Otrdienas vakarā avārijā gājusi bojā NMPD darbiniece (+ VIDEO) 19

 
iAuto | 23.jūnijs 2022 9:19

Uz Vidzemes šosejas, Smiltenes novada Launkalnes pagastā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ekipāžai saskrienoties ar smago automašīnu, gājusi bojā mediķe.

Traģiskais ceļu satiksmes negadījums notika vakar vakarā, otrs brigādes mediķis un operatīvā transporta vadītājs nogādāti slimnīcā. Notikušā apstākļus izmeklē Valsts policija.

 
Visi komentāri
 
robchix 24.jūnijs 2022 15:57
8 4 Atbildēt

Tīri ātro šofera vaina. Ir video, kur redzams, kā ātrie ietriecās smagajā. Tur nebija ne miņas no bremzēšanas vai mēģinājuma izvairīties no sadursmes. Smagais pārtrauca savlaicīgi pagrieziena manevru, lai palaistu.

Nja 24.jūnijs 2022 20:37
10 3 Atbildēt

Tik vien tā nelaime, ka smagais ir pāri līnijai, respektīvi jau pretējā joslā. Kas viņam lika tā nostāties? Un kas ta par slimību vispār ta spiesties pretējā joslā? Un tiešām nebija iespēja laicīgi spoguļos pamanīt ka brauc NMPD un uz nomales nolikt? Kreiso pēc tam no nomales uztaisītu. Pilnīgi šķiet ka viņš neko neredzēja, tikai juta. Negadījumā nav viena vainīgā, ir notikumu virkne, te ir daudziem ko pamācīties no šī negadījuma.

robchix 25.jūnijs 2022 13:14
2 5 Atbildēt

Lūdu izstāsti, kā bija jārīkojās smagā šoferim šajā gadījumā?. Pieņemot ka esi pats pie stūres un gatavojies veit kreiso pagriezienu. Tas attiecās arī uz GB12 lai publicē savu versiju.

Ja esi savlaicīgi, pakāpeniski samazinājis ātrumu lai veiktu kreiso pagriezienu. Respektīvi tavs ātrums ir taā brīdī ne vairāk par 20 km/h. Un ja nebremzē ar kūpošiem ratiem no 90 tad cik laika paiet no bremzēšanas uzsākšanas? Pienemu ka tajā brīdī ātrie vispār bja stipri tālu. Pieņemu ka ir loģiski uzskatīt, ka ātrie netaisās veikt arī kreiso. Un par cik tu jau esi gatavs pagriezienam, tad ir loģiski pat pārbraukt pāri viduslīnijai, lai ātrie netraucēti tiek garām pa brīvo labo malu. Video taču var redzēt vēl vienu vieglo aiz fūres un neizskatās ka tas strauji bremzēja ja viņam traucēja smagais. Normāli būtu apbraucis pa labo malu, tāpat ka to varēja izdarīt ātrie. Es pat teiktu, ka vaina ir arī tam vieglajam, kurš izskatās ka nenobrauca uz apmales, lai palaistu ātros sev droši garām. Smagais visu izdarīja loģiski un saprotami, viņam ko, bija tajā brīdī jārauj malā? Vai viņš būtu to paguvis, ņemot vērā ātrumu starpību? Smagais pat pārtrauca manevru, negrieza pa kreisi lai ātrajiem būtu iespēja apbraukt pa abām pusēm. Tas ka ātrie ieblieza aizmugurē liecina tikai par to, ka ātro šoferis bija zaudējis modrību. Smagā vainas nav, ja nu vienīgi par vainu neuzskata ka tas vispār atradās uz ceļa.

25.jūnijs 2022 14:40
0 0 Atbildēt

"ir loģiski pat pārbraukt pāri viduslīnijai, lai ātrie netraucēti tiek garām pa brīvo labo malu" - nea, loģiski ir veikt manevru no savas joslas, šajā gadījumā - samazināt ātrumu, palaist ātros un tikai tad griezties.

Redzams taču, ka smagais ir blakusjoslā ar visu savu garumu, nevis tikai ar purnu, kā būtu pareizi jāveic pagrieziens.

Nja 25.jūnijs 2022 15:57
2 1 Atbildēt

Pārbraukt vidus līnijai nav loģiski draudziņ! Kur to māca? Tas ir CSN pārkāpums un punkts, nav vietas diskusījai! Tāpat, kā stāvēt uz kreiso ar sagrieztiem riteņiem ir ok? Tas viss ir bumba ar laika degli! Par šo gadījumu, tur ir taisnais gabals, ātrie no meža vai pēkšņi parādījās? Ja Tu sāc laicīgi samazināt atrumu, ka reizi vajadzētu paskatīties spoguļus in redzēt situāciju. Kurā kā reizi vajadzēja uz nomali vilkt! Neviens, ne pie kāds situācijas nemēģinās smagajam tikt garām pa labi pusi kur smagais griežoties ar piekabi vēl kādu aizķertu. Smagais izdarīja visu, lai būtu iespējams negadījums. NMPD neizdarīja neko, lai no tā izvairītos.

robchix 26.jūnijs 2022 0:45
1 1 Atbildēt

Saprotu ka esat pieredzes bagāti fūristi. Pie tam kuri ar 40 tonnaam piekabē tā vēsi met pa mēmajiem un rauj pa kreisi. Un tikpat strauji varat ieraugot aizmugurē ātros, raut uz nomali. Policija jau atzina, ka fūre nav neko pārkāpusi. Bet jūs zinat labāk. Normāls fūrists zinot ka viņam ir jāgriež, taisnā posmā ripo bezmaz līdz pagriezienam, ieņemot kreiso stāvoli pagriezienam. Un visi aiz viņa netraucēti tiem tiek garām pa labo malu.

Nja 27.jūnijs 2022 6:51
0 0 Atbildēt

Sapņo vien tālāk. Vēlreiz uzsveru, pa labo malu mēģināt tikt garām smagajam kurš nogriežas pa kreisi ir pats debīlākais manevrs ko kāds varētu veikt! Es jau nekur neesmu teicis ka smagais ir 100 vainīgs. Viņš radīja situāciju, un kreisais malējais stāvoklis nav prētējā joslā. Mūsu policija pat necentīsies nekur iedziļināties. 100 vainnu uzkrauts vienam un viss, kam dēļ iedziļināties negadījumos un analizēt ko varēja darīt savādāk. Tāpat ka tu, vainīgs viens un viss. Lai gan skaidri redzams, apstākļu sakritība izveidojās un to veidoja vairāki šoferi. Jebkurš no viņiem varēja rīkoties savādāk.

650 26.jūnijs 2022 15:06
0 0 Atbildēt

Jā.Šādi var aizkomentēties līdz tam, ka tam nabaga smagajam vispār nebija tiesību nekur griezt.Viņam,pļecj,vajadzēja izkāpt ārā, izlikt sešstūri.Padot rakstisku iesniegumu cssd pr-nieka vietniekam.Vismaz uzpīpēt, nogaidīt.Kārtīgi izsvērt plānotā manoeuvra nepieciešamību.Varbūt, ka to var pārcelt uz vēlāku laiku.Vai vispār no tā atteikties.Galugalā- mazums kas un kā un no kurienes tur tuvojas.Visādi var būt.Jā.

Fūrists redzēja vieglo aiz sevis, taču ne(pa)redzēja kosmisko objektu aiz vieglā. Kurš kustējās ar trešo/kosmisko.

Kad jebkurš dalbaoejēbs šitā te kustās ar jebkuru kosmisko, visiem apkakārtējiem gadskārtējiem lietotājiem vienkārši ira jāpaiet na/uj nost.To visu šitā te māca drošas maģistrālās braukšanAss kontra avārijas preventīvās prof sagatavošašanās teorētiski praktiskā instruktāža.

Mundri atpūties,labi paēdis (padzēris,uzkodis) un/vai pienācīgi atalgots ātro, pašvaldības un/vai valstdienesta operoaktīvā tr-līdzekļa šofferis vienmēr atradīs to pareizo risinājumu.Iejājot stāvošā objektā, katrureiz ir jārod iespēja palikt dzīvam.Pa to viņš ir specāli uztrennēts unt teorētiski sagatavots.Ja nu ļoti vaig kādu nosist- priekš tam ir massa visādu blakussēdētāju un/vai garām gājēju.Jā.

Vernons 26.jūnijs 2022 9:12
0 5 Atbildēt

Tas ir CSN 70. punkta pārkāpums!

Un CSL 19. pants "Pienākumi un tiesības " uz liek par pienākumu pildīt Savus pienākumus, pēc tam radīsies arī tiesības!

Rr19 26.jūnijs 2022 9:47
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka pēc dižā remonta, tas ceļš palicis šaurāks.

GB12 24.jūnijs 2022 20:47
8 1 Atbildēt

Katrā autoskolā māca, ka pirms kreisā pagrieziena ir jāpārliecinās, vai kāds nav uzsācis apdzīšanu. Diemžēl daudzi mūsu vadītāji ar to grēko - gan uzsākot pagriezienus, gan apdzīšanas manevrus, nepārliecinoties, vai to nav uzsācis kāds cits.

650 25.jūnijs 2022 2:58
1 1 Atbildēt

Pilnīgs ārprāts.Šausmas.Āmen..

Kas vispār ir tie, kas tur strādā un kāda ir viņu patiesā (kvalifikācija).Varbūt arī kāds tāds fiziskais un/vai mentālais stāvoklis,"pirms reisa", tāteikt.

Pa pilsētu ar migalku pamaukt pa pretējo ir viens, bet nu ārpusē tomēr tāds drusku plašāks skatījums noderētu.Un kā vispār tāds kaut cik kvalificēts šoferis varētu nezināt savā maršrutā šādas melnās vietas un vispār šādus te pamata apdraudējumus.Un ko darīt tad, ja nu gadījies kļūdīties.Brr...

056 25.jūnijs 2022 7:49
3 1 Atbildēt

piekrītu - ikviens, kas brauc uz Vidzemi/Latgali pa šo pusi, zina to rūpnīcu un ieraugot priekšā fūri tajā vietā rēķinās, ka smagais var griezt arī pa kreisi. Ko tās dažas sekundes, kad līdz Rīgai vēl 100 km

Qeen 25.jūnijs 2022 10:14
2 2 Atbildēt

ja tavs slims bērns būtu kad katra sekunde no svara arī tā runātu?

Rr19 25.jūnijs 2022 11:05
0 0 Atbildēt

Daudz viņš ieguva ar to sekundi?

056 25.jūnijs 2022 12:18
2 0 Atbildēt

tik tiešām dažas sekundes, daudz svarīgāk ir taču, lai slimnieks nonāk līdz mērķim DZĪVS. Un no otras puses - tas brauciens līdz Rīgai ir īsts izaicinājums, ņemot vērā, kādi braucēji var gadīties ceļā - gan blondīnes ar telefonu un pārguruši smagie, gan veci ļaudis ar attiecīgu reakciju/saprašanu un dzērāji, kam tikai viens mērķis - tuvākais veikals.

Nemediķis 25.jūnijs 2022 12:40
1 1 Atbildēt

Ja līdz Rīgai ir 100+ km tad dažas sekundas un pat minūtes neko nemainītu. Pirms tik gara ceļa pacienta stāvoklis būtu jāstabilizē. Ja tas nav iespējams, tad palīdzība būtu jāsniedz vietējā slimnīcā.

Lai vai cik vainīgs nebūtu smagā vadītājs, sākot iebraukt pretējā joslā, es teiktu ka ātrajiem redzot smago priekšā, bija jārēķinās ar iespēju, ka tas nedos ceļu un attiecīgi jāsamazina ātrums. Un cik reāli ir nobraukt 100km sacīkšu režīmā? Vai tagad nav tā, ka ātrajiem pie stūres ir med.personāls, nevis profesionāli vadītāji (optimizācija, ka viņu)?

Kopumā jāsaka - medicīnas pieejamība vēl negarantē pacienta izglābšanu, diemžēl.

650 25.jūnijs 2022 13:03
0 0 Atbildēt

Tur nu šoreiz (diemžēl) nav nekāds tāds ķīnas ābēcē.Ar ko kvalificēts šoferis atšķiras- ka viņš "prot" atsacīties/no. Turpretim, ja liktenīgo manoeuvru ir uzsācis Lohs- tas ir kā lavīna no kalna.Viņam tāds "atsacīties" vai "pārtraukt" vienkārši nepastāv, tas (vairs) nav iespējams.

Jebkurš "paātrinātais" pretendents šādā 200km "ceļā uz mērķi" sastapsies ar vairākām situācijām, kurās viņam būs sevi "jāpierāda".

Lohs vnk bezbailīgi mauc, bet normāls maucējs tomēr to baiļu sajūtu sevī prot uzturēt.

Fascicinē vienīgi visugudrā/viedā Čipule- tā uzreiz (savu) dsu professionāli aizpiesedz.Šoferi esot ok,visi pienācīgi apmaksāti/nodrošināti. Neviens tur nekad nava nedz saguris ne pusbadā nepaēdis,viss (mums) ir kārtībā.Jā.Āmen.

uupis niknais 27.jūnijs 2022 14:16
0 0 Atbildēt

NMPD busiņš izpuvis no iekšpuses! Kondicionieris vasarā un siltums ziemā – te tev arī būda neturās kopā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti