Visus Latvijas policistus ar jauna dizaina formastērpiem apgādās līdz 2024.gadam

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.jūlijs 2019 10:07

Visas Valsts policijas (VP) amatpersonas ar jauna dizaina formastērpiem apgādās līdz 2024.gadam.

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi Ministru kabineta noteikumu projektu, kas nosaka prasības VP un VP koledžas amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpiem un atšķirības zīmēm.

Esošais policistu formas tērpa dizains un komplektējums tiek izmantots jau vairāk nekā 20 gadus. Kā skaidro IeM, tas rada apdraudējumus atbilstošas funkcionalitātes nodrošināšanai, amatpersonu veselībai un disciplīnai, kā arī pozitīvai sabiedrības attieksmei.

Patlaban ir veikta amatpersonu formas tērpa modernizācija un jauna dizaina VP amatpersonu formas tērps sagatavots, lai paaugstinātu tā ilgtspēju un uzlabotu funkciju izpildi.

Noteikumu paredz, ka uz amatpersonu formas tērpa sastāvdaļām izvietota Valsts policijas emblēma ar mazo valsts ģerboni, Latvijas valsts karoga emblēma un Valsts policijas kokarde - auseklis un vairogs Latvijas valsts karoga krāsās ar trīs zvaigznēm, radot jaunu Valsts policijas vizuālo identitāti.

Ar jaunā dizaina formas tērpu pakāpeniski tiks nodrošinātas visas VP amatpersonas, prioritāri to izsniedzot tām amatpersonām, kuras dienesta pienākumus veic ārpus dienesta telpām un ikdienā atrodas tiešā saskarē ar iedzīvotājiem vai to grupām, un VP koledžas kadetiem.

Plānots noteikt pārejas periodu amatpersonu formas tērpa nomaiņai līdz 2024.gada 1. jūlijam.

Policistu apgādei ar jauna parauga formastērpiem nepieciešams papildu finansējums. 2020.gadā vajadzīgi 545 726 eiro, 2021.gadā - 2 111 626 eiro, 2022.gadā - 2 111 626 eiro, 2023.gadā - 2 111 626 eiro, bet 2024.gadā un turpmāk katru gadu - 1 505 449 eiro. Par finansējuma piešķiršanu būs jālemj, skatot nākamo gadu budžetus.

Aprēķinos iekļauto formas tērpa sastāvdaļu cenas izriet no vidējām tirgus cenām attiecīgas funkcionalitātes un kvalitātes apģērbiem, skaidroja IeM. Plānotās izmaksas formas tērpa elementiem noteiktas kā vidējās cenas, ņemot vērā Nacionālo bruņoto spēku formas tērpa cenas, kā arī izpētot dažādus militāro formu piegādātāju katalogus.

Līdz iepirkuma īstenošanas brīdim nav iespējams detalizēti noteikt katra formas tērpa elementa izmaksas, tomēr, ņemot vēra līdzvērtīgu, augstas kvalitātes izstrādājumu izmaksas, pilna komplekta izmaksas vienai amatpersonai ir aplēstas 1991 eiro apmērā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti