Liepājas pusē vienā naktī "izceļas" trīs dzērājšoferi

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Valsts Policija | 1.novembris 2019 14:32

Liepājas apkārtnē vienā diennaktī trīs dzērājšoferi – vienu pamana acīgs iedzīvotājs, otrs izraisa avāriju, savukārt trešais dodas uz jūru vilkt ārā iestigušu automašīnu

Vakar Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka automašīna ir izbraukājusi kāpu zonu. Valsts policijas amatpersonām, ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka automašīna “Land Rover” ir iebraukusi jūrā kādus 10 – 15 metrus no krasta. Turpat jūrmalā sastaptais vīrietis sacīja, ka ar automašīnu brauca viņa paziņa, kurš arī izbraukājis kāpu zonu. Par šo gadījumu Valsts policijā uzsākta administratīvā lietvedība.

Ap pulksten četriem naktī tas pats vīrietis, vien ar citu automašīnu, tika apturēts Klaipēdas ielā. Vīrietis paskaidroja, ka braucis vilkt ārā jūrmalā iestigušo automašīnu. Veicot alkohola pārbaudi, vīrieša izelpā konstatētas 2,39 promiles alkohola un viņš automašīnu vadījis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess.

Tāpat vakar dažas minūtes pāri pusnaktij Valsts policijā saņemta telefoniska informācija no kāda iedzīvotāja par to, ka Liepājā no Ledus halles uz centra pusi ir aizbraukusi automašīna “Audi”, kuras vadītājs, iespējams, ir atradies alkohola reibumā. Reaģējot uz iedzīvotāja sniegto informāciju, automašīna tika apturēta Jūras ielā, kur konstatēts, ka tās vadītājs ir atradies 1,92 promiļu reibumā, kā arī viņas nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.  Arī šajā gadījumā Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Saskaņā ar Krimināllikuma 262.panta 1.daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Šonakt ap pulksten 02:00 Priekulē 1979.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Vauxhall“ pa Brīvības ielu, neizvēlējas drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā netika galā ar vadību un uzbrauca apgaismojuma stabam, to bojājot.  Veicot alkohola pārbaudi, konstatēts, ka vīrietis automašīnu vadījis, atrodoties 2,39 promiļu reibumā. Viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par negadījuma izraisīšanu un transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kopumā pagājušajā diennaktī tikai Liepājas pilsētā ir pieķerti autovadītāji, atrodoties pie stūres alkoholisko dzērienu ietekmē. Saldus pusē kāds vīrietis vadījis velosipēdu, būdams alkohola reibumā. Viņa izelpā konstatētas 1,06 promiles alkohola. Kopumā šajā nedēļā pie stūres pieķerti 12 dzērājšoferi. No tiem pieci – Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, trīs – Ventspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā, divi – Talsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā un pa vienam – Saldus un Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā. 

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas. Turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Valsts policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkiem aicinām atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti