlis ko Polija nosauca nekavējoties, bija iespaidīgs un noteiktu ne tukša muldēšana. Tāpat trīspusējais aizsardzības līgums ar UK un Ukrainu, kas ļāva novietot UK tankus kaut kur pie Kaļiņingradas, lai atturētu dažu labu no fiksām idejām.

Eiropa tikmēr pamodās, izdzēra kafiju, un tad sāka filosofiskas uzrunas par sankcijām - tāpat, kā Baidenonkulis. Droši vien palaidi garām, ka Vācija negribēja ne Nordstream bloķēt, ne SWIFT atslēgt, kamēr Polija tās "nepierunāja".

Paldies vismaz par šo, ka izskaidro savu ideju. No citiem taviem ierakstiem neko nevar saprast, tu mēdz tādos puscitātos runāt.

Tomēr, uzskatīt, ka PL vienpusēji, bez NATO kaut ko sagatavoja ir samērā naivi. Protams, ka poļi bija gatavāki - galu galā pie viņu robežas gatavojas burkšķis. Un neaizmirsti, ka arī pie mums notika bruņojuma palielināšana (manevri).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Samērā naivi ir visā piesaukt NATO. Jā - Polija ir ievērojami audzējusi militāro potenciālu sadarbībā ar NATO, tomēr Polijai ar to bija par maz - papildus ārpus NATO ir vēl aizsardzīas līgums ar UK un Ukrainu, kā ietvaros Polijā ir UK spēki, kas nav NATO. Bet tā ir tikai viena sķautne - par pašu svarīgāko esi "aizmirsis" un tevis piesauktais militārais bruņojums neko aktīvi nedara Ukrainas labā.

Tas, ko Polija ir izdarījusi bez NATO palīdzības - nodrošinājusies ar gāzes krājumiem tā, lai pietiktu pašiem un Ukrainai, izpildījusi mājasdarbu loģistikā humanitārās palīdzības sniegšanā abos virzienos. Atšķirībā no ES bēgļu krīzēm ar ko nespēja tikt galā visa savienība - Polija ir gatava viena pati nodrošināt atbalstu Ukrainai. Ne velti mūsu brīvprātīgie palīgi ziņo, ka uz robežu viņus nemaz nelaiž - lai neradītu haosu labi organizētā robežas kontrolē un plūsmas organizēšanā - novirza uz koordinācijas centriem tālāk no robežas.

Un, protmas, šo daļu jūsmiņi, kas priecājas par Staķa selfiju un lepno atbildi Gobzemam, nav pamanījuši. Jo viņiem liekas, ka ar savu FB bildē pievienoto karodziņu ir izglābuši Ukrainu.

Vēl viens punkts pārdomām - par kādām sniegpārsliņām esam kļuvuši, ka šādā brīdī atbalstā Ukrainai nevaram uzrakstīt tekstu bez zvaigznītes? Vārdā, kurš tāpat ir uz visiem sētas stūriem izlasāms un to pašu progresīvo saukts par mākslu, nevis vandālismu. Vai tie, kuriem kaut kas novītīs, izlasot vārdu pilnā rakstībā, ir gatavi kaut ko aizstāvēt?!

www.facebook.com/photo/?fbid=4943627292361439

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 1 Atbildēt

atkal jau propogandas stiķis - kaut ko no patiesības, kaut ko piedomātu (izdomātu, iedomātu), un visbeidzot - pilnīgi nesastītu sūdu - sajaukt kopā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 2 Atbildēt

Šis ir viņa (un Stendzinieka arī) lienošās propogandas bāze: radīt šaubas par esošo lietu kārtību ar mērķi dezorientēt lasītāju. Nākamais solis: izveidotā vakumā ieliet jau jaunu lietu kārtību. To mēs redzējām no Brady kad viņš mēģināja iedzīto ķīli aizpildīt ar apgalvojumu, ka Krievija tā drīkst. Nesavlaicīgi gan bija.

Jāsaka, ka Stendža gan nav uz tādu atvēzējies. Varbūt, ka gudrāks

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Atkal kaut ko melo. Es tikai norādīju uz Baidena izteiktu apgalvojumu, ka Krievija "tā drīkst".

Es NEKAD neesmu uzskatījis vai teicis ka Krievija tā drīkst. Bet tev ir nepieciešams mani apmelot, jo es, atšķirībā no jūsmiņiem, norādu uz neērtām patiesībām tavas propagandas pasaulei.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti