Četru auto sadursme Rīgā (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 24.oktobris 2018 10:05

Vakar, 24.oktobrī, Rīgā notika četru transportlīdzekļu sadursme, ko, acīmredzot, izraisīja vairāku apstākļu sakritība.

Precīzi notikušā apstākļi nav zināmi, taču jādomā, ka sadursme notikusi tādēļ, ka autovadītāji nav ievērojuši distanci, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, kā arī to, ka redzamība lietus un diennakts tumšajā laikā ievērojami pasliktinās. 

Atgādinām, ka rudenim uzņemot apgriezienus un tuvojoties ziemai, braukšanas apstākļi kļūst arvien sarežģītāki un autovadītājiem būtu jākļūst vēl uzmanīgākiem. Drīzumā iznāks izdevums Latvijas Gada auto 2018, kur, cita starpā, būs padziļināti pētīta tēma par drošu braukšanu un distances uzturēšanu.

 
Visi komentāri
 
650 24.oktobris 2018 11:13
12 1 Atbildēt

Apstākļu sakritība ir tā, ka rudens ir rudens un ka tumsa kaut kad kādreiz pienāk.Kad masveida braukšanas laiks pēcpusdienā "pēkšņi" ir tumšs un slapjš.Vislabāk to visu redzēsim tuvākajā pirmdienā pēc pulksteņa pagriešanas,kad visa pilsēta stāvēs uz vietas jau no pusdienlaika.

Vernons 24.oktobris 2018 11:17
3 25 Atbildēt

"būs padziļināti pētīta tēma par drošu braukšanu un distances uzturēšanu."

CSN aizmirsa ielikt sadaļu "Ātruma samazināšana", kas ir "Vīnes Konvencijas par ceļu satiksmi" 17. pants! "Ceļu satiksmes Likuma 19. panta 3. punkts uzliek par pienākumu katram "Garantēt drošību"! Kam pieder informācija, tas ir situācijas saimnieks, bet kam šīs informācijas nav, tas ir upuris situācijai. Pats pirmais šajā sadursmē strauji bremzē, neadekvāti situācijai, kāds no joslas joslā, kā zaglis nozog nākamam distanci un tam visam sekas, sadursme. Sodāmi ir visi bez izņēmuma, bet pirmais tajā barā par agresīvu braukšanu, pēc LAPK 149. panta 4. punkta 280 eiro sods un 6 soda punkti. Varbūt kādam bija pat reģistrators.

Padziļināta Tēma, kāpēc neloģiski traktē Noteikumus!

Vernons 24.oktobris 2018 14:40
0 23 Atbildēt

Var manīt ka Palaidniex pieslēdzies!

Bils 24.oktobris 2018 11:48
2 2 Atbildēt

Kur tas ir noticis?

P.S. Trīsstūris izlikts nepareizi, liela jēga nav, ja nu vienīgi vēl tik +kādu var dabūt dupsī...

Vernons 24.oktobris 2018 11:52
0 0 Atbildēt

Vakar vakarā Ulmaņa gatvē, starp Liepājas ielu un Ojāra Vācieša ielu bija sadursme, Jūrmalas virzienā, kur piedalījās arī divi glābšanas dienesta auto.

Vernons 24.oktobris 2018 11:54
0 0 Atbildēt

Ugunsdzēsēji tur sniedz savu palīdzību.

JanJan 24.oktobris 2018 11:54
8 0 Atbildēt

Distances neievērošana, telefona spaidīšana, the usual visticamāk.

ojaars 24.oktobris 2018 13:05
3 0 Atbildēt

piekriitu uzskaitiitajam.

Man vēl ir iekšējas pardomas par distanci. īpaši Rīgā uz divām vai vairāk braukšanas joslām vienā virzienā. Ievērot distanci, gandrīz vienmēr nozīmē atbrīvot vietu kādam, kurš atkal radīs situāciju "distances neievērošana". Bet to mainīt nevar, diemžēl. auto vadītāju sabiedrībā vēl nav pietiekama kritiskā masa.

Varētu pat traktēt, ka 100% Drošas distances ievērošana ir "klaja kakāšana" uz visiem aiz tevis stāvošajiem.

Piemērs - salu tilts pašreizējā remonta laikā virzienā uz P-daugavu. Neiekarsīšu, gan jau katrs pats zin kas tur ir par problēmu. Labi, ka vismaz fotoradari kkaa ierobežo 3.joslas kustības ātrumu.

JanJan 24.oktobris 2018 14:39
6 0 Atbildēt

Piekrītu par to distanci, nereti nākas braukt drusku tuvāk nekā gribētos, jo citādāk uzreiz kāds pielīdīs priekšā 2m gar purnu un sāks bremzēt... Bet nu tas jau ir braukšanas kultūras jautājums, tāpat, kā braukšana uz sarkano, ātruma neievērošana u.c. lietas.

650 24.oktobris 2018 13:03
4 4 Atbildēt

Protams, KA uzmanīga palūrēšana spoži izgaismotā suuda ekrānā ārkārtīgi uzlabo cilvēka acs spēju jau nākamajā sekundē adaptēties un saskatīt ārpusē itin visas tās tur tumsas un slapjuma nianases un izvērtēt visas šīs krāšņās gaism/ēnu spēles un atspīdumus laikā un telpā.Kā arī ,savus redzOOkļus no tās svarīgās ekrānlūrēšanas uz ceļa pusi paceļot, sekundes laikā vēl var "paspēt" ieskatīties visos 6gab spoguļos un skaidri saprast/izvērtēt- kurš/kur/kāpēc/varbuut/lien/stāv/guļ/drirš/utttttt.....

Nākamā "sakarība" ir tas, ka Lohi ir pa gabalu saredzami tikai gaišajā diennnakts laikā.Tumsā viņu pēkšni vairs nav (?)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti