Vieglais auto pabrauc garām nobrauktuvei un izraisa divu kravinieku avāriju (+ VIDEO) 25

 
iAuto | 10.aprīlis 2018 16:40

Vieglais auto pabrauc garām nobrauktuvei un apstājas ātrgaitas maģistrāles vidū, piespiežot avarēt divus kravas auto.

 
Visi komentāri
 
Vernons 10.aprīlis 2018 17:27
20 18 Atbildēt

Es ceru ka lielais vairākums sevi vieglajā atpazina!

Ha! Ievēro "Distanci" nedarbojas un nedarbosies. Bet vārdu Drošība bail pieminēt!

Katram priekšā esošam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību... .

Labi nostrādāts 10.aprīlis 2018 19:30
0 0 Atbildēt

Labi nostrādāts, tik - kurš maksās skādi?

Kanibaals 10.aprīlis 2018 19:40
14 6 Atbildēt

Profesionāļi profesionāli nobremzēja

Vernons 10.aprīlis 2018 19:49
9 21 Atbildēt

Tā ir Tava domāšanas veida rīcība! CSN jāpilda katram otram, ne vis katram. Latvijas CSN aizmirsa sadaļu par auto maģistrālēm. Nu un ko līdz tādam "āzim" ātruma samazināšanas josla, vairākas norādes, kur braukt.

Tev būtu jāpadomā kā izdzīvot uz ceļa, jo Tavs domāšanas veids neliecina ka būsi ilgdzīvotājs.

Kanibaals 12.aprīlis 2018 9:11
1 0 Atbildēt

>Tev būtu jāpadomā kā izdzīvot uz ceļa, jo Tavs domāšanas veids neliecina ka būsi ilgdzīvotājs.

Nē nu protams apstāšanās uz ātrgaitas ceļa ir neprāts, bet šinī video es vēl saprastu, ka nevar nobremzēt otrais, bet ka pirmais aiz vieglā uztaisa tādus mēslus tas ir tikpat slimi. Tu taču apgalvo, ka smagais bremzē tikpat ātri kā vieglie.

19.40 10.aprīlis 2018 19:44
12 7 Atbildēt

Manuprāt, otrais gadījums (varbūt trešais) no n-tajiem video, kad Vernona formulai izrādās taisnība

Vernons 10.aprīlis 2018 20:06
4 19 Atbildēt

CSN 105. punkts regulē attiecības starp vismaz trim satiksmes dalībniekiem. Priekšā, aizmugurē un blakus esošiem. CSL 19. panta 3. punkts teic, ka katram šie Noteikumi ir jāpilda. Ātruma samazināšana sākas ar CSN 57. un 70. punktiem, bet CSN 79. par ātruma samazināšanas joslām noteic strikti, ja ir josla tad ātrumu samazinām tikai tur! CSL 19. panta 4. punkts paredz ka visiem citiem ir tiesības paļauties, ka tā arī notiks. Pēc LAPK 149. panta 4. punkta baltā auto rīcība ir super agresīva. Man dzīve pateica priekšā, kā tas jāformulē, bet CSN manā dzīvē ir mainījušies vairākkārt un ne jau uz labāko pusi. Tad kad Krapsis arestēs CSDD priekšnieku Lukstiņu tad arī sāksies jauna ēra.

jaaanis 11.aprīlis 2018 10:23
8 4 Atbildēt

Izskatās, ka tur visi smagie brauc bez bremzēm. Ja jābremzē tad jāmet škērsām.

driveris 11.aprīlis 2018 11:20
7 3 Atbildēt

Kā ir jāmauc, lai no 2-3 metru augstuma neredzētu joslā stāvošu baltu šķērsli ar sarkanām gaismām aizmugurē??? Kas būtu, ja auto vietā uz ceļa būtu uzkritis koks? Pārlektu pāri nebremzējot?

iciks 11.aprīlis 2018 11:41
11 4 Atbildēt

Lai nu vai kā, bet tas baltais krāns nudien bija pelnījis kravinieka ietesienu pilnā ātrumā.

Vernons 11.aprīlis 2018 12:04
8 8 Atbildēt

Ja smagais kontrolētu situāciju aizmugurē un pagriežot stūri pa kreisi pārkārtotos otrā joslā, tad tāda standarta situācija vien būtu. Bet tas jāmāca no skolas sola katram, kā jārīkojas uz ceļa. Sadursmes gadījumā daudz līķu būtu un arī smagā vadītājs var nosisties! Vadot auto mazliet talantam vajadzētu būt!

iciks 11.aprīlis 2018 19:47
1 0 Atbildēt

Nepārproti, es jau nemaz nealkstu, lai smagā vadītājs vai viņa auto kādā mērā ciestu. Vien tas vieglais ir konkrēts idiots, kas būtu pelnījis kaut ko riebīgu. Šeit jau nav runas par noslāpušu vai kādā citā pamirušu auto, kas neveiksmīgā laikā gadījās neveiksmīgā vietā, bet par idiotu, kas veic taisni apbrīnojamu manevru un ļoti skumji, ka viņam tas arī izdodas.

Vernons 11.aprīlis 2018 20:05
4 5 Atbildēt

Tikko atvērās robežas, no Jelgavas kāds pāris līdzīgā veidā Vācijā uz Bāni aizšāva garām nobrauktuvei un arī nolika savu auto šķērsām joslā, nosita abus braucējus uz vietas. Sadursme bija ne pa jokam. Tas nebija tev pārmetums. Vienkārši neviens nav gatavs nekādai sadursmei, bet tam tiek gatavoti, savstarpējās sarunās, autobusu vadītāji. Bremzējam joslā. To prasa arī Notekumi. Bet CSL 19. p. 3. p teic ka jārīkojas TĀ, lai nebūtu šitā. Tiesiskā paļāvība nomira nedzimusi!

650 12.aprīlis 2018 0:41
5 0 Atbildēt

Vēl varētu piezīmēt, ka "neuzmanīgi" braucot un neesot gatavam uz šādu te cita izstrādātu pilnīgi negaidītu cūcību negaidītā vietā un neiedomājamā brīdī, ir iespējams nobraukt kaut gadiem ilgi.Un tā arī neko sliktu par sevi neuzzināt.Turpretim šo te "nokavēto" situāciju iniciatoriem veiksme ir saskaitāma burtiski uz dažiem pirkstiem.Tāds pārkāpums ir 200x bīstamāks, nekā ikdienišķa neuzmanība.Ja zinam to, ka LV ir papilnam dažādu rangu degunrubinātāju un situācijas nefiltrētāju, tad to potenciālo "neuzmanīgo" procents starp vieglo auto braucējiem varētu būt par krietnu kārtu lielāks, nekā izraujot no konteksta kādus atgadījumus ar fūru un autobusu piedalīšanos.Tā Laime ir vnk tur, ka te nav tāda satiksme un maz ir tādu nobrauktuvju.Turklāt tās mums ir pa lielam zināmas no galvas.Bet iespēju jau vienmēr var atrast- lai kāds pamēģina pie kaut cik intensīvas kustības uz Jūrmalas šosejas vai uz Salutilta negaidītā vietā starp joslām tā straujāk apstāties un dažas sekundes pastāvēt..

Vernons 12.aprīlis 2018 8:40
1 11 Atbildēt

Es jau augstāk pieminēju no kā sastāv ātruma samazināšanas process, 16 ielika mīnusus! Autoskolām jāņem nost licences, bet CSDD Juris Teteris nav īstā vietā, tā ir ceļu satiksmes ideologa vieta!

Vēlreiz ātruma samazināšanas process sākas ar CSN 57. un 70. punktiem, savlaicīgi. Cik savlaicīgi? Tam prāts nepietiek, to piespēlē "Distancei"!

Un pat tad ja arī esi šos savlaicīgos signālus parādījis, tad CSN 64. punkts nevienu neatbrīvo no atbildības.

Risinājums ir vienkāršāks par vienkāršu, nonākot kādam priekšā atbildi par savas rīcības sekām. Bet atbildēt par sekām mūs autoskolas nemāca! CSL 19. panta 3. punkts!!!

Kanibaals 12.aprīlis 2018 9:17
3 0 Atbildēt

Pilnīgi vienalga kā samazini ātrumu tev aizmugurē braucošajam ir jāietur tāda distance, lai vari nobremzēt. Tikai nepiesauc distances zagļus tas ir pavisam kas cits. Vienīgā situācija, kurā "drīkst" nenobremzēt ir ja priekšā braucējs avarē un to nevarēja paredzēt. Nav man jāskatās uz pie bampera pielipušajiem vai tie urbina vai neurbina degunu, ja man ir jābremzē tad bremzēju, protams, ja tam ir pamats un ne jau tāpēc, ka pēdējā brīdī attapos.

driveris 12.aprīlis 2018 10:07
3 1 Atbildēt

Man kādrezi mācīja, ka distancei ir jābūt tādai, lai priekšā braucošajam pēkšņi apstājoties (paliekot uz vietas), es paspētu nobremzēt. Tātad, bremzēšanas ceļa garums + reakcijas laiks.

650 12.aprīlis 2018 16:24
1 20 Atbildēt

Sveiciens jums Kosmonautikas dienā...Gribētos no tukša strīda izvairīties, bet es nu nekādi neredzu iemeslu neieklausīties Vernona viedoklī.No kura gala skatām- uzmanība un distances ievērošana ir nenoliedzams komponents.Bet Vernons runā 2 pakāpes tālāk- kā palikt veselam.Vai, kā pēc iespējas retāk pieļaut iespēju, ka kādam tevis dēļ nāksies demonstrēt izcilas reakcijas un situācijas izpratnes iemaņas.Ja viens pieļauj šādu padebiilu extraordināri neloģisku izgājienu= tas ir 99%, ka "kādam" citam nāksies demonstrēt to reakciju.Un tur tālāk ir ļooti zems varbūtības procents, ka tiešām meeslu gadījumā itin visiem iesaistītajiem tās iemaņas būs.Jāsaprot, ka pie liela ātruma un negaidītā vietā tas riska procents simtiem reižu pārsniedz varbūtību, ka visi savāksies.Prognozēt situāciju cilvēks vislabāk iemācās tikai praktiski krājot personīgo pieredzi ikdienā.Kam interese un augstākas prātaspējas- tas ņems vērā arī šādus te video.Bet nospiedoši lielākā daļa brauc pēc algoritma ka "es ievēroju" un "es paļaujos, ka arī citi ievēros".Bezgalīgs strīds- jo mēs Neviens nevaram būt pārliecināti, ka tiešām Visos gadījumos mums izdosies noreaģēt.Uz ātrgaitas ceļa diemžēl NAV tādas saprātīgas distances, lai visi spētu sadzēsties uz nulli.Tas nemaz teorētiski nav iespējams tādu idilli panākt.Var tikai cerēt.Vidēji statistiskais braucējs nav pat teorētiski spējīgs ieraudzīt situācijas izmaiņu, ja redzeslaukā maisās vairāki priekšāesošie, turklāt kāds var būt kāda aizsegā utt.Ja runa par sekundes daļām- varbūt sagadīšanās, ka tieši kritiskajā milisekundē kāds skatās navigācijā vai spogulī.Tas taču pierādās kaut ar to, ka piem tam nobrauktuves nokavētājam uz pāris sekundēm iestājas prāta aptumsums- viņš vienlaicīgi bremzē,čeko kaut kādas tur zīmes, varbūt lūr uz navigātoru un ar otru aci meklē to nobrauktuvi- nu kā gan šādā situācijā var pretendēt uz pilnvērīgu situācijas izvērtējumu spoguļos vai priekšā?

Kanibaals 12.aprīlis 2018 19:04
3 0 Atbildēt

Ja visi ievērotu CSN tad nekam nebūtu jānotiek arī ja apstājies uz autostrādes pa vidu, bet realitāte dēļ Vernoniem ir tāda, ka rodas avārijas situācijas. Tieši tas, ka visi paļaujas uz veiksmi arī ir iemesls avārijām.

650 13.aprīlis 2018 0:24
0 5 Atbildēt

Jā, ok,Csn visiem IR jāievēro.Vai Vernons sauca tos neievērot? Viņš sacīja priekšābraucējam uzvesties prognozējami un savu iespēju robežās cilvēcīgi rūpēties par aizmugurē esošajiem.Nosauc kaut vienu piemēru, kur un kad un kam tas būtu "nelietderīgi".Kas ir tie,kuri tā uzvedas vai vismaz ko līdzīgu mēģina? Lohi kaut kādi vai kā?

650 13.aprīlis 2018 0:12
0 1 Atbildēt

Vai "ievērot Csn" nozīmē to, ka visur "rēķināties" ar galēji debīli neiedomājami rupja pārkāpēja varbūtību? Labi, tur fūrists nolohojās, pusotru sekundi bezdarbības pieļāva.Bet tam notikumam taču bija iemesls un pirmsākums- kāda cita izdarīts noziegums.Varbūt fūrists ne grāmatu lasīja, bet tam no izbīļa karsts gar kāju notecēja un pedālis paslīdēja.

Un kas īsti ir tā "drošas distances ievērošana", ja realitātē itin visa tā "ātrgaitas" ceļa sāls sastāv no nebeidzamas mijiedarbības starp braucējiem,kuras laikā tie atrodas nevis kādā tur attālumā, bet gan viens otra tiešā tuvumā? Kā to var noformulēt piem pietuvošanās procesā vai apsteigšanas brīdī, kad pat vairāki auto atrodas viens otram cieši blakus? Vai vispārējā jezga būs mazāka un drošība pieaugs, ja pie dzīvas kustības šāda te "skurpuloza Csn ievērotāja" atstātajā pārmērīgajā šķirbā nemitīgi un neizbēgami līdīs citi braucēji?

Vernons 13.aprīlis 2018 8:31
0 0 Atbildēt

Cik noprotu šīs gadījums noticis Ķīnā. Bet mūsu komentētājiem kādu laiku būtu vēlams padzīvot Vācijā! Vide audzina cilvēku. Vācijā policiju nemana, bet kameras un vācu "stučīšana" pārspēj mūsu saprašanu. Telefonā uzņemts numurs 111 un ja tas par Tevi tad sods tiešam neizbēgams, to man vācieši pastāstīja. Pēdējais laiks pariet uz vācu kārtību!

vērotājs 13.aprīlis 2018 11:09
1 0 Atbildēt

Zilā kravas auto vadītājs veica pilnīgi idiotisku, nevajadzīgu manevru. Arī sarkanā kravinieka vadītājs pārāk asi reaģēja. Ne viens, ne otrs nav gatavi vadīt šādus auto un iekļauties satiksmē.

650 13.aprīlis 2018 16:27
1 0 Atbildēt

Joprojām demagoģija un liekulība ņem virsroku.Kā tas ir,ka "iekļauties satiksmē"? Varbūt mums notestēt katra indivīda reakcijas un bikšupiedriršanas spējas- ja nespēj pa 2 sek noreaģēt uz absolūta idiota izdarītu noziegumu, tātad ir nederīgs braukšanai? Kā gan tas sanāk- fūrists būtībā izglāba tam idiotam dzīvību, bet vienalga viņu noliekam kā satiksmei nederīgu.Nebūtu tā krava sasvērusies- tas būtu apbraucis un aizbraucis.Nebūtu saticis ceļā šo balto idiotu- iespējams būtu vēl turpmākos 20 gadus ok nobraucis un neviens viņu nesauktu par satiksmei nederīgu.Pa jūrmalas šoseju braucošie tad jau tur vismaz krietna puse ir satiksmei nederīgi.Tāpat par ātrgaitas ceļu- tikko gadās viens klajš idiots, tā uzreiz desmit citiem nelaimīgajiem var piedēvēt to nederīgumu satiksmei.Nevajag diži plātīties- jo nospiedoši lielākā daļa braucēju negadījumos neiekļūst tikai tāpēc, ka viņiem veicas un tuvumā vnk negadās tas cēlonis un nerodas tā iespēja to savu "sagatavotību" nodemonstrēt.

Vernons 15.aprīlis 2018 21:05
0 0 Atbildēt

Izcils piemērs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti