Nedēļas nogalē avārijās ar cietušām personām iesaistīti autovadītāji alkohola reibumā

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 25.februāris 2019 12:57

Aizvadītajā nedēļas nogalē Cēsīs un Gaujienas pagastā tika reģistrēti divi notikumi, kur ceļu satiksmes negadījumā cieta vairākas personas. Avārijas radušās slikta ceļa un meteoroloģisko apstākļu dēļ, taču būtiski minēt, ka abos gadījumos pie stūres atradās personas alkohola reibumā.

Piektdien, 22.februārī, pulksten 14:00 Apes novada Gaujienas pagastā, autoceļa Valka- Vireši 38.kilometrā, “VW Passat” vadītājs saslīdēja uz esošā ceļa seguma, kā rezultātā ieslīdēja pretējā braukšanas joslā un sadūrās ar pretim braucošo “Opel Mokka”. Ceļu satiksmes negadījumā cieta “Opel Mokka” vadītājs, kurš tika nogādāts slimnīcā. “VW Passat” vadītājam tika konstatēts 1,61 promiļu reibums.

Naktī uz svētdienu, 24.februārī, pulksten 00:52 Cēsīs, Ata Kronvalda ielā, kāda sieviete, vadot “Chrysler Voyager” neizvēlējās ceļa segumam atbilstošu ātrumu, kā rezultātā notika mašīnas sānslīde, tā apgāzās un apmeta kūleņus. Automašīnā atradās arī nepilngadīgs pasažieris. Abas personas tika nogādātas ārstniecības iestādi medicīniskai apskatei. Konstatēts, ka automašīnas vadītāja atradusies alkohola reibumā. Sieviete jau iepriekš tikusi sodīta par braukšanu alkohola ietekmē.

Valsts policija aicina iedzīvotājiem būt atbildīgiem un atgādina, ka ir aizliegts piedalīties ceļu satiksmē alkohola reibumā. Braukšana dzērumā apdraud ne tikai paša autovadītāja dzīvību, bet arī citu, apkārtējo satiksmes dalībnieku, drošību un veselību.

Aizvadītajās dienās, laika posmā no 22.februāra līdz 25.februārim, saņemta informācija par 189 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Pieņemts viens Valsts policijas lēmums par nošķiršanu. Reģistrēti 38 ceļu satiksmes negadījumi, kur trijos no tiem ir četras cietušas personas. Pie transportlīdzekļu stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies septiņi automašīnu vadītāji. Noformēts 221 administratīvā pārkāpuma protokols, no kuriem 112 bija par atļautā ātruma pārsniegšanu.

22.februārī pulksten 7:20 Cēsīs, A.Kronvalda ielā, “BMW” vadītāja uz gājēju

pārejas uzbrauca virsū nepilngadīgam jaunietim. Sieviete, nepārredzot ceļa braucamo daļu, nepaspēja izvairīties no uz gājēju pārejas esošā jaunieša. Cietušais tika nogādāts ārstniecības vietā, taču dzīvībai smagi ievainojumi nav gūti.

22.februārī pulksten 13:27 tika saņemta informācija no iedzīvotājiem par kādu aizdomīgu automašīnu “Volkswagen”, kura Smiltenē, Smilšu ielā, iespējams apdraud satiksmes drošību, jo vadītājs iespējams atrodas alkohola reibumā. Pulksten 13:49 policijas norīkojums atrada minēto automašīnu un tika konstatēts, ka tās vadītājs atrodas 3,52 promiļu reibumā. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

24.februārī pulksten 13:30 Alūksnes novada Jaunalūksnes pagastā uzlauztas kādas mājas durvis, un no īpašuma nozagtas dažādas lietas. Zaudējumi vērtējami 80 EUR apmērā. Policija skaidro notikušā apstākļus. Uzsākts kriminālprocess.

24.februārī likumsargi apturēja vairākus šoferus alkohola reibumā. Valmierā, Cēsu ielā,  pulksten 00:37 kāds “Jaguar” vadītājs pārkāpis noteikumus, sēžoties pie stūres 2,89 promiļu reibumā. Pulksten 17:10 Aronas pagastā “Ford Mondeo” vadītājs tika pieķerts braucot 1,40 promiļu reibumā, kā arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa tiesībām. Savukārt pulksten 21:44 Salacgrīvā, autoceļa Rīga-Igaunijas robeža 93.kilometrā, “Audi A6 Avant” vadītājs pārkāpa noteikumus gan vadot transportlīdzekli bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, gan arī esot 2,38 promiļu reibumā. Tāpat naktī uz 25.februāri pulksten 3:56 Madonā, Poruka ielā, policija apturēja “Renault Megane” vadītāju, kurš, līdzīgi kā iepriekšējie pārkāpēji, sēdās pie stūres bez jebkāda veida vadīšanas tiesībām un 1,99 promiļu lielu alkohola reibumu. Visiem vadītājiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti