Kārtot: Augošā secībā
struktors 19.04.2020 0:04

Manis pirktais metāls arī pēc gandrīz gada izskatās gluži svaigs, jo nāca saeļļots un man garāžā ir normāls klimats. Un nav jau jāpērk vairāk kā var saprātīgā laikā iztērēt.

struktors 19.04.2020 0:01

Jā, jā, un vispār māceklis pirmos septiņus gadus slauka Meistara skaidas un tikai pēc tam tad varbūt kaut ko...

Es atkal uzskatu, ka ir jāstrādā ar labākajiem pieejamajiem (ko var/grib atļauties) instrumentiem un materiāliem. Nu nav jāgriež ar neasu nazi un tad pēc gadiem "jānopelna" asāks. Kārtīgam meistaram ir labi instrumenti.

Par to ielāpa griešanu un metināšanu turpat atpakaļ īsti nesapratu. Ko tieši tādā veidā var apgūt? Neko. Izgriez caurumu, tad uztaisi šablonu un pēc tā piegriez ielāpu, varbūt pat ar nelielu rezervi un tad pielabo uz vietas tā, lai nav šķirbu.

Par "reāliem bleķiem" - tieši tā, visas tevis minētās un vēlamās grūtības tāpat būs, gan ierobežota vieta, gan liekumi, gan novietojums attiecībā pret planētas virsmu, taču runa ir tieši par to, ka te ir foršāk metināt iekšā svaigu metālu, nevis kaut kādu štruntu.

struktors 18.04.2020 16:51

Interesants pavediens. No savas puses gribētu pievienot ieteikumu tomēr nečakarēties ar ielāpu griešanu no visādiem veciem kapotiem un durvīm (it īpaši, ja tiem ir jābrauc kaut kur pakaļ), bet nopirkt svaigu bleķi loksnē. Uzreiz pilnīgi cits prieks strādāt un mācīties.

Es būtu vēlējies, lai man šo kāds pasaka tad, kad pats nopirku metināmo un sāku kaut ko lipināt. Tas čakars ar visu krāsas un grutnts kasīšanu nost ir pilnīgi garām, pie tam parasti jau ir slinkums visu slīpēt, tad uzslīpē tikai malas, bet tas vidus tur karst un smird. Nu nafig. Bleķis neko daudz nemaksā, var uzreiz uzprasīt, lai nocērt ērta izmēra gabalus un atiet! Un arī pagalmā vai garāžā nemētājas kaut kādas sagraizītas virsbūves daļas.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti