Smagsvariem pa vidu - video autors izvairās no bīstamas situācijas (+ VIDEO) 14

 
iAuto | 13.decembris 2018 16:37

Video autors nokļūst bīstamā situācijā, kad viens no kravas auto izbrauc pretējā joslā, lai apdzītu otru smagsvaru.

 
Visi komentāri
 
650 13.decembris 2018 19:18
5 11 Atbildēt

Hrestomātisks gadījums, un filmētājs kā vienmēr āksts... 0:08 viņam bija jābremzē un saprotami jāpaņem metru pa labi.Ja vēl apvienojumā ar vienlaicīgu labā pagrieziena ieslēgšanu, tad vispār būtu ideāli un bez šādas loterijas.

ps- fūristus vajag apspriest fūristu forumā (!)

Palaidniex 13.decembris 2018 21:16
14 3 Atbildēt

Pareizāk ir neapdzīt, ja pretējās kustības josla nav tukša pietiekamā distancē...

Un, lai tad arī tas aklais brauc ar lieliem ratiem pa nomali, nevis visiem jāknapinās ar dažu cm intervālu izmainoties.

Pēc reālas kļūdas fūrists saprata, ko izdarījis un pelnīti uzņēmās braukšanu pa nomali...

Ezis 13.decembris 2018 20:42
4 0 Atbildēt

nezinu vai video autors ir āksts vai klauns,bet kļūdīties var katrs, šajā gadījumā visi iesaistītie pieņēma vispareizākos lēmumus un pie tam bez liekas raustīšanās.

650 13.decembris 2018 21:12
1 0 Atbildēt

Es negribētu būt par pasažieri šim te "lēmuma pieņēmējam".Tapc solidarizējos ar vienīgo jūtūba komentātoru:

(c)Николай Максимов

21 hours ago (edited)

...не повторяй попытку , а то второй раз может быть всякое. А может и не быть.

Palaidniex 13.decembris 2018 21:17
12 1 Atbildēt

Esi ievārijis sūdus, esi gatavs lekt grāvī...

Tas būtu daudz godīgāk. Pārēje var nebūt gatavi “parieizi” noreaģēt uz neprognozējamu mērkaķi ar granātu...

650 13.decembris 2018 21:27
4 2 Atbildēt

Tu kad Tumsā tepat pa to obanno Tallinas Traktu kādreiz brauksi, noteikti izmēģini savu teoriju.Vismaz 30% veiksmes es Tev garantēju.Iepriekš gan uzjautā saviem pasažieriem- iespējams ka viņiem tas procents liksies nepietiekams un nākamreiz tie apsvērs "iespēju izvēlēties citu transporta veidu" (vai vismaz tā vadītāju). .

Palaidniex 13.decembris 2018 21:28
0 4 Atbildēt

Bes savas literārās valodas nekādi nevari iztikt?

Pagaidām esmu izstūrejis, līdz ar to nevaru sūdzēties par savas metodes nederīgumu...

Palaidniex 13.decembris 2018 21:37
2 2 Atbildēt

Video fūrists visai pārliecinoši vilka uz nomales, jebkurš mēģinajums pēc tam kad tas pieņēmis šādu lemumu filmētajam arī braukt uz nomali būtu tikai raudzējis “sūdus”.

Gan fūrists saprata savu kļūdu, gan filmētājs, lai arī mazliet noraustījās, aukstasinīgi pieņema konkrētā situācijā vienīgo pareizo lēmumu. Brauciens uz nomali, jeb fūrista lemumam purnā palielinātu sadursmes neizbēgamību reizes 5...

650 13.decembris 2018 23:04
2 2 Atbildēt

Jaja, vinš vilka pa kreisi ,bet man tas neinteresē.Vel tu no tā draņķīgā video neredzi, cik un ko iepriekš viņš darīja- iespējams, ne-loham jau pa kilometru būtu skaidrs, ka būs pigori.Jau 6-tajā sekundē "saredzams" varbūtējais scenārijs.Kad bij jau JĀBREMZĒ un jādemonstrē pretiniekam savi nodomi, nevs pofigā jāturpina uz 98 - taa,lai tas meerglis uz tās fūres saprot, ko viņam labāk darīt.

Tur darīja tikai fūrists, vieglais nedarīja neko.Te ir labi ka gadījās vel plata apmale- bet tu piem paskaties kā "ir" uz tikko kā kapitāli izremontētā mūsu galvenā suudaceļa starp Tūju un Svētciemu.Tur ir apmale labi ja metru plata un nenosakāmas konsistences.Seko dziļš grāvis.Man tur ir gadījies līdzīgs rets gadījums, turklāt tumsā un pilnīgi bez manas vainas.Viņš dzina otru fūri pirms līkuma, bet es vnk braucu un redzu- tikko man peizāžs aiz līkuma top redzams, tā man viens jumta lukturus uzmirkšķina.Ko man bij darīt- turpināt uz 90 ? Vispār kāda tur šausmīga probēma- laicīgi piebremzēt un ar savu jau nelielo ātrumu pašam saprotami pabraukt malā un tādējādi nespēlēt nekādas loterijas??

imzz 13.decembris 2018 23:11
5 3 Atbildēt

Video: 9. sekundē filmētājs ierauga fūri savā joslā, un nedaudz pagriež un nomali bet: 11. sekundē fūre arī paņem uz nomali viņam pretī, viņš izgriež atpakaļ joslā. Viss pareizi, neredzu ko viņam pārmest.

650 13.decembris 2018 23:45
1 2 Atbildēt

Pārmest var nesavlaicīgu rīcību- nevis lohs filmētājs kaut ko ierauga 9jā sekundē, bet gan filmētāja aparāts to paveic.

Filmētājam bija visu jāsaprot un lēmums jāpieņem jau stingri iepriekš-6-7tajā sekundē, nevis jābrauc purnā.Turklāt miglainajā video tālumā nav saprotama ne priekšvēsture ne arī tas, vai apdzinējs apzināti gatavojās trim rindām, vai rādīja kādus pagriezienus, vai prognozējami snaikstījās un meklēja piemērotu momentu..

Šis nav pareizi, ka likt visu uz kārts un lidz beidzamajam gaidīt, ka pats pretimbraucējs laipni mauks grāvī.Te nebija nekādas saprašanās- fūrists vnk pirmais saprata kas notiek.

Turklāt,pie šādas nobraukšanas uz apmales ir stingri IETEICAMS PARĀDĪT PAGRIEZIENU- gan filmētājaa pozīcijā labo,ka pabrauks malā, gan fūres grāvīmaucējam vajadzēja ieslēgt kreiso - tā, lai pēc iespējas savstarpēji mazinātu loterijas efektu.Ja viens acīmredzams idiots jau ir, nav ieteicams pa visu vari pretendēt uz otra idiota titulu.Lai sevi pasargātu, jābūt ir drusku gudrākam par idiotu.Normālam braucējam tā ir ikdienas situācija, varbūt lamuvārda vērta.Totāla problēma, kad acīmredzami sparotamā situācijā tomēr no mušas dibena izlien zilonis, tā mēdz būt galvenokārt idiotiem.

Palaidniex 14.decembris 2018 8:37
3 2 Atbildēt

Automašīnas tiesīgi vadīt arī - iesācēji, mammas, sirmgalvji, nepieredzējuši vadītāji utt. Tajā brīdī šķaudiens, skatiens salonā uz sīko aizmugurējā beņķī, "konfidenciālā saruna" un miljons citu uzmanību novērsošu momentu...

Visus tos sūdus saknē ievārīja Profesionālis, kuram no savas kabīnes augstuma bija vēljovairāk jāredz tas, cik viņa lēmums par apdzīšanu ir nepareizs. Tam bija jānotiek vēl teju 0:00-0:03. Tad arī tam fūristam bija jāpiņem lēmums pārtraukt savu apdzīšanas manevru un jāiekārtojas joslā aiz apdzenamās fūras. Viss - incidents izbeigts nesākoties.

Ja reiz tas nepārtrauca - eskalēja situāciju - un reāli biedēja pretīmbraucēju bija jāpieņēm lēmums - vai nu tad ar savu fūru lekt grāvī vai pieņemt nepārprotamu, pretīmbraucējam drošu un nepārprotamu lēmumu - braukt ar saviem LIELAJIEM ratiem pa nomali, lai izveidotu drošu koridoru.

Visu cieņu filmētājam, ka saprata nepārprotamo un, kā vernons teiktu - IZTEIKSMĪGO fūrista manevru un viens ar otru "vienojās" par risinājumu bez acu kontakta. Filmētājam slēgt pagriezienu, rāpties apsnigušajā nomalē, riskējot būt samestam, dzīt uz nomales apdzenamo fūru, riskēt atstāt pārāk šauru koridoru bija daudz riskantāk. Situācijā laiks un vieta manevram kusa ātrāk par mazu sviesta gabaliņu uz sarkanas pannas.

Šoreiz pateicoties fūrista pārkāpēja IZTEIKSMĪGAJAM manevram un tam ka filmētājs nevienā sekundē pa īštam nesāka raustīties - neslēdza nekādus pagriezienus, nelīda pa labi - bija realizējasm šis visdrošākais savstarpējās izmainīšanās manevrs ar vislielākajiem iespējamajiem intervāliem starp braucējiem un vismazāko risku kādam samest savu auto, kur lielāko risku uzņēmās pats vaininieks.

Ja tu sāktu rādīt savu pagriezienu, līstu uz nomali - iespēja neiztikt bez kontakta būtu krietni mazāka - ātrumi lieli, fūrists varētu arī nesaprast tevi, vai spītīgi realizētu jau paša pieņemto lēmumu un par vēlu sāktu vākties tuvāk apdzenamajam. Pastāvētu risks, kad abi brauc pretī viens otram pa nomali - abi reizē arī noraustītos un pagrieztu abi stūri uz ceļa vidu...

Ja spītīgi stāstīsi par savu teoriju kā "vienīgo pareizo" - lai jau tev tiek, bet šajā situācijā ar reālu video piemēru uzskatāmi bija parādīts, ka bija nepieciešamā sapratne starp fūru un filmētāju draudošajā frontālajā sadursmē, un pierādījums tam, ka lēmumi bija pareizi - tika nofilmēts. Viss!

Ja vēl gribi strīdēties, atgādināšu ka kats gadījums absolūti ir individuāls jo, mainās miljoniem mainīgo - ceļa seguma stāvoklis, ceļa profils, posma konfigurācija, nomaļu noturība, gadalaiks, drosme, pieredze, saķere, redzamība, nelaikā novērsts skatiens no ceļa utt. utjpr., lai šāds vai tavs teorētiskais "vienīgais iespējamais" variants būtu bijis pareizais. Cik situāciju, tik risinājumu. Un ņemot vērā iemeslu ķēdīšu veidošanos, kas nosaka, ka izmainoties kaut vai tikai dažiem apstākļiem - iespējamo situāciju un to risinājumu skaits pieaug ģeometriskā progresijā, gluži tāpat, kā mainās drošie varianti.

Palaidniex 14.decembris 2018 8:50
3 1 Atbildēt

Strīdēties ar fūrista jau pieņemto lēmumu ir vismuļķīgākāis, ko varētu tajā situācijā darīt. Ja fūrists tomēr nolēma nepārtraukt manevru, tad vieglais pieskaņojas kravas auto lēmumam, nevis otrādi.

Ja Fūristam nav lēmuma, un tas tupa brauc purnā, tad ir krievu rulete, tikai revolverī tad ir ievietotas divas līdz trīs patronas no sešām.

650 14.decembris 2018 12:13
0 2 Atbildēt

Arī ar Lielajiem Ratiem pa nomali braukt nav nekāds īpaši labs lēmums.Jo nekad nevar zināt, ar ko tas beigsies.Uz kuru pusi kritīs.Cik un kā un vai un varbuut aizies šķērsām.Cik sver piekabe un no kāda materāla ir veidota apmale- cik plata, cik slapja un cik dubļaina.

Un Ātrumā uz uzbraukt uz apmales ir vairāk bīistami, nekā to izdarīt ar samazinātu ātrumu- kad ticis iepriekš piebremzēts uz asfalta.Iepriekš apzināti samazināt ātrumu un apzināti uzbraukt uz apmales savā pusē ir krietni vieglāk, nekā neveiksmīga apdzīšanas manevra laikā pie krietni lielāka ātruma to izdarīt pretējā pusē.

Pagrieziena parādīšana ekstrēmā situācijā nodrošina to, ka NAV jāspēlē loterija- kad viens spēlātājs informē otru.Es informēju par to, ka malā nobraukšanu veikšu (šoreiz...) es- lai viņš izvēlas citu veidu.

Pagrieziena rādīšanu un savlaicīgi saprotošu pielāgošanos droši vien nevar no nulles ieprogrammēt iesācējai mājsaimniecei.Izbijies un bikses pielicis braucējs līdz tam nedadomāsies.BET- ir jāmāca viņai (viņam..) veikt loģisku rīcību.Pirmais dabiskais instinkts ir piebremzēt, otrais ir pabraukt malā.Piebremzēšana pagarina attālumu līdz nāvei, malā pagriešana to situāciju paplatina.Rodas papildu iespējas izdzīvošanai.Līdzīgi kā virtuālā skārienekrānā- atstrādāta divu pirkstu darbība.

Šajā gadījumā filmētājs nekādu lēmumu nepieņēma- jo situācija nav redzama šajā te dotajā mērogā/sagrozītajā videosuudā.Tur prasmīgam vadītājam jau 4-5-6 sekundē būtu skaidrs, ka ir jāpiebremzē un ka ir ar savu pozīciju uz brauktuves informatīvi jāpaņem pa labi kaut vai 30cm- tā,lai jezgas ievārītāji to pa gabalu saprot un tā, lai pašam nebūtu lieku pārsteigumu.

Filmētājs te gulēja ar saviem 96km/h un nogulēja gan preventīvo darbību momentu (kas ļautu te iztikt vispār bez nekāda stresa), gan arī jau potenciālo galējā lēmuma pieņemšanas brīdi (kas izraisa jau zināmu izbīli un ievelk loterijas spēlē).

Fūrists redzēja ka filmetājs nereaģē un lēmumu pieņēma pats (šoreiz tas izdevās).Nākamreiz, kad būs vai nu tumšs, vai nu slidens, vai nu kādam no iesaistītajiem tāpat sākotnēji būs pofig, bet kaut kādā kritiskā brīdī tomēr instinkti nostrādās - IESPĒJAMS ir pavisam cits iznākums.

Šeit nekas nebija jādara un nekāds videomateriāls nebij jātaisa- jo šis ir ikdienas situācija, ar kuru saskarsies savas karjeras laikā JEBKURŠ vieglā auto vadītājs.Tas ir "speciālistu" uzdevums- ar morāliem ieteikumiem (vispirms ar teorētiskiem!!!!!) viņu sagatavot šai situācijai.Nav jāspēlā loterija un NAV KATRUREIZ JĀKLADZINA - fūrists, profesionālis utttttt.Nav jākurina naids un nav jārada ilūzija, ka vienmēr ir citi vainīgi.Vieglā auto braucējam ir jāzina algoritms kā pašam izdzīvot, nevis ka viņam jau pašā sākumā iedolbīt, ka visi profesionāļi ir suudagabali.Ja reiz ir radušies draudi dzīvībai, tad vispupirms ir jācenšas palikt dzīvam, savam Advokātam varēs uzzvanīt drusciņ vēlāk.

Vajag vērot ceļu un savlaicīgi gatavoties situācijas attīstībai- tā, lai jau pašā pirmsākumā un pašā principā nenostādītu sevi loterijas spēlētāja un kaut kādu tur riskantu un morāli mokošu galalēmumu pieņēmēja statusā.Punkts, man vairāk nav ko piebilst.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti