Kārtot: Augošā secībā
artiss 24.01.2013 21:44

Kārtējais Vienotības "politiķis" dzīvo paralēlā dimensijā un kārtējo reizi pierāda, no kādiem nejēgām faktiski sastāv Vienotība.

300 latu algu saņem tikai tāds policists, kurš neko īsti nedara - tā trešdienas rītā LTV raidījumā Labrīt,Latvija atzina Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis. Tas izraisīja policistu arodbiedrības sašutumu.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) norāda, ka Zaķa izteikumi ir atrauti no realitātes, jo vidējā alga visā policijā pērn bija 400 latu pirms nodokļu nomaksas.

-----------------------------

Kārtējā daļiņa no Dombrovska "veiksmes" stāsta...

artiss 24.01.2013 20:33

Saeima ceturtdien, lemjot par grozījumiem jaunajā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, noraidīja opozīcijas iesniegtos priekšlikumus, kas paredzēja samazināt PVN likmi apkurei un pārtikai.

Samazinātais PVN apkurei iedzīvotājiem ietaupītu līdz 17 miljoniem latu gadā

Saeimai noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšlikumu par PVN samazinātās likmes 12% apmērā piemērošanu maizei, nepārstrādātai gaļai, nepārstrādātām zivīm, piena pamatproduktiem, olām, svaigiem augļiem, dārzeņiem un kartupeļiem.

Tāpat parlamenta atbalstu neguva ZZS priekšlikums piemērot 5% PVN likmi siltumenerģijas piegādei, ja tās faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

Arī opozīcijā esošās politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) deputāta Ivara Zariņa priekšlikumu, kas paredz līdz 2015.gada 1.janvārim apkurei piemērot 5% PVN likmi, Saeima noraidīja.

Saeima jau pagājušajā nedēļā noraidīja SC deputātu priekšlikumu piemērot samazinātu PVN likmi apkurei 5% apmērā. Arī priekšlikumi piemērot samazināto PVN likmi pārtikai līdz šim nav guvuši atbalstu parlamentā, lai arī to ierosinājuši gan zemnieki, gan opozīcijas partijas pārstāvji.

Pašreiz PVN likme apkurei ir 12%, bet pārtikai ‒ 21%.

===============

Tāda nu ir Dombrovska "veiksmes" stāsta patiesā seja.

artiss 24.01.2013 18:42

N.Ušakovs: Valsts kārtējo reizi atsakās palīdzēt denacionalizēto namu īrniekiem.

Rīgas domē 2013. gada 22. janvārī saņemta Ekonomikas ministrijas atbilde uz pašvaldības 2012. gada 29. februārī sniegto informāciju par dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta saņemšanai reģistrēto personu skaitu un pašvaldības plānoto pabalstu kopējo apmēru.

Ekonomikas ministrija informē, ka 2013. gadā netiks piešķirts valsts līdzfinansējums, lai nodrošinātu pabalsta izmaksu īrniekiem par denacionalizēto un likumīgajiem īpašniekiem atdoto dzīvojamo telpu atbrīvošanu.

2012. gadā dzīvojamās telpas atbrīvošanai rindā bija reģistrētas 1079 ģimenes (personas), un pašvaldība bija gatava savā budžetā plānot 7,5 miljonus latu, lai nodrošinātu minētā pabalsta izmaksu, tādējādi sniedzot palīdzību šo cilvēku dzīvokļa jautājuma risināšanā. Taču saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, pašvaldība ir tiesīga šos pabalstus piešķirt, ja tādu pašu līdzfinansējumu – 7,5 miljonus latu, piešķirtu arī valsts.

„Nepiešķirot nepieciešamo līdzfinansējumu, valdība kārtējo reizi atsakās palīdzēt denacionalizēto namu īrniekiem. Ja valdība rīkotos atbildīgi, dzīvokļu rinda Rīgā varētu virzīties uz priekšu daudz ātrāk,” - norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jāpiebilst, ka otrdien, 22. janvārī, Rīgas dome pieņēma lēmumu par dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta noteikšanu 2014. gadam.

Pašlaik Rīgā dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta saņemšanai reģistrētas 999 personas, un pabalstiem būtu nepieciešami 15 miljonu latu, no kuriem 50% būtu jāfinansē valstij.

Diemžēl, valsts, sākot ar 2010. gadu, ne reizi nav piešķīrusi nepieciešamo līdzfinansējumu pabalstu izmaksai.

=================

Tāds nu ir Dombrovska "veiksmes" stāsts...

artiss 24.01.2013 14:59

anonimikis rakstīja: bomāra , bezdarbnieka vai deklasēta elementa nosprāgšana valstij kopumā dot tikai labumu. tajā skaitā finansiālu.

No 452 cilvēkiem astoņiem konstatēts reibums, kas nepārsniedz vienu promili. Bezpajumtnieku starp nosalušajiem ir mazāk par 20. Pārsvarā sala upuri ir pensijas vecuma cilvēki, kuri izšķirošā brīdī palikuši bez citu palīdzības. Tieši laukos biežākie sala upuri ir veci un vientuļi cilvēki.

artiss 24.01.2013 14:18

Nedaudz statistikas no Dombrovska veiksmes stāsta:

Ja VTMEC apkopotajai statistikai par salā mirušajiem vēl pievieno Neatliekamās palīdzības dienesta datus par apsaldējumiem, tad lauska upuru bilance šogad ir 452 cilvēki. Šoziem mediķi dažādās slimnīcās jau nogādājuši vairāk nekā 300 cilvēku, kuriem sākusies ķermeņa atdzišana, ir apsaldētas rokas, kājas vai seja. Ja salīdzina ar pērno ziemu, no sala cietušo ir vairāk.

Žurnāls raksta, ka sala upuri nebūt nav tie, kuri mīl lietot stiprākus dzērienus un reibumā pasēdēt kupenā. Skarbā statistika to neapstiprina - liela daļa no šogad salā mirušajiem - 45 - nav lietojuši alkoholu nemaz, bet gan nosaluši neapkurinātās mājās, nav spējuši piecelties pēc kritiena vai piesēduši atvilkt elpu un tā arī palikuši ceļmalā.

Vēl astoņiem konstatēts reibums, kas nepārsniedz vienu promili. Bezpajumtnieku starp nosalušajiem ir mazāk par 20. Pārsvarā sala upuri ir pensijas vecuma cilvēki, kuri izšķirošā brīdī palikuši bez citu palīdzības. Tieši laukos biežākie sala upuri ir veci un vientuļi cilvēki.

artiss 24.01.2013 14:02

Nortel rakstīja:

DekstersFF rakstīja: Te dažiem USSSšakoffs ir baisi labs saiminieks.

Pirms pāris stundām uz Ulmaņgatves divi kaisītāji tā riktīgi gāza sāli... kaut gan no sniega uz asfalta ne miņas, tikai sālsūdens un mazliet pa malām sniega putra šķidra. Nafig tas sāls jāgāž? Varbūt Niliņa fani var paskaidrot?

Piedodiet, bet vai to pašu sāli Dombrovskis gadījumā negāž uz VALSTS ceļiem un tiltiem?

p.s. ja met akmeni, tad met kārtīgi...

Viņam Dombrovskis ir Laimes stāsta galvenais varonis.

Ar nimbu pakausī.

Starp citu, reku Dombrovska laimes stāsta iemītnieki sprāgst kā mušas: www.tvnet.lv/...

Dombrovskim derētu tā kā kāds 3 zvaigžņu ordenītis, ne, par Latvijas depopulizēšanu.

artiss 24.01.2013 13:57

GB12 rakstīja: Latvija ir tādā bedrē tāpēc, ka tie, kas vislabāk zina, kā vadīt valsti, strādā par krāvējiem, celtniekiem un pārdevējiem...

Nu, lai šādi kā Dombrovskis vada valsti daudz prāta tiešām nevajag.

artiss 23.01.2013 19:56

nu stulba valdība, stulba! Tāda var būt tikai latwņijā. valstelē, kur vietējie gurķi-lawāņi pacieš visu, arī pēdējās ādas novilkšanu pār acīm. Bļeģ!

Lasītākie raksti

Jaunie raksti