Neprātīgais BMW manevrs (+ VIDEO) 45

 
iAuto | 26.oktobris 2018 16:21

Ārkārtīgi bīstams BMW vadītāja manevrs tikai sagadīšanās pēc nebeidzas ar nelaimi.

 
Visi komentāri
 
Bils 26.oktobris 2018 17:30
15 10 Atbildēt

Bet nu smuki aizgāja, nepiekritīs neviens?

Protams sekas varēja būt neprognozējamas

Tā gan 26.oktobris 2018 17:50
7 8 Atbildēt

Tagad var teikt, ka tā bija domāts, lai gan izskatījās, ka BMW negaidīja, ka apdzenamajam auto priekšā brauks cits

viencexperc 26.oktobris 2018 18:55
16 10 Atbildēt

Uzreiz redzams, ka tas bija tāds izmisuma manevrs. Šoreiz paveicās, ka izdevās izšmaukt sveikā, bet ja šādā momentā būtu izmainījies vismaz viens no 100 apkārtējās vides parametriem, būtu standarta pļurkt.

s 27.oktobris 2018 0:55
12 23 Atbildēt

Protams vadītāja rīcība nav attaisnojama, varētu teikt nepieņemama, taču deram, ka šāds autovadītājs, ir iekluvis un iekļūs ceļu satiksmes negadījumā retāk nekā Tu, un citi svētdienas braucēji?

Apskaties kaut to, kurā brīdi vadītājs "atlaida" bremzes(tu protams to tāpat nesapratīsi), katrā ziņā, lai arī kas vadija šo auto, viņš/a to prot darīt labi.

Palaidniex 27.oktobris 2018 11:34
8 7 Atbildēt

Laikam braukt tā, ka šādas “neparedzētas” situācijas negadās ir apkaunojums, zemāk par godu...

Ja intensīvā satiksmē brauc ar šādu ātruma starpību un veic šādus nepārdomātus manevrus un uzraujas uz nepārskatāmiem pārsteigumiem un nākās nemitīgi glābt situāciju - iespēja uzrīkot CSNg pieaug ģemoetriskā progresijā un tas ir tikai laika jautājums...

s 27.oktobris 2018 11:57
10 18 Atbildēt

Par, ko Tu runā? Kāds apkaunojums?

Es taču jau teicu, ka šāda braukšana uz koplietošanas ceļiem ir nepieņemama!! Taču tajā pašā laikā gan es, gan Tu mēs abi saprotam to, ka konkrētajam autovadītājam izredzes izvairīties no kādas bīstamas situācijas ir krietni lielākas, kā autovadītājam, kurš nekad mūžā nav vadijis auto teiksim "agresīvos" apstākļos.

Un, kā jau teicu, viss biežāk avārījās iekļūst najau šie agresīvie autovadītāji, bet gan - alkahola/narkotisko vielu reibumā esoši autovadītāji, idioti, kuri baidās no visa, noguruši autovadītāji, sīkie kuri domā, ka ir šumaheri.

viencexperc 27.oktobris 2018 12:42
7 8 Atbildēt

Un šeit, tu patiešām salaidi dēlī. Neviens agresīvs vadītājs neuzskata, ka viņš nemāk braukt. Pat 18.gadīgs puika vakar nolicis tiesības, uzskata, ka ir baigais speciālists un pēc līdzīga veiksmes stāsta, vispār, domā, ka ir Šūmahers.

Un agresīva braukšana neko nemāca. Esmu redzējis, kā savaldīja auto un kadus manevrus veic opis, kurš visu laiku brauc uz 45- 85km/h.

Ievadi internetā atslegas vārdus - "crash", "дтп", un apskatis, kā beidzas "meistarības". Nedomāju, ka esi tik stulbs, ka domā, ka avārijās sitas tikai cilvēki, kuri ievēro CSN, nsen nokartojuši tiesības ( bz pieredzes) ,u un pats galvnais, - domā, ka nemāk braukt.

s 27.oktobris 2018 16:44
9 19 Atbildēt

Tu maz apjēdz, ko es rakstu, es runaju par konkrēto gadījumu, tur ir pilnīgi 100% redzams, ka vadītājs nav vienkārši tiko piesēdies pie tā auto stūres!! Ja tajā auto atrastus Tu un teiksim bēgtu no likumsargiem, tad Tu būtu ievilcis, vai nu tajā busā, vai grāvī un tas arī viss! Tagad domu saprati!?

viencexperc 27.oktobris 2018 20:13
9 8 Atbildēt

Bet ja konkrēti šim vadītājam, konkrēti šajā gadījumā, ceļa nomalē brauktu velosipēdists.

Kādi tad būtu varianti šim speciālistam? Teleportēties? Lidot pāri tiem auto?

Tā arī nesaprati manu rakstāmo. Pārlasi vēlreiz.

Ta bija veiksme arī konkrētajā gadījumā. Veiksme, ka ceļa mala bija tukša, veiksme, ka baltai fūrei priekšā nevajadzēja bremzēt, veiksme, ka viss noritēja veiksmīgi.

avārijas notiek pat autosacīkstē. Bet tur veči trenejas braukt no 6 gadu vecuma, un visu dzīvi. Bet uz ielas parādās klāt daudz citu faktoru - večiņa, kura iziet uz ceļa, kāds idiots, kurš neparāda pagriezienu pirms pārkārtošanās, un miljons citu.

Pat pats auto var pievilt.

s 28.oktobris 2018 11:25
8 23 Atbildēt

Tu tiešām esi tāds šaurpierīte?

Es Tev vēlreiz saku - Šāda rīcība uz koplietošanas ceļiem NAV pieļaujama! Man Tev pa čangaliski to uzrakstīt?

Un par pārējo jau Tu zini, ja neatceries izlasi manus iepriekšējos komentārus, neskaidrošos ar čangaļu šaurpierītēm...

viencexperc 27.oktobris 2018 12:33
7 7 Atbildēt

Es NE REIZI neiekļuvu ceļu satiksmes negadījumā. Tāpēc retāk kā es, nav iespējams.

Viņš prot to darīt labi, tas nav apstrīdams, bet šajā gadījumā bija arī veiksme. Viņš nevarēja paredzēt, ka pa to ceļa nomali, pa kuru viņš izšmauca, neviens nebrauca vai negāja, vai nebija bedres. Tāpat, viņš nevarēja paredzēt, ka kāds no vadītājiem apkārt, nesabremzēs, vai nepiedos gāzi. Tā bija veiksme. ŠOREIZ paveicās.

Ja pa ceļa nomali brauktu velosipedists, vai stavētui salūzis auto, tad kā tad beigtos šis manevrs? Vai viņa meistarība nebeigtos ar Pļurkt, vai lielām nepatikšanām? Neizskatījās, ka viņš situāciju kontrolētu. Paļāvās uz veiksmi, savam iemaņām un cerēja, ka citi neko nesastrādās. Visi trīs punkti kopā, nevis viens no šiem.

p.s.

Arī es esmu veicis līdzīgu manevru, tikai braucu pa pretējas joslas ceļa nomali. Tikai atšķirība tāda, ka es NESAKU, ka es esmu kruts vadītājs. Man pietiek smadzenes atzīt, ka manos manevros ir arī veiksmes faktors.

Tāpēc, ka es esmu gudrs.

s 27.oktobris 2018 16:50
7 24 Atbildēt

Jā bet, cik daudz Tu brauc? zem 10k gadā un i tad apkārt savam ciemam, kur nav pat neviena luksafora, un kopumā ciemā ir ~5-10 auto.

Veiksme, ir teju visur, jo kā Tu vari zināt, ka pēķšni Tev aizmidzis fūrists neuzbrauks virsū? Ja Vēl nesaproti, paskaidrošu savādāk. Proti es jau neskaitāmas reizes saku, ka vadītāja rīcība NAV pieņemema, bet atkārtosos vēlreiz. Ja Tu un šis autovadītājs brauktu, pa vienu un to pašu ceļu ar to pašu auto un viņam pretī braucošais pēdējā brīdi sāktu braukt virsū, tad ŠIM konkrētajām autovadītājam ir daudz lielākas izredzes noreaģēt, nekā Tev! Vēl nesaproti?

viencexperc 27.oktobris 2018 20:21
4 8 Atbildēt

Un tu to spried pēc viena video?

Speciālists atradies!

Konkrēti šajā video redzams, ka tā bija VIENĪGĀ reālā izeja no šīs problēmas, ko pats bija ievārījis. Ko viņam vajadzēja bremzēt līdz auto apstājas? Tas bija notikums, kurā tā noreaģētu 80 procentu pieredzējušu vadītāju. Sākumā bremzē, tad redz, ka sūdi vagā - bet ir brīva sprauga, un brauc pa to. Ja priekš tevis tas ir kaut kas īpašs un apbrīnojama meistarība, tad man tas visu izsaka par tevi.

es nezinu kas tur bija pie stūres, tāpēc atšķirībā no tevis es nevaru spriest par vadītāja meistarību. Tu par visu spried no vienas nejaušības, gadījuma, vai notikuma?

Ja parādītu man citus šī vadītāja video, es tad pateiktu savu spriedumu. Bet es nezinu. Varbūt, vadītājs jau ir miris ar stūres ratu zobos un koka nospiedumu pierē.

s 28.oktobris 2018 11:33
8 29 Atbildēt

Protams, ka šaja gadījumā tā bija vienīga izeja no situācijas, bet to jau es arī saku!

Ja taja auto būtu bijis Tu un būtu šāda situācija, tad tāds Pļurkt vien sanāktu!

Tu esi latgaļu alkaholiķis, vai kas? Pilnīgi nesaproti, ko es Tev cenšos pateikt.

Tātad:

1.Ja taja auto būtu bijis Tu un būtu šāda situācija, tad būtu Pļurkt!

2. Pieredzējis autovadītājs, kurš NEKAD nav braucis ar lieliem ātrumiem, šajā situācijā galā netiktu un PUNKTS! Protams, jātrennējas trasē ne uz koplietošanas ceļiem.

3. Konkrētā autovadītāji rīcība ir nepieņemama!

4. Viencexperc ir čangaļu šaurpierīte, punkts!!

Palaidniex 28.oktobris 2018 11:42
8 7 Atbildēt

Klau, versija, ka, ja tajā auto būtu kāds cits, tad šāda situācija nemaz nerastos un nevajadzētu neko glābt, Tev šķiet neiespējama pēc definīcijas?

Lai tikai labvēlīgas apstākļu sakritības dēļ varētu veiksmīgi izveikt šo “glābšanās” manevru, vispirms ir tādā situācijā ir jāpamanās nokļūt. Nejauši šādā situācijā nonākt nevar...

s 28.oktobris 2018 12:50
8 20 Atbildēt

Klau Tu arī nesaproti, ko es cenšos pateikt?

Vispār tas viss sākaš ar to, ka viencexperc uzrakstija: - "Uzreiz redzams, ka tas bija tāds izmisuma manevrs" - es uzrakstiju, ka ja šajā brīdi auto būtu atradies pats experc, tad šis "izmisuma manevrs, būtu beidzies tam busam pakaļā, vai grāvi un tas ir 100% fakts!

Šis domāts Tev:

Un atkārtošos jau 10 reizi, skaidrs, ka līdotājs ir lohs, kuram vajadzētu atņemt gan auto gan vadītāja apliecību un vēl iesēdināt! Šo sitāciju pielīdzināju nākošajai ķēdītei!

Saproti šadi lohi (kā video) par nožēl ir uz ceļiem, tieši tādēl arī IR jāprot novērtēt situācija un jāreaģe ĀTRI! Ko ļoti daudzi neprot!

Saproti es ļoti daudz esmu braucis pa dažādām atrgaitas šosejām, un nu Tu pat nevari iedomāties, kā uz tiem ceļiem uzvedās "svēdienīši" un pirmklasnieki, vienkārši haoss. Ja nevari ātri novērtēt situāciju tad uz tādiem autoceļiem tur nav, ko darīt, vai arī turies labajā malējā joslā un nelien ārā no tās.

Palaidniex 28.oktobris 2018 13:21
6 7 Atbildēt

Kāpēc Tu domā ka tikai atsevišķi indivīdi būtu spējīgi tā vai citādi iztikt bez bums? Neko TĀĀĀDU tas bembists tur nenodemonstrēja. Spēcīgāk un savlaicīgāk (vēl pirms tas lidojis parādījās kadrā) lietotas bremzes arī būtu viena no izejām, starp citu...

Šeit 80% iznākuma bija aklas veiksmes rokās! Nu tā kā lēkt upē uz galvas nezināmā vietā un paveikties!

Nespried par citu vadītāju spēju vai nespēju rīkoties ekstremālās situācijās pēc viena lidoņa video. Tas ir pilnīgi nepamatoti! Vienkārši klajš un tukšs pieņēmums, nevis pamatots un faktos bāzēts fakts!

Atkārtoju vēlreiz - labs vadītājs ir nevis tas, kurš dažreiz pamanās izkļūt no bīstmām situācijām, lielākoties pateicoties veiksmei, bet tas, kurš pragmatiski pamanās šādā situācijās nenonākt...

s 28.oktobris 2018 20:20
5 0 Atbildēt

Kādēļ es tā domāju? Palasi komentārus!

Daži pat nesaprot, kādēl buss parāva pa kreisi un uzskata to par kaut, kādu baidīšanu, citi uzskata to tikai par tīru veiksmes gadījumu, pēc ta visa vien jau viss ir skaidrs! Es nerunāju par to, ka šādas situācija protams nedrīkst pieļaut, bet par pašu "izvairīšanās" manevru, kā tādu.

Bet, ko Tur. Uz Tevi attiecinām teiciens: "Ja nav kazai piena, tad nav"...

Palaidniex 28.oktobris 2018 13:34
1 7 Atbildēt

P.s. Ne reizi vien šādi “meistarīgi” ielas džigiti tikai domā ka prot braukt un labāk par pārejiem kaut ko prot un/vai spēj novērtēt situāciju.

Kā ko tādu zinu - ne reizi vien esmu savām acīm redzējis, ka pirmo reizi parastā kartinga trasē šie džigiti palaisti ar laika kontroli, nevar ne uzrādīt labu laiku un/vai arī demonstrē īstus pigorus šķietami mierīgā un drošā vidē - slēgtā trasē...

s 28.oktobris 2018 20:28
6 2 Atbildēt

Un šajā komentārā vēl lielāks sviests.

Nejauc džigitus, kuri domā, ka prot braukt, ar video redzamo vadītāju! - Lūk šeit Tu konkrēti pierādi, ka nesaproti par, ko es runāju! Ja, Tu saprastu, tad nesalīdzinātu Tevis pieminēto džigitu ar autovādītāju konkrētajā video.

Un tad vēl murmina par to, kā redz mēs zin[am ar jūsu(jūsveidīgo) braukšanas spējām, ļoti vienkārši pēc Jūsu komentāriem.

Starpcitu tas, ka vairāk, kā puse šejieniešu pērk lietotas, iespējams vecas čaina town riepas, tas tāds sīkums ja? Daži pidari pat nekaunās atzīt, ko noplēsis savas vecā m+s tupeles pa šo ziemu, vai atstās vasarai. Zinot par tām Jūsu braukšanas spējām un tam ar kādām riepām Jūs brauciet, man vienkārši nelabi paliek. Ne mata tiesu neesiet labāki par video redzamo lohu!

P.s.

Kartinigi? Nopietni?

Godīgi sakot izlasiju daļu no Tava komentāra un rakstiju atbildi, tad izlasiju to par kartingiem un sapratu, ka tiešām nekļūdos domās par Tevi...

650 28.oktobris 2018 14:48
8 0 Atbildēt

Viens otrs tas kartinga vai medustrases braukšanas specs vienkārši iesūkā ledu attiecībā pret ikdienā tālu braucošu un jebkuros ceļa apstākļos pieredzējušu braucēju. Vis/iespējamākais, ko viņš varētu izdarīt, tas ir pamēģināt pielietot savas kartingā iegūtās pārcilvēka spējas un sataisīt pēc iespējas lielāku jezgu.Es,piemeram, esmu savām acīm redzējis, kā dažādi tehnisko sportaveidu pusčempioni steidz pielietot savas arēnā iegūtās spējas uz ielas un iebrauc auzās pie pirmās/vistuvākās iespējas un pie vismazākās neveiklu apstākļu sakritības.

Palaidniex 28.oktobris 2018 15:04
1 9 Atbildēt

Īsti mani nesaprati. Kartinga trasē brauciens ar savu personisko auto lieliski parāda, cik patiešām tālu no realitātes mēdz būt atsevišķa indivīda izpratne par savu meistarību un sava auto spējām. Kartinga trases mēdz būt pieejamas gan saulainā laikā, gan lietū, gan apledojušas. Piedāvājot drošu veidu trennēt savas iemaņas.

Par sportistiem... pilnīgi visās jomās ir lielākoties vienāds attīstības algoritms, kad vienā brīdī pašam indivīdam pilnīgi nepamatoti sāk šķist ka nu ir konkrētās jomas ass un speciālists... un sāk savas “prasmes” pielietot nevietā...

Nevajadzētu pārvērtēt arī daudzos km profesionāli stūrējot auto. Tas var būt gan ieguvums, gan ahileja papēdis. Ne reti gadu desmitiem ilga veiksme elementāras situācijas padara par lamatām ar traģiskām sekām. Piemēri nav tālu jāmeklē!

Pats galvenais, kas nu ir skaidrs, lai kaut ko saprastu par auto vadīšanu ir ikdienā jālieto auto. Un daudz lielāk loma ir situācijas savlaicīgāk izvērtējumam, nekā paļaušanās uz prasmēm un veiksmi, kad “jautrība” ir neizbēgama. Protams ir prognozējami un neprognozējami kāzusi. Ne no visa var izvairīties, bet stāstīt ka nu baigais profs bija novērojams šajā video un ka nu neviens normāls vadītājs nespētu tur iztikt bez bums, pat ja mistiskā kārtā nonācis tik diskutabā situācijā - ir vistīrākā muldēšana...

650 28.oktobris 2018 20:26
7 0 Atbildēt

Tas nebij profs, kas vērojams šajā sižetā.Drīzāk ka prasts mērkaķis pirmatnējās attīstības stadijā.Bet pilnīgi iespējams, ka ar driftingkartinga vai kādas tamlīdzīga veida suudutrases pamatiemaņām.Šoreiz paveicās, bet tālākās veiksmes avansā "uz priekšdienām" viņam ar šo ir iecirsts pamatīgs robs.Ja viņš neizdomās veidu,kā to iztrūkumu kompensēt- iespējams jau aiznākamajā gadījumā šāda veiksme diez vai viņu vairs apmeklēs.

Katram reiz pienāk tāds dzīves posms, kad vairs nav intereses par sava auto laušanu kartinga trasē.Nerunājot pat par to, ka ne visi auto ir izmēros un svarā un iespējās tam piemēroti. Teorijas pārzināšana,savaldība un braukšana ikdienā konkrēti pa ceļu ir ilgtermiņā noderīgāka.Nenoliedzot TO, ka ir noteikti jābūt tehniskajām un fiziskajām pamatiemaņām kaut kādā "ieteicamajā pamatkomplektā". Tur ir vel jo liels jautājums diskusijai- kam un kurā brīdī vajadzētu psiholoģiski saprast to, ka nupat beidzamais laiks ir pāriet no tupas maukšanas pie teorijas un psiholoģijas pastudēšanas.

Par profi-braucējiem un notrulināšanos ir jāņem vērā tas, kāds ir šis cilvēks pa dzīvi pats kā tāds.Ja viņam pusmūžā ir nolaists fiziskais stāvoklis un ja viņu vel papildus nomāc psihiskas un materiālas problēmas, tur tālāk diemžēl nekas labs nav gaidāms. Ir cilvēki, kuri sāk "gulēt" burtiski pēc stundas braukšanas pa tumsu- tur diemžēl nav vērts pljūtiit viņam kko par uzmanības saglabāšanu rīta sastrēgumstundā un pēc negulētas nakts.Ja pašam trūkst intelekta saprast savas iespējas un sava organisma īpanības, tādam nav vērts smalkāk neko skaidrot.

ms 26.oktobris 2018 20:44
4 5 Atbildēt

Galīgs idiots!

taaneko 27.oktobris 2018 2:36
11 2 Atbildēt

Savā laikā viens labs onka, kas daudz bija startējis vienās sacensībās ar Dambi un Šahbazjanu teica- atceries, ceļš sastāv ne tikai no asfalta, bet arī nomales ir braucamas... Mūsdienu autovadītāja spējas aprobežojas ar adaptīvās kruīzkontroles esamību vai neesamību.

p.s. man nav BMW

imzz 27.oktobris 2018 9:20
4 6 Atbildēt

"bet arī nomales ir braucamas..

jā un grāvji arī

"onka, kas daudz bija startējis vienās sacensībās

sacensībās situācija ir "nedaudz" atšķirīga, organizatori gādā lai uz trases un nomalēm nekas nebūtu.

viencexperc 27.oktobris 2018 12:48
5 8 Atbildēt

Bet tev tas onka nepastāstāstīja, ka rallijos arī notiek avārijas?

arko2 27.oktobris 2018 12:47
1 12 Atbildēt

Kādēļ baltās bulku kastes vadītājs tur noraustīja pa kreisi?

Pabiedēt skrējēju?

s 27.oktobris 2018 16:57
10 3 Atbildēt

Zini, kādēļ baltā busa vadītājs parāva pa kreisi? Tādēļ, ka viņš vismaz skatās spogulī (atsķirībā no Tevis) un domāja, ka lidotājs gribēs izspraugties pa vidu starp viņu un zilo busu!

Taču tajā pašā laikā salīdzini rekacijas laikus, bus parāva pa kreisi, kad bmw bija jau pie kreisā aizmugurējā stūra. Tas nozīmē, ka bus to bmw pamanīja ātrāk.

Palaidniex 28.oktobris 2018 13:29
4 7 Atbildēt

Būtu parāvis mazliet brašāk un būtu pļurkts...

650 27.oktobris 2018 16:50
11 0 Atbildēt

Viņš drošvien spoguļos ar trešo aci ko nelāgu pamanīja.Pirmā reakcija loģiski ka paraut malā, tālāk no ... Bet te vēl cita likumsakarība- bulkucilvēks paguva gan saskatīt/paraut, gan arī saprast situāciju un atteikties no tās paraušanas.Tas video (protams ka) suuds,ātrumā, mērogā un izjūtās sagrozīts.

Pirmais, ko varētu "ieteikt" un ko 600x esmu atkārtojis- ir Lietas, kuras vienkārši nevajag darīt.Un Dažas no tām ir ļoti principiālas.Te vairāki vienā- apsteigšana ar ievērojamu ātruma starpību un turklāt ar sekojošu pārkārtošanos uz iepriekš pilnīgi nepārskatāmu joslu, kura vēl jo vairāk šajā gad izrādās apmale.

Šādi izmantojot apmali,ja pieņemt ka varbūtējā/neredzamā šķēršļa iespēja ir reāli 20% (kas ir Daudz- 1/5), nu savukārt tad tajos iespējami "neveiksmīgajos" gadijumos iespēja izvairīties no dzīvībai bīstama iznākuma ir jau labi ja vien pāris procenti. Protams, katram savs, bet loģika saka, ka te šaubu vispār nav un vienīgais jautājums ir tikai "KAD" (drīz, aizaiznākamreiz, utt).

Par "pieeju jautājumam"-es "labrāt" izvēlētos, ka uz ceļa manā tuvumā vai man pretīm brauktu lietotāji "s" vai "taaneko" vai situāciju saskatījušais arko2.Nekādā gadījumā, pasarg mani mans Dievs, es negribētu satikties ar te dažiem regulārajiem kašķa sludinātājiem.\

Kā arī, par tiem "kosmosā savulaik startējušajiem onkuļiem" ir tā, ka visu cieņu tiem no viņiem, kuri kaut ko mēģina cilvēcīgi pateikt vai ieteikt.Lielākā daļa no "pašlaik" un "nesen" startējošajiem gan nekādīgi nejūt to vajadzību no sevis izdvest kaut ko līdzcilvēkiem pamācošu vai noderīgu (...)

Palaidniex 27.oktobris 2018 20:13
2 7 Atbildēt

Kā mēs - es, Tu, s, arko2 vai taaneko uzvedamies un uz ko esam spējīgi ārkārtas situācijās, cik laicīgi tās pamanām, tajās iekļūstam, izvairāmies, novēršam ir maz saistīts ar to ko mēs te katrs atsevišķi klabinām forumā. Vārdi un prakse mēdz atšķirties. Ir lietas ko nerakstām, jo uzskatām par pašsaprotamām, nesaprotam, nenojaušam. Katram ir savs pasaules uzskats un izpratne par lietām. Daudzu spēja pēc burtiem novērtēt citu braucēju spēju rīkoties uz ceļa ir kaut kas līdzīgs zīlējumam kafijas biezumos. Gribi saprast kā kurš brauc - pabrauc ilgāk stiksmē kopā ar to cilvēku pasažiera beņķī aizrautīgi diskutējot. Un tad varēsi spriest...

650 27.oktobris 2018 23:13
10 1 Atbildēt

Un ko Tu te gribi pateikt ar šo? Tevi vai Personīgi te aizskāru, vai kā? Tad jau vispār nav jēgas nekam, ja reiz visi visur melo un darbu saistība ar vārdiem nav pierādāma.Priekš kam te autoforums- lai labāk baksta un lasa delfos un apollusos.Es pieminēju tos 3 vārdus, jo viņu viedoklis un nostāja likās līdzīgi kā man.Un te klabinu tāpēc, ka uzskatu ka man būtu savā ziņā pamats tam un ka kādam tomēr tas ir jādara.

Man arī ir tā gadījies, ka nevis tāpatvien tur ko "pamuldi" ikdienas satiksmē pabraucot, bet ka garu gabalu esi spiests novērtēt to, kāds nu viens otrs tas "vadītājs" ir.Un ka nevari no turienes īsti nedz izkāpt, ne arī viņam to baranku no rokas izraut.Vēl tu paņem pamēģini tā iejūtīgi un aplinkus un salonā valdošo mikroklimatu nebojājot, viņam tur kko ieteikt un utt.Tur pat pietiek ar 1-2 situācijām pirmajās 10 minūtēs, lai saprastu ar ko tev ir tā darīšana.Kā un vai viņš bedri apbrauc, pa kuru brauktuves daļu brauc un uz kurieni viņš vispār skatās.Kā un kad viņš fūri apdzen un ko viņš dara, ja viņu pašu kāds apdzen.Kā un vai un ar kādu nostāju viņš komentē uz ceļa notiekošo.Kā izturas, ja kāds viņam pamaisa.Nahfig ar viņu vispār runāt- tu vnk paskat kā viņš ar kuru vietu stūri tur un ar ko braukšanas laikā vēl papildus nodarbojas.Līdzīgi ir ar kometāriem, daudzreiz jau telepātiski ir skaidrs,ar ko runā.

Tak lai katrs izklāj vienureiz kādu cilvēcīgu izklāstījumu "no sevis"- kā TU konkrēti plāno varēt kaut ko iestāstīt tam te kārtējajam idiotam, loham,riskētājam un pārkāpējam.Vai iedodot tam pa pieri ar reālu izskaidrojumu kāpēc viņš ir dalbaēbs, vai vnk lepni piesaucot kārtējo Csn pantu (ar ko viņš visdrīzāk ka vnk d-su nosaucītu, ja vien tas būtu papīra formā)

Palaidniex 28.oktobris 2018 11:52
1 9 Atbildēt

Tu lasīt proti vai kas ar Tevi. Kas gan Tu esi, lai spētu mani aizskart?

Es tikai saku ko pavisam citu - cilvēku spējas vadīt transportlīdzekli var novērtēt tikai darbībā. Un, lai cilvēks rīkotos dabīgi, nevis censtos sevi parādīt jo labākās puses jāpanāk, lai tas nespētu koncentrēties uz labāku uzvedību - tātad jānovērš tam uzmanība. Viss. Ļoti bieži vieni skaisti raksta, bet brauc reāli stulbi, jo uz sevi jo malas paskatīties neprot. Ir arī otrādi - raksta muļķības, bet brauc labi.

Tas kā vecais Zasadas jautājums rallistiem - ko tieši jūs darāt pirms līkuma, līkumā un izejot no tā. Kurš no tiem ir spējīgs uzrakstīt visas tās darbības, kuras veic teju automātiski?

Ko kurš no savas rīcības uzskata par pieminēšanas vērtu, kādas savas darbības apzināti/neapzināti izceļ, kādas noklusē ir ļoti individuāli. Man ir skaidrs, ka vernons ir pārliecināts, ka izņemot viņu un vēl dažus šejieniešu spoguļos nesktās neviens... kaut gan šādam secinājuma sakars ar realitāti ir visai vājš. Utt. Utjpr...

650 28.oktobris 2018 14:58
8 0 Atbildēt

Tas Zasadas kga sacerējums gan satur dažas teorētiski noderīgas tēzes,bet tā pa lielam un no šodienas viedokļa skatot, ir domāts galvenokārt lai "Tās paaudzes" meistari atcerētos savus varbūtējos ziedulaikus.Vasaras riepas ziemā, drirsas pievadu uz galaļoda,tūninga nolūkā uzspraustus lidojošos šķīvīšus uz priekšējām gaismas/nesēj/ierīcēm un ekonomijas nolūkā noņemtus "dvorņikus", kurus jākāpj uzlikt Tad,kad sāk meesli no Debesīm birt.

Ja kāds ko skaisti raksta, tu nekad nezini kas viņam par iemeeslu ir to darīt.Bet, ja kāds ikkatrā savā rakstā nonstopā tikai kasās un itin visu apšauba, vienalikus pats no sevis neko cerīgu nepavēstot- lūk tas gan ir apšaubāmi

Palaidniex 28.oktobris 2018 16:15
1 6 Atbildēt

Un kāds kaut mazākais sakars ar mani postu uz kuru itkā skan šī atbilde?

Es neapgalvoju, ka man ir vienīgā taisnība, tik vien kā uzskatu ka arī jūsējā nav vienīgā. Pamanu arī to, ka viens otru nesaprotam, proti j abiem uzdos iedomāties lielu sarkanu mašīnu, tad tās, ak Tu brīnums, neizrādīsies vienādas, bet tas nemainīs faktu - abas būs lielas sarkanas mašīnas.

Zasadas kunga grāmatā nav taču sarakstītas vistīrākās muļķības. Tur ir elementāri fizikāli procesi, kas atspoguļoti to laiku tehniskajās iespējās. Pie kam vienīgais, ko piedāvāju Jums kā piemēru, to kā kurš aprakstītu pilnīgi vienu un to pašu procesu. Process no tā nemainītos, rezultāts arī nē, tik cik precīzi un detalizēti process aprakstīts - būs būtiskas atšķirības. Viss! Nekas vairāk, bez nekādas tālejošas teoretizēšanas.

Tāpēc arī saku - kā cilvēks brauc var tikai novērtēt tam sēžot blakus vai tam sekojot citā auto, nevis lasot ko tas publiski raksta, galvenais nosacījums, lai cilvēks nezina vai nenojauš, ka tiek vērtēta viņa braukt prasme un maniere.

650 28.oktobris 2018 19:54
7 2 Atbildēt

Tas, ka ironizēju par lasītājiem, nebūt neizsaka ka nievāju viņu (Zasadu) kā autoru vai kā Cilvēku. Jo tas ir viņš, kurš atvēra acis ar tolaik bezmaz pirmo publiski redzamo un perfekti izskaidroto vadāmās sānslīdes grafiku un ar savu to vispārcilvēciski labvēlīgo un domāt aicinošo (bet vienlaikus lasītāju cienošo) runasveidu.

To taču viņš jau tolaik (!!) teica- ka apdzenamā auto vadītājs tumsā IR atbildīgs par redzamību ABIEM.Un ka tālos ir jāpārslēdz tikai TAD, kad abi auto IR BLAKUS- nevis kā ''šodien"", kad katri 3 dalbaēbi no 4 iespējamajiem to pārslēdz tikko jau aizmugurē esošais knapi ir uzsācis to apdzīšanu.Kaut kā neatceros,ka no mūsu tiem "šodienas" drošīb/asiem, pusčempioniem un viņu līdzskrējājājē-jiem kāds būtu tā regulāri papūlējies "tautai atgādināt" par uzvedību tumsā.Tā reāli,autoritatīvi, nevis ar tiem pirmssezonas rakstiem "Priekš Dalbaēbiem".Vai vismaz kāds no Zasadas kvēlākajiem faniem būtu lietas labad uzupurējies un publiski piesaucis Autora svarīgākās tēzes šodienas lietošanai.

Tāpat Zasadas kga tolaik visnotaļ noderīgie spriedumi par automobiļa izsvarojuma izmaiņu vai trajektoriju vai pienācīga pārnesuma izvēli (diemžēl) šodienas dalbaēbautomātlaikmetā nav vairs nedz saprotami ,nedz īsti aktuāli.

Un man tas drīzāk izraisa ziņķārību,nekā ticību, ja kāds jau apmācības kursa sākumā saka ,ka viņš pats pabijis 36x grāvī, 24x uz jumta un 69x pilnīgā autā.Ieteicamāk būtu uzklausīt kādu tādu, kurš pastāstītu kādā veidā atbraukt galapunktā nevis ka "ātrāk", bet labāk ka "vienmēr".Jo drusku zinot ceļa psiholoģiju un piekopjot cilvēcisku rīcību, tiešām var aizbraukt tālāk un ātrāk, nekā tikai ja pielietojot nesen iegūtās kartinga vai rallija līdzjutēja iemaņas.

Ja reiz ir forums no vien pārdesmit normāliem ikdienas komentētājiem- protams, ka "mums" visiem spēkiem vajag nevis savureiz kādu Kopsaucēju pameklēt, bet gan atrast arvien jaunus veidus kā vienam uz otru tā pavairāk uzdrirst.Tapc jau par jebkuru analogu teemu jebkuros delfos ir vidēji 36reizes vairāk viedokļu, nekā pie mums te t.s. auto/forumā.Vienīgi jāņem vērā, ka uz katru normālu viedokli visur ir aptuveni 16 dalbaēbi, tapc pa to burzmu tos noderīgākos izteicienus ne vienmēr var saprast un sadzirdēt.

reku 27.oktobris 2018 20:15
0 63 Atbildēt

Vēl stulbāks ar prātu apdalītāks ir priekšā esošais furgoniņa vadītājs.Raujot bez vajadzības pa kreisi ,mācot bembistu mācība varēja palikt uz visu atlikušo mūžu.Tā ir policijas darīšana sodīt.

Vernons 29.oktobris 2018 8:30
3 14 Atbildēt

Sagadīšanās pēc neiestājās kādam Nāve!

reku 29.oktobris 2018 12:52
11 0 Atbildēt

Pilnigi pareizi.Baltajam kravas busiņam nebija nekādas tiesības raut pa kreisi pāri baltajai nepārtrauktajai līnijai.Jāpaliek savā joslā .Izņēmums ir tikai k700 ar sniega lāpstu tad gan jāmūk.

un 29.oktobris 2018 15:35
1 2 Atbildēt

Un BMW tieši tāpat nebija nekādas tiesības braukt pāri baltajai nepārtrauktajai līnijai.

reku 29.oktobris 2018 17:42
3 0 Atbildēt

Protams nebija.Bet ne par to ir runa.Ja tas furgons būtu bmw aizķeris policija arī viņam prasītu-ko tu darīji aiz baltās nepartrauktās līnijas.Jābrauc ir tā kā ir nevis tā kā varētu būt.Man viens ielika pakaļā,teica domāju ka tu brauksi uz priekšu.Plastmasi šim čupā,man protams pretenziju nebija,aizmugurē man degunradzis glābējs,āķis.

...,,, 29.oktobris 2018 8:48
4 16 Atbildēt

Manuprāt, video ir viss ļoti skaidri redzams, kas un kā.

Pie tādas ātruma atšķirības BMW ļoti labi redzēja ka abi busi apdzīšanas brīdī būs gandrīz blakus un jau PIRMS manevra veikšanas bija ieplānojis šos apbraukt pa nomali. Pēc ātruma starpības un PAGRIEZIENA neesamības sākot manevru no labās joslas, ir pilnīgi skaidrs ka tāds ir šī vadītāja braukšanas stils, šādi līkumojot starp auto plūsmu viņš brauc visu ceļu.

Un noraustīšanās tieši aiz baltā bija vienkārši reakcija uz tā pakustēšanos joslā, acīmredzams ka trajektoriju BMW jau pirms manevra tieši šādu arī izvēlējies.

Pilnīgi un galīgi nosodāma BMW rīcība, no meistarības tur ne smakas, tāpat kā no prāta klātbūtnes vadītāja rīcībā.

650 29.oktobris 2018 19:01
3 0 Atbildēt

Te būtu jāatceras visos laikos aktuālais cilvēciskais ieteikums.Ja esi rupji un klaju necieņu demonstrēdams kādu apčakarējis (vai (labāk..) ja tikai taisies to darīt) - padomā kā Tu pats jutīsies, kad pēc dažiem puskilometriem (iespējams) būsi spiests kopā ar tiem apčakarētajiem apstājies pie viena luksofora.Protams, šo "kaunu" var pārvarēt (vai pie tā pierast), bet tas auras bojājums ilgtermiņā uzkrājas.Veiksme nav p-enis, to nevar ne rokā paņemt, ne arī garantēti kabatā noturēt.

Behas MMMMMM versija 1.novembris 2018 20:45
0 0 Atbildēt

Ja "beha" lido, nevajag te braukt ar smago un viss bus ok

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti