Policija meklē personas, kuras ar lāzeru apžilbinājušas NBS helikoptera pilotus; ministrs sola sodīt vainīgos

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.februāris 2019 9:11

Valsts policija meklē cilvēkus, kuri aizvadītās nedēļas nogalē Jaunjelgavas novadā ar lāzera staru apžilbināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikoptera pilotus, pirmdien vēstīja "LNT ziņas".

Piektdien un sestdien, NBS helikopteram lidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, lidaparāta virzienā raidīts spilgti zaļš lāzera stars, traucējot pilotiem.

Viens no NBS helikopteru pilotu uzdevumiem ir transportēt smagi slimus pacientus uz galvaspilsētas slimnīcām, un tieši šādus uzdevumus piloti veica piektdien un sestdien, lidojot no Lielvārdes bāzes uz Daugavpili.

Abās lidojuma reizēs, lidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, helikoptera virzienā raidīts spilgti zaļš lāzera stars.

Ja civilā aviācija nereti ir piedzīvojusi raidītus lāzera starus, tad NBS Gaisa spēki šādu incidentu piedzīvojuši pirmo reizi, informēja "LNT ziņas". Patlaban incidentu izmeklē policija, vainīgie pirmdien vēl nebija atrasti. Vietējā pašvaldība ar likumsargiem sadarbojas un stāsta, ka lāzera stars tajā vakarā terorizējis ne vienu Sunākstes ciema iedzīvotāju.

"LNT ziņas" norādīja, ka šāda rīcība ir nopietns pārkāpums, jo tiek apdraudēta lidojuma drošība. Par lāzerubrukumu gaisa kuģiem paredzēts naudas sods - privātpersonām no 300 līdz 700 eiro, bet juridiskām no 1500 līdz 7000 eiro.

Ministrs: Bruņoto spēku helikoptera pilotu apžilbinātāji tiks sodīti

Personām, kuras ar lāzera staru apžilbināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikoptera pilotus, ir jārēķinās ar sodu, intervijā raidījumā "LNT 900 sekundes" uzsvēra aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs uzsvēra, ka notikušais ir liela nelietība. "Tā nav ākstīšanās un var beigties ar ļoti lielu negadījumu," skaidroja Pabriks.

Viņš ir pārliecināts, ka vainīgie tiks atrasti un sodīti.

Aizsardzības ministrijas preses pārstāve Sandra Brāle aģentūrai LETA pastāstīja, ka jau tuvākajā laikā Valsts policijaitiks nosūtīta Nacionālo bruņoto spēku komandiera Leonīda Kalniņa parakstīta vēstule ar pieprasījumu izmeklēt šo gadījumu.

NBS paziņojumā medijiem teikts, ka aizvadītajā piektdienā un sestdienā pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta lūguma NBS helikopters divas reizes tika iesaistīts gaisa medicīniskajā transportēšanā, pārvedot kritiski smagus pacientus no Daugavpils uz Rīgu.

Abas lidojuma reizes, pārlidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, helikoptera virzienā tika raidīts spilgti zaļš lāzera stars, traucējot pilotiem veikt dienesta pienākumus.

"Gaisa medicīniskā transportēšana, kad cilvēka dzīvībai izšķiroša ir katra sekunde, ir ārkārtīgi svarīga sociāli atbildīga funkcija, ko Nacionālie bruņotie spēki veic sadarbībā ar Specializētās medicīnas centra mediķiem. Tāpēc aicinu sabiedrību respektēt un ar atbildību izturēties pret dienestu darbu, neapdraudot lidojumu drošību," NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti