Labi, ka bija, kur pamukt (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 3.septembris 2021 17:24

Video autors nonāk nepatīkamā situācijā.

 
Visi komentāri
 
Vernons 3.septembris 2021 19:17
10 15 Atbildēt

Nu kam negadās! Smagais tā nedrīkst! Bet vai vieglais drīkst? Un šet pie šādiem apstākļiem smagais uz nomales nebrauks, tā ir mīksta, līst lietus un ir drauds apgāzties! Tātad visos gadījumos vieglais brauks pa nomali! Labi tas nav, bet lai izdzīvotu.

imzz 4.septembris 2021 10:14
0 0 Atbildēt

Labi, ka Krievijā nomales nav mīkstas :-/

Armando 4.septembris 2021 14:36
0 0 Atbildēt

Vieglais nedrīkst. Bet kādas sekas var būt 30t un kādas 2t avārijai? Kādas sekas būtu, ja tur būtu iesaistīts pasažieru autobuss? Kāds atbildības līmenis ir braucējam ar profesionālu kvalifikāciju pret tādu, kurš vienkārši pārvieto savu pēcpusi?

650 4.septembris 2021 15:02
6 0 Atbildēt

Tas 2t vadītājs nevar pretendēt uz visu apkārtējo 30t vadītāju globālu pārkvalificēšanu.Reāli var vienīgi uz SAVU pareizo darbību izdarīšanu pareizajā secībā, lai attiecīgos izņēmuma gadījumos paliktu dzīvs.

Statistika rāda, ka šādā situācijā VISMAZ 1x mūžā nonāk lielākā daļa braucēju.Primārais būtu saprast atšķirību- vai tas ir "beidzamais" piedzīvotais gadījums, vai "pēdējais".

Ja braucējs pat teorētiski nezin, kā vajadzības gadījumā "pareizi" nobraukt uz apmales (kur nu vēl kā tikt atpakaļ..) - tas ir briesmīgi.Publiskās apmācības "lielmeistāri" viņam māca tikai ieliet šķidrumu pareizajā caurumā un assi/nosodīt CITU braucēju nepiedienīoās izgājienus.

Lohs/regulārais diez vai kādreiz ir dzirdējis, ka lielākaja daļa gadījumu pastāv iespēja sākumā sabremzēties uz asfalta,un tikai pēc tam (jau krietni mazākā ātrumā) izpildīt pārējās liktenīgās darbības.

Armando 4.septembris 2021 18:19
0 0 Atbildēt

Man nesen nācās pat palielināt ātrumu, lai tiktu uz apmales, jo kāds profesionālis bija jau bija to aizņēmis man labajā pusē, turpinot braukt pa to vispār nebremzējot.

650 5.septembris 2021 4:14
1 0 Atbildēt

Nenulabi,brīnumus neviens zinātnieks nav atcēlis.Pagājušnedēļ uz tukša ceļa slaidā līkumā pirms Suņciema fūrists izbrauca veselu Metru manā joslā.50m pirms manis viņš sāka to darīt.Nekad agrāk tādu joku netiku redzējis.Jā.

Bet te filmu rāda pārskatāmā taisnā posmā.Krietnu pusminūti tam loham bij laika skatīties un domāt,bet nee.

650 4.septembris 2021 0:51
2 2 Atbildēt

Labi ka nelīst.

ps,- filmeetājs nav nekāds lohs, nee.Nākamreiz vajg vēl otras kādas 7sek nogaidīt.Nav kur steigties.Jā.

Armando 4.septembris 2021 18:14
0 0 Atbildēt

Ja pretendēt nevar, tad tā atšķirība ir nebūtiska (starp beidzamo un pēdējo). Tad tā tik un tā ir loterija. Latvijā (un arī citur) ir gana ceļu, kur nekādas apmales kur nobraukt, nav.

Krotow 4.septembris 2021 20:03
0 0 Atbildēt

Pēc auto purna likās ka amerikāņi aizņēmušies krievu paradumus. Izrādās, ka tomēr krievi paši

Gman 5.septembris 2021 11:18
0 0 Atbildēt

Šitos pretējā joslā braucējus vajag konkrēti paaudzināt.

Es nedzenu, jo saprotu, ka droši un netraucējot citus es to izdarīt nevaru, bet ne - aiz manis braucošais apdzen mani un man priekšā braucošo, pretī braucošo nodzenot malā. Tāda Indijas pieeja.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti