Valsts policija sāk administratīvo procesu par viltus izsaukumu uz it kā notikušu smagu avāriju

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.aprīlis 2021 15:42

Valsts policijā (VP) ir sākts administratīvo pārkāpumu process par viltus izsaukumu, apgalvojot, ka Pāvilostas novadā notikusi smaga autoavārija, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pirmdien, 12.aprīlī, ap plkst.14.40 VP saņemta zvanu, ka Pāvilostas novada Sakas pagastā esot notikusi sadursme starp trīs automašīnām, kurās esot iespiesti cilvēki.

Pēc Šeršņovas teiktā, uz negadījuma vietu steidzās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, VP Satiksmes uzraudzības rotas un Pāvilostas novada pašvaldības policijasamatpersonas.

VP amatpersonas, dodoties uz izsaukumu un esot jau pie Pāvilostas, saņēma ziņu, ka izsaukums par notikumu ir viltus zvans un Pāvilostā pie estrādes jau aizturēta persona, kas samelojās par notikušo. Ierodoties estrādē, tika sastapti Pāvilostas novada pašvaldības policijas darbinieki, kuri bija aizturējuši vīrieti, kurš veicis zvanu uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Vīrietis bija 2,17 promiļu reibumā un nav varējis par zvanu operatīvajiem dienestiem neko paskaidrot. Valsts policijāpar notikušo ir sākts administratīvo pārkāpumu process.

VP atgādina, ka par nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu ir paredzēts sods. Iespējams, brīdi, kad operatīvie dienesti tiek novirzīti uz šādiem viltus izsaukumiem, viņu palīdzība ir nepieciešama citviet.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, robežsardzes vai Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta nepamatotu izsaukšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 35 līdz 140 eiro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti