Par tramvaja vadītāja Liepājā nogalināšanu aizdomās turētajam vīrietim draud mūža ieslodzījums 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.aprīlis 2021 15:49

Liepājā par tramvaja vadītāja nogalināšanu aizdomās turētajam vīrietim draud mūža ieslodzījums.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA pastāstīja, ka policija turpina joprojām skaidrot notikušā iemeslus, taču zināms, ka uzbrukums nav bijis plānots. 

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par slepkavību. Par šādu noziegumu var piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no pieciem līdz 20 gadiem.

Valsts policija kriminālprocesā nozīmēs nepieciešamās ekspertīzes. Policijā gan nekomentēja, kādas tieši ekspertīzes nozīmēs, taču LETA jau vairākkārt rakstījusi, ka pie šāda veida nodarījumiem likumsargi parasti nozīmē tiesu psihiatrisko un psiholoģisko ekspertīzi.

Krimināllikumā teikts, ka personām, kas izdarījušas noziegumus, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir ekspertīzē atzītas par nepieskaitāmām, var noteikt medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus. Tie paredz ambulatora ārstēšanu medicīnas iestādē, ārstēšanu vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā un ārstēšanu specializētā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi. Tāpat šādos gadījumos var personu nodot tuvinieku vai citu personu, kas veic slimnieku kopšanu, gādībā.

Jau ziņots, ka aizvadītajās brīvdienās tiesa lēma par tramvaja vadītāja nogalināšanu aizdomās turētajam vīrietim piemērot drošības līdzekli apcietinājumu.

Zināms, ka 1959.gadā dzimušais vīrietis ir iepriekš sodīts par svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu.

Tāpat vīrietis bijis alkohola reibumā. Aizturētajam izelpā konstatētas 1,9 promiles alkohola.

59 gadus vecais tramvaja vadītājs pagājušajā ceturtdienā Liepājā darba laikā tika sadurts kaklā un no gūtajām traumām slimnīcā mira. Iespējamais uzbrucējs neilgi pēc uzbrukuma aizturēts.
 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 8.aprīlis 2021 14:37
1 1 Atbildēt

Nu, tas tikai teorētiski. Praktiski - uz 15 gadiem, un pēc 5 saņemot apelāciju, tiks ārā, kā tas notiek 100% gadījumos, jo cietumi ir pārpildīti.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti