Vienas dienas laikā Kurzemē pārbaudīti 1 560 transportlīdzekļu vadītāji; noformēti 180 administratīvo pārkāpumu protokoli 1

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 24.aprīlis 2019 11:48

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policija Kurzemes reģiona amatpersonas strādāja pastiprināti, rīkojot profilaktiskos pasākumus ceļu satiksmē.

Taču ceturtdien bija profilaktiskais pasākums laika posmā no pulksten 15:00 – 03:00, kura laikā uzmanība tika pievērsta drošības jostu lietošanai, transportlīdzekļa vadīšanai, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, ātrumpārkāpējiem, un citiem pārkāpumiem.

Kopumā ceturtdien, 18.aprīlī, visā Kurzemes reģionā tika pārbaudīti 1 563 transportlīdzekļi un noformēti 180 administratīvo pārkāpumu protokoli par dažādiem pārkāpumiem – atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu, par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate. Tāpat protokoli noformēti par mobilo telefonu lietošanu, par drošības jostu nelietošanu, par to, ka nav redzama numura zīme, kā arī citiem pārkāpumiem.

Liepājā un tās apkārtnē ir noformēti 30 administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, 8 par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu vadītājiem, 4 par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Tāpat 5 protokoli noformēti velosipēdistiem par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, 7 par mobilo telefonu lietošanu, 5 par drošības jostu nelietošanu, 2 par to, ka nav redzama numura zīme, 2 par bērnu sēdeklīšu nelietošanu, tāpat tika pieķerti 2 mopēdisti, kuri vadīja transportlīdzekli bez tiesībām. Neiztikt arī bez tādiem pārkāpumiem, kā luksoforu signālu neievērošanu – 2 gadījumos, ceļa zīmju neievērošanu un noformēti par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā transportlīdzekļu vadītājiem ir noformēts 21 administratīvo pārkāpumu protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, 10 protokoli par drošības jostu nelietošanu, 5 par mobilo tālruņu lietošanu un 5 par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu vadītājiem. 4 protokoli noformēti par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un par bērnu sēdeklīša nelietošanu, kā arī par mopēda un velosipēda vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Trīs protokoli noformēti par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu, par automašīnas vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, 2 protokoli noformēti par braukšanu bez tiesībām un viens protokols noformēts par automašīnas vadīšanu, esot narkotisko vielu reibumā.

Talsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu noformēti 10 administratīvo pārkāpumu protokoli. Divi protokoli noformēti par to, ka nav redzama transportlīdzekļa numura zīme un par to, ka transportlīdzekļu vadītāji pārvietojas bez tiesībām. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate noformēti 2 protokoli, savukārt pa viena protokolam noformēts automašīnas un velosipēda vadītājam par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir noformēti 5 protokoli par drošības jostu nelietošanu, pa diviem par mobilo tālruņu lietošanu, ātruma pārsniegšanu un par avārijas gaismas signalizācijas neiedegšanu un avārijas zīmes neizlikšanu uz ceļa apstādinātam vai stāvošam transportlīdzeklim noteiktajos gadījumos diennakts gaišajā laikā. Savukārt pa vienam protokolam noformēts velosipēdistam, kurš pārvietojās, būdams alkohola reibumā un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Ventspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir noformēti 4 administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un pa vienam protokolam par braukšanu bez tiesībām un mobilo telefonu lietošanu.

 

 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 25.aprīlis 2019 15:18
0 0 Atbildēt

Raksts ir piemērs tam, kā viegli uztveramu tabulāru informāciju var pasniegt pilnīgi nelasāmā veidā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti