Futbola aģenta nogalināšana var būt pasūtījuma slepkavība un saistīta ar cietušā profesionālo darbību, pieļauj policija 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.aprīlis 2021 19:29

Futbola aģenta Romāna Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, pieļauj izmeklētāji, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija (VP) izmeklē arī citas versijas.

Ruks atklāja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča, vīrieti no sākuma smagi ievainojot, taču viņš spēja turpināt ceļu, radot sadursmi ar noziedznieku automašīnu. Pēcāk Bezzubovs gāja bojā.

Policijas priekšnieks norādīja, ka ap plkst.7.50 tika saņemta informācija par slepkavību, bet jau plkst.8.03 izsludinātapolicijas koordinēta darbība, proti, rajona bloķēšana, noziedznieku pārtveršanā iesaistot visus Rīgas reģiona policijasdarbiniekus. "Visā Latvijas teritorijā pašlaik darbojas tūkstošiem VP darbinieku - daudzi tika izsaukti arī no atvaļinājuma," sacīja VP priekšnieks, uzsverot, ka pie slepkavības izmeklēšanas strādā labākie kriminālistikas eksperti ar policijas rīcībā esošajiem lietiskajiem pierādījumiem.

Ruks uzsvēra, ka pašlaik jau ir nopratināti liecinieki, kā arī no iedzīvotājiem saņemts liels video apjoms no videoreģistratoriem.

Viņš atklāja, ka tiek strādāts arī pie versijas, ka slepkavas nav bijuši vietējie Latvijas iedzīvotāji, bet gan ārzemnieki. Tā gan nav vienīgā versija. Ruks apliecināja, ka šī slepkavība nav saistīta ar pagājušajā nedēļā izdarīto noziegumu, kad Stopiņu pusē maskoti vīrieši uzbrukumā izmantoja asaru gāzi un nolaupīja lielu naudas summu.

Ruks izteicās, ka viņu uztrauc slepkavības metode, proti, izmantojot automātisko ieroci, turklāt lielā mērā riska zonā bija arī cilvēki, kuri varēja nejauši pagadīties slepkavu ceļā. Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir jāveicina tāda droša vide, kurā slepkavām uzdarboties nebūtu ērti no nozieguma pastrādāšanas perspektīvas.

Viņš sacīja, ka videonovērošanas tīkls varētu būt viena no efektīvākajām preventīvām metodēm, kas ļaus atklāt noziegumu daudz operatīvāk. Ruks uzsvēra, ka slepkavība tika izdarīta iedzīvotājiem bīstamā veidā, kas arī rada satraukumu. "Šāda veida noziegumu kontekstā sadarbojamies arī ar Krievijas dienestiem," uzsvēra Ruks.

Ruks plašāk nekomentēja, vai uzbrucēju izmantotā automašīna "BMW X5" ir tas pats spēkrats, kas nesen nozagts Limbažu novadā. Slepkavības izmeklēšanā tiekot pārbaudīta visa pieejamā informācija, tostarp par auto, kas izsludināti meklēšanā.

Jau ziņots, ka uzbrukums Bezzubovam notika trešdienas rītā Purvciemā brīdī, kad viņš vēlējās izbraukt uz Gunāra Astras ielu.

Uzbrucēji pārvietojušies ar melnas krāsas "BMW X5" markas automašīnu ar tonētiem aizmugurējiem stikliem. Automašīnai ir bojāts labais sāns.

Mašīnai, iespējams, var būt mainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, tajā skaitā arī Krievijas federācijas numurzīmes, norādīja Valsts policijā.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā videonovērošanas kameru ierakstā redzams, ka uzbrukums norisinājies aptuveni 20 sekundes. Brīdī, kad Bezzubova "Volkswagen Touareg" no sānielas vēlējās nokļūt uz Gunāra Astras ielu, ceļu viņam nobloķējis minētais "BMW X5". No uzbrucēju auto raidīti šāvieni un Bezzubovs centies "BMW X5" taranēt no sāniem. Pēc tam abas automašīnas aizbraukušas no kameru redzamības lauka.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 14.aprīlis 2021 19:37
1 1 Atbildēt

Tāda sagadīšanās nav iespējama, ja vēl kāda cita persona nekoordinē pārvietošanos!

jupis 14.aprīlis 2021 20:43
1 0 Atbildēt

Tik svarīgiem cilvēkiem vajag bruņotu auto.

Kanibaals 14.aprīlis 2021 22:00
1 3 Atbildēt

Apskaties kur tas bija, pilnīgi mierīgi var uzgaidīt blakus ceļā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti