Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Parakstamies! Vidējā ātruma radari satiksmes drošībai

Manstein Reģ.: 05.08.2024

Ņemot vērā pēdējā laika ministra Briškena aktivitātes - palielināt sodus, uzlikt nesamērīgi daudz vidējā ātruma radarus iesniedzu Manabalss.lv priekšlikumu, lai ar likumu noteiktu, kas tieši ir bīstama vieta uz Latvijas ceļiem un noteiktu, ka vidējā ātruma radari ir liekami tieši tur. Šobrīd katrs pats var apskatīties melno punktu karti un karti ar esošajiem un plānotajiem vidējā ātruma mērīšanas posmiem un konstatēt, ka tie ne visai bieži sakrīt. Tāpēc aicinu parakstīties, lai vidējā ātruma radarus liktu patiešām bīstamās vietās.

manabalss.lv/par-videja-atruma-radariem/show

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 4 Atbildēt

Parakstīts. Un citiem ar iesaku !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
7 2 Atbildēt

Re kā Briškens ir savu panācis - nu jau var parakstīties par to, ka vidējā ātruma radari ir labi un to vajag uzstādīt. Padiskustēsim tikai par vietām.

Bet to, kāda ir to patiesā ietekme uz satiksmes drošību un kā tie rada kopējās plūsmas palēnināšanos vienlaikus ar daudz bīstamākām apdzīšanām, kā iepriekš, jau nemaz vairs nepaspriedīsim.

2 1 Atbildēt

Piekrītu, bet ar kaut ko ir jāšāk. Panākt radaru atcelšanu pilnībā nebūs iespējams.

1 0 Atbildēt

Nē, tas nav sākums - tieši pretēji - tu paraksties par to, ka akceptē vidējā ātruma radaru noderīgumu satiksmes drošībai. Un ar to nostiprini ieviesēju pozīcijas, sašaurinot iebildumu diskusiju tikai par uzstādīšanas vietu.

saf Reģ.: 20.07.2006
5 2 Atbildēt

Man tie radari netraucē, tā pat var mīcīt +10. Neproti droši apdzīt, sēdi mājās.

Igaunijā letiņi kaut kā prot kā jēri uz 90 braukt, ir radars vai nav, bet Latvijā tas redz neder...

2 2 Atbildēt

Kur tu esi redzējis tos "jērus" Igaunijā ... nu ja nu vienīgi runa par tiem kas 1 x 2 gados turp aizbrauc ...

P.S. mans igauņu "lielais" šefs viena brauciena laikā uz LV sapelnīja 3 vai pat 4 sodus ... ko tik visu nesauc par "jēriem" ...

2 0 Atbildēt

Pirms nedēļas vazājos pa Igauniju, visi akurāti brauc uz 90, arī letimā. Protams ir pa kādam izņēmumam, bet plūsma kā pie mums starp vidējā ātruma radariem...

Tas ka jampampiņi ir arī starp igauņiem, neko nemaina...

Līdzīgi bija arī kad braucu uz Depešu koncertu...

3 2 Atbildēt

Nu goda vārds nezinu kur tu tādus 'tūristus" tur salasīji, jo nu darba braucienos, kad braucam laikā kad igauņi gāž uz darbu, nu tad tur iet "krutāk" kā pie mums vietumis ...

"Lauku vietējie" vispār brauc par vismaz 30% ātrāk kā visi citi ... pat par mani, un es tur braucu uz "maksas ceļa" robežas ... nu vai uz cik varu tikt "sveikā cauri" t.i. ja redzu ka vietējais velk 130 +  tad es baigi nekautrēšos braukt ar 120 ... utml.

2 0 Atbildēt

Pirmkārt- Briškens grib panākt, lai tie +10 tiktu likvidēti.

Otrkārt - Igaunijā tāpat vairums brauc 100 -105.

2 0 Atbildēt

Kā ta viņš to panāks, ja deputāti ir pirmie, kas gāž +10

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Viņiem nav imunitāte?

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
9 0 Atbildēt

varbūt vienkārtšāk nomainīt Birkštenu, tāpat no viņa nav nekāda labuma tik ar savu tukš--iršanu vissu vēl vairāk salaiž dēlī. Viņš būtu labāk domājis ,kā atrisinmāt dzelzceļa problēmas ,ko pats sačakarējis.

1 0 Atbildēt

Piekrītu. Bet mēs viņu nomainīt nevaram, tāpēc parakstamies.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
6 1 Atbildēt

Kurš teica ka nevaram. Saeimas vēlēšanu dienā nevis kasām dibenus, bet ejam vēlēt. Un progresīvo wokeistu u.c. stabiņspraudēju vietā ievēlam adekvātus cilvēkus. Tas ir tik vienkārši.

2 0 Atbildēt

Tiešām? Var ievēlēt jebkuru? Vai tomēr tikai izvēlēties no kāda cita atlasīta saraksta? Ir pārāk daudz kontroles ieviestas, lai adekvāti cilvēki netiktu līdz kandidāta statusam.

3 3 Atbildēt

Ja šlesers, aldis, rosļikovs un gedroics skaitās adekvāti, laikam dzīvojam uz 2 dažādam planētām.

4 0 Atbildēt

Lasīt iemācies, citplanētieti. Es teicu, ka adekvāti cilvēki līdz kandidēšanai tikt nevar.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Vakar pirmo reizi pa ilgiem laikiem sanāca svētdienas vakarā pabraukt pa Jūrmalas apvedceļu Rīgas virzienā. Līdz šim vienmēr, kad braucu, plūsma iet ap 80-90, bet ir pilns ar psihopātiem, kas lien purnā pretējiem un visādi citādi izpildās. Vakar visā posmā nebija neviena paša apdzinēja - visi plūsmiņā turējās, turklāt ar normālām distancēm. Te nu interesanti - es arī nedomāju, ka vidējā ātruma radari diži uzlabo satiksmes drošību, bet šajā gadījumā satiksme bija daaaaudz mierīgāka. No otras puses - tāpat tiem trakajiem dzinējiem sods nepienāktu, jo vidējais ātrums jau saglabātos normas robežās. Bet laikam tomēr psiholoģiski iedarbojas. Bet var jau arī būt. ka tik mierīgi tur bija tikai tajā brīdī...

4 0 Atbildēt

Principā jau nevainā vietā nav nekā tāda pārmērīga šajā kontekstā, bet nu nereti reāli kaitina tie kas pie saviem 80-90 ierauga šito radaru un tad vēl bremzē ... tad gan jams tiek apdzīts nafig, jo ātrāk jo labāk ...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tas gan, mani arī kaitina. Es vairāk šajā gadījumā par to, ka bija ļoti intensīva satiksme (parasti tur tā ap tiem 100-110 brauc - nu, vismaz sestdien pēcpusdienā, kad braucu pretējā virzienā, tā bija). Tas, ka tiek apdzīti tie lēnie, arī ir OK, bet šajā gadījumā neviens neveica agresīvo apdzīšano, maucot pretējiem purnā...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Esošā paaudze jau ir nelabojama, bet ja jaunie vadītāji nepieradīs ātri braukt tad arī 90km/h tiem būs galvu reibinoši. Maukt naktī uz 130km/h pa tumsu uz mūsu ceļiem ir neprāts, bet šķiet daudziem ir nakts redzamības brilles un zvērus var saskatīt.

1 0 Atbildēt

Tu gribēji teikt "neiemācīsies vadīt mašīnu".

3 1 Atbildēt

Kam viņiem mācīties, autopilots vedīs. Ko vēl viņi neiemācīsies tādu noderīgu? Zirgu iejūgt proti? Neproti? Vot nejēga, ka neproti zirgu iejūgt, tik noderīga iemaņa.

0pis Reģ.: 16.02.2023
3 1 Atbildēt

manabalss.lv/pieprasu-atcelt-csn

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Varu tikai piekrist. Visi, kas pirms tam strauji braukuši un nikni apdzinuši, šādos posmos kļūst rāmi kā kastrēti auniņi un velkas. Nereti arī krietni zem 90 km/h.

Tad nu viņi visi ir apdzenami, vien reizumis tomēr izveidojas situācijas, kad tas ir problemātiski. Sakrājas gara rinda, pretimbraucošie arī nebrauc kā kādreiz - te vairāk, te mazāk, gadās logi. Nē, brauc nesteidzīgi un ar vienādu distanci, tā ka apdzīt nu nekādi.

Varu tikai par šo (un par parastajiem radariem arī) brīnīties. Mūsu ļauži tak allaž mīl shēmot, domāt par sistēmas apjāšanu sev par labu, bet šajā ziņā izlasīt, par kādu ātruma pārsniegumu draud sods, īsti kaut kā nesanāk...

3 1 Atbildēt

Ko nu mels. Mauc garām un spiežas tai rindā iekšā, lai gan atstarpju tur nav, jo kolonnas priekšā kāds velkas uz 75-80. Pretim nāk tādas pat blīvas kolonnas. Viena vienīga distances neievērošana un bīstamas apdzīšanas. Lielākajai daļai būtiski un bezjēdzīgi samazināts vidējais ātrums, bet atsevišķu idiotu izpildīšanās padarīta daudz traucējošaka un bīstamāka.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Nejau radars pie vainas, bet satiksmes intensitāte.

1 1 Atbildēt

Satiksmes intensitāte ieviesās kopā ar radara uzlikšanu?! Nu var jau argumentēt, bet vismaz ar kaut kādu sajēgu - tāda haosa NEBIJA pirms vidējo radaru ieviešanas. To novēroju regulārajos posmos jau LT, kad pie mums vēl nebija un tagad arī šeit.

1 1 Atbildēt

Es pieņemu ka pie mums vēl ir sīkums - bet leiši man tuvakajā vidējā ātruma kontroles posmā, pret Sventāju, ir ar noslieci vilkties uz 70, lai arī tur atļauts 90 - pēdējoreiz, kādu mēnesi atpakaļ, kad tur braucu, bija tāda vieglāka satiksme pretī bet manā virzienā bars ar sēņotājiem, principiāli šos sāku pa 2-3 kost nost - divarpus kilometru distancē kādus 7 nokodu...

1 0 Atbildēt

Vakar ap 9 vakarā uz Jūrmalas apvedceļa Rīgas virzienā jau iebraucot Spuņciemā, priekšējie vilkās uz ~70. Izrādījās ka auto rinda ir visa ceļa garumā. Un bremze dēļ pašā priekšā braucošajiem, kuri jau bremzē pie labā pagrieziena uz Jūrmalas šoseju 😄

2 1 Atbildēt

Kodējs. 70 jau iekļaujas atļautajos 90. Par ko tad satraukums.

3 2 Atbildēt

Par nepamatotu vilkšanos.

2 1 Atbildēt

Tava skriešana ir nepamatota. Pāķi vienmēr kavē. 

-Msh himna-

Vienmēr kavēju, bet nu nav jau viss tik slikti.

Atkal izvilku par vēlu,

Tagad gaidu trešo dēlu

Vienmēr kavēju, vienmēr kavēju

Pat kad esmu laikā, tad es vienmēr kavēju...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Skatos, parakstīšanās/Par! norit visai sParīgi, nedēļas laikā jau 1,5% (noderīgo) balsu ir savākts.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Ko nu mels. Mauc garām un spiežas tai rindā iekšā, lai gan atstarpju tur nav, jo kolonnas priekšā kāds velkas uz 75-80. Pretim nāk tādas pat blīvas kolonnas. Viena vienīga distances neievērošana un bīstamas apdzīšanas. Lielākajai daļai būtiski un bezjēdzīgi samazināts vidējais ātrums, bet atsevišķu idiotu izpildīšanās padarīta daudz traucējošaka un bīstamāka.

Nu Tev varbūt citi apstākļi, bet manējie ierastie 3 vid. ātruma posmi ir uz ceļa A6 un tur nekas tāds nav novērojams būtībā nekad, lai gan braucu bieži. Jā, kādus īpaši lēnos (traktori u.tml.) dzen, bet tā ka citus auto dzītu - nu ļoti reti.

ak Reģ.: 13.01.2003
1 1 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Esošā paaudze jau ir nelabojama, bet ja jaunie vadītāji nepieradīs ātri braukt tad arī 90km/h tiem būs galvu reibinoši. Maukt naktī uz 130km/h pa tumsu uz mūsu ceļiem ir neprāts, bet šķiet daudziem ir nakts redzamības brilles un zvērus var saskatīt.

Saskatīšana naktī 25 gados ir pavisam savādāka, nekā 50+ gados 😊

3 0 Atbildēt

Nekāda atšķirība. Reakcija ar tur neko nedod. Tas gan 650 lielās, ka spējot no zvēriem izvairīties, ja ir ieslēgtas miglas lampas 😂

0pis Reģ.: 16.02.2023
3 0 Atbildēt

Mjā, kas nekaitēja braukt laikos, kad auto nebija vis kuram katram jampampam, kas ir sagrabinājis vislētākajam (pagaidām) ripojošam auto ar vai bez TA. Un kad tajos laikos cilvēks bija ticis pie auto - sargāja to un uzpasēja, nevis brauca otram virsū kā kaķis ar 9 dzīvībām. Nu, bija jau arī alkāni, kur bez tiem.

2 1 Atbildēt

Kā uz to skatas, mans vectēvs bija kārtīgs iemetējs un brauca ar KRaZ celtni ( jā āri pēc polša ja vadzēja). Tiesa vienīgā avārija viņa mūžā bija ar 402 (vai 410) Moskviču, kad kāds bija pamanījies uz ceļa izbērt grants kravu  - jams tajā iebrauca ...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
5 1 Atbildēt

Aizliedziet arī sauli, kas spīd acīs, un meža zvērus, kas skrien pāri ceļam. Vislabāk rīkojas Latviajs Valsts meži - cērt tos nost, lai stirnām nav, kur dzīvot, mazāk būs avāriju. 

Vēl varētu izdomāt petīciju, lai visos auto iebūvē asu durkli, kas uzbūvēts uz stūres pret šofera krūtīm - redz;esiet, cik lēnu visi brauks, jo nevēlēsies savainoties!

Arī kantaināki riteņi samazinās ātrumu - vismaz viens rats katrai mašīnai vajadzīgs kantains!

Tas tā, sarkasmam!

Bet uz nopietnās nots - Satiksme kļūst intensīvāka, paskatiet LVC datus! Par spīti it kā sliktajam dzīves līmenim, dārgajai degvielai un iedzīvotāju skaita sarukumam! Un no tā arī ceļas satiksmes palēninājums - apdzīt grūtāk ne jau dēļ lēnajiem braucējiem, bet dēļ tiem, kas brauc pretīm, un saraustīta braukšana ir dēl tiem, kas tomēr izvēlas apdzīt! 

Pirms 30, 20, un 10 gadiem es varēju no Siguldas līdz Piebalgai aizbraukt par stundu, ar 50, 70, un 100 zs mašīnu, tagad ar 200 zs auto - gadās, ka stundā divdesmit ir grūti iekļauties. Un radari tur nav vainīgi!

2 4 Atbildēt

Piedod, bet ja tev ir saraustīta braukšana dēļ apdzinējiem - 100% starp tevi un priekšā braucošo ir pārāk maza distance !!!

1 1 Atbildēt

Man nav saraustīta - plūsmai ir!

Ja man ir normāla - 3 sekunžu - distance ar priekšā braucošo, un mani apdzen, un ielien priekšā, jeb nozog manu distanci, tad ko, man ir vai nav jāpiebremzē, un jāpalielina distance, ko? Lūk, tā arī rodas "saraustīta braukšana".

Apdzinējam bieži vien nav ne jausmas, cik tālu un cik gara ir šī lēnāk, kā viņš gribētu, braucošo rinda!

1 1 Atbildēt

Ja man ir 3 sekunžu distance - tad viņa apdzīšanas brīdī es atlaižu gāzes pedāli ( jā,jā ir man kruizs, kuru 90+% gadījumu nelietoju) un ar to parasti vairāk kā pietiek ( kruizam attiecīgi "cancel" nospiežu, ja nu tomēr esmu to ieslēdzis).

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Kārtējais silesvīrs grib izlobēt sev vairāk naudas no jauniem uzstādāmiem  radariem. Ar esošajiem viņam pa maz, vajag ik pēc 4km.

1 0 Atbildēt

Silesvīrs(-i) tik tiešām ir (būs!) Zirgā- jo pettīciju/parakstījuši ir (jau!) veseli 156 parakstītāji.Šo faktu varēs lieliski izmantot propagandonistiskās teorijas tālākbīdīšanai- ka atjautīgā doma par simtkārtīgu elektroniskās kontroles ierīču skaita palielinājumu ir Pareiza un tikai vien niecīgi smieklīgs aptauJāto daudzums ir nobalsojis/Pret!

4 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Ja man ir 3 sekunžu distance - tad viņa apdzīšanas brīdī es atlaižu gāzes pedāli ( jā,jā ir man kruizs, kuru 90+% gadījumu nelietoju) un ar to parasti vairāk kā pietiek ( kruizam attiecīgi "cancel" nospiežu, ja nu tomēr esmu to ieslēdzis).

un kā tu domā, kas notiek tev aizmugurē? Visi pa ķēdīti atlaiž gāzes pedāli, un vienmērīgais ātrums tiek raustīts

1 0 Atbildēt

Ja vien būtu tik jauki. Tajā ķēdītē noteikti būs kāds, kam distance mazāka vai nogulēs situāciju un jau nevis gāzi atlaidīs, bet piebremzēs - un tā bremzēšana ķēdītē eskalējas visai strauji, jo dēļ neadekvātā ātruma pat tie, kas nav paši  saņēmušies uz apdzīšanu, brauc ar neadekvātām distancēm.

2 0 Atbildēt

Ja vien visi puslīdz ievēro to 3 sekunžu distanci, tad nekādas tādas bremzēšanas tur nenotiek, apdzinējs "atrada savu vietu" un es jau esmu izlīdzinājis ātrumu ar viņu ... Nav tā ka baigi bieži ir pietiekams skaits saprātīgu personāžu kas auto tiešām vada, nevis tika pie stūres pieturās, bet nav arī tā ka apkārt vieni 'idioti" un nemākuļi ... divu pagājušo nedēļas nogaļu garāki izbraucieni uz Kurzemi, un man nebija būtisku pretenziju pret 99 % vadītāju, jā pa kādam jau bija, kāds kurš nezināja kur uz Ķemeru tīreļa laipu jānogriežās, un tad ļoti dīvainās vietās piebremzēja, nu tā ka domāju WTF, līdz "atrisinājums" atklājās ...

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Izlasīju šo saraksti.

Kādas bomāriem problēmas. 

Radaru par daudz, jābrauc uz 70, lai nesanāk samaksāt sodu! 😂😂😂

Ja tādi bomži bez naudas un bez apdzīšanas iemaņām, tad varbūt izvēlēties lētāku risinājumu - sabiedrisko vai taksi? Vai te ir bremzes, kuri kavē un vajag ieekonomēt 35 sekundes?

0 0 Atbildēt

Biedzamais Pētījums liecina, ka neesot ieteicams pārāk ilgi sēdēt (sēdus) uz Poda.Varot gemarroīdus iemantot.Šodien ikkatrs Lohs gavilē, tikko kādam citam loham rodas kādi papildu apgūtinājumi.Bet nekas, gan jau paši gavilētāji drīzumā cukās/cimpi.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti