Par krāpšanu aiztur vairākus Valsts Policijas darbiniekus 3

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com/Valsts_Policija

Nozare.lv | 28.marts 2019 15:12

Iekšējās drošības birojs (IDB) par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu aizturējis Valsts policijas (VP) Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieku Armandu Možeiko un vēl trīs VP darbiniekus, noskaidroja aģentūra LETA.

Tikmēr VP priekšnieks Ints Ķuzis uzdevis sākt dienesta pārbaudi attiecībā uz IDB aizturētās amatpersonas tiešā priekšnieka lomu un atbildību, jo viņa uzdevums bija zināt, kas notiek šajā struktūrvienībā, nodrošināt atbilstošu darba organizāciju un īstenot darbu izpildes un darbinieku kontroli, aģentūrai LETA pavēstīja policijas priekšnieks.

Šī persona ir Galvenās administratīvās pārvaldes Nodrošinājuma pārvaldes priekšnieks Ints Žukovskis, kurs uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināts.

IDB aģentūru LETA informēja, ka Galvenās administratīvās pārvaldes biroja priekšnieks Možeiko aizturēts aizdomās par iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un iespējamo dienesta viltojumu. Savukārt aizdomās par krāpšanu aizturēti vēl trīs VP Galvenās administratīvās pārvaldes darbinieki.

Izmeklēšanā konstatēts, ka, būdama atbildīga par materiāli tehnisko nodrošinājumu VP, amatpersona pretlikumīgi, savu personisko interešu īstenošanai izmantoja VP resursus, tai skaitā nodarbināja tiešajā pakļautībā esošos trīs darbiniekus. Pretlikumīgās darbības tika veiktas ilgstošā laika periodā, radot būtisku kaitējumu VP.

IDB izmeklēšanas interesēs gan neprecizē, kā tieši iespējamās noziedzīgās darbības veiktas.

Aizdomās turētajai amatpersonai sākotnēji piemērotais drošības līdzeklis apcietinājums tika aizstāts ar drošības naudu, kā arī piemēroti papildu drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu VP.

Aizturētajiem darbiniekiem piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss, kā arī drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Ķuzis norādīja, ka katra policista aizturēšanu aizdomās par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu VP un viņš, kā iestādes vadītājs, vērtē kā ārkārtas situāciju, jo ir nepieņemami, ja policists tiek turēts aizdomās par noziegumu. "Vēl jo vairāk, ja aizturētais ir nevis izpildītājs, bet vadītājs, kura pienākums ir ne tikai godprātīgi veikt savus darba uzdevumus, bet arī organizēt padoto darbu un kontrolēt tā izpildi," uzsvēra VP priekšnieks.

VP nevarot komentēt lietu, jo izmeklēšanu veic IDB. Taču policija ar biroju sadarbojas un sniedz visu nepieciešamo atbalstu, norādīja Ķuzis. Patlaban inkriminētie panti liek secināt, ka iekšējā sistēma nav nostrādājusi tā, kā to paredz normatīvais regulējums, teica policijas priekšnieks. "VP ir ļoti svarīgi saprast, kur ir vājās vietas, kā arī, kā tās novērst," viņš uzsvēra.

Ķuzis arī uzdevis pasteidzināt Autotransporta pārvaldes funkcionālo izvērtējumu, kas VP jau notiek atbilstoši valsts pārvaldes reformu plānam.

"Mums ir jāsaprot, kādas šobrīd tur ir sistēmiskas problēmas, kā novērst iespējamos riskus, kāda ir optimālākā šīs atbalsta funkcijas jomas nākotne un iespējamie risinājumi," norādīja Ķuzis.

Tikmēr iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aģentūrai LETA ar padomnieka Kārļa Miksona starpniecību atzina, ka ministrs vērtēs radušos situāciju un VP vadībai prasīs paskaidrojumus par VP darba organizāciju.

IDB jau iepriekš ir aktualizējis dienesta vajadzībām piešķirto līdzekļu izlietošanas kontroles pastiprināšanas nepieciešamību, jo noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu ir otrs izplatītākais noziedzīgu nodarījumu veids, par kuriem veikta pirmstiesas izmeklēšana Iekšējās drošības birojā. Šobrīd tiek izmeklēts arī kriminālprocess par kādas citas iekšlietu sistēmas amatpersonas pretlikumīgo rīcību, ilgstošā laika periodā piesavinoties vairāk nekā piecas tonnas dienesta vajadzībām piešķirtās degvielas.

Amatpersonas 2017.gada deklarācija, liecina, ka Možeiko par darbu VP nopelnījis 20 689 eiro. Viņa īpašumā ir zeme un ēka Ādažu novadā, kā arī valdījumā dzīvoklis šajā novadā. Tāpat viņa īpašumā ir 2006.gada izlaiduma automašīna "Volkswagen", kā arī īpašumā un valdījumā divi mopēdi. 2017.gadā bezskaidrā amatpersona bija uzkrājusi 16 000 eiro.
 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 28.marts 2019 18:28
2 1 Atbildēt

Jau trīs stundas pagājušas, bet skaudīgie bandīti neko nav uzrakstījuši par sliktajiem mentiem.

Varbūt tāpēc, ka viņi jau ir aizturēti? Ja būtu raksts, ka policists kratot pirkstu " nu - nu!" nejauši bandītam parādīja faku, tad jau būtu 100 komentāru...par sliktajiem mentiem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti