Kravas auto vadītājs izprovocē avāriju; tiesības nost (+ VIDEO) 44

 
iAuto | 16.aprīlis 2018 15:57

Video autors apgalvo, ka kravas auto šoferim par rīcību šajā epizodē noņemtas vadītāja tiesības, komentētāji to apšauba.

Lūk, ko raksta video autors: pirmkārt, kravas auto ieņem nepareizu stāvokli pirms nogriešanās pa kreisi (bija jāstāv aiz Mazda), otrkārt izraisa avārijas situāciju, treškārt - aizbrauc no notikuma vietas. Autors paskaidro, ka par šādu rīcību Baltkrievijā (video filmēts Baltkrievijā) vadītāja tiesības var noņemt uz diviem gadiem.

 
Visi komentāri
 
driveris 16.aprīlis 2018 18:36
1 4 Atbildēt

Ne tikai tiesības uz diviem gadiem nost, bet arī uz mieta jāsēž divus gadus.

Pļurkt 16.aprīlis 2018 18:43
5 12 Atbildēt

Pie visa vainīga ir valsts! Tur caurtekas izskalotas, meliorācija nav taisīta, tādēļ arī notika avārija.

žīpēei9 16.aprīlis 2018 21:00
2 1 Atbildēt

Pa-pļurkti Baltkrievijā.

Vernons 16.aprīlis 2018 19:24
6 0 Atbildēt

Katram priekšā esošam ar savu rīcību bija ir un būs jāgarantē drošība!

CSN 2.9. dot ceļu – prasība, kas nosaka, ka ceļu satiksmes dalībnieks nedrīkst sākt braukt (iet), ....

CSN 258.4. 206. zīme "Dodiet ceļu". Transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš...

CSL 19. panta 3. punkts: "Katram jārīkojas TĀ, lai... .

Smagais 100 punkti vainīgs!

Palaidniex 16.aprīlis 2018 20:15
6 0 Atbildēt

Nu ta beidzot...

Tas pats par dot ceļu, attiecas arī uz gājēju pāreju un uz otro pie pārejas, stopzīmes, luksofora...

Vernons 16.aprīlis 2018 21:01
1 6 Atbildēt

Bet gājējam aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports! Šodien it īpaši, jo katram indivīdam pat sex ir pa telefonu, nobrauks orgasma laikā! Bet Tu to gājēju, patiesi, nemīli.

Palaidniex 16.aprīlis 2018 21:20
5 0 Atbildēt

Nocitē,lūdzu, CSN 145. un 146. punktus

Vernons 16.aprīlis 2018 21:51
2 5 Atbildēt

Es samazināju ātrumu par vienu kilometru stundā un palaidu Tavu gājēju, bet blakus joslā no manas "labdarības" viņu, Tev līdzīgs, nobrauca! Arī gājējam ir jāpilda CSL 19. panta 3. punkts!!!

Palaidniex 17.aprīlis 2018 8:29
5 0 Atbildēt

Vernon, nocitē, lūdzu tos punktus.

Vernons 17.aprīlis 2018 9:06
3 6 Atbildēt

Nu un kas no tā manīsies? Jāsamazina ātrums un jāpalaiž gājējs, kas atrodas uz brauktuves, vai ... .

Gājējam jāpārliecinās par savu drošību! Gājējam aizliegts iziet uz brauktuves no šķēršļa! Tad esi tik labs un nekļūsti Tu par šo šķērsli pats! Spilgts piemērs Daugavgrīvas iela 68, regulāri kādu nobrauc!

www.google.com/maps/@56.9562...7i13312!8i6656

Palaidniex 17.aprīlis 2018 14:57
3 0 Atbildēt

Tev tiešām grūti nocitēt?

650 16.aprīlis 2018 21:17
2 0 Atbildēt

Ok, bet vairāki jaut..- kurš kuram kur bija "priekšā", varbūt tas zaļais/nobiedētais, kurš tur pusstundu stāvēja dziļdomīgi "mazturbinizēdams"? Ja kāds kādam izbrauc priekšā- vai tad tam iztraucētajam ir pienākums iestūrēt purnā uz otršķirīgā ceļa stāvošajam? Un kā ir ar saprāta ievērošanu acīmredzamā sūdubriestamības momentā un to slaveno profesi(o)nālo spēju "apstāties pirms šķēršļa"? Kā ir to ar Valsts (Gai,Gibdd,Piddd u.tml.) spēju sargāt savus pisloņus? Lielceļa krustojums bez nevienas razmetkas- tas ir Ok ?? Nu pa piem,reku līdzīga vieta, Bikjernieku ielas galā- kur krustojums ar apvedceļu? Būtu ok bez joslām un bez luksoforiem? Pat ja nekur nav braucis un neko negrib zināt- jūtūbu visi skatās.Tur sen redzams, ka ir attiecīgi zemeslodes rajoni, kur stāvoša/gaidoša fūre var piepeši izbraukt uz Galvenā,gluži ierasti kādam izraisot caureju un ārkārtas bremzēšanu.Ko no šī materiāla var mācīties iAuto interesents? Tas fūrists i na-uj nekad te neko nelasīs, bet kā būt ar "padomu" priekš tiem, kuri aiz savas pārgalvības plāno Pirmoreiz uz kkādu tur Poliju aizdoties?

Vernons 16.aprīlis 2018 21:54
0 7 Atbildēt

Tur ir ceļa zīme "Dodiet ceļu"! Bet profesionālim būtu jāsaprot pa galveno ceļu braucošs ātruma pārkāpējs. Talantam jābūt un tas ir arī jākopj. Doma tev pareiza.

650 16.aprīlis 2018 22:50
0 0 Atbildēt

Jaa, bat ko Tu vari rekomendēt tam, kurš tādā kkādā tur kolhoza rajonā nesās pa Galveno un tak labi redz, ka priekšā kaut kādi dunduki tur kko nervozā pozīcijā stumdās...Protams, fūrists cūkojās, bet tak vieglajam būtu jāizvērtē kas labāk- vai Taisnība un sabojāts auto vai/varbūt tomēr kaut kā citādi.Mums LV tādu vietu ir maz palicis, kur fūres lien tādā veidā ārā, te jau pietiek ka viņas vnk brauc taisni un i tad nevaram ar tām tikt galā.Reku pat Lietuvā un Polijā tam nolūkam pie katra mazāka ceļa ir gan līnijas, gan 70, gan stabiņi saskrūvēti.Protams, tas besī jebkuru, bet nu pati ideja ir skaidra kāpēc tā, acīmredzot tas kkādas bēdīgas "pieredzes" rezultātā ir ieviests.

Vernons 17.aprīlis 2018 8:13
0 7 Atbildēt

Nomira "fūrei" tiesiskā paļāvība nedzimusi! Pa galveno ceļu ar ātruma pārkāpumu lido vieglais, nu un kur paliek CSL 19. panta 4. punkts? Pie mums jau notiek tieši tā pat!

janka 17.aprīlis 2018 9:35
6 0 Atbildēt

nepagāja ne diena, kad vernons met kažoku otrādi... te nu bija "smagais 100% vainīgs", nu jau jālamā vieglo uz galvenā, jo mēs taču lieliski NOJAUŠAM ka viņš VARĒJA BŪT pārkāpis ātrumu, vai ne? Šodienas pievakarē atskanēs vernona ierastais "fūre juridiski nevainīga"...

Vernons 17.aprīlis 2018 9:50
1 9 Atbildēt

Nu un cik bieži pārbauda avārijās iesaistīto auto tehnisko stāvokli? Kurš atceras? "ES" komentārs arī atbilst redzamam faktam, ka vieglajam nav bremžu! Vieglo uz evakuātora un ekspertīze bremzēm! Ātruma pārkāpums ir tikai mans pieņēmums. Savā pirmajā komentārā minēju visu to, kas ir par sliktu "fūrei". Nu un kur palika katram uz ceļa jārīkojas tā, lai neveidotu bīstamu situāciju? (CSL 19. panta 3. punkts, izpildi.)

Starp citu, tikai "fūre" stāvēja pareizi kreisajam pagriezienam!

Pēteris 17.aprīlis 2018 9:38
4 1 Atbildēt

Tas tā jautrībai!

No Kiesnera "pērlēm":

www.youtube.com/watch?time_co...&v=ElLhZdXk4wM

Vernons

3.decembris 2014 23:01

Šādā situācijā es aizveru joslu,kad tā ir brīva pietiekamā attālumā! Un tā nepārtrauktā plūsma arī stājas un ātri rodas sapratne un palaiž! Bet to es daru tikai ar lielu un smagu braucamo! Darbojas! Normāli varētu funkcionēt aplis.

Te vēl viens domu grauds:

Piemēram Tušķos, no Tukuma puses, ar smago jānostājas tā, lai redzētu arī labo pusi un josla no Jelgavas jāaizver tad, kad tā ir tukša.

Respektīvi smago šajā situācijā nevar vainot, izpildījās pēc Vernona prāta, aizvēra tukšu joslu.

Kaut gan te Kiesners raksta pilnīgi pretējo, laikam apgaismības mirkilis.

Vernons 17.aprīlis 2018 9:53
8 10 Atbildēt

Tu nekad neesi vadījis smago! Tev ir pilnīgi sveša braukšana ar smago! Nu un kā tad šeit stāv smagais? Visi gaida Tavu komentāru!

Pēteris 19.aprīlis 2018 8:46
4 0 Atbildēt

Tas gan, padomju tehnikai pie ruļļiem pat padomju laikā nesēdēju, biju izredzētais, rietumvācu aparātus stūrēju. Tagad 100% SCANIA gan busi, gan kravinieki. Pats tos vairs ikdienā nevadu, bet kopā ar Latvijas un Skandināvijas speciem jaunajiem zināšanas dodam. Tas sen ir skaidrs, ka vecu āzi, kas aizbraucis šķērsām, uz pareizajām sliedēm neuzliksi.

Neesmu Tevi redzējis nevienā no satiksmes drošībai veltītajām konferencēm, semināriem, ne vietējām ne starptautiskām, varētu izteikties. Pat no Boulinga mača mūc prom, saprazdams, ka Tava teorija ir pagalam aplama, ko jauki pierādīja Latvijas PROFESIONĀĻI ceļu satiksmes drošības jautājumos. Vienreiz uz Saeimu uzaicināja, bet Tavi izteikumi un rūtainais džemperītis slēdza durvis uz turpmāko sadarbību.

Vernons 19.aprīlis 2018 11:45
0 4 Atbildēt

"pierādīja Latvijas PROFESIONĀĻI ceļu satiksmes drošības jautājumos."

STOP signāls nav brīdinājuma signāls! Ar augšup paceltu roku! 30 gadus!!! Var apbrīnot Tautas izturību!

Un renovētiem ceļiem aizmirsa izveidot ātruma samazināšanas un ieskrējiena joslas!

CSN nav pat sadaļas "Brīdinājuma signāli un to lietošana"!

To visu "PROFESIONĀĻI ceļu satiksmes drošības jautājumos" novēla uz CSN 105. panta vienu trešdaļu: "Jāizvēlas Distance"!

Tu neesi "izredzētais", Tev nav ne spēka ne prāta atskrūvēt "Scanijai" riteni. Visu cieņu Tavām ambīcijām, bet Tu neesi mans ģimenes loceklis, lai kaut ko man pārmestu, tas Tev godu nedara.

Tiekamies nākamā boulinga mačā! Tad palūkosim cik Tu esi "varens".

Pēteris 20.aprīlis 2018 10:04
0 0 Atbildēt

Tur jautas sāls, spēku nevajag, lai atskrūvētu riteni, pietiek ar atbilstošu aprīkojumu, nav jābūt tikai servisā, ir arī līdzi vedamie. Pietam, sakarīgs autoparka pārvaldītājs būs parūpējies par palīdzību uz ceļa, kur šoferim vienīgais uzdevums ir apstāties un izsaukt palīdzību. Par tiem signāliem paliec nu mierā. Burtošana nenozīmē lasītprasmi, jeb izprast izlasīto, salikt kopā visu likumos rakstīto. Jā izredzētais neesmu, bet iegūt izglītību un neiedzīvoties vienvirziena spriestspējā. Ja nezināji, mūsdienu "smago" tehniku ir vieglāk vadīt par "pliku" Opeli. Te gan viss atkarīgs no autoparka īpašnieka un uzturētāja vēlmēm rūpēties par satiksmes, kravas un autovadītāja drošību. Ar platu smaidu uztveru tos cilvēciņus, kas papildaprīkojumos saliek tējkannas, mikroviļņus, jaudīgāku audio aparatūru, papildus starmešus, "dugas", bet aizmirst pat aklo zonu sensoriem, papildus spoguļiem, sānu un atpakaļskata kamerām, papildus drošības spilveniem, automātisko bremzēšanas sistēmu. Protams, tas viss jākomplektē ar puspiekabi. Bet lietas virzās uz pozitīvo pusi, nu jau ~ 70 % jauno auto pircēji pievērš uzmanību tieši drošībai. 99 % negadījumos cēlonis ir cilvēciskais faktors, un tehnikai ir jābūt atbilstošai lai cilvēciskās kļūdas nepieļautu, vai sliktākā gadījumā novērstu.

Vietējais 16.aprīlis 2018 21:21
0 0 Atbildēt

Nu kraviniekam jau vajag vairāk vietas manervam , bet jājūt tak , cik tālu ir auto uz galvenā ceļa , ja ir tik garš sastāvs ....

jucis 16.aprīlis 2018 22:28
26 2 Atbildēt

interesants gadijums, 3 lohi satikas vienlaicigi (4 ja pieskaita filmetaju kurs nostajas kreisaja puse furei kurai ir ieslegts kreisais) un pat gruti pateikt kurs bija lielakais no visiem

laikam tomer tas pamulkis kas iestureja purna, izskatas ka bremzes spieda pedeja bridi, drosi vien sedeja facebookaa

650 16.aprīlis 2018 22:52
2 0 Atbildēt

galvenais ir radīt nervozitātes situāciju sev un citiem- tad var tā interesanti paskatīties- kuram izrādīsies profesi(o)nālāki nervi un kurš ātrāk taps dziļi sirdī Aizvainots un utt

reku 16.aprīlis 2018 23:15
0 0 Atbildēt

Labs tomēr tam stukaćam videoreğistrators,xiaomi yi.

ES 17.aprīlis 2018 6:42
6 1 Atbildēt

filmētājs lohs, nu ko tu lien blakus ja ieslēgts kreisais pagrieziens? smagais protams arī nepareizi rīkojās, nenovērtēja miskastes ātrumu, kurai bremzes ir tikai vienai riepai kas brauca pa galveno.

Vernons 17.aprīlis 2018 8:15
0 0 Atbildēt

Vietu Jūs, cerams, visi zināt!

www.google.com/maps/@56.9227...7i13312!8i6656

650 17.aprīlis 2018 9:53
18 3 Atbildēt

Te vajadzētu šoreiz padziļināti izvērtēt.Ar ko tad atšķiras šis te gadījums no te katrreiz agrāk daudzinātās "spējas apstāties pirms negaidīta šķēršļa". Katram jāspēj esot apstāties pat tad, kad priekšā kustošais peeekšņi sekundes laikā sadzēšas 200-0, arī kad priekšābraucošais izdara jebkādu ekstravagantu gājienu vai, pat kā nesen te bija, kad kāds atklātā tekstā noziedznieks brauc šķērsām, stāv uz vietas, mauc pret spalvu uttt.Nespēt apstāties esot pazemojoši,neprofesionāli un nepieļaujami.Bet, luuk tieši šajā 3-lohu gadījumā krietna daļa apskatnieku pieļauj , ka visam labajam te pamaisījis esot Noteikumu Pārkāpējs.Un tāpēc tam "cietējam" ar to tumšās krāsas auto ir teorētiski un pašsprotami un attaisnojami atļauts uzbraukt kādam trešajam/mazākvainīgajam tieši precīzi virsū.Kad citā gadijumā cits vieglais izdara noziegumu un fūrists to pamana sekundi par vēlu, tad vērtējums uzreiz ir citāds.Bet katrā un jebkurā un visos gadījumos vainīgs esot tieši fūrists.Naids grauj objektīvo realitāti- kamēr tie fūristi visur tiek gānīti, tamēr cits Lohu bars netraucēti vairojas ģeometriskā progresijā.

Vernons 17.aprīlis 2018 10:01
2 0 Atbildēt

"Spečuks " "Pēteris" dos izskaidrojumu!

Vernons 17.aprīlis 2018 10:44
1 1 Atbildēt

www.delfi.lv/aculiecinieks....d?id=49940207

Pats tramvajs ir 41 metru garš!

Palaidniex 17.aprīlis 2018 15:01
3 0 Atbildēt

Un?

Vernons 17.aprīlis 2018 15:20
0 3 Atbildēt

Nu un ko paredz mūsu CSN? Es tikai velku paralēles ar mūsu sistēmai raksturīgu domāšanu.

Vernons 17.aprīlis 2018 12:24
0 5 Atbildēt

Smagais pieļāva vienu kļūdu, kuras dēļ viņš divas sekundes pazaudēja! Šādu kļūdu arī Jūs regulāri pieļaujat. Kādu?

Vernons 17.aprīlis 2018 12:27
3 7 Atbildēt

Tas pārdomām!

Palaidniex 17.aprīlis 2018 15:01
4 0 Atbildēt

Vernons 17.aprīlis 2018 15:18
0 5 Atbildēt

Ikvienam "citātam" jāsākas ar CSL 19. panta 3. punktu! Ikvienam gājējam par savu drošību jāatbild pašam. Un neredzu jēgu gājēju par katru cenu dabūt kādam auto zem riteņiem! Mūsu kultūras līmenis stipri atšķiras vienam no otra, bet gājēja cienīšana vai necienīšana ir tikai kultūras jautājums. Tad kad gājējs ir beigts, vai apdauzīts, tiesā pēc spēkā esošiem Likumiem un Noteikumiem, kur gājējam ne vienmēr bija "taisnība". Priekšā esošam jādomā par savu drošību pašam!

Vernons 18.aprīlis 2018 9:21
0 0 Atbildēt
:-) 17.aprīlis 2018 19:11
0 0 Atbildēt

Viņš sevi pielīdzina Gaddafi. Vienīgais šamajam bija armija, vietējam nav nekā. Aplamas idejas, vel briesmīgāks izpildījums, un finālā tauta izteica savas vēlmes.

Vernons 18.aprīlis 2018 9:24
0 0 Atbildēt
:-) 18.aprīlis 2018 11:29
0 0 Atbildēt
usaexperc 17.aprīlis 2018 16:25
101 40 Atbildēt

Ja Baķa šito video redzēs, tad fūristam katrācija liksies kā maigākais soda mērs.

Te zēni dabūja iekšās:

k442 18.aprīlis 2018 20:17
0 0 Atbildēt

Joki mazi

Volvo 30.marts 2019 9:51
0 0 Atbildēt

Fūre ceļu nezināja . Bet tas peredasts , kurš uzbrauca , tam tiesības jānoņem uz mūžu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti