Kāpēc BMW elektroauto Latvijā ir grūti pārdot? - Forums - iAuto
BMW

Kāpēc BMW elektroauto Latvijā ir grūti pārdot?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Esmu pamanījis, ka par elektroauto problēmām cilvēki Latvijā maz runā. BMW elektroauto vadītājiem bieži gadās visādas tehniskās ķibeles, un tad, kad grib no tā automobiļa tikt vaļā, to esot grūti pārdot. Kas ir par problēmām ar BMW elektroauto?

Aigars1981 Reģ.: 23.01.2026
0 0 Atbildēt

Sveiki .Ja runa ir BMW tad vispopulārākā problēma esot ar apsildi ,krēslu apsildi ,durvju atvēršana un ņemot vērā ka elektro auto ir tas pats vien dators atšķirībā no iekšdedzes dzinēju automašīnām tad šajā gadsimtā un ar IT specjālistu palīdzību tur var saprogrammēt brīnumu lietas un liksies ka auto kā jauns bez problēmām un praktiski jaunu bateriju tad patiesībā tā var arī nebūt un liekas liels risks ko tādu pirkt lietotu ,un nav zināms kā tas ticis eksplotēts un kas slēpjas dziļāk,un pietrūkst informācijas un specjālo servisu kur varētu kvalitatīvi un godīgi pirmkārt šos auto pārbaudīt.

Diemžēl vairāk ir dzirdami negatīvi vērtējumi nekā pozitīvi.Varbūt visticamāk šādus auto var izmantot pilsētā un kā rezerves auto un vasaras sezonai bet lai eksplotētu tā pa nopietno maksimāli un parasta Cilvēka ikdienai ļotiiii kārtīgi jāpadomā.Jā neapšaubāmi šis auto sniedz emocijas un ļoti pozitīvas ar savu jaudīgo uzrāvienu un elementāro vadīšanu bet ja savelk plusus un mīnusus tad tā vairāk kā rotaļlieta bet nav nekas uzticams.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Man radiniekam i3 ir jau hvz cik gadu un problēmu nav bijis nekādu. Vienīgie remonti tikai piekarē, kur viss ir vienkārši un ne pārāk dārgi.

0pis Reģ.: 16.02.2023
1 3 Atbildēt

Latvietis tipiskais pat mirdams izvēlēsies Das Auto jo pirms 60 gadiem fāters ar tādu brauca un slavēja.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Iespējams jautājums par i3. Kad es apskatīju iespējamos EV arī šis auto bija nopietni pieņemts kā variants ko potenciāli izskatīt kā. Bet visu rūpīgi vērtejot atmetās. Jo specifiskas riepas, 4 vietas, mazs range pret cenu. Tad arī man ļoti tracina maldinošie sludinājumi kur Ah pret kW kas parasti saprotami apzīme batereijas ietilpību/tiilpumu. Tie mazie meli izraisīja lielu neuzticēšanos tiem godīgajiem pārdevējiem…Arī max atrums ne labākais rādītājs un rekuperācijas iespējas brauciena laikā citie izskatītajiem EV bija labākas. Tag ātrumā neatceros kas tur vēl. Bet nu tā jau i3 ar lielāko bteriju nav ne vainas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tam i3 tak nenopietna batereja. Principā iepriekšējās paaudzes Nissan Leaf / Peugeot 208 analogs. Ražotājs ietilpību rēķina Ah. kas ir visai tracinoši. 

Principā BEV pie iegādes apskatījām tikai ar to WLTP range virs 400km. Zem šī attāluma auto tika klasificēts kā velosipēda aizstājējs. Un tādai misijai tas i3 ir vnk stipri par dārgu

i3 papildus lotereja ir attiecībā uz īpatnējo riepu formātu. Tām tirgus ir stipri ierobežots 

0 0 Atbildēt

Un i3 spēcīgs arguments, pret. Durvju atvēršanas filosofija, dabā galīgi nederīgs pasākums. Reklāmiņās gan skaisti.

MrSmith Reģ.: 24.05.2017
1 1 Atbildēt

Augstāk esošie komentāri ir diezgan smieklīgi, jo izskatās, ka cilvēki salīdzina nesalīdzinamās lietas. Jāņem vērā ir tas, ka i3 ir 4m garš auto B-compact segmentā.

BEV WLTP range virs 400km - kāds var nosaukt 4m auto segmentā ar tādu range? Es sekoju līdzi EV, bet es nezinu, vai tāds vispār ir uzražots. Nissan Leaf ir C segments un gandrīz pusmetru garāks, 2008 ir 30 cm garāks un compact SUVs

Riepas - neredzu problēmu. Ķīniešu riepu brendu piekritējiem gan varētu būt problēmas, nav visai liela izvēle.

Attiecīgi ņemot vērā augstāk minēto - ideāls auto pilsētai, ļoti labi manevrēt, tiem, kam vajag 400 km+ ārpilsētas 200kmh+ auto - tā tiešām nebūs īstā izvēle.

1 0 Atbildēt

Katram savas prioritātes. Man mikroskopisks garums nebija svarīgs. Un es arī saprotu, ka to meganisko bateriju kkur jāizvieto. 

Attiecībā uz riepām, esmu skolots, ka: oligopols = šaurs un dārgs piedāvājums. Standarta riepas noteikti ir labāk piemeklējamas.

Vissvarīgākais rādītājs man bija distance. Pilsētā mazāk (kgan pie -12C arī te jautājumi parādās). Bet ziemā aizbraukt līdz Pērnavai un neapdraudēt sīko, ir svarīgi.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Tikko skatījos salonā dzentenu renault 5 ar 400 vai 410km wltp

0 0 Atbildēt

Pirms esošā iegādes šo ļoti pētiju un apsvēru. Tam jāņem vērā, ka wltp 400 ir ar cenu 36k, kas pie tā brīža Luminor/ Renault superpiedāvājuma, bija pat diezgan sexy. 

Beigās sabijos no EV sākotnējā cenu krituma, kas mierīgi var būt 1/2 pirmajos 2-3 gados un līzinga izmaksas nesakritības finanšu ekspozīcijas. Nolēmu neriskēt un paņēmu EV, kuram tas kritums jau bija noticis. R5 vēl nav lietoto auto tirgū

0 0 Atbildēt

Jā, Renault 5 atbilst pēc izmēra, gan jau wltp ir 400km, lai gan real range ir 335 km.

Par vērtības kritumu - i3 nopirku ar nobraukumu zem 10k km pa aptuveni 60% no "brošūras cenas" un vēl ir zināms gadījums par aptuveni 65% no "brošūras cenas" mazāk kā gadu vecs mazāk kā 5k km nobraukums.

1 0 Atbildēt

Lūk arī skaidrojums kāpēc jaunu EV pirkt ir neprāts. Un R5 ir tikai jauni iegādājami.

Real range ir atkarīgs no visa kā. Piem no nelāga niķa lietot darba bremzes. No gaisa t un personīgā komforta prasībām. No korķu apmēra maršrutā, no ātruma uz šosejas, utt

Es iegādājos auto ar wltp 560, bet vairāk par 460 km nav izdevies nobraukt.

0 1 Atbildēt

Ar real range es domāju ev database norādīto real range, pēc manas pieredzes tas ļoti labi atbilst LV, Baltijas braucieniem nedaudz virs atļautā ātruma vasaras sezonā

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 0 Atbildēt

Ja runa ir par i3, tad vismaz mana atbilde ir - lai cik tehnoloģiski labs tas auto arī nebūtu, i3 ir sasssodīti neglīts. Nu, riktīgs ķēms. ŠĪ iemesla dēļ nekad tādu no brīvas gribas nepirktu. Bet tas mans subjektīvais viedoklis. Ir kam patīk.

0 1 Atbildēt

MrSmith rakstīja:

Augstāk esošie komentāri ir diezgan smieklīgi, jo izskatās, ka cilvēki salīdzina nesalīdzinamās lietas. Jāņem vērā ir tas, ka i3 ir 4m garš auto B-compact segmentā.

BEV WLTP range virs 400km - kāds var nosaukt 4m auto segmentā ar tādu range? Es sekoju līdzi EV, bet es nezinu, vai tāds vispār ir uzražots. Nissan Leaf ir C segments un gandrīz pusmetru garāks, 2008 ir 30 cm garāks un compact SUVs

Riepas - neredzu problēmu. Ķīniešu riepu brendu piekritējiem gan varētu būt problēmas, nav visai liela izvēle.

Attiecīgi ņemot vērā augstāk minēto - ideāls auto pilsētai, ļoti labi manevrēt, tiem, kam vajag 400 km+ ārpilsētas 200kmh+ auto - tā tiešām nebūs īstā izvēle.

M, ja piem līdzīgāks ar 5 sēdvietām ir tikai 15cm garāks un citas lietas daudz pārākas, tas jau neko daudz tam īsaumam  i3 nepienesīs. Taču ja riteņu garenbāze ar to salīdzinoši ir 15cm īsāka, tas gan ir spēcīgs arguments īpaši slidenā laikā ar aizmugures RW piedziņu…pret, tādu maziņu 4m.

0 0 Atbildēt

Ziemā bez papildus lādēšanas droši vien līdz Pērnavai no Rīgas varētu arī netikt, tas gan.

Par riteņu garenbāzi - arī tas ir ļoti subjektīvi. Manā gadījumā i3 nomainīja E87 (bmw pirmo sēriju). Neskatoties uz 9 cm īsāku riteņu garenbāzi, i3 subjektīvi šķiet stabilāks ziemā, jo vienkārši elektromotoru nokontrolēt ir ātrāk un ātrāk var redzēt mirgojošu lampiņu kā sajust kaut ko izslīdot, bet kopumā protams, fiziku neapmānīsi.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 1 Atbildēt

Kā izrādās, ne tikai Latvijā BMW elektroauto ir grūti pārdot. BMW XM ASV tirgū tagad par 23 000 eiro lētāk; starpība ar Eiropas tirgu jau 40 000 https://iauto.lv/zinas/pasaule/52080-bmw-xm-asv-tirg-tagad-par-23-000-eiro-ltk-starpba-ar-eiropas-tirgu-jau-40-000 

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

iAuto rakstīja:

Kā izrādās, ne tikai Latvijā BMW elektroauto ir grūti pārdot. BMW XM ASV tirgū tagad par 23 000 eiro lētāk; starpība ar Eiropas tirgu jau 40 000 https://iauto.lv/zinas/pasaule/52080-bmw-xm-asv-tirg-tagad-par-23-000-eiro-ltk-starpba-ar-eiropas-tirgu-jau-40-000 

Nebūs korekts salīdzinājums, Mersis arī ar savām cenām aplauzās un pazemina, kā arī XM nav tīrs elektro auto. Visi grib iespraukties tai super dārgajā segmentā, kā tas vairumam ir beidzies, vēsture rāda - slikti.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti