Kārtot: Augošā secībā
MadarsVizbulis 30.06.2022 12:17

Mūsdienās nekādi kvalitatīvie grautiņi nesanāk, ja vienai pusei ir bruņutehnika un šaujamieroči, bet otrai nav. Un mēs jau zinam, ka krievam nav problēmu samalt bišku gaļas.

MadarsVizbulis 30.06.2022 10:57

Runājot par Krievijas sabrukšanu, tad lasīju interesantu analīzi, ka revolūcija Krievijā, arī reģionos, ir ļoti maz iespējama, bet reāls drauds dēļ sankcijām ir tik nopietna Lidmašīnu, vilcienu, kuģu un infrastruktūras nolietošanās, ka Krievijas daļas katra var teikt dzīvos savu neatkarīgu dzīvi un nebūs, kas varētu aizbraukt un nopietni iebilst. Sanāks, ka reģioni būs neoficiāli atdalījušies no Maskavas. Bija arī minēts piemērs ar neseno cukura pirkšanas paniku (ja atceraties šos video no Krievijas), kur vienā reģionā trūkst cukura, bet citā taisa cukura rezerves. Sanāk tāds "katrs par sevi" pasākums.

MadarsVizbulis 06.06.2022 14:30

Būtībā Ukraina apdraud Krievijas ogļūdeņražu monopolu Eiropā, jo Rietumu naftas kompānijas finansē projektus bijušajās padomju valstīs, piemēram, Azerbaidžānā un Turkmenistānā, ar cauruļvadiem, kurus plānots izbūvēt caur Ukrainu. Turklāt viens no lielākajiem Krievijas cauruļvadiem uz Eiropu jau iet caur Ukrainu. Un Ukraina sāka attīstīt savas austrumu naftas un gāzes atradnes (kas atrodas, kā jūs uzminējāt, Donbasā).

Kad pie varas bija Porošenko un pēc tam Tramps, Krievija varēja izmantot šos, lai traucētu bijušajām padomju valstīm apstrīdēt savu enerģētikas monopolu.

Kad parādijās Baidens un Zelenskis, Putinam nācās ķerties pie brutālākiem pasākumiem.

MadarsVizbulis 04.06.2022 9:11

Tu tā raksti, it kā būtu izvēle. Krievu imperiālismam ir jābeidzas.

MadarsVizbulis 31.05.2022 21:35

Taisnības labad jāsaka, ka Vācija jau no pirmās kara dienas bija valsts, kuras uzdevums bija saglabāt normālas diplomātiskās attiecības ar Krieviju, vienkārši tāpēc, ka kādam arī tas ir jādara, jo var pienākt brīdis, kad tas noderēs. Ne jau Baidens vai Duda varēs ar krieviem kaut ko sarunāt pēc visa notikušā. Pieļauju, tāpēc vācieši tā ņemās ar diviem soliņiem, uz kuriem abiem reizē nesanāk apsēsties.

No otras puses, paliek arvien skaidrāks, ka diplomātija šoreiz nederēs, tāpēc varbūt var arī atmest ar roku šai idejai un beidzot piegādāt tos ieročus.

MadarsVizbulis 31.05.2022 11:32

Jā, tikai pārāk daudz spēku tam veltījuši un sāk brukt citas frontes. Krievi meklē taktiskas uzvaras, kuras tautai un vadonim parādīt, Ukraiņi tikmēr tēmē uz stratēģiskām uzvarām, lai uzvarētu karu.

MadarsVizbulis 31.05.2022 7:44

Vēl kādam liekas, ka šis speciāli tiek vilkts garumā no rietumu puses? Jo ilgāk kariņš velkas, jo vairāk novājina Krieviju, jo vairāk viņu tankus un gaļu var iznīcināt. Ukraina arī cieš, bet to ir nolemts upurēt un pēc tam kopīgiem spēkiem atjaunot.

Respektīvi, ātra Krievijas sakāve nav izdevīga, jo tad viņi no mucas dibena sakasīs vēl tehniku un pēc pāris gadiem nāks atriebties. Tas neder. Vajag tā sakaut, lai vismaz pāris dekādes miers (te, protams, arī sankcijas palīdz).

Lasītākie raksti

Jaunie raksti