Vai Putina plāns Jaunslāvija? Krievija + Ukraina + Baltkrievija+ ?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Tas ir tikai pieņēmums un interesē @iAutolv lasītāju viedoklis uz šo hipotēzi:

Vai Putinam iepriekš vienojoties ar Lukašenko bija plāns līdz vakardienai (24-25.02) iekarot Ukrainu un vēlāk paziņot tautai par jaunu valstisku veidojumu, piemēram, Jaunslāvija vai vēl labāk Slavjanskij sajuz no:

Krievija + Ukraina + Baltkrievija + jaundibinātās LTR un DTR + Predņestra un kas tur vēl!

Kaut kā šī ideja varētu būt kovid pārslimojuša cilvēka galvā ar skumjām pēc padomju savienības!?

Jaunākie video nonUkrainas mūsu Telegram kanālā šeit >>> https://t.me/iAutolv

 
1 2 3
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 1 Atbildēt

eidis rakstīja: Nu re - Baķka saka, ka mierīgi ekonomiku izrullēšot

twitter.com/i/status/1502271144908529670

Es domāju, ka tie, kuri uzskata, ka krievi un baltkrievi tagad nomirs badā, ir tik pat negudri, cik tie, kuri domāja, ka tie 200 000 bruņoti ar sūdiem, var nedēļas laikā paņemt ukrainu.

Nekas ar krieviem nenotiks. Badā nenomirs. Uzbūvēs rūpnīcas, dzīvos. Ja necels komunismu, tad dzīvos normāli. Cita lieta, - ka bez mūsdienu tehnoloģijām, atpalicībā, un atverot robežas v2,0 būs otrie 90,-tie ar to izrietošajam sekām.

Bet galvenais ir cits - krievi ilgi negribēs vairs karot.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 2 Atbildēt

Nomirs gan. Atšķirībā no sovoka, pašreizējā Krievijas rūpniecība ir būvēta kapitālistiski - ievērojot globālu izmaksu minimizēšanas praksi. Secīgi viņiem nav neviena produkta, kur daļa izejvielu nebūtu globāli piegādātas. Sovokā viņi visu ražoja paši. Sūdīgi, bet paši. Tgd pat maizē ir imports. Piemēram krāsns, piegādes transports, ražošanas iekārtas.

Par sovoku pārvērsties bez bada neizdosies gan

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Un tu domā, ka no 100+ miljoniem cilvēku, nevienam neienāks prātā biznesa ideja - audzēt kartupeļus?

Vai uztaisīt kaut kādu krāsni, un tad to tirgot maizes cepējiem?

Tu pārāk noniecini cilvēku resursus, smadzenes un tieksmi nopelnīt naudiņu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

un tu domā ka tikai militāro sfēru "gudrinieki" ir izlaupījuši ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tāpat, tu aizmirsi faktu, ka krāsni var nopirkt no Kazahstānas, kurai nav sankciju. Vai Tadžikistānas...vai uzbekistānas. Bet Uzbekistāna var mierīgi nopirkt no Vācijas un tad pārdot Krievijai. utt

atceries to gadījumu par Baltkrievu zivīm, ko tie tirgoja Krievijai?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

A tu skaties karti? Krievijai piegādāt PILNĪGI VISU ir iespaidīgs izaicinājums pat Ķīnai. Īpaši ja apmaksa ir rubļos

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 0 Atbildēt

Te nu gribētu piekrist Viencexpercam - bada nāve nedraud. Kartupeļus var izaudzēt, ogas salasīt, krāsni uzmūrēt no vietējiem māliem. Kaut sūdīgu, bet tomēr. No saviem sēklas kartupeļiem varbūt būs sūdīga raža, bet badā nemirs.

Dzīves līmenis gan varētu nebūt stipri augsts, bet, kā runā, pieticība esot cilvēka krāšņākā rota.

Saprotams, lielāku pilsētu iedzīvniekiem varētu gan draudēt bada nāve, ja vien laicīgi neattapsies pārcelties uz laukiem. Necili gan ir agrākajiem menedžeriem un influenceriem nest vircas spaini, bet te der atcerēties anekdoti par kaķi un griķiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 3 Atbildēt

Nu nē. Tie kartupeļu kombaini ir no Rietumiem. Arī stādīšanas Tos vajadzēs remontēt. Zirgu nav un zirgu tehnika arī sen nav. Ar rokām rakt vagas = bada nāve

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 1 Atbildēt

Nu paklau, davai nevajag šito. Man pašam laukos ir kāds samērā primitīvs kartupeļu stādāmais un aptuveni tikpat advancēts rokamais aparāts. Ar tiem tad katru pavasari un rudeni tiek lietas darīts. 90ajos tika strādāts arī bez tādiem - ar dakšām, ar zirgu un visādi. Badu nemira. Bet... nevar salīdzināt to dzīves līmeni tad un tagad.

Laukos badu nomirt nevar, ja ir pieejama elementāra lāpsta. Tik vien ar vajag. Tiesa, dzīves līmenis būs zems. Patiešām zems.

Hipsteriem, kam nebūs neviena, kas pastāstīs, kā kartupelis zemē bāžams, varētu būt grūtāk.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Icik, tu to centies iestāstīt cilvēkam kurš no visas sirds tic ka lauki bez pilsētas nevar iztikt un nevis otrādi...

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Krievi lauksaimniecība ir lieli lohi, ur redzēts tāds kolhozs, kurā šķūnī ir iestumti 4vai 5 vācu kartupeļu racēji, bet paši diršas ar kaut kādiem aizvēsturiskiem sūdiem. Un vienīgā doma kàpēc iespējams šos nelietoja - traktoru jauda par mazu, vai svars un riepas - tip nevar pavilkt un grimst ... jo citādi tie bija stipri pārāki agregāti ...

Krievam sūdīgs tanks svarīgāks par labu lauksaimniecības mašīnu

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Un tagad saskaiti ar cikiem tu vari padalīties un cikiem tev apkārt ir tādas opcijas kā tev? Tur nekā nesanāk gali. Jo pat bez pilsētas ir vesela varza, kas rok rūdu, gāž mežu un darina citas neēdamas lietas.

MichaelMI Reģ.: 26.03.2022
0 0 Atbildēt

For most of its existence, the Socialist Federative Republic of Yugoslavia was not a Soviet ally – on the contrary, its independence from both the Eastern and the Western blocs was a key feature of its national identity. cps test

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Es nemaz nezināju, un domāju, ka daudzi citi arī, ka to , ko "krievi audzē paši" , viņi audzē no importēta sēklas materiāla:

"Federācijas padomes Agrārās pārtikas politikas un vides pārvaldības komitejas vadītājs Aleksejs Majorovs sacīja, ka Krievijas lauksaimniecības tirgus pašpietiekamības rādītāji ar kartupeļu un cukurbiešu sēklām ir tuvu katastrofāliem."

www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2022/02/07/situation-with-potato-seeds-in-russia-is-catastrophic

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

pat stipri pirms CCCP laikiem Krievijai bez Ukrainas teritorijas un dažādos laikos arī Baltijas lauksaimniecības ar pārtiku ir gājis "kā pa kalniem" ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ir interesants raksts, ko ķīniešu autors Hu Vei publicējis Kenedija centra izdevumā "US China perception monitor", viss izdevums, ne tikai raksts, Ķīnā pēc tam ticis aizliegts. Iespējams, Ķīnas vadība negrib parādīt, ka to ietekmējušas kādas publikācijas. Autora viedoklis īsumā ir, ka Krievija vispār, bet Putins noteikti, būs zaudētāja puse un pieslieties zaudētājiem nav saprātīga politika.

uscnpm.org/2022/03/12/hu-wei-russia-ukraine-war-china-choice/

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Ķīna jau arī tikai gaida kad Krieviju varēs apkāst finansiāli vai teritoriali (šiem jau ar tur izsenis "īpašumtiesības" gribas atgūt), tipa slepys jau kaut ko tirgo jo ĶTR un Krievijas robeža vietām tā īsti nemaz neeksistē, tur krievu robežsargi apenēs staigā un ik pa laikam ielec "robežupē" nopelst...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Krievijas realitāte: trolejbuss Novosibirskā: stikla vietā finieris, toties ar "Z"

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Šoigu plāni vs Krievijas realitāte:

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

Patlaban diezgan nesaudzīgi tiek kritizēta vesela vācu politiķu paaudze par "klapes uz acīm" politiku attiecībā pret Krieviju. Merkeli ieskaitot.

"Putina noderīgie vācu idioti

Krievijas iebrukums Ukrainā ir visa spektra Vācijas politiķu rupjas kļūdas apliecinājums. Vācijas spītīgā uzstājība sadarboties ar Krievijas līderi, saskaroties ar viņa ilgstošo agresiju (rinda izdarību, sākot no iebrukuma Gruzijā līdz slepkavībām ārzemēs un kara noziegumiem Sīrijā), nebija nekas cits kā katastrofāla kļūda, kas nopelnīs. Merkelei vietu politiskā naivuma panteonā līdzās Nevilam Čemberlenam.

www.politico.eu/article/putin-merkel-germany-scholz-foreign-policy-ukraine-war-invasion-nord-stream-2/

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Principā šādu akmeni var velt arī gandrīz visu Eiropas valstu un britu dārziņos. Nav tā kā neviens neko neredzēja, bet laba biznesa vārdā tika pievērtas acis uz nelieliem izlēcieniem. Šobrīd jau šur tur Eiropā ir dzirdams, ka Ukrainas situācija ir amerikāņu politikas rezultāts, bet es principā visā vainoju tieši ES valstis. Tie paši vācieši jau 2014. gadā dabūja pa kaklu par Reinmetāla līgumu ar krievu armiju treniņu bāzes izveidošanai un tagad atkal Bosch un citu ražotāju daļas tiek atrastas krievu tehnikā. Briti arī tikai dažas nedēļas atpakaļ nāca pie secinājuma, ka laikam nav labi tirgot uzturēšanās atļaujas visādiem milionāriem ar nenosakāmu ienākumu izcelsmi. Franči vispār vēl kaut ko spirinās pret izvākšanos no Krievijas.

Līdz ar to Eiropas vājums un mantkārība šī konflikta attīstībā ir devusi vairāk kā jebkura iespējamā amerikāņu iejaukšanās. Un šis vājums ir radījis situāciju, ka vienīgie ar ko Putina ieskatā var būt nopietna runāšana ir ASV un Ķīna. Ar pārējiem viņš var 5 stundas parunāt par vēsturi, bet viņa ieskatā šie politiķi neko nelemj.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Just business and nothing personal, pat amīšu daži armijas stratēģiskie dzelži tiek ražoti no Ķīnā "ceptas" elektronikas jau kādus 2 gadu desmitus vismaz ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Jā, bet amerikāņi atrodas uz sava kontinenta, līdz ar to viņus mazāk skar militāru drošības apdraudējumu risks. Tiem pašiem vāciešiem jau ir savādāk - līdz 24.02 bija just business, bet tad kaut kur pēc dažām dienām jau tika konstatēts, ka bļ*, būs sūdi un paziņots par ievērojamu aizsardzības budžeta palielināšanu. Paralēli tam pēc dažām dienām kaut kur fonā izpeldēja pārdomas par Vācijas armijas stāvokli un tika konstatēts, ka diez kas nav, itsevišķi pretgaisa aizsardzības jomā. Attiecīgi arī vācieši tajā brīdī sāka barot ukraiņus ar ieročiem, lai krievu lūžņi savu galu atrod Ukrainā, nevis izdomā kustēties uz Eiropu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pirms nedēļas kkur tur aizkadrā tika teikts, ka amerikāņu piegādes Ukrainai vienā dienā sastāda vidēji apm 500gab stingeru un 500gab javelīnu.Šāds tikai viens 1+1 komplekts maksā teju kkur pie 200k usd, vai kā?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

1) Pat pēc "zaudējuma" Somijā, PSRS veica uzbrukumu Polijai.

2) Ukrainā atrodas tikai daļa krievu sūdu, ko tā sauc par armiju.

3) Kad ukrainā pienāca 2014.gads, tā ļoti daudz ko mācījās no sekām. Arī krievija pēc šī zaudējuma ( lai gan, pat ja viņi iegūs 1 kvadrātmetru zemes, tā jau būs uzvara) veiks armijas modernizāciju, pārformēšanu, pārgrupēšanu, veiks labāku plānošanu utt. Respektīvi - paliks STIPRĀKA, nevis vājāka.

4) Krievija nav spējīga karot ar NATO, bet krievija var izmantot Nato valstu politiķu vājumu un negribēšanu karot par svešu valsti, kā arī bailes no mītiskajiem kodolieročiem, kuru drīzāk nav, nekā ir.

5) Es domāju, ka nekas nav beidzies. Vācijai protams, ka nekad neuzbruks, bet jaunajam nato valstīm - sevišķi baltijai, polijai vai moldāvijai - var mierīgi.

iesūtīt kādu vienību un pārbaudīt nato reakciju. Jo izvest atpakaļ var jau vienmēr. Visiem skaidrs, ka neviens nedosies pretuzbrukumā uz Maskavu ( pārsvarā, finansialu apstākļu dēļ).

40% krievijas iedzīvotāju atbalsta krievijas uzbrukumu Baltijas valstīm. Redzot, kādi fanātiķi ir ukrainā, fanātiķus - pašnāvniekus var iesūtīt arī kādā nato valstī. Nomirs, nomirs. Nenomirs, atbrauks atpakaļ uz krieviju.

6) Pašlaik rietumu politiķi darbojas pareizi. Neslēdz nekādas debesis, nedod ukraiņiem viegli uzvarēt. Karam ukrainā jābūty ilgam un sapīgam priekš krieviem. Un jo tur bēdīgāk būs ( krieviem) jo ilgāks laiks paies līdz nākamajam militārajam konfliktam.

7) Latvijas lielākais ienaidnieks atrodas mūsu robežas pusē. Un šim karam jakalpo par iemeslu veikt kratīšanu un pārbaudes starp īstajiem latvijas ienaidniekiem. Un pret tiem pieņemt smagākos soda mērus, tai skaitā - nāvessodus par valsts nodevību.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Labojums - Moldova nav NATO valsts. Tur vienīgais šausmīgi daudz ir Rumānijas/Moldovas dubultpilsoņi.

Bet par to uzbrukumu Polijai neskatoties uz zaudējumiem Somijai nepiekritīšu. Nekādas kaujas jau nenotika un šobrīd diezgan grūti iedomāties, ka krievi pēc Ukrainas uzreiz nesīsies uz Poliju. Tak tie krievi dzīvo ilūzijās un tāpēc cieš lielus zaudējumus Ukrainā. Viņiem viss uz papīra ir OK, bet realitātē tur ir žopa. Tā ir visur, ne tikai armijā. Piemērs ar tiem gāzesvadiem. Sabūvējuši visur tos vadus, ieguldījuši milzu līdzekļus un tagad dara visu lai pa tiem vadiem arvien mazāk plūstu tās gāzes.Vai tas ir racionāli? OK, tagad viņi visticamāk domā kā palielināt sašķidrinātās gāzes termināļu būvniecību un transportu. Ieguldīs im milzu līdzekļus, lai būtu neatkarīgi. Tjip piegādāsim gāzi uz jebkuru vietu pasaulē, ne tikai Eiropu. ASV kādu dienu izdomās un uzliks sankcijas(blokādi) jūras transportam, tieši tā pat kā ar lidmašīnām. I vsjo atkal varēs braukt tik uz Ķīnu, Zkoreju jo citur tos kuģus ostās nelaidīs.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Nesaku, ka uzreiz.

Un krievi arī redz, ka žopa. Ne tikai tu to redzi.

Un tāpēc viņi jau tagad sāk darboties, lai tā žopa būtu mazāka. Mācās no kļūdām, trenējas.

Un pats raksti, ka krievi rīkojas neracionali. To es arī rakstu. Zaudējumu ukrainā var kompensēt ar ātru uzvaru Lietuvā, Igaunijā un Latvijā. Jo skaidrs ir visiem - galvenais jau ātri sagrābt. Sagrābs rīgu, 51% sasmakas alektrolāta izies ielās ar plakātiem - "karam nē". Un neviens Nato bumbvedējs tur nebumbos.

Ir daudz scenāriju, kā var būt.

Keir A. Lieber un Daryl G. Press ( »Foreign Affairs» un »International Security» ) rakstīja, ka krieviju vajag atbruņot ar spēku. Raksts bija ap 2000-ajiem gadiem. Toreiz neviens tam nepievērsa uzmanību.

NATO jau sen to vajadzēja izdarīt. Veikt uzlidojumus uz krievu militārajiem objektiem, sagraut militāro infrastruktūru. Nemaz nevajag izsēdināt karavīrus. Lai tie krievu nacisti paši vārās savāzupas katlā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Nu tikai nemuldi, nevienu no Baltijas valstīm "ātri" dabūt nav iespējams, var tikai "mietu dirsā" ātri dabūt ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Dies kā tad šie te ņems un grābs? Iskanderi izšauti, jauniem izejvielu nebūs. Tanki tikai no rezervēm, kuru uzturēšana ir uz papīra (rēķinos) tikai.

Tam rakstam pretī ir tūkstošiem rakstu, kas saka,ka ar krieviem vajag pa mierīgo. Šito retrospektīvi pareizo rakstu visās situācijās ir pilni pakši, tikai šodien tie nav lietojamai, jo tiem pretī ir vēl 300 dažādu piedāvājumu, kurus retrospektīvi skatoties tu palaidi garām. Resp. visādu Finku pareģojumu citēšana šodien ir vēlmju domāšana, ne konstruktīva rīcība.

Kopumā es domāju, ka šī ir neticama iespēja to gopņiku nožmiegt (t.i. nonest līdz punktam, kad tā sadalās mazās valstiņās). Tāpēc nekādu pielaižu!

Attiecībā uz kara iemeslu - man vēl arvien nav skaidrs kāpēc kampaņa uzsākta.Tur tak bezceris bija skaidrs stingri pirms sākuma. Pat okupācijas nodrošināšanai vien nepieciešams 800 k kareivju. Krieviem tak tikdaudz nav. Tikdaudz var salasīt ar mobilizāciju un noņemšanu no visiem citiem reģioniem. Ķīna to tikai gaida.

aigi Reģ.: 01.08.2005
1 0 Atbildēt

"Attiecībā uz kara iemeslu - man vēl arvien nav skaidrs kāpēc kampaņa uzsākta.Tur tak bezceris bija skaidrs stingri pirms sākuma. Pat okupācijas nodrošināšanai vien nepieciešams 800 k kareivju. Krieviem tak tikdaudz nav. Tikdaudz var salasīt ar mobilizāciju un noņemšanu no visiem citiem reģioniem. Ķīna to tikai gaida".x

Es jau, liekas, rakstīju, ka pirmskara due diligence ir vienkārši izgāzts vai nav veikts vispār. Izskatās, ka kāds vovkam sastāstīja, ka tur būs 1.maija parāde un viss būs pa mierīgo un tas širminiek, skatoties savus tv kanālus, tam arī ir noticējis. Aplauziens maksimālais. Diemžēl tagad, tā vienkārši atkāpties nav iespējams, jo tas nozīmētu atzīt oficiāli un starptautiski sevi par zaudētājiem. Mītiskās Dzeržavas beigas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Nu.par zaudētāju sevi jau "neoficiāli atzina" , brīdī kad ierunājās par kodolieročiem ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu neticu es tam Labā cara stāstam, kuru visi māna. Neticu!

Domāju, ka bija spiediens no aizmugures bunkurā, ka šis padevās vēlmju domāšanai, ka gan jau šamie ziedus tankiem atradīs, ja skaisti ienāks.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Nu, stāsta, ka iebrukums Ukrainā bija paliels noslēpums un to izstrādājis pats Putins un tikai daži cilvēki tur bijuši informēti no A-Z. Bet protams karam viņi gatavoja publiku visus 8 gadus, tur kā ieslēdza Rus TV, tā katru dienu bija analītiskais materiāls ko tur atkal hoholi nostrādājuši, ai ai cik slikti utml.

Gordons stāsta, ka Ukraina ir Putina apsēstība. Viņš ceļās un guļās ar domu par Ukrainu. Viss pārējais jau ir tehnika, sabiedrību sagatavo caur TV, Donbasā kko paspridzina un aiziet.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Iekopēšu vienu baumu par RU, lai te nestāstīt par kkādām Polijas, Baltijas ieņemšanām.

Интересный доклад по линии СВР был представлен президенту России Владимиру Путину в это воскресенье.

Авторы доклада утверждают, что любимцы Путина, талибы, готовят вторжение в Таджикистан. По данным разведки вторжение готовится на вторую половину апреля. Талибы увидели возможность напасть и уверены,  что Россия, переместившая основные имеющиеся силы и вооружения на украинском направлении и не сможет вмешаться и оказать достойное сопротивление.

В докладе прямо указано, что талибы скептически оценивают военные возможности России противостоять им в Таджикистане и не сомневаются в своей победе. Сейчас талибы готовятся и ждут когда на перевалах нормализуется погода, по оценкам это как раз вторая половина апреля, и начнётся наступление.

 Стержнем ОДКБ является Россия и её "военная мощь" должна была служить зонтом для стран-участниц договора. Сейчас Путин наглядно продемонстрировал проблемы "военной мощи" российской армии и не способность одной из сильнейших армий мира, как считалось до 24 февраля этого года, решать боевые задачи.

Слабость промахнувшегося Акелы увидели все заинтересованные стороны и, нет сомнений,  что будут этим пользоваться. Нагорный Карабах уже начинает обнажать весь клубок проблем и желание Азербайджана и Турции решить эту ситуацию в свою пользу,  при  этом российское министерство обороны только успевает успокаивать стороны, конечно исключительно на словах.

Талибы- куда большая проблема. Если состоится реальный захват территорий Таджикистана,  то это будет означать конец ОДКБ и конец даже мнимых претензий России на господство в среднеазиатском регионе. Но самое интересное, в докладе, это информация о том, что талибов поощряет и подталкивает к захвату таджикских территорий- Китай. Мы уже не однократно говорили о том, что именно Китай будет основным бенефициаром падения России в случае любого военного конфликта инициированного Путиным и наши слова подтверждаются.

У Путина есть время закончить войну в Украине до конца апреля, а в случае дальнейшего продолжения полномасштабной войны последствия могут быть катастрофическими и угроза прекращения существования России как государства в нынешнем виде станет реальной.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Par talibu plāniem izvērsties, es rakstīju tad, kad tikai ASV sāka izvest savus spēkus no Afganistānas.

Vai tikai tas nebiji tu, kurš rakstīja, ka ASV aplauzās, bet krievija ar saviem draugiem, talibiem, ir visu atkal uzvarējuši.

Es jau tad rakstīju par tadžikistānu, kurā jau plīvoja talibu karogs. To ātri novāca, bet viss tik un tā tapa skaidrs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Viss var būt, bet tas nebiju es. Ar tevīm mēs esam tikai plakano zemi apsprieduši

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu Azerbaidžāna arī ir sākusi spiesties tālāk Kalnu Karabahas reģionā, pie tam uz Krievijas aicinājumu atgriesties savās esošajās pozīcijās, atbildējusi ar tekstu, ka mūsu valstī nav tāda reģiona kā Kalnu Karabaha, mēs pārvietojamies savās starptautiski atzītajās robežās. Vārdu sakot aizsūtīja kremli turpat kur krievu kuģi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Starp citu, Afganistānā ir apmēram tikpat daudz tadžiku, cik visā Tadžikistānā, pāri 6 miljoniem abās valstīs. Talibi pat varētu izmantot Krievijas izmantotajai līdzīgu ideoloģiju, proti, ka viņi tikai vēlas apvienot tadžiku tautu vienas valsts ietvaros.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nav tāda "tadžiku tauta", tie ir persieši - tie paši kas ir Irānas galvenā tauta.

1984 Reģ.: 30.11.2021
3 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Krievijas realitāte: trolejbuss Novosibirskā: stikla vietā finieris, toties ar "Z"

Kā teica nelaiķis Zadornovs - tikai mūsu cilvēki ir spējīgi taciņu uz āra tualeti apgaismot ar pēdējā modeļa IPhonu

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Neuzkrītošs, bet zīmīgs fakts: "Vācija: Enerģētikas uzņēmums RWE uzvar ogļraktuvju paplašināšanas lietā. Tiesa ir nolēmusi, ka RWE nepārkāpj vides aizsardzības likumus."

www.dw.com/en/germany-energy-firm-rwe-wins-case-to-expand-coal-mine/a-61282104

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kas tur zīmīgs?

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

1.Ogļraktuvju paplašināšana, neskatoties uz klimata entuziastu ažiotāžu, 2.Vācijas lēmums pārtraukt pirkt ogles no Krievijas līdz gada beigām.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ogļrači rullē! Mums jāsargā savi kūdras purvi no ļaunā Pleša.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu ja likumi ievēroti kāpec ne. Raktuves ir raktuves.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

aigi rakstīja: "Attiecībā uz kara iemeslu - man vēl arvien nav skaidrs kāpēc kampaņa uzsākta.Tur tak bezceris bija skaidrs stingri pirms sākuma. Pat okupācijas nodrošināšanai vien nepieciešams 800 k kareivju. Krieviem tak tikdaudz nav. Tikdaudz var salasīt ar mobilizāciju un noņemšanu no visiem citiem reģioniem. Ķīna to tikai gaida".x

Es jau, liekas, rakstīju, ka pirmskara due diligence ir vienkārši izgāzts vai nav veikts vispār. Izskatās, ka kāds vovkam sastāstīja, ka tur būs 1.maija parāde un viss būs pa mierīgo un tas širminiek, skatoties savus tv kanālus, tam arī ir noticējis. Aplauziens maksimālais. Diemžēl tagad, tā vienkārši atkāpties nav iespējams, jo tas nozīmētu atzīt oficiāli un starptautiski sevi par zaudētājiem. Mītiskās Dzeržavas beigas.

Lielos spēlētājus iegāza pārliecība, ka visi viņu sarunātie plāni nostrādās. Aplauziens maksimālais. Sākot ar "vovku", turpinot ar ES un Vāciju un beidzot ar Balto namu. Tur vispār "saimnieks" rezultātā izgājis no rāmjiem un gvelž ko pašam ienāk prātā - kā izskatās, izmisīgi mēģina glābt savu ģimeni, kam nu vairs var palīdz tikai pilna mēroga WW3 izraisīšanās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 2 Atbildēt

Nē izskatās kāds cits te tagad gvelž ko ienāk prātā un pilnīgu tuftu. Analītiķis ibio.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

Nu tu šeit gvelz.

1. un 2.pasaules karā karoja lielakās pasaules ekonomikas.

Kāds tev 3.pasaules karš, kurā krieviju ( puse no Kalifornijas štata IKP) 20 dienu laikā notestu dažas lielvalstis.

Pieliktu pie krievijas 5 avācijas bāzes kuģu grupas, un visa tava krievija pašķīstu.

Nato - krievija - lidmašīnu attiecība 16:1. Raķešu - 35:1

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Bet iedomājaties cik tālu Krievija ir nonākusi 30 gados - no valstu apvienības, kas varēja izraisīt 3. pasaules karu līdz valstij, kas līdzīgi cīnās ar Ukrainu - valsti kurai ir 2,5 reizes mazāk iedzīvotāju un tehnikas. Pie tam Krievijai palika visa PSRS tehnika, militārās iestrādnes un izrakteņi. Bet 30 gados viņi visu ir papisuši un tuvākajā nākotnē konvencionāli varēs karot tikai ar kaut kādām Āfrikas valstīm (ja saimnieki Ķīnā atļaus)

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Tur jau tā lieta, ka krievijai palika 30+ gadīgi novecojuši lūžņi, kurus par novecojusiem jau atzina deviņdesmitajos gados, kad ASV+ lielbritānija glāba Kuveitu un uzbruka Irākai.

Krievijas galvenā problēma arī ir tā, ka viņi dzīvo vēsturē. Visi viņu sasniegumi un lepnumi ir ar vārdu "bija". Mēģina cīnīties ar ASV, kuras IKP kopš PSRS sabrukuma pieauga 5 reizes, lai gan pašai Krievijai -mīnus puse.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nešaubīgi, ka notestu. Ukraina jau ar notesīs. Tikai par kādu cenu? Izraisoties "pasaules" konfliktam ar ļoti augstu iespējamību aizies atomieroči. Lielāko daļu no tiem noteikti pārtvers un neitralizēs. Bet tikai lielāko daļu...

Bet tev jau viss krāniņu mērīšanās līmenī.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Neviens tavu krieviju neies iekarot. Irākas karš ASV izmaksāja 2 triljonus dolāru. Afganistānas - 0,8 triljoni.

Jautājums - cik maksās iekarot Krieviju?

Nesen bija raksts, ka viss 2.pasaules karš amerikāņiem mūsu naudā izmaksāja 5 triljoni dolāru.

Mūsdienās kari palika dārgi. Viens tomahauks izmaksā 2 miljoni. Agrāk pa 2 miljoniem varēja uzbūvēt 20 tankus

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tie tavi miljoni un miljardi ir ar pārrēķinātu inflāciju?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Bet mazākā daļa paliks vēl mazāka, jo atšķirībā no Solovjova vai Skabejevas, eksistē arī matemātika, fizika ko var redzēt statistikā.

Krievijas ballistisko raķešu avāriju skaits ir 10%. Jaunāko raķešu pat 12-15%. Veco, padomju laika - 8%.

Tas nozīmē, ka katra desmitā raķete nokritīs pašā krievijas teritorijā, vai uzsprāgs palaisšanas laikā.

Bet jautājums ir cits - vai vispār krieviem tās ir? Un ja ir, tad kādā stāvoklī?

Tāpēc svarīgi veikt uzbrukumu pirmajiem, nevis skatīties, ko izdomās krievi.

Ja es būtu Nato komandieris, es jau sen būtu devis uzdevumu - atbruņot krieviju. Tad pēc tam, nevajadzētu NATO vispār uzturēt. Tos sūda tankus var pat likt mierā. Galvenais - armijas bāzes, iskander, točka, u.c mobilo iekārtu atrašanās vietas, noliktavas, rūpnīcas, munīcijas krājumi.

bet ja viņiem patīk vjetnamas kara lūžņi ( T74) , lai jau ar tiem braukā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

avārijas - starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm.

Protams, ka tiem sūdiem uz mobilajām iekārtām, kļūda būs stipri mazāka...bet tos iznīcināt var pat ar bairaktaru.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Vienīgais kaut cik reälais spēks var būt atomzemūdenes, tādas kas var stiept niknākās kodolgalviņas ir 5, max tādu raķešu uz vienas 16, pieņemot ka jau pirms Ukrainas kara paspēja tās saražot un iecelt zemūdenēs ...

Visi citi mobilie sūdi var ne tikai nepacelties, bet var nemaz līdz palaišanas platformai netikt ... ja jau sūda vieglais kareivju transports sev riepas dubļos ne vienā vietā vien ir noāvis, tad diezgan acīmredzami, ka nav neviena kas to tehniku jēdz uzturēt ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu pats tikko pateici, kas notiktu ar NATO, ja Krieviju atbruņotu. Bet savā trulumā apgalvo, ka esot NATO "komandieris", tu dotu uzdevumu iznīcināt NATO

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Tu visu laiku runā par NATO kā par kaut kādu ārpuszemes civilizāciju. Bet tā tak ir tikai valstu apvienība, kas apņēmušās viena otru aizstāvēt kara gadījumā. Tai skaitā Latvija. Tak nevienam nekas nenotiktu un nemainītos, ja NATO vairs nebūtu vajadzīgs un tiktu likvidēts. ASV no zemes virsmas nepazustu, neviena cita valsts arī nē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tev ir kāda nojausma kāds ir NATO budžets? Tev tiešām liekas ka tie, kas šo naudu saņem arī domā, ka nevienam nekas nenotiktu, ja tā naudas straume apsīktu?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

NATO ir atsevišķs budžets? Līdz ši biju domājis ka nosacītais NATO budžets sastāv no katras dalībvalsts izdevumiem savā aizsardzībā un kaut kādām iemaksām centrālā štaba uzturēšanā. Vari lūdzu padalīties ar datiem par to budžetu, būtu interesanti paskatīties cik tad mēs skaitam iekšā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Visu jau pareizi saki. Tikai neaizmirsti, kā arī tās katras dalībvalsts "nosacīto izdevumu savā aizsardzībā" lauvas tiesu tēriņos sastāda visādi NATO "sertificēti" (lasi - tikai no NATO apstiprinātiem piegādātājiem) izdevumi. Un tās "kaut kādās iemaksas" jau ar nav nemaz tik mazas.

Pastāsti, kādēļ gan lai NATO vadoņiem gribētos šo labi organizēto militàrā biznesa mašīnu noraut podā kopā ar Putinu. Doma viņi māk art zemi un ilgojas audzēt tupeņus?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nesatraucies, Ķīna jau nekur nepazudīs kolektīvā aizsardzība noderēs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Tu jau esi tas, kas ir satraucies par NATO galu. Pienāks, nekur neliksies - NATO struktūra nav derīga pret Ķīnu - tā būs jauna spēle ar jauniem spēlētājiem un noteikumiem. NATO šādu transformāciju "nepavilks" - kā jebkura koruptīvi birokrātiskā struktūra.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Ja tu tā saki tad zinot tavas neesošās analīzes spējas nekas no tā nepiepildīsies. NATO struktūra var un ir spējīga mainīties atšķirībā no totalitārajiem režīmiem. Tas Ķīnā un Krievijā nedrīkst sākt reformas citādi beigsies ar krahu.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Starp citu, Afganistānā ir apmēram tikpat daudz tadžiku, cik visā Tadžikistānā, pāri 6 miljoniem abās valstīs. Talibi pat varētu izmantot Krievijas izmantotajai līdzīgu ideoloģiju, proti, ka viņi tikai vēlas apvienot tadžiku tautu vienas valsts ietvaros.

Un tie ārpus tadžiki ar militāru pieredzi , un iespējams ar matojumā saņemtu labu bruņojumu no ASV .

Plus vēl viņi kasās ar kirkīziem .

Kas šobrīd ar krievu bāzi Tadžikijā ?

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Nē, tu neesi izpratis vietējo politiku. Talibi ir no Kandahāras, AF dienvidiem, bet tadžiki no AF ziemeļiem. Iepriekšējā valdībā bija diezgan daudz tadžiku laukā komandieru, bet tagad viss spēku sastāvs izmainījies. Tadžiki īsti nav ar mieru un daudzi opozicionāri sēž robežas otrā pusē(Tadžikijā) un organizē nemierus. Tadžikijā valdība nekādus šķēršļus neliek. Atiecīgi Talibi mierīgi var paziņot lai nodrošinātu mieru AF ziemeļu provincēs viņi ieved karaspēku Tadžikistānā lai, piemēram, sagūstītu slikto X un viņa bandu. Līdz šim to traucēja izdarīt RU robežsargu karabāze, kas izvietota uz robežas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Visu jau pareizi saki. Tikai neaizmirsti, kā arī tās katras dalībvalsts "nosacīto izdevumu savā aizsardzībā" lauvas tiesu tēriņos sastāda visādi NATO "sertificēti" (lasi - tikai no NATO apstiprinātiem piegādātājiem) izdevumi. Un tās "kaut kādās iemaksas" jau ar nav nemaz tik mazas.

Pastāsti, kādēļ gan lai NATO vadoņiem gribētos šo labi organizēto militàrā biznesa mašīnu noraut podā kopā ar Putinu. Doma viņi māk art zemi un ilgojas audzēt tupeņus?

Militārā biznesa darboņiem īstenībā ir pofig par NATO. NATO pluss ir tas, ka savus ieročus vari pārdot visiem jo kalibri ir standartizēti, bet tas arī ir mīnus, jo tavu vietu var ieņemt kāds cits. Gadsimtiem ilgi Eiropa ir bruņojusies un karojusi bez visādiem NATO, un NATO sabrukuma gadījumā tā bruņošanās turpināsies. NATO īstenībā ir tāds viltīgs izgudrojums, kas neļauj Eiropai meklēt kašķi savā starpā, bet bez NATO pieļauju, ka eiropieši atrastu par ko pakašķēties savā starpā. Krievija, arābi vai vēl sazin kas ir tikai iemesli, lai Eiropa nesāktu meklēt kašķus savā nodabā, pieļauju ka tas bija iemesls NATO kā organizācijas dibināšanai.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Nē, tu neesi izpratis vietējo politiku. Talibi ir no Kandahāras, AF dienvidiem, bet tadžiki no AF ziemeļiem. Iepriekšējā valdībā bija diezgan daudz tadžiku laukā komandieru, bet tagad viss spēku sastāvs izmainījies. Tadžiki īsti nav ar mieru un daudzi opozicionāri sēž robežas otrā pusē(Tadžikijā) un organizē nemierus. Tadžikijā valdība nekādus šķēršļus neliek. Atiecīgi Talibi mierīgi var paziņot lai nodrošinātu mieru AF ziemeļu provincēs viņi ieved karaspēku Tadžikistānā lai, piemēram, sagūstītu slikto X un viņa bandu. Līdz šim to traucēja izdarīt RU robežsargu karabāze, kas izvietota uz robežas.

Nekad neticu izprotu .

Jautāju kā izpratējam , ko saka Tavi avoti tur vēl ir rus bāze , vai ir ,bet noplicināta ?

Jā to zinu pamatā talibi puštuni jā to zinu un ienaidnieki ziemeļi tadžiki ar bijušo vadoni Ahmad Shah Massoud .

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu bāze jau tur noteikti ir, neviens jau nav paziņojis, ka viss slēdzam. Vienkārši tak redzam, ka krievi no visur ienes velk ārā rezerves un sūta uz Ukrainu. Tadžikistāna nav izņēmums. Tur diezgan nopietni viņi ar aviāciju, helikopteriem, artilēriju un tankiem apbruņoti, 7000 bija. Tagad gan jau kāda puse ir Ukrainā.

ru.m.wikipedia.org/wiki/201-%D1%8F_%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Nu bāze jau tur noteikti ir, neviens jau nav paziņojis, ka viss slēdzam. Vienkārši tak redzam, ka krievi no visur ienes velk ārā rezerves un sūta uz Ukrainu. Tadžikistāna nav izņēmums. Tur diezgan nopietni viņi ar aviāciju, helikopteriem, artilēriju un tankiem apbruņoti, 7000 bija. Tagad gan jau kāda puse ir Ukrainā.

ru.m.wikipedia.org/wiki/201-%D1%8F_%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0

Es biju domājis citus avotus . Wiki pats jau iepriekš apskatījos

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kadirovs. Ausma vai noriets ? Nesen Kadirovs pamanījās tiešajā ēterā uzriet pašam Putina "avataram" Peskovam, kurš nav uzskatījis par pietiekami svarīgu apsveikt viņu, Kadirovu, ar nesen piešķirto ģenerālleitnanta pakāpi Krievijas armijā.

Šajā sakarībā blogeri izteica domas, ka būtībā Kadirovs kļuvis par ietekmīgāko cilvēku Krievijā, kuram pašam sava armija un represīvās struktūras, viņš vairāk vajadzīgs Putinam , nekā Putins viņam. Bez tam Kadirovu nemīlošie Krievijas siloviki kožas savā starpā sakarā ar neveiksmēm Ukrainā un viņš tāpēc nav to dienas kārtībā.

Tomēr, arī kadirovieši tiek iznīcināti Ukrainā, pie tam runa ir par apm. 2000 kritušo. Kadirovs pārstāv tikai vienu klanu Čečenijā, bez tam no Dagestānas un Ingušijas ir atkosti krietni gabali teritorijas, šo reģionu tautas noteikti arī Kadirovu nemīl. Arī Putinam beidzot var uznākt vēlēšanās nolikt Kadirovu pie vietas. Skaidrs, ka karš Ukrainā ietekmēs Kadirova pozīciju, jautājums , uz kuru pusi.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Tagad varētu notikt šis pavērsiens, neizdevās iekarot Ukrainu krievijai, tagad lukašenko pieliks pistoli un pateiks ar tevi vai bez, bet baltkrievija ir jaunā krievijas sastāvdaļa.

Larisabrownb Reģ.: 20.12.2022
0 0 Atbildēt

Vai Putinam iepriekš vienojoties ar Lukašenko bija plāns līdz vakardienai ... Krievija + Ukraina + Baltkrievija + jaundibinātās LTR un DTR + .Sākoties deviņpadsmitajai diennaktij kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, būtiskas izmaiņas situācijā nav notikušas, pirmdien ziņo ... izteica domas, ka būtībā Kadirovs kļuvis par ietekmīgāko cilvēku Krievijā, kuram pašam sava armija un represīvās struktūras, viņš vairāk vajadzīgs Putinam , nekā Putins viņam. Bez tam Kadirovu nemīlošie Krievijas siloviki kožas savā starpā sakarā ar neveiksmēm Ukrainā un viņš tāpēc nav to dienas kārtībā.

lovelanguagetest.org/

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

viņš vairāk vajadzīgs Putinam , nekā Putins viņam.

Nu, Putins viņam arī ļoti vajadzīgs. Bez Putina viņam nebūtu ar ko maksāt savai privātajai armijai. No Krievijas Kadirovs taču saņem 3,8 miljardus, rēķinot $, gadā.

Bet Putins viņam nesen uzdeva ļoti interesantu uzdevumu, griezties pie musulmaņu pasaules ķīniešu valodā. Un tas, neapšaubāmi , ir adresēts tieši Ķīnai, nevis musulmaņiem.

Te var saskatīt 2 idejas: 1. Jums ir uiguru problēma ? Sūtiet viņus mums, karot pret "NATO. 2. mājiens: ja Sji slikti izturas pret Krieviju, mes varam pamēģināt uzkūdīt jūsu musulmaņus.

Sīkāka informācija: Pēc viņa teiktā, Ziemeļatlantijas alianse apdraud visas pasaules pastāvēšanu, "bet Krievija, pretēji visām Rietumu prognozēm, ir izaicinājusi šo ļaunumu un pārliecinoši virzās uz uzvaru".

Kadirovs aicināja musulmaņus "nostāties vienā pusē ar saviem brāļiem" un "pret kopējo ienaidnieku", jo NATO "drīz nāks, lai iznīcinātu viņu dzimteni".

www.pravda.com.ua/eng/news/2022/12/18/7381283/

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti