Jā, šis ir tāds "kārtējais" brīdis, kad būtu vajadzīgs pārskatīt savu līdzšinējo uzvedību.Laiku pa laikam to vajadzētu izvērtēt,neatkarīgi no stāža un iemaņām.Nu kaut vai "atsvaidzināt" tās iemaņas kādā konstruktīvā sarunā.
Jautājums ir kur nu kurš brauc un kādas ir konkrētajā apvidū iespējas sastapties/ar.Pretinieku ir jāciena- īsti nepazīstu nevienu cp dabinieku, ko atklātā textā varētu nosaukt par ppi.
Ja kādam ir labs detektors- iespējams, nav jēga to uzreiz mest miskastē, jo arī bez jaunajiem skodatiguāniem ierindā joprojām ir arī iepriekšējie.Šī izsenis ir bijusi problēma- nopeilēt kko pa kilometru tu vari tikai tad, ja cp radars ticis ieslēgts,mērķējot uz kādu citu.Tie cp jau nav lohi,- taisnā gabalā lidotājs uzbrauc kalna galā un sekundes daļā ir čau.Viņi taču lieliski pārzin gan ieteicamās vietas, gan arī sava darba paņēmienus.Vai nu cp brauc ar izslēgtu un ieslēdz tieši purnā konkrētajam.Pat ja ir pienācīgs rdd-imūns detektors, viņi taču redz, kā pēkšņi tiek bremzēts un utt.
Pats agrāk veselu gadsimta ceturksni braucu/ar, pat pāris km uz veikalu pa paradumam.Tagad kādus 7g to vairs nelietoju, jo esmu "skops" un nevēlos lai kāds izjauktu pus mašīnu un atņemtu pusotru eur vērtu aprīkojumu.Man tas nerada gandarījumu, ar šādu aizmugurējo domu ikdienā pārvietoties.Liec kaut vai iebūvējamo stingeru pa 4k, nu tak pie attiecīga incidenta to vienalga atradīs.
Kā arī, tā gluži nevaram ņemt par piemēru ASV pieredzi, kur lielākoties detektori ir atļauti un notiek "daudzmaz godīga" cīņa.Savulaik jau te ar Ka diapazona jauninājumiem un ar fotoradariem bija zināma problēma, ko detektoru izgatavotāji un dīleri risināja pa pusgadam vai pat ilgāk.Tagad arī viņi "sola",taču termiņus garantēt nevar un neba jau visiem esošajiem detektoriem derēs šis updats.Un cik tas maksās.Kā jau minēju, cp nav lohi un leģendas par izvairīšanos īsā distancē ir pa lielam tikai ieinteresētu personu ģenerēts fufelis.
Pat 95jā gadā, kad mums tikko kā uzradās "braucošie" radari, nebija dižu iespēju izvairīties no konkrēta purnāšāviena.Vienīgi ar to atšķirību, ka tolaik cp bija samērā lojāli pret detektoru lietotājiem un pašiem viņiem nebija ne rdd, ne arī paraduma diži kasīties.
Nu to, ka maukt lepnā vientulībā, pa tukšu šoseju un cerēt ka RD glābs, esmu sen izmetis no ieradumu saraksta.
Bet izmantoju, lai ar CP izpratnē anomālu ātrumu-140(uz apdzīšanas brīdi, jo nav vēlme dzīvot 3min. pretējā joslā)apdzītu smagos, kuri parasti veido kolonnu, vai arī kādu brigadieri, kas izdomājis apvienot kafijas strēbšanu un hotdogu stūķēšanu aiz vaiga, ar braukšanu, savācot aiz sevis padsmit pusaklos, kam tikai kilometrs brīvas pretējās joslas dod drosmi sākt apdzīšanu, 1gadu stāžistus, babuļus, u.c par sevi nepārliecinātos...
Tas apstāklis CP, ka viens tāds iepr.nosauktais bremzē plūsmu, tiem nekrata, pat netrafarētie labprāt iekļaujas tādā vilcieniņā, lai ar īpašu labsajūtu izķertu tādus apdzinējus. Brigadieris sodīts netiks, bet tu-agresīvais, ar prieku! Tikai tāpēc pagaidām nelikšu plauktā RD, bet ja uzraušos uz jaunajiem, atvadīšos no tā ar domu, ka tas man atmaksājās vismaz 10X pa lietošanas laiku..