Otrajos Ziemassvētkos policisti noformējuši 20 protokolus par agresīvu braukšanu 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.decembris 2020 12:32

Otrajos Ziemassvētkos Valsts policija (VP) uz Latvijas autoceļiem noformējusi 20 administratīvā pārkāpuma protokolus par agresīvu braukšanu, kas ir ievērojami vairāk nekā ikdienā, savukārt par braukšanu alkohola reibumā noformēti 15 protokoli, kā arī viens autovadītājs pieķerts, sēdies pie stūres narkotisko vielu ietekmē.

Kā aģentūra LETA uzzināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā, desmit agresīvie braucēji sestdien apturēti Kurzemes reģionā, astoņi - Rīgas reģionā, bet pa vienam - Latgalē un Vidzemē. LETA jau ziņoja, ka viens no šoferiem, kuriem sestdien noformēts protokols par agresīvu braukšanu, stūrēja autobusu nesankcionētajā braucienā uz Liepāju, kurā piedalīties bija aicinājušas ar Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem neapmierinātas personas.

Policija sestdien aģentūrai LETA skaidroja, ka vienā gadījumā autobusa vadītājs ar savām darbībām apzināti traucēja ceļu satiksmi, bez nepieciešamības braucot ar pārāk mazu ātrumu, kā rezultātā aiz transportlīdzekļa bija izveidojusies apmēram kilometru gara rinda. "Tādējādi ar šādu darbību, kas traktējama kā agresīva braukšana, ne tikai tika ignorēta citu ceļu satiksmes dalībnieku intereses, bet būtiski traucēta satiksme un radīta satiksmei bīstama situācija," norādīja VP, piebilstot, ka pārkāpumi tiek fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem un identificētām personām sods par tiem būs neizbēgams.

VP informēja, ka šajā pasākumā, kas neoficiāli tika dēvēts par "Brīvības braucienu uz Liepāju", sākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi, tostarp par nepakļaušos policijas likumīgajām prasībām, par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu, piemēram, pulcēšanos un sejas masku nelietošanu, kā arī ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem - agresīvu braukšanu, transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa pārkāpumiem. Tikmēr brauciena dalībnieki vēstīja, ka šoferiem arī pārbaudīta alkohola koncentrācija izelpā.

Kā liecina oficiālā statistika, Kurzemes reģionā sestdien policija reģistrējusi tikai divus pie stūres alkohola reibumā sēdušos cilvēkus. Viens dzērājšoferis apturēts Vidzemes reģionā, vēl divi - Zemgalē, četri - Rīgas reģionā, kur konstatēts arī viens autovadītājs, kurš pie stūres bija sēdies narkotisko vielu ietekmē, savukārt visvairāk - seši - grādīgos dzērienus lietojuši šoferi Otrajos Ziemassvētkos apturēti Latgalē, liecina VP apkopotā informācija.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 28.decembris 2020 14:53
4 1 Atbildēt

Ja jau lēni braucošu autobusu sodīja par AGRESĪVU braukšanu, tad mūsu policija ne cik tālāk par komunistu mentiem tālāk nav tikusi!! Galvenais ir kādu apturēt un tad piesieties par dajebko un statju aiz matiem pievilkt!

Gluži kā pie Staqļina - vy ego posadite, a my statju podberem!

ES 28.decembris 2020 16:54
3 2 Atbildēt

Nav ko vilkties tik lēnu pa šoseju! Pareizi darīja! Jo nebija tikai autobuss, bet vēl bariņš vieglo kas vilkās aiz autobusa veidojot kolonnu un traucējot citu satiksmes dalībnieku interesēm.

Fjodars 28.decembris 2020 18:10
2 1 Atbildēt

Tad ko policija neuzlika sodu sev par to ka izdomāja noņemt visu no trases un pārbaudīt riepu protektors dziļumu jo arī tad bija gara auto rinda izveidojusies

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti