Pateicoties iedzīvotāju brīdinājumiem policija aptur četrus vadītājus reibumā

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 2.aprīlis 2019 8:19

Aizvadītajā nedēļas nogalē, laika posmā no 29.marta līdz 1.aprīlim, Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika apturēti 14 transportlīdzekļu vadītāji, kuri atradušies pie stūres alkohola reibumā.

Četru vadītāju iespējamos pārkāpumus policijai pieteica cilvēki, kuri pārkāpumus novērojuši piedaloties ceļu satiksmē. Visi četri šoferi atradās vairāk kā divu promiļu reibumā, trīs no tiem – bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

Nedēļas nogalē tika saņemti vairāk kā desmit zvani par aizdomīgiem automašīnu vadītājiem, kuri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Saņemtā informācija nekavējoties tika nodota policijas norīkojumiem, kuri reaģēja uz to un veica pārbaudi. Pēc iedzīvotāju informācijas 29.martā Smiltenes novadā tika apturēts “VW Golf” vadītājs bez tiesībām un 2,16 promiļu reibumu. 30.martā iedzīvotāji ziņoja par vēl kādu aizdomīgu “Mazda” šoferi Smiltenes novadā, kurš iespējams bez tiesībām un alkohola reibumā vada transportlīdzekli.  Pēc neilga laika policija atrada minēto šoferi un apstiprinājās, ka vadītājs bijis bez tiesībām un ar 2,42 promiļu reibumu. 31.martā Amatas novadā policija apturēja “Audi A4 Avant” vadītāju 2,58 promiļu reibumā, bet Valmierā “BMW” šoferi 2,03 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Arī šie šoferi tika atrasti pateicoties iedzīvotāju vērībai.

 “Pateicamies par iedzīvotāju atsaucību un priecājamies, ka viņi nav vienaldzīgi par notiekošo ceļu satiksmē. Ziņojot par iespējamiem pārkāpumiem, iedzīvotāji ar savu rīcību veicina satiksmes drošības uzlabošanu, kā arī parāda, ka rūpējas par savu un apkārtējo drošību, “ stāsta Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

Izsakām pateicību iedzīvotājiem par operatīvu reaģēšanu uz notiekošo situāciju un ziņošanu Valsts policijai. Šāda rīcība palīdz policijai gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja ziņot par ceļu satiksmes pārkāpumiem, zvanot uz numuru 110.

Kopumā nedēļas nogalē pie transportlīdzekļu stūres alkohola reibumā apturēti 14 transportlīdzekļu vadītāji, divi no tiem velosipēdisti. Pieci šoferi piedalījušies ceļu satiksmē bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, bet astoņiem vadītājiem minimālā alkohola koncentrācija izelpā bijusi lielāka par 1,5 promilēm.  29.martā Limbažos tika apturēts “VW Golf” vadītājs, kuram tika konstatēts 1,48 promiļu reibums, savukārt Brenguļu pagastā kāds velosipēdists piedalījās ceļu satiksmē būdams 1,64 promiļu alkohola reibumā. 30.martā Valmierā “BMW” vadītājs pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus 1,54 promiļu reibumā. 31.martā Beļavas pagastā policisti apturēja kādu “Ford” vadītāju, kurš braucis ar 2,55 promiļu reibumu, bet Umurgas pagastā kāds vīrietis pārkāpis noteikumus sēžoties pie “Ford” stūres 2,74 lielā alkohola reibumā. 1.aprīļa naktī 1,45 promiļu reibumā Valkā tika apturēts vēl kāds šoferis, kurš sēdies pie stūres arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa tiesībām. Visiem transportlīdzekļu vadītājiem tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanu reibumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti