Vācijā no 1.jūnija pazeminās degvielas cenas 26

 

Foto: Pexels.com

iAuto | 21.maijs 2022 12:31

Vācija no 1.jūnija uz trim mēnešiem samazinās enerģijas nodokli degvielai, tādēļ daudzi autovadītāji jau sāk gatavoties „tankšteļļu šturmēšanai”.

No 1.jūnija enerģijas nodokļa likme benzīnam un dīzeļdegvielai tiks samazināta attiecīgi par 29,55 un 14,04 centiem litrā. Līdz ar to vajadzētu kristies arī degvielas cenai, vismaz tā cer vairums autovadītāju. Tomēr viss nav tik vienkārši, brīdina vācu izdevums Focus.de – tā kā daudzi autovadītāji nesteidz uzpildīt savu spēkratu degvielas tvertnes gaidot laimīgo datumu, var rasties situācijas, kad uzpildes stacijas nespēs apmierināt pieprasījumu un veidosies rindas. Iespējams, dažās stacijās degvielas var pietrūkt un tās deficīts liks tirgotājiem atkal pacelt cenas, mazinot valdības iecerētā pasākuma efektu.

Degvielas cenas Vācijā par 35 centiem pacēlās jau februārī, bet pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai autovadītāji bija spiesti maksāt aptuveni 2,30 eiro par litru. Šobrīd tās nostabilizējušās aptuveni 1,95 – 2,10 eiro diapazonā.

Izdevums aprēķinājis, ka uzpildot 45 litrus pēc 1.jūnija, autobraucējs var ietaupīt 13,50 eiro pērkot benzīnu un 4,90 eiro, ja iegādāts dīzelis.

 

 
Visi komentāri
 
Latvietis 21.maijs 2022 20:14
12 6 Atbildēt

Bet mūsējie tieši pretēji, pacels.

pareizi 21.maijs 2022 21:08
6 6 Atbildēt

tev varbūt ir cits plāns kā izvairīties no enerģijas krīzes rudenī? Nauda būs vajadzīga n-tajām kompensācijām par apkuri, praktiski visiem padomjlaikos strādājušajiem pensionāriem, kas dzīvo ar plus mīnuss 350 eiro pensijām, pieskaiti invalīdus, maznodrošinātos un dzīves neveiksminiekus, kam nebūs nekādu izredžu samaksāt par siltumu

msh 21.maijs 2022 23:31
3 1 Atbildēt

Vai šis ir "plāns kā izvairīties no enerģijas krīzes rudenī"? Nopietni?! Tu esi stulbs vai tikai izliecies? Tātad, īss izskaidrojums tev par to ko dara lieli nodokļi. Pirmkārt, žmiedz nost tos, kuriem atmetīs kaut kādas nelielas kompensācijas. Otrkārt, dod iemeslu tiem, kam naudas vairāk, iepirkties ārpus Latvijas, tādējādi arī izvairoties no tiem nodokļiem. Gala rezultātā ir tikai mīnuss par kuru var priecāties tikai kārtīgs padomju cilvēks, saucot "Urā, buržuji maksās vairāk!". Nebaidies, buržuji izvairīsies, maksāsi tu, un pie viena politiķi uzvārīsies - bet no tavām nodokļos un inflācijā pārmaksātajām 100 eirām tev pabalstā atmetīs atpakaļ 10 eiras, par kurām tu sajūsmā plaukšķināsi rociņas.

Aleks 22.maijs 2022 1:39
20 36 Atbildēt

Normāls variants būtu atcelt sankcijas un iepērkt resursus pa adekvātam cenām

felix65 22.maijs 2022 8:48
25 1 Atbildēt

Nu jā, lai tik rašisti piebeidz Ukrainu un tad jau pienāks arī mūsu kārta. Nē, vecīt, to maucību, kura saucas KF ir jāpiebeidz līdz galam, lai viņi dzīvotu akmens laikmetā un vairs neapdraudētu pasauli. Par to es esu gatavs maksāt.

Skela 22.maijs 2022 9:02
9 1 Atbildēt

Aleks, pameklē putina runu no decembra - tur viņš skaidri pateica, ka atnāks arī pēc tevis, paskaties kaut ko citu ārpus RU TV un tu sapratīsi, ko RU armija dara Ukrainā, kur paliks tava veļasmašīna, sieva un ķemertiņpods. Putins vēl nav mūs "atbrīvojis" tikai tādēļ, ka ir tās sankcijas, ieroču piegādes un cita veida psalīdzība UA.

MMX 22.maijs 2022 12:18
7 0 Atbildēt

hehe, kā jau te biedri saka pirkt no Krievijas pa "adekvātām cenām" noteikti ir pareizais virziens... ja dzīvo Francijā. Vienīgais iemesls kāpēc mēs šobrīd netiekam denacificēti ir tas, ka Ukrainu nesanāca ieņemt pa 3 dienām. Pēc tam būtu bijusi Moldova un tad mēs. Mūsu interesēs šobrīd ir vispār uztaisīt visus iespējamos embargo un kaut vai bērza finierklučus malkā kurināt, nekā sponsorēt Krievijas armiju, jo atšķirībā no vecās Eiropas mēs esam uz potenciālās frontes līnijas.

Un par NATO aizsardzību runāsim, kad šeit tiešām izvietos kaut kādus pastāvīgu kontingentu, nevis pāris tūkstošus karavīru. Ja Ukraina tiešām būtu kritusi 3 dienās, tad tie 100K karavīru+Baltkrievi+piespiedu kārtā mobilizētie ukraiņi jau stāvētu pie mūsu robežām.

msh 22.maijs 2022 15:21
3 4 Atbildēt

Mēs netiekam denazificēti tāpēc ka ar vienu Ukrainu pietiek lai sataisītu pietiekamu ļembastu un uz vienu Latviju amerikāņi nevarēs pietiekami uzvārīties tirgojot bruņojumu. Tā visa ir kaut kāda aizkulišu darījumu bīdīšana, kur rezultātā ir cirks un farss ar īstiem bojāgājušajiem. Nebaidies, Krievijas armiju tu sponsorēsi - vienīgi tu to darīsi par trubultu cenu, jo procesā uzvārīsies kāds viduseiropas vidutājs kas tev to Krievijas gāzi pārdos.

MMX 22.maijs 2022 22:37
4 0 Atbildēt

Nu ja amerikāņi gribēja uzvārīties ar bruņojumu, tad viņiem pagaidām sūdīgi sanāk, jo no pašas ASV Ukrainas karā ir tikai Switchblade, Stinger un Javelin, pārējais ir briti (NLAW, Starstreak, Brimstone, M777), Vācija (Panzerfaust 3 un vēl viena AT sistēma, PzH 2000), Zviedrija (Carl Gustaff), Francija (Prettanku raķetes, CAESAR haubices), Polija (pašu ražotās pretgaisa un prettanku sistēmas), Slovākija (Zuzana un raķešu artilērijas sistēmas (tipa GRAD, bet uz Tatra bāzes), Turcija (Bayraktar), visticamāk visu pat neatceros. Kaut kā stulbi sarunāt ar krieviem karu, kurā visai pasaulei nodemonstrēt Eiropas ieročus darbībā pārvēršot lūžnos krievu tehniku. Ahujennais bizness, vieni plusi abām pusēm.

Un nākamais svarīgais jautājums - nafig man vispār šobrīd būtu jāsatraucas par gāzi? Vai pie gadiem ilgās kliegšanas par to, ka krievi nāk nevajadzēja visiem apkures katliem būt ar rezerves šķeldas degļiem? Kāpēc pa TV runājot par škeldu, kaut kāds mežu specs stāsta, ka principā jau to škeldu salasītu tā ka visiem pietiek, risinājumi ir, tikai šķeldotāju pasūtot šodien varēs saņemt pēc 12 mēnešiem? Tātad risinājums tuvās nākotnes problēmām visu laiku ir bijis, tikai Krievijas gāzei labāks lobijs, par ko ar savu maku ir balsojuši gan biznesi, gan iedzīvotāji, gan valsts. Var jau saprast gāzes truba tomēr patīkamāka par šķeldas vai granulu kaudzi, bet tad rudenī būs vien jāsaņemās un jāmaksā tai pašai viduseiropai.

Un par pašu maksāšanu viduseiropai par krievu gāzi - labāk tā nekā dot iemeslu ES un NATO šaubīties par to, kurā frontes pusē esam. Vecās Eiropas valstu reakcija Ukrainas kara sākumā un kara sākumā pie mums dislocētais karaspēks (bez nopietnas pretgaisa aizsardzības) manī nevieš baigo pārliecību, ka kāds mūs te reāli vēlas aizstāvēt. Kad šeit būs kaut vai neliela NATO bāze, kurai piekabinātas 1-2 Patriot baterijas, tad arī varēsim kaut ko sākt sapņot par Krievijas atbalstīšanu pa tiešo.

msh 23.maijs 2022 2:14
1 4 Atbildēt

Par uzvārīšanos, tas tāds minējums. Viennozīmīgi bez Baidena palīdzības Putinam nebūtu arī nekāda kara Ukrainā - atliek tikai cerēt ka tas kariņš ir noorganizēts tikai kaut kādu amerikāņu interešu bīdīšanai, nevis globālistu uzdevumā vēl vairāk izjaukt pastāvošo pasaules kārtību.

Par gāzi tev jāsatraucas jo sauklis "krievi nāk!" visus šos 30 gadus ir ticis izmantots lai piesaistītu lohu balsis. Arī šobrīd; ļoti uzskatāmi pie varas esošie politiskie līķi ir tikuši reanimēti tieši ar smuki izspēlētu "krievi nāk!" kārti.

Par pēdējo rindkopu - nesmīdini. Labi, tu, kā redzams, esi bagāts un esi spējīgs maksāt otkatus mūsu politiķiem un viņu rietumeiropas čomiem, lai mēģinātu kaut ko nodemonstrēt [kas citiem tāpat pie dirsas] - lielākā mūsu valsts daļa gan nebūs. Un par to "kāds mūs te reāli vēlas aizstāvēt" - tev pilnīga taisnība - ja jau var uzorganizēt kariņu Ukrainā, ja no tā būs labums, atdos arī mūs.

MMX 23.maijs 2022 9:34
1 0 Atbildēt

Pie visa bardaka, kas šobrīd notiek ir skaidri redzams, ka pat ja kaut kas bija sarunāts, tad šobrīd tas vairs nav svarīgi, jo visos līmeņos pasākums ir aizgājis šķērsām. Meklēt sazvērestības teorijas brīdī, kad pašiem ir sūdi pāri galvai ir diezgan bezjēdzīgi.

Un ko lohi, sabalsoja "krievi nāk" partijas un paši sev gāzes katlus salika? Atkal valdība vainīga pie tā, ka pilsonis vai pašvaldība negribēdami domāt mazliet tālāk par 1-2 gadiem paņem ērtāko nevis drošāko risinājumu vai vismaz nerezervē alternatīvas gāzei? Par to, kā tiek iegūts siltums vidējam pilsonim blokmājā vispār bija pilnīgi pofig līdz pagājušā gada rudenim, kad sākās cenas pieaugums. Līdz ar to nevajag man šos stāstus par nodevīgo valdību brīdī, kad gāzes katli ir sakrāmēti pa labi pa kreisi, un pašu koksnes resursi tiek izvesti uz Zviedriju, jo vietējais tirgus ir par mazs.

Bagāts īsti neesmu, bet kamēr katrs pilsonis, zināmu drošības risku dēl, nevar tikt pie triecienšautenes un organizēt teritoriālās aizsardzības vienības, tikmēr kādam ir par to jumtu jāmaksā. Un to vai mūs atdos noteiks tikai tas cik liels ārzemju kontingents šeit atradīsies un cik ieinteresēti paši būsim neatkarības noturēšanā. Ja pirmajās nopietnajās kaujās armija metīs plinti krūmos, tad neviens NATO te par mums nekaros. Šis princips nav mainījies kopš 1. pasaules kara - gribi neatkarību, tad pierādi vispirms ar savām asinīm. NATO tikai samazina uzbrukuma iespēju kā tādu, bet sūdu gadījumā viscītīgāk tāpat būs jākaujās pašiem.

msh 23.maijs 2022 13:09
0 2 Atbildēt

Visos līmeņos aizgājis šķērsām? Tu nu gan esi optimists... Pirmajā variantā, ka tā ir tikai Putina sazvērestība ar amerikāņiem, vienīgais kas varētu būt nedaudz sagājis šķērsām būtu Putina plāni. Bet ja ir otrais variants, tad viss notiek precīzi kā vajag - inflācija, piegādes ķēžu problēmas, dārga pārtika, dārga degviela utt. Vai tu neesi pamanījis kā krievu armija cītīgi bojā savu tēlu, bliežot pa kultūras namiem un slimnīcām ar raķetēm? Tā var darīt tikai tad, ja mērķis ir radīt barbaru tēlu - nu tas pieņemot ka paši Ukraiņi šādam nolūkam pa tām savām ēkām nešauj [100% drošs te nevar būt par neko] - neba Putins būtu tik stulbs ka nesaprastu ko mūsdienās valsts tēlam starptautiski nodara viģiki un bildes ar šādiem gājieniem - būtu tie tikai pārlieku azartiski armijas komandieri, tos jau sen būtu apvaldījusi pavēle no augšas.

Par kādu jumtu tu te murgo? Jumts - tas būs dažiem kadriem sešsimtais mersis - tu maksāsi trubultu cenu par gāzi [vai par pakalpojumiem kuros tā būs iesaistīta], bet starpību starp Krievijas cenu un mūsējo rietumu cenu sadalīs daži darboņi te, un daži rietumos. Bet ja nāks krievi iekšā, nebaidies - tie sešsimtie merši pirmie aizšaus prom, nebūs kā tu esi iedomājies - ka krievus ar tiem sešsimtajiem meršiem brauks nost. Bet to vai mūs atdos noteiks Maskavā vai Vašingtonā, vai kādā citā tālā galvaspilsētā - nu ja tu un vēl daži simti pretosities cītīgi - uzlaidīs jums dažas raķetes...

MMX 23.maijs 2022 14:43
1 0 Atbildēt

Es neesmu optimists, bet gan reālists - visa pasaule pamazām virzās uz lielu perestroiku, jo bariņš čiekuru domā nevis par savu valstu interesēm, bet gan reitingiem, personīgo labumu vai arī ir vienkārši nekompetenti dirsēji. Ir viegli sev iestāstīt, ka viss ir sarunāts, jo tas vismaz nozīmē, ka viss tiek kontrolēts, ir kāds plāns un ko tad es maziņš cilvēks.

Diemžēl plāna nav - visi peld lai pēc iespējas noturētu savas siltās vietās, vai lai vismaz varētu tajās atgriezties. Jo pēc tā, ko redzu vai nu šis ir debīlākais plāns, kāds redzēts, vai arī notiek pliks oportūnisms. Ja amerikāņi visu bija saplānojuši, tad kāpēc kara sākumā pašiem degvielas cena aizgāja debesīs čakarējot demokrātu reitingu? Nevarēja laicīgi kāpināt naftas ražošanu? Sadirsties ar kaut kādu arābu princi pirms kara arī bija plānā? Tip lai tie arābi tagad vairāk nopelna?

Kāpēc līdz lendlīzei pagāja mēneši? Arī sarunāts, lai procesu pagarina vēl ilgāku? Sarunāja arī to, ka Baķkam taisās sankcijas samazināt lai graudus var izvest no Ukrainas?

Kā Putinam - Specoperācija norit pēc plāna, tik neviens nezin kāds ir plāns.

Ā, tātad mēs esam tajā līmenī, kad ukraiņi iespējams šauj pa sevi... ar Iskanderiem? Un uz Azovstaļ rūpnīcas balto fosforu arī ukraiņi meta? Mariopoles teātri arī ukraiņi bombardēja? Video no Bučas varbūt arī iestudējumi? Un zaudējumu krieviem kar, atvainojos, specoperācijā, arī vēl praktiski nav tāpēc ka vienas vienīgas uzvaras? Krievu korespondenti, kas rāda kadrus, kuros armija iznīcina pilsētas infrastruktūru arī ir plānā vai tie vienkārši ir ārzemju aģenti?

Es par politisko jumtu un atbalstu sankcijām runāju, kā jau rakstīju augstāk, ja visi patrioti gāzes katlu vietā būtu ņemuši koksnes katlus, attīstījuši saimniecību un lobējuši to jautājumu uz augšu mums te nebūtu kādam 600tie merši jāsponsorē. Otrais - vai tad tiem meršiem nebija jābūt viduseiropā, augstāk tak runājām, ka gāzi pirksim no turienes?

Maskava 2021. gadā bija 11. vietā pasaules ekonomikā, šobrīd vēl zemāk. Drīzāk Vācija (4. vieta) vai Lielbritānija (6. vieta) var uz mums pieteikt pretenzijas ja jau ejam virzienā ka neko nelemjam. 7. ir Francija, gadījumā vēlamies kodollielvalsti. Skatoties no ASV viedokļa es pat īsti neredzu jēgu par kaut ko vienoties ar valsti, kuru vari iesankcionēt viduslaikos.

Nu Ukrainai katru dienu laiž raķetes un neko, pretojas. Ja gribās uzreiz padoties, tad varbūt nevajag sevi mocīt, vienmēr drošāk ir jau laicīgi pārvākties uz potenciālā iebrucēja teritoriju un ieņemt labākās vietas.

msh 23.maijs 2022 18:46
1 2 Atbildēt

Jā, pasaule tiek virzīta uz pārmaiņām - bet plāns ir, nebaidies - globālistu plāns. Ja tev šķiet ka doma sagraut pastāvošo iekārtu ir slikts plāns, tad neaizmirsti ka tieši tādā veidā radās PSRS - saglabāt esošo kārtību tik samainīt krāsas un elites var tad, ja aizmugurē stāv nepārvarams spēks, teiksim, pāris miljonus liela sarkanā armija - ja sazvērnieki ir tikai simtos vai tūkstošos skaitāmi bet tiem ir piķis, jārīkojas savādāk. Pie tā kas notiek pasaulē es nemaz nebrīnos ka daži pazīstami kristieši tic ka mēs pieredzēsim Jēzus otro atnākšanu, un tas arī pilnīgi liekas reāli - jo tas, kas lasāms Jāņa atklāsmes grāmatā diezgan smuki līmējas kopā ar globālistu plāniem - ja neskaita to ka viņu plānos neietilpst ka pēc divus gadus ilgas vispasaules valdīšanas viņi lidos sēra jūrā un otrreiz uz zemes atgriezīsies Jēzus Kristus...

Augstas naftas cenas ir lieliska iespēja dot tam pašam Putinam nopelnīt priekš kara. Par ASV iekšējajām lietām neuztraucies - pirmkārt, demokrāti tur sēž pietiekami labi - otrkārt, gluži tāpat kā pie mums sociķi ir saskrūvējuši akcīzi, to kā reiz arī ASV demokrāti vēlas, un ir par to runājuši jau sen - nesen lasīju - diezgan zīmīgi ka šobrīd, kad ASV degviela maksā bik virs pieciem zaļajiem par galonu, kaut kādi benzīntanki jau atjaunina sūkņus lai tie spētu parādīt divciparu cenas KAD tādas būs... Kāpēc līdz lendlīzei divi mēneši? Vai iepriekšējā bija uzreiz, 1939. gada septembrī?

Par krievu zvērībām Ukrainā - tu laikam esi palaidis garām ka vienīgais ieguvējs no tā visa ir tikai ukraiņu vadība. Kāds labums krieviem iebliezt ar raķeti pa kultūras namu vai slimnīcu? Iztērēta raķete, kas bišķi maksā, un slikta publicitāte. Ja tur vēl kaut kādu karavīru zvērības virspavēlniecībai būtu grūti novērst, tad bezjēdzīgu šaudīšanos ar raķetēm mierīgi - bet tas nenotiek. Tātad, vai nu krievu vadībai vajag radīt sliktu tēlu sev, kaut kāda iemesla dēļ, vai arī tie ir Ukraiņi paši, jo katrs tāds atgadījums tiek labi izreklamēts - protams, varbūtība šīm iespējamībām ir 90/10, ja ne pat 95/5, bet nu tomēr...

Par gāzes katliem - es pilnīgi saprotu tos, kuri tādus izvēlējās kamēr tas bija lēti. Ir taču bišķi starpība - vai tev kaut kādā palīgtelpā pie sienas ir neliels skapis, vai tomēr apkures katls, un ja šķelda vai granulas, tad arī bunkurs - un neatkarīgi no tā, vēl kaut kur malkas šķūnis un kaut kas tāds - un ar to visu jāčakarējas.

Par viduseiropas meršiem - jā, gan jau būs. Izteikšu minējumu ka princips būs elementārs - mūsējie nepirks Krievijas gāzi par rubļiem "lai neatbalstītu agresoru"/whatever, bet tā vietā par daudz dārgāku cenu pirks no vidutāja, un starpību sadalīs vidutājs un mūsējie.

MMX 23.maijs 2022 23:07
1 0 Atbildēt

PSRS radās laikā, kad uz cilvēkiem strādāja mērķtiecīga ideoloģija un bija redzams kaut kāds kopējs mērķis. Pie mūsdienu informācijas pieejamības viss ko visādi globālisti, putinisti un visi citi darboņi var iegūt ir īslaicīgs nelielu tautas grupu atbalsts. Vidējam Eiropas, ASV un Āzijas pilsonim sen jau ir diezgan pofig uz to, kas notiek apkārt un viņam vairs nav ticibas kaut kādai lielākai nākotnei. Paskaties tos pašus krievus - ar muti visi ir patrioti, bet kā piedāvā mobilizēties tā uzreiz ir "nu džeki, es jau nē".

Tas ko es šajā visā redzu ir Romas impērijas krišana - dzīvojam tik labi, ka sākam ar huiņu nodarboties un vienkārši izmirsim, jo nav jau nekā tāda kā labā baigi censties.

ASV degvielas cenas ir radušās no naftas cenas pieauguma un ASV valdības kovidnaudām, un visticamāk celsies vēl jo inflācija tur vēl tikai sākas. Iesaku papētīt pašu ASV ekonomistu teikto par šo situāciju, daudzi lielie finansisti jau kopš pagājušā gada beigām gaida, kad tas pipec beidzot iestāsies, jo reizē pastāv riski kreditēšanā, liels skaits darbinieku atstāj darbavietas un atsakās meklēt jaunas, vienkārši samazinot savas vajadzības, algas arī stagnē.

Tātad propogandisti, kas lielijās ar to, ka sabombordējuši Mariopoles teātrī esošo Azov bāzi ir ārzemju aģenti un izplata viltus ziņas? No Azovstaļ rūpnīcas izvestie civilie, kurus rādīja pa krievu propogandas kanāliem, bet par kuriem sākumā teica, ka viņu tur nav, arī ir kaut kādi aktieri? Labi, es piekrītu, ka ukraiņi kaut kur piepušķo, bet pēc krievu piedzīvojumiem Sīrijā, Afganistānā un Čečenijā, pateikt ka ukraiņi iespējams paši sevi bombardē jau ir līmenis. Tas ka pasaule jau gadiem piever acis uz krievu kara noziegumiem nenozīmē ka to nav, pie tam krievi pat vairs necenšas tos slēpt. Paskaties uz krievu tehnikas stāvokli vai kaut vai neatkarīgu avotu fiksētajiem krievu zaudējumiem - domā virspavēlniecībai piš ko par viņiem domā ārzemēs? Ukraiņu tehniku un labību no okupētajiem reģioniem ved prom propogandistu kanālu klātbūtnē, tak tur visiem jau sen ir pofig ko par viņiem domā, jo pārfrāzējot vadoni: "a kur ir jūsu pierādījumi"? Es skatos abas frontes puses, līdz ar to šitās leģendas par to ka ukraiņi bombardē paši sevi pietaupi kādam citam. Tagad es no abām frontes pusēm dzirdu baumas, ka FSB krievu pusē jau ir padalījuši krimināllietas par kara noziegumiem, visticamāk gatavo augsni lai ir kadri, ko nodot tribunālam, līdz ar to nav gluži tā, ka augstākā vadība nav lietas kursā.

Nu bet ja gribam ērtāk situācijā, kad paši to gāzi neiegūstam vajag būt gataviem šādām situācijām. Mums pieredzes trūkst sadarbībā ar Gazprom? Tas ka lietuviešiem pēc gāzes termināļa uzcelšanas samazinājās cena no Gazprom nekādus secinājumus nelika izdarīt? Kad 90tajos vai 2000 gadu sākumā maksājām gandrīz augstāko cenu Eiropā arī neļāva izdarīt secinājumus? Somus rekur atslēdza no gāzes un? Un nekas, lietuvieši un poļi rekur paši slēdzas nost, laikam jau visi plāno kaut kā tos galus tāpat savilkt un ja mūsējie laicīgi beigtu kaut ko kasīt kabatās un gaidīt ko Savickis teiks, tad varētu tam poļu/leišu protestam vēl Inčukalnu pieslēgt tādā veidā vispār atrisinot problēmu.

msh 25.maijs 2022 1:36
0 0 Atbildēt

Pirmā rindkopa - tu to nopietni? Tu laikam dzīvo kaut kādā sapņu pasaulē ja neredzi kā galēji kreisi politiķi sagādā sev elektorātu. Viss kas ir nepieciešams - cilvēki kas negrib vai nespēj sev normāli nopelnīt iztiku un kas grib sēdēt uz pabalstiem. Tāpēc arī notiek rietumu kolonizācija ar trešās pasaules valstu imigrantiem - kad tie naturalizēsies, tie, un viņu bērni, nospiedošā vairākumā būs stabili kreiso vēlētāji. Attiecībā par Krieviju - tāds sūdīgs piemērs - ir diezgan loģiski ka nospiedošais vairākums krievu nevēlas karot pret Ukrainu situācijā kas nav aizstāvēšanās pret Ukrainas iebrukumu Krievijā.

Par ASV degvielas cenām tev ir daļēji taisnība - bet tikai daļēji. Neaizmirsti ka cenas tur ir dažādas, pa štatiem, politiķu politikas dēļ - un kā reiz Kalifornijā komunistu dēļ tās ir visaugstākās.

Tas ka krievi savos telekanālos lielās ar [visdrīzāk izdomātiem] panākumiem ir tikai loģiski, pie tā kas iet ārzemju kanālos, kaut ko tak vajag pretī likt...

Kādām situācijām mums jābūt gataviem - tādām kā tagad, kad dārga gan gāze, gan koksne? Tu laikam esi aizmirsis ka mēs nedzīvojam uz salas un bez tirdzniecības - malkas cenas kā reiz arī vismaz daļēji nosaka pasaules cenas - vienīgais veids kā vari būt pārliecināts ka malkas apkure būs lēta - ja tev ir pašam savs mežs. Šogad ir interesanta aina - mana darbavieta papildus materiāliem vietējajiem tirgo malku - par cenu kas, cik noprotu, ir zema - līdz šim gadam bija 100 eiras par divasīgo traktora piekabi ar mērenu kaudzi. Ar šo gadu pacēla uz 150 - ar visu to parādījās neapmierināms pieprasījums [atgriezumi un nederīgi nomaļi mums ir tik, cik to mums ir], tik neapmierināms ka mans priekšnieks atsakās līdz jūlijam pierakstīt rindā, jo vispirms tā jāizpilda - un prognozē ka gan jau īpašnieks pacels cenu uz 200 - jo ostā apaļa malka maksā 60 kubā. Mans Lietuvas brālēns stāstīja ka viņa sievastēvs nesen pirka malku no kaut kāda darboņa - pirka pa 50e berkubā, un jau gribēja prasīt 55. Vārdu sakot, ja tev nav savs mežs, tad uz malku tev ar savu latvieša maciņu nāksies konkurēt ar zviedriem un vāciešiem kuriem maki ir biezāki. Ja mežs ir, tad, protams, jau ir stipri savādāk, gan malkas, gan materiālu ziņā.

MMX 25.maijs 2022 18:34
0 0 Atbildēt

Viņi sagādā sev elektorātu no slaistiem un visādām marginālām grupām un kas notiek tālāk? Labi, ievelk vēl bēgļus, lai par viņiem balso, tiek kaut kur pie varas, un sākt vilkt nāsī piķi. Visi šie mūsdienu kreisie, jaunie komunisti, visādu apspiesto aizstāvji ir pliki dirsēji, kuru mērķis nav mainīt pastāvošo iekārtu, bet gan nodalīt naudu savām vajadzībām. Viņu interesēs ir tieši saglabāt esošo situāciju, kad ir iespējams kliegt par apspiestību, vienlaikus sūcot naudu caur visādiem fondiem, jo nevienam nav ideju kā to naudu nopelnīt. Paskaties to pašu situāciju ASV ar viņu BLM protestiem. Cik tur sākumā izskatījās briesmīgs protests, tik tagad jau pilnīgs cirks ar korupcijas skandāliem, Ntajiem vadoņiem, noziedzības uzplaukumu, un biznesa un darbaspēka migrāciju prom no demokrātu štatiem.

Ja tas nospiedošais vairums krievu nevēlās karu, tad viņus kaut kā nedzird, pie tam nevēlas karu un vēlas atgriezt Ukrainai Donbasu un Krimu ir divas dažādas lietas. Lavrovs arī saka, ka Ukrainai nav jākapitulē, tikai jābeidz pretoties.

Krievu propoganda savos video pat pašas darbības rāda. Mēs šeit nerunājam par tiem kadriem, kad kaut kur Donbasā meklē sprādzinu pēdas 10cm dziļās bedrēs, bet gan par brīžiem, kad tikko pa Mariopoli atstrādā krievu Grad, un uz jautājumu kur šāvāt kareivis atbild - nezinu, kaut kur tajā virzienā. Ukraiņi sekojot krievu propogandistiem pat noslēpto tehniku meklē.

Problēma ar kurināmo koksni ir tāda, ka lielākoties valsts un pašvaldības sēž uz gāzes, attiecīgi koksnes tirgus dzīvo savu dzīvi un visticamāk tā īsti neviens pat nezin cik daudz koksnes reāli izlietojam apkurē, jo pietiekami daudz tās pašas malkas tiek tirgots vispār bez nekādiem papīriem. Ekseļa karotājiem valsts iestādēs viss kas nav uz papīra neeksistē, attiecīgi ja nav oficiāla patēriņa nav jēgas iespringt un ieviest kaut kādus kompensācijas mehānismus vai spriest par cenu fiksāciju un/vai izvešanas aizliegumu. Ja valsts tos pašus TEC apkurinātu ar koksni, tad tur uzreiz būtu gan iepirkums, kas garantētu darba apjomu kādai firmai, gan arī ļautu runāt par kaut kādu citu atsauces ciparu izņemot tirgus cenu Eiropā. Šobrīd principā malkas cenas ir līmenī "pa cik gribu pa tik tirgoju" un ir atkarīgas no paša pārdevēja godaprāta un vietējās konkurences. Kaimiņam šogad notirgojām pa 35Eur/kubā, apkārt klīda runas arī par 60eur.

msh 26.maijs 2022 0:23
0 0 Atbildēt

Kas notiek tālāk? Tālāk notiek pakāpeniska valsts iedzīvotāju pārveidošana par tādiem slaistiem un strādāt negribošām grupām. Paskaties, piemēram, uz Zviedriju - kur pāris gadus atpakaļ Ritvars Eglājs no viņu statistikas izvilka ka tur ir 69% zviedru [un Latvijā 63% latviešu] - valstī kura nav tikusi okupēta un kolonizēta un kura neatrodas uz migrantu plūsmas, bet kur tikai valdība nepilnus 40 gadus atpakaļ izdomāja atmest durvis vaļā migrantiem - lieki teikt ka imigranti ir jaunāki un ar augstāku dzimstību nekā zviedriem, pārējo izdomā pats. Tieši tā pati aina citur rietumeiropā un citās rietumu valstīs. No politiskā viedokļa apmēram tas pats kas būtu ja mūsējie politiķi katru gadu ievestu pa 5k prokremliski noskaņotu krievu no Krievijas.Bet tevis pieminētie korupcijas skandāli ir dabiski - kur apgrozās cilvēki kuru mērķis ir vara savtīgos nolūkos, tur korupcija ir neizbēgama.

Pie mums arī nospiedošais vairākums ir pret kovida cirku - varēja viņus sadzirdēt? Nevarēja. Esi pārsteigts ka Krievijas opozīciju grūti sadzirdēt?

Brīvā tirgus likumi ir neizbēgami - ja valsts un pašvaldības iestādes vēl papildus iepirktu šķeldu, tas tikai novestu pie vēl augstākām cenām lielāka pieprasījuma dēļ, tas arī būtu viss.

MMX 3.jūnijs 2022 13:55
0 0 Atbildēt

Un kas notiek pēc tam? Cilvēku pārvēršanās par slaistiem un migrantu ievešana ir tikai starpposms tam, ka rezultātā tāpat iestājas visas iespējamās ekonomiskās problēmas. Migranti varbūt ļauj paildzināt to laiku līdz pilnīgai žopai, bet ne izglābt situāciju. Un tas attiecas uz visu Rietumeiropu un ASV. Naviens komunists nav strādātājs - viņi var tikai izdalīt esošos resursus līdz resursi beidzas, tas arī viss. Visi skaistie saukļi par vienlīdzību ir tikai problēmu pārcelšana uz nākotni.

Mums katru gadu ievedot 5k komunistu un iedodot viņiem pilsonības ātri tiktu sasniegts Baltkrievijas līmenis, kad režīms turās uz autoritārisma un krievu naudas un lielākā daļa uzņēmumu ir milzīgos parādos un tikai valsts tiem neļauj bankrotēt. Un viss, kreisā ideoloģija, lai aiz kā tā arī slēptos, nespēj ilgstoši nodrošināt normālu dzīves līmeni.

dzinis 22.maijs 2022 7:30
6 1 Atbildēt

varbūt samazināt ierēdņu skaitu?

2017gads 22.maijs 2022 16:02
1 0 Atbildēt

Bija paris gadu atpakalj mums Shahiste pie finansu stures un tad piemeta dizelim paris centi oie akcizes ar komentaru ka kad tad ja ne tagad kad naftas cenas ir tik zemas mes pieliksim nodokljus dizelim.... un tad bija krokodila asaras ka 2018g neieveleja pie sprices... varbut tagad to pasu teicienu ar kad tad ja ne tagad mes samazinasim dizelim akcizi kaut vai par to ,kad tad.., dalju, man piemeram velesanas tas bus viens no galvenajiem ko atcereties

Psihiatrs 23.maijs 2022 14:30
0 0 Atbildēt

Tev ar galvu nav kārtībā.Tu neprotu domāt.Tu nespēj analizēt

un tu nemaki atšķirt patieso ļaunumu no labā.Mošk nemokies un pakaries?

Aui9

Krokodils 1.jūnijs 2022 12:43
0 0 Atbildēt

Nubet loģiski! Kamēr būs aitas, kuras nepretosies un lies, tikmēr cirps... Jo +5c ir šodien 1.Jūnija, ja salīdzina ar pagājuso nedēļu.

Vācijā pagajuso nedeļ 2.30€, šodien 1.95€... Ta teikt, laikam joprojām mēginam cenu pielīdzināt 'Eiropai' tapēc mēs nedrīkstam PAR VISU CENU samazināt degvielas nodokli! (savādak par ko sev premijas izmaksās?)

wons 22.maijs 2022 22:21
0 0 Atbildēt

Viss vienkārši-jāpievienojas UKR un jaiet uz Maskavu ieviest demokrātiju

Rexx 23.maijs 2022 8:25
0 0 Atbildēt

Ceļoties naftas cenām, ceļās tā degvielas cenas daļa, kurā ir noteikta procentos( pvn, piemēram,). Fiksētā likme paliek, kādā bijusi. Attiecīgi, arī nodokļu ieņēmumi ir plānoti tādai degvielas cenai, kàda bija pirms kara. Šobrīd nodokļu ieņēmumi no t.s. procentu daļas ir kāpuši, bet krities ir patēriņš dēļ augstās gala cenas. Iznākumā, esam, kur bijuši ar cipariem, bet ar klibojošu, piemēram, ceļu būvi, kur naftas produktu izmaksas ir būtiskas.

Mans ierosinājums būtu, līdzīgi kā zemniekiem, citiem sezonas darbiem, piemērot atlaidi degvielas akcīzes nodoklim, lai nebūtu jālasa ziņās par to, ka būs jāpārtrauc darbi dažos ceļa būves/ remonta objektos.

Krokodils 27.maijs 2022 10:43
0 0 Atbildēt

Domājot par „tankšteļļu šturmēšanu”

Vai tad tiešām mūsdienās ir tik grūti nodokļu atvielojuma likumam pievienot vārdu - Rezidentiem.

Respektīvi šai gadījumā vācijas iedzīvotājiem(jauzrāda dokuments ka esi pierakstījies vācu adresē vai vēl labāk pie kases vienkārši janoskenē sava eID karte(Jevropā tak tā ir standartizeta ar visiem datiem) kur sistēmā viss ir ierakstīts ka esi 'rezidents' kasiere salīdzina šo persona apliecinošo dokumentu vai bilde sakrīt ar personu un tad arī attiecīgi cena nometas.)

Nevis tūristi no blakus valstīm brauc un pilda kannās cik vien var jo ir 10..20c/l lētak un gūst privatu labumu radot slogu uz esošās valsts nodokļu maksātaju rēķina.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti