Valsts policija aicina – piedaloties ceļu satiksmē, neesi pārgalvīgs! 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 31.maijs 2020 11:26

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek noformēti protokoli par pārkāpumiem, kas saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu.

Taču nereti videoierakstus par agresīviem braucējiem un tā saucamajiem “driftotājiem” iesniedz uzņēmumi, kuru teritorijās pārkāpumi ir notikuši vai pašvaldības policijas, kuru kamerās tas fiksēts.

       Pēdējie sastādītie protokoli Kurzemes reģionā ir par apzinātas sānslīdes radīšanu, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu, vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu. Pārkāpumi konstatēti un protokoli noformēti Liepājā, Rudbāržos, Skrundā, Ventspils novadā un Saldus novadā.

            Valsts policija vienas dienas laikā Ventspils novadā, Vārves pagastā konstatējusi četrus pārkāpums, kas saistīti ar agresīvu braukšanu. Vienā gadījuma vīrietis ar automašīnu “Volkswagen” apbrauca sastrēgumā, pirms krustojuma stāvošus transportlīdzekļus pa pretējo braukšanas joslu un, izbraucot uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus, nedeva ceļu pa galveno ceļu braucošiem transportlīdzekļiem, radot traucējumu vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai. Tāpat Vārves pagastā konstatēts, ka vīrietis vadot automašīnu “Škoda” un veicot apdzīšanas manevru ceļa posmā, kas apzīmēts ar zīmi “Apdzīt aizliegts”, ar braukšanas ātrumu 92 kilometri stundā vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, šķērsoja ceļa posmu, kuru remontē, pie sarkanā aizliedzošā luksofora signāla, tādējādi ignorējot pārējo ceļu satiksmes dalībnieku intereses, kas izpaužas kā agresīva braukšana. Turpat vīrietis, vadot transportlīdzekli “MAN” un, apbraucot vairākus sastrēgumā stāvošus transportlīdzekļus, iebrauca un šķērsoja ceļa remonta posmu pie aizliedzošā sarkanā luksofora signāla. Savukārt kāds vīrietis, vadot automašīnu “Volkswagen” pa ceļa posmu, kur notiek remontdarbi, arī brauca pie sarkanā aizliedzošā luksofora signāla, kā arī apbrauca vienā rindā stāvošu transportlīdzekļu kolonnu.

      Saldus novadā, Zirņu pagastā uz autoceļa Rīga-Liepājā, rekonstrukcijas vietā tika konstatēts, ka motocikls apbrauca pirms luksofora apturētu transportlīdzekļu kolonnu, pabrauca garām luksoforam, kad tajā dega sarkanais aizliedzošais signāls un turpināja ceļu pretējā braukšanas joslā, kas ir uzskatāma par agresīvu braukšanu.

       Liepājā vienā dienā konstatēti trīs pārkāpumi vienā vietā – Raiņa ielā. Kāds vīrietis, vadot automašīnu “Volvo”, neņēma vērā ceļa zīmes “braukšanas virzieni joslā” prasību, veica priekšā, pieturā apturēta sabiedriskā transporta apbraukšanu, pārkāpjot ceļa horizontālo apzīmējumu – balta nepārtraukta līnija, no nepārtrauktās līnijas puses šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu sadalošā josla, tādējādi pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, kas izpaužas kā agresīvas braukšanas veids, ignorējot citu transportlīdzekļu vadītāju intereses. Tajā pašā vietā divu transportlīdzekļu “BMW” un “Toyota” vadītāji viens aiz otra izdarīja to pašu pārkāpumu, apbraucot sabiedrisko transportu, tādējādi pārkāpjot citu pēc cita sekojošus ceļu satiksmes noteikumus, kas izpaužas kā agresīva braukšana. Savukārt Liepājā, Grīzupes ielā konstatēts, ka vīrietis, vadot automašīnu “Hyundai”, veica priekšā braucoša transportlīdzekļa apdzīšanu uz gājēju pārejas ar braukšanas ātrumu 90 kilometri stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 40 kilometriem stundā. Liepājā, Esperanto ielā pie pašapkalpošanās automazgātavas tika konstatēta automašīna “BMW”, kuras vadītājs apzināti radīja sānslīdi, vairākkārtēji slīdot un apgriežot transportlīdzekli uz riņķi. Tāpat Liepājā, Parka ielas un Zemnieku ielas krustojumā automašīnas “BMW” vadītājs, nogriežoties pa labi, radīja apzinātu sānslīdi, kas saskaņās ar likumu izpaužas kā agresīva braukšana.

        Ne visos pārkāpumu izdarīšanas brīžos policijas ekipāža var to konstatēt un materiālu ierakstīt ar videoreģistratora palīdzību, taču citos gadījumos informāciju sniedz iedzīvotāji un pašvaldības policija. Skrundā un Rudbāržos iedzīvotāji izteikuši sašutumu, ka automašīnu vadītāji brauc agresīvi. Pašvaldības policija savās kamerās fiksēja pārkāpumu – pie Skrundas pilsētas estrādes divas “BMW” automašīnas apzināti radīja sānslīdi. Tāpat arī kamerās konstatēts, ka Rubāržos, stāvlaukumā automašīnas “BMW” vadītājs apzināti radījis sānslīdi. Šie materiāli tika nodoti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonām Kuldīgā un uzsākta administratīvā lietvedība – videoieraksts ir pietiekams pierādījums, lai sauktu pie atbildības transportlīdzekļa vadītājus. Visiem iepriekšminētajiem transportlīdzekļu vadītājiem ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli. Saskaņā Ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par agresīvu braukšanu uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro. Tāpat par šo pārkāpumu pienākas 6 soda punkti un, kā apgalvo CSDD Kvalifikācijas departamenta vadītājs, sakrājot kopumā 8 punktus, vadītājam ir jāapmeklē korekcijas grupu nodarbības.

        Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos. Jau informējām, ka Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Drošas braukšanas skolu šonedēļ ir uzsākusi satiksmes drošības kampaņu “Agresīva braukšana atstāj rētas”. Kampaņa tiek finansēta no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem.

 

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 31.maijs 2020 13:21
2 0 Atbildēt

Paceliet smagajiem ātruma limitu līdz 90 (deviņdesmit) km/h un daudzas problēmas atkritīs.

Virzienrādītāju lūdzu ieslēdziet laicīgi priekš citiem braucējiem, ne vis priekš sevis, netīšām, aizķerot pie stūres griešanas!

Nu un kur ir ātruma samazināšanas joslas?

Ar tādu attieksmi kāda piemīt mūsu CSDD Jums, ceļu policisti, progresu neredzēt!

Vienā virzienā braucošo auto sadursmē priekšā esošais jāformē kā agresīvs braucējs! Sākam to darīt un televīzijā rādīt, otrā dienā visi brauks kā "jēri"!

Eļļa ugunī! 1.jūnijs 2020 7:57
2 0 Atbildēt

Un motobraucējiem vienreiz beigt braukt ar tālajiem. Dauņu bars, ibio! Kā var būt tādi idioti? Jūs labi redz arī ar tuvajām vai dienas gaismām! CSN ir domāti visiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti