Igaunijas un Latvijas policijas sadarbības rezultātā "uz karstām pēdām" aiztur autozagļus 3

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 31.janvāris 2020 14:49

Veiksmīgas sadarbības rezultātā Valsts policija operatīvi aiztur Igaunijā nozagto automašīnu zagļus

Šī gada 30. janvāra rītā Valsts policijā no Igaunijas policijas tika saņemta informācija par naktī divu “Lexus” automašīnu zādzībām Tallinā un Jarvekulas ciemā, kuras, iespējams, ir šķērsojušas Latvijas robežu. Operatīvi reaģējot uz saņemto informāciju, dažas stundas vēlāk likumsargi Latvijā aizturēja trīs vīriešus, kuri varētu būt saistīti ar izdarīto noziegumu.

Vakar, 30. janvāra rītā, Valsts policijā tika saņemta informācija par divu Igaunijā esošu luksus klases automašīnu zādzībām, ar kurām zagļi, iespējams, šķērsojuši Latvijas – Igaunijas robežu. Tāpat tika saņemta informācija par vēl vienu transportlīdzekli, kas, iespējams, ir saistīts ar izdarītajām zādzībām. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. nodaļas darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes īsā laika posmā novirzīja savus spēkus maršrutos, pa kuriem, iespējams, varētu pārvietoties aizdomās turētās personas ar zagtajām automašīnām.

Jau pēcpusdienā likumsargi pamanīja un aizturēja vienu nozagto automašīnu un vēl vienu transportlīdzekli, kas, iespējams, ir saistīts ar izdarīto noziegumu, aizturot arī trīs vīriešus, kas tajās atradušies. Otras nozagtās automašīnas meklēšana vēl turpinās. Jāpiebilst, ka automašīnas brauca pa jau iepriekš izstrādātiem dažādiem maršrutiem un nozagtajam spēkratam bija uzstādītas, iespējams, viltotas Latvijas numurzīmes.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Māris Priednieks uzsver: “Veiksmīgas sadarbības rezultātā ar kolēģiem no citām Valsts policijas struktūrvienībām, Igaunijas un Lietuvas policistiem mums ir izdevies īsā laika posmā kopā ar vienu no nozagtajām automašīnām aizturēt arī trīs, iespējams, noziegumos iesaistītās personas, kuri ir profesionāli automašīnu zagļi un labi pazīstami ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Polijā, Austrijā un Vācijā. Mūsu ātrā spēja reaģēt atkārtoti pierādījusi to, ka mēs spējam rīkoties profesionāli un atbilstoši situācijai.”

Ņemot vērā to, ka abas Igaunijā nozagtās automašīnas ir aprīkotas ar bezkontakta atslēgām un tās nozagtas ar bezkontakta atslēgas signāla pastiprinātāju, Valsts policija aicina autovadītājus parūpēties par sava spēkrata drošību, aprīkojot to ar papildu signalizāciju un kvalitatīviem GPS. Tāpat to automašīnu īpašniekiem, kuru spēkrats ir aprīkots ar Keyless Go sistēmu, atslēgas jāglabā speciālos makos, kas slāpē signāla pastiprināšanu.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ivars 1.februāris 2020 10:01
5 0 Atbildēt

labi pazistami, nu tad ieliek buurii, lai vairs nezog

reku 31.janvāris 2020 22:34
1 1 Atbildēt

Tad nahren vajadzīgi visādi keulos go un speciāli maki par bargu naudu ja tie neaizsargā.Tā vietā var nopirkt labas 20 piekaramās atslēgas un govs ķēdes,troses."labi pazīstami autozagļi Austrijā,Vācijā" utt.Ai kā pietrūkst Ādolfa vai Josifa.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti