Pateicoties iedzīvotāju brīdinājumiem policija aptur piecus vadītājus reibumā 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.aprīlis 2019 11:33

Aizvadītajā nedēļas nogalē, laika posmā no 12.aprīļa līdz 15.aprīlim, Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika apturēti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri sēdušies pie stūres alkohola reibumā, divos gadījumos autovadītāji atteikušies no pārbaudes un vienā gadījumā ir alkohola lietošana pēc negadījuma.

Aizvadītajās brīvdienās iedzīvotāji aktīvi ziņoja par autovadītājiem, kopumā tika saņemti 11 zvani, kur cilvēki ziņoja, ka autovadītāji, iespējams, ceļu satiksmē piedalās alkohola reibumā. Piecos gadījumos saņemtā informācija apstiprinājās, ka autovadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā, divos no tiem – bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

12.aprīlī Gulbenes novadā Stāmerienas pagastā, Stāmeriena, tika saņemta informācija, ka kāds “BMW” vadītājs agresīvi piedalās ceļu satiksmē, ar savu braukšanas stilu apdraud citus satiksmes dalībniekus. Pēc neilga laika policija atrada minēto šoferi un apstiprinājās, ka vadītājs ceļu satiksmē piedalās bez tiesībām un ar 0,39 promiļu reibumu. 13.aprīlī iedzīvotāji ziņoja par vēl kādu aizdomīgu “CHRYSLER” šoferi Kocēnu novadā, Bērzaines pagastā, kurš, iespējams, bez tiesībām un alkohola reibumā vada transportlīdzekli.  Policija apturēja minēto transportlīdzekli un apstiprinājās, ka vadītājs bez tiesībām un ar 1,49 promiļu reibumu. Savukārt 14.aprīlī Līgatnes novadā Līgatnes pagastā, tika saņemta informācija par “VOLVO” autovadītāju, kurš agresīvi piedalās ceļu satiksmē, policija nekavējoties pārbaudīja saņemto informāciju un automašīna tika apturēta, vadītājam tika konstatēts 2,13 promiļu reibums.

 “Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju, sniedza informāciju par pārkāpējiem un līdzdarbojās ar policiju – šāda rīcība palīdz policijai gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Sekas bezatbildīgo vadītāju rīcībai varēja būt traģiskas un šoreiz, pateicoties cilvēku ziņošanai, iespējams, esam novērsuši kārtējo nelaimi., “ stāsta Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

Jāpiemin fakts, ka policija diemžēl ik dienu aiztur kādu šoferi, kurš apzināti sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Aizvadītajās brīvdienās Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā apturēti 21 vadītājs – no tiem 1 mopēda vadītājs, 5 velosipēdisti, 12 automašīnu vadītāji, 2 gadījumos atteikšanās no pārbaudes un vienā gadījumā alkohola lietošana pēc negadījuma. 12.aprīlī Gulbenes novadā, Gulbenē Zvaigžņu ielā tika apturēts “HONDA” vadītājs, kuram tika konstatēts 1,69 promiļu reibums, savukārt Kocēnu novadā, Kocēnu pagastā, kāds “TOYOTA” vadītājs piedalījās ceļu satiksmē būdams 1,63 promiļu reibumā. 15.aprīlī Cēsīs, pa Noliktavas ielu, kāds mopēda “SUZUKI” vadītājs ceļu satiksmē piedalījās 2,13 promiļu reibumā un bez jebkāda veida transportlīdzekļa tiesībām. Visiem transportlīdzekļu vadītājiem tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanu reibumā.

Alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas – Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem un ikreiz, kad sēsties pie transportlīdzekļa stūres, aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību, nākotni un veselību – nebraukt dzērumā!

Aicinām iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Es arī ! 16.aprīlis 2019 3:21
7 1 Atbildēt

Malači, ka nepalikāt vienaldzīgi ! Tā turpināt! Tikai tā mēs novērsīsim nelaimi! Pieteiksim karu dzērājiem !!!

Tusis 15.aprīlis 2019 23:18
5 2 Atbildēt

Nevis čekas aģenti, bet bezsmadzeņu radījumi. Šitiem alkodraiveriem tiesības vispār uz mūžu noņemt!

LMT 15.aprīlis 2019 15:06
3 9 Atbildēt

Čekas stukači uzdarbojas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti