Latgalē iereibis autovadītājs cer atpirkties ar 5000 eiro 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.decembris 2019 10:11

Aizvadītajā nedēļā Latgalē aizturēts kāds dzērājšoferis, kurš policistiem piedāvājis 5000 eiro kukuli, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Vīrieša vadītais transportlīdzeklis apturēts uz ceļa Rugāju novada Lazdukalna pagastā. Kad noskaidrots, ka 1982.gadā dzimušais ir alkohola reibumā, viņš, izvairoties no administratīvās atbildības, likumsargiem piedāvājis 5000 eiro. 

Kursīte skaidroja, ka piedāvājums izteikts mutiski, un šādu summu aizturēšanas brīdī vīrietis nav uzrādījis.

Vīrieša izelpā fiksēts 1,7 promiļu reibums.

Bargākais sods par kukuļdošanu ir cietumsods un laiku līdz pieciem gadiem, taču Krimināllikumā paredzēta arī īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 10.decembris 2019 18:29
10 0 Atbildēt

Latvijā par pasaku stāstīšanu kriminālatbildība,cietums.Ja viņam reāli būtu tāda summa un būtu devis,tad tas būtu piedāvājums.Kurš pants atļauj par pasaku stāstīšanu uzsākt kriminālvajāšanu.Es tādu nezinu.Ziemeļkorejā līdz tam nav aizdomājušies.

gunbox 10.decembris 2019 11:12
3 4 Atbildēt

Bet redz, lai cik nopietns ir likumdošanas pārkāpums, vienmēr pastāv pirksta pakratīšanas iespēja. Tu vari visu valsts budžetu sev uz kontu pārskaitīt un tev tikai uzliks naudas sodu. Fantastiska likumdošana. Kurš to ir izdomājis vajadzētu iesēdināt uz mūžu. Un vēl tādu kriminālo, kā kukuļdošanu pakrata ar pirkstu. Valsts pati sevi izsmej. Potenciālam slepkavam piespriest piespiedu darbu vai naudas sodu.

5tk - 5 gadi un ne mazāk, bez iespējas pārsūdzēt. Un vēl policistam kādu mēnesi aiz restēm, ka nenotika agresīva aizturēšana, kad tikai radās aizdoma par kukuļošanu, nerunājot nemaz par reālu piedāvājumu.

neviens 10.decembris 2019 11:08
2 0 Atbildēt

es arī došos uz Latgali, jo lielās lidostas pilsētā tik lieliem kukuļiem nopelnīt nespēju...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti