IDB pret Krapsi sācis vēl vienu kriminālprocesu

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 12.maijs 2021 7:50

Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis vēl vienu kriminālprocesu pret šodien no amata pienākumu pildīšanas atstādināto Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieku, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Normundu Krapsi, šodien žurnālistiem apliecināja Krapsis.

LETA jau rakstīja, ka viens no kriminālprocesiem sākts par 2018.gadā organizētu policistu formas tērpu iepirkumu. Krapsim un toreizējai VP priekšnieka vietniecei, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšniecei Renātei Filai-Roķei IDB sākotnēji piemēroja personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusu. Fila-Roķe gan šogad janvārī iecelta par minētās pārvaldes priekšnieka vietnieci.

Krapsis šodien žurnālistiem atklāja, ka pirmdien viņam šajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss. Tāpat IDB ir sācis kriminālprocesu par 2018.gadā organizētu iepirkumu par rokas videoradaru iegādi. Arī šajā kriminālprocesā pirmdien viņam piemērots aizdomās turētā statuss.

Ņemot vērā abus kriminālprocesus, Krapsim IDB inkriminē divos Krimināllikuma pantos paredzētus nodarījumus - dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu. Vienā no minētajām lietām Krapsim piemēroti drošības līdzekļi - uzturēšanās noteiktā vietā un aizliegumu ieņemt konkrētu amatu.

Krapsis žurnālistiem kategoriski noliedza jebkādu saistību ar, iespējams, pieļautajiem likumpārkāpumiem. Tāpat viņš vērsies pie ģenerālprokurora Jura Stukāna ar lūgumu izmantojot ģenerālprokurora pilnvaras veikt uzraudzību šajos kriminālprocesos. Šādi Krapsis rīkojies, jo pēdējo divu gadu laikā viņš esot izjutis "savā ziņā spiedienu" par vēlēšanos "noņemt viņu no laukuma" un panākt došanos izdienas pensijā.

2019.gadā Krapsis sasniedza izdienas pensijas vecumu un viņam esot izteikti priekšlikumi doties pensijā, taču viņš nolēmis dienestu turpināt.

Krapsis gan vērsa uzmanību, ka spiedienu nav izjutis no VP priekšnieka Armanda Ruka un bijušā VP priekšnieka Inta Ķuža. Krapsis šādu spiedienu izjutis "savā ziņā no politiskās vides" un arī IDB ļoti tendenciozi izturoties pret viņu kā pret personu.

Krapsis gan nekomentēja, vai spiedienu izjutis no iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV), atzīmējot, ka katrs viņa apgalvojums ir jāpierāda. "Varbūt pienāks laiks un es kādreiz kādu vārdu pateikšu," piebilda Krapsis.

Ņemot vērā minēto, Krapsis patlaban jūtoties "morāli un fiziski sagrauts", taču viņš turpināšot cīnīties par savām tiesībām un panākt taisnību. Tāpat viņš pārsūdzēšot piemēroto drošības līdzekli.

No IDB un Ģirģena aģentūrai LETA patlaban nav izdevies iegūt komentāru.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz IDB piemēroto drošības līdzekli, VP priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Krapsis ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas. Toreizējais VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks par Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku kļuva pērn februārī.

Uz šo laiku kā VP Galvenās kārtības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs nozīmēts VP Galvenās kārtības policijas priekšnieka vietnieks Lauris Arājs.

IDB pērn jūnijā paziņoja, ka sācis kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu divos VP izsludinātajos iepirkumos, kas saistīti ar VP formastērpu un reprezentācijas un parādes formas tērpu iegādi.

LETA jau pērn jūnija sākumā ziņoja, ka VP saņēmusi jaunā dizaina formastērpus un pakāpeniski tie izsniegti policistiem.

Sākotnēji modes mākslinieka Bruno Birmaņa izstrādāto formastērpu komplektu apņēmās izgatavot divi pretendenti, taču beigās viens atteicās. Turklāt iepirkuma organizēšanā tika saņemta sūdzība, kuras izskatīšana aizņēma laiku, tāpēc tikai pērn oktobrī iepirkuma komisija par iepirkuma uzvarētāju atzina uzņēmumu "SRC Brasa".

Militārā ekipējuma ražošanas uzņēmums "SRC Brasa" pērn jūnijā paziņoja, ka likumsargi veikuši procesuālās darbības, taču uzņēmuma īpašniekiem un darbiniekiem toreiz neesot ticis piemērots aizdomās turētā statuss.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti