Ieviešot elektronisko caurlaižu sistēmu Jūrmalā, sodu piemēros par visām iebraukšanas reizēm 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 24.marts 2017 10:03

Līdz ar elektroniskās caurlaižu sistēmas ieviešanu, iebraucot Jūrmalā bez caurlaides, sods tiks piemērots par visām nelegālajām iebraukšanas reizēm, pauž Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Leite aģentūru LETA informēja, ka šogad mainīsies iebraukšanas caurlaižu kontroles kārtība - kontrole notiks arī ar videotehnisko ierīču starpniecību. Pie iebraukšanas ir uzstādītas videotehniskās ierīces, kuras fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numurus, ko pašvaldība salīdzina ar datubāzi. Datubāzē ir pieejami to transportlīdzekļu dati, kuriem ir iegādāta ilgtermiņa elektroniskā iebraukšanas caurlaide. No 1.aprīļa arī vienreizējo, ar mobilo sakaru starpniecību iegādāto, caurlaižu dati būs redzami datubāzē.

Ikviens transportlīdzeklis, kas iebrauc pilsētā, tiks fiksēts, un tā reģistrācijas numurs salīdzināts ar datubāzi. Tā rezultātā pašvaldības policijai būs informācija par tām automašīnām, kuras iebraukušas pilsētā bez caurlaides.

Vienreizējās iebraukšanas caurlaides, kas iegādātas caurlaižu automātos, no 1.aprīļa tāpat kā līdz šim kontrolēs pašvaldības policija. Arī caurlaižu iegādes automātus drīzumā uzsāks aprīkot ar tehnisku papildinājumu, kur autovadītājam, iegādājoties caurlaidi, būs jāievada automašīnas numurs. Attiecīgi arī informācija par vienreizējām iebraukšanas caurlaidēm drīzumā pašvaldības policijai būs pieejama elektroniski. Līdz tam kontroli uz vietas nodrošinās pašvaldības policija.

Kivkucāns vērš uzmanību, ka līdz ar elektronisko caurlaižu sistēmas ieviešanu šogad, iebraucot pilsētā bez caurlaides, sods varēs tikt piemērots par visām reizēm, kurās autovadītājs iebraucis pilsētā bez caurlaides, jo pašvaldības policijas rīcībā būs informācija par katru transportlīdzekļa iebraukšanas reizi - to fiksēs videotehniskās ierīces pie iebraukšanas punktiem pilsētā.

"Ja iepriekš sodīt par iebraukšanu bez caurlaides varējām tikai automašīnas apturēšanas brīdī, tad šogad, apstādinot transportlīdzekli bez iebraukšanas caurlaides, mēs redzēsim informāciju par katru transportlīdzekļa iebraukšanas reizi un varēsim piemērot sodu par visām reizēm," uzsver Kivkucāns un aicina transportlīdzekļu vadītājus būt godprātīgiem un ievērot noteikumus, iegādājoties caurlaidi, iebraucot pilsētā.

Vienreizējas iebraukšanas caurlaides maksā divi eiro, savukārt par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā bez caurlaides paredz piemērot administratīvo sodu 50 eiro apmērā. To nosaka Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 12.janvāra saistošie noteikumi par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā jāmaksā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

Lasi vēl portālā iAuto:

 
Visi komentāri
 
Vernons 24.marts 2017 10:09
21 2 Atbildēt

Maisam gals vaļā! Katram no Jūrmalas Rīgā iebraucējam jāmaksā vismaz 5 eiro no katra. Bizness paliek bizness. Kāds ir iedomājies ka auto īpašnieki ir kategorija kuru varēs slaukt.

sviesc 26.marts 2017 22:25
0 0 Atbildēt

tak jau maksaa, un krietni vairaak par 2eur.

tikliidz Rigaa apaturu auto ielas malaa, taa 2iviits aizripo.

viencexperc 24.marts 2017 10:21
5 10 Atbildēt

Aizej pārsūdzi. Tev tur koriši tiesā strādā, palīdzēs.

aigi 24.marts 2017 10:27
5 1 Atbildēt

2EUR ir normāla samaksa par to, ka nav jāmaksā par stāvvietu.

arko2 24.marts 2017 11:00
2 4 Atbildēt

Kāda jēga , ka nav jāmaksā par stāvvietu, kura tajā reizē un vietā kur tev vajag, nav...

iuziite 24.marts 2017 11:38
4 2 Atbildēt

Njā, tiem kas brauc atpūsties, tiem viss ok. Tiem kam omes, mammas ntājās paaudzēs tur dzīvo, ja, piemēram ome jāved pie dakteriem uz Rīgu, jo Jūrmalas slimnīcā viss nav pieejams, tad dienā vismaz 4 eur jāatstāj :/

kasinsh79 24.marts 2017 16:58
0 0 Atbildēt

Nekādu problēmu tik un tā.

Vēl risinājums (es tā savulaik darīju) - deklarēties pie omes, automātiski tiec pie caurlaides uz gadu par nieka 5 eur :)

iuziite 24.marts 2017 20:18
0 0 Atbildēt

Protams, ja omi apciemo 1x gadā, tad nekādu problēmu. Un ja omei kupla ģimene, tad visiem piedeklarēties Jūrmalā? Bulšits. Normāla caurlaižu sistēma bija pirms tam, kad iebraukšana bija uz 24h, kaut vai 12h

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti