Aicina parakstīties par Latvijas izstāšanos no Otavas konvencijas 20

 
Nozare.lv | 15.janvāris 2024 14:55

Vēlos, lai Latvijai reālistiski izvērtē mūsu militārās aizsardzības stratēģiju un, sevišķi šajos draudīgajos apstākļos, pārskata mūsu dalību Otavas konvencijā, kas paredz kājnieku mīnu izmantošanas aizliegumu. Tas būs būtu efektīvs un pamatots solis mūsu valsts aizsardzībai.

Veiksmīgas parakstu savākšanas gadījumā es iesniegšu šo iniciatīvu Latvijas Republikas Saeimā balsošanai par izstāšanos no Otavas konvencijas (Konvencija par kājnieku mīnu lietošanas, uzglabāšanas un ražošanas aizliegumu un iznīcināšanu: https://likumi.lv).

Latvijas sabiedrība šādi iegūst drošības sajūtu, ka potenciālā agresora uzbrukuma gadījumā var nomīnēt Latvijas robežu. TV24 raidījumā ''Aktuālais par karadarbību Ukrainā" arī majors Jānis Slaidiņš iesaka Latvijai izstāties no šīs konvencijas.

Parakstīties par iniciatīvu var portālā manabalss.lv

Piedalies portālā iAuto.lv diskusijās Militārajā armijas forumā, šeit >>

 

Uz 14.01.2024

Uz 19.01.2024

Uz 25.01.2024

 
Visi komentāri
 
pacifists 15.janvāris 2024 15:36
4 4 Atbildēt

Es gribētu ierosināt, lai Latvija noslēdz miera līgumu ar visām pasaules valstīm.

Kanibaals 15.janvāris 2024 16:18
5 0 Atbildēt

Muahahaa…vēl varētu līgumu ar odiem noslēgt lai tie nekož.

Redz, lai līgumam būtu spēks ir jābūt arī spēka mehānismam. Līgumus var vienpusēji lauzt jebkurā brīdī un ko dos tas līgums.

iAuto 15.janvāris 2024 16:34
7 0 Atbildēt

Kā tieši tas palīdzēs? Ukrainai bija pat parakstīta krievijas apņemšanās aizstāvēt Ukrainu... atteicās no sava kodolarsenāla, re en.m.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum

Hmm 15.janvāris 2024 18:44
1 0 Atbildēt

redzi, tiem tur no austrumiem ir nepārvarāma kāre tevi atbrīvot un nav svarīgi, ka tu to negribi, svarīgi, ka viņi to grib un viņi to gribēs tik ilgi, kamēr viņiem kāds kārtīgi nenotīrīs degunu. Pagaidām vi'mniem tas izdodas gana labi, jo rietumi tās briesmas vēl nav sapratuši, rietumiem šķiet, ka atbrīvotāji līdz viņiem netiks, taču tur austrumos tā nedomā - tur valda uzskats, ka raz ģed došol do berļinu, tad arī viņi daiģot.

Ezis UK 15.janvāris 2024 16:32
0 0 Atbildēt

Gribētu,lai to kurš Kremļa uzdevumā atbruņoja zemesardzi iespundē uz gadiem un atgriež ieročus zemesargiem.Karš taču parādīja cik viņu darbiba ir efektīva.Vēl Stingeri derētu pierobežā,tas būtu ļoti būtisks atspaids.Mīnas ir laba lieta protams,bet zemessardzes vīri ir ļoti bītiski.Ja protams ļaus ieročus,tagad diemžēl viņi ir viegls medijums.hkin

Viss 15.janvāris 2024 17:46
2 1 Atbildēt

tas ir pupu mizās.  Pret to iespējamo masu, būtu vajadzīgs lai visi LV veči būtu bruņoti z/s un vēl no katras EU valsts jāizvieto 10-20 t kontingents.  Vienīgais garants ir spēja dot nekavējošu triecienu pa uzbrucēja teritoriju.

wons 15.janvāris 2024 16:50
1 0 Atbildēt

Vajadzētu gan parakstīt

Kanibaals 15.janvāris 2024 23:29
0 0 Atbildēt

Ko dod, ka esam izstājušies, ja kaimiņš nomīnēs mūsu zemīti ka nemetās.

BMW 16.janvāris 2024 9:32
4 0 Atbildēt

Kāpēc tikai mīnas? Kur tad palika kasešu munīcija un fosfora bumbas? 

Mīnas ir efektīvas ne tikai pret iebrucēju, bet arī pret savējiem, jo sevišķi pēckara periodā! Paskat cik daudz traktoristu ukarianā gājuši bojā, jo apstrādājot laukus uzbraukuši uz mīnām atbrīvotajās teritorijās! Un tās ir Ukraiņu mīnas, kas bija paredzētas Krieviem.

BMW 16.janvāris 2024 10:04
1 0 Atbildēt

Ja paskatāmies reālistiski uz situāciju un piemēram Ukrainas scenāriju, tad jāsaka, ka paldies dievam, tās krievu ordas aizbrauca Ukrainas, nevis Baltijas valstu virzienā. Visi LV stingeri tika nodoti Ukraiņiem un pat ar to neizdevās novērst desanta izsēšanos Hostomeļas lidlaukā. Ar visiem Latvijas nodotajiem Javelin un Carl Gustav prettanku ieročiem neizdevās apturēt kolonnas, kamēr tās sasniedz Dņepras upi. Ja tās pašas kolonnas brauktu pa šoseju no Baltkrievijas, Krievijas un Igaunijas robežas puses, kājinieku mīnas neko nelīdzētu, tanks ietu pāri paukšķēdams.

Mums vajag kā minimums miljons dronu, lai to ordu ja ne sakautu, tad kārtīgi paplosītu.

WALA 16.janvāris 2024 10:31
2 0 Atbildēt

Kas, kas bet mīnas ir idiotisks izgudrojums, tik tas ka lētas , pēc tam pēc tāda kara ar mīnētiem laukiem tās ir mega galvas sāpes civilajiem ... 

Armijai patiesībā tās mīnas ir dziļi pie kājas, apies vai arī ar specteniku "uzraus gaisā" ...

0pis 16.janvāris 2024 11:11
0 2 Atbildēt

Vaņkopitekiem tās mīnas sagādā lielus tehnikas zaudējumos. Gan Avdiivkā, gan citur, pat Krinkos ar droniem saliek mīnas, tanks vai bampers uzraujas un pēc tam droni jau nopucē līdz oglītes stāvoklim.

Ja tev ir brīnumierocis, kas ukraiņiem palīdzēs neizmantot mīnas - droši sazinies ar UA armijas štābu. Tas gan neatturēs krievus no mīnus izmantošanas. 

Tas, ka zeme paliek piedirsta ar nesprāgušām - nu, še tev medālis, kapteini Acīmredzamība 👍

Zapte 16.janvāris 2024 13:18
3 0 Atbildēt

Tu laikam neatšķir kājinieku mīnas no prettanku mīnas! Kājinieku mīnas( tā sauktās lapiņas) izkaisa ar Tornado raķešu sistēmām plašās teritorijās, tāpat kā kasešu munīciju! 

Tankam kājinieku mīna neskādē, bet bērnam norauj kāju līdz celim!

Njaa 16.janvāris 2024 12:05
0 1 Atbildēt

Tikai 1400 paraksti - turpinam dzīvot ar rozā brillēm - kā teica viena krievu tantiņa "Putin samij horošij čelovek - sa vsemi družit, vsem pomogajet, vseh spasajet, a eķi ukrainci...koroče fašisti "

Paraksts 16.janvāris 2024 13:20
0 0 Atbildēt

Kā tieši kājinieku mīna apturēs gaisa desantu, vai bruņutehnikas vienības!? 

Labāk paraksties par HIMARS raķešu iegādi, patriot pretgaisa sistēmām un dronu armijas izveidi!

DNS 16.janvāris 2024 13:22
0 0 Atbildēt

Vajadzētu programmējamas mīnas, kas saož urļiku un sprāgst tikai zem urļika kājām!

ZZZZ 16.janvāris 2024 12:49
0 0 Atbildēt

Jēkabs 16.janvāris 2024 14:12
0 0 Atbildēt

Sveiki .protams tas vis tāds teātris  Bet ko tas dos  Variants protams tiem kas ražo kara munīciju  ..Viņi to saražos un būs peļņa   Nu ko lai saka mazliet nauda,,,  Bet no militāra viedokļa nu ne visai  Ir taču paņēmieni ka pārvarēt tos mīnu laukus  Man personīgi vienalga Lai spriež  Un pēdējais KRIEVI kā tādi vel ilgi  nenāks uz LATVIJU ar savu ARMIJU  Un vai vispār nāks Viņiem ir daudz lietas par kurām ir jādomā tur  Tatad vienīgais peļņa

Hmm 16.janvāris 2024 14:23
0 0 Atbildēt

Tu saki peļņa, bet Putins saka fašisti - kurš melo?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar jaudīgāko dīzeli - prezentēts modernizētais Land Rover Defender (+ FOTO) 1

Land Rover Defender tas ir pirmais uzlabojums četru gadu laikā. Lasīt vairāk

 

Laukā minūte dārga.Kāpēc kombainiem vajadzīga laba degviela? (+VIDEO)

Sākot ar šī gada 1. aprīli fosilajām degvielām atsākta obligātās biopiedevas pievienošana. Neste Latvija pievieno 7% atjaunīgās biodegvielas Neste MY. Degvielas kvalitātes jautājums sevišķi būtisks ir lauksaimniekiem, kas izmanto dārgu lielgabarīta tehniku. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 13

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti